Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין קניה של שני הרכבים הנ"ל, שניהם משנתון 2008, בגאז יגיע בינואר אך לא קריטי,

הגאז ידוע כרכב מצוין אך דגם חדש אמור להגיע בינואר 2009 והמאזדה 2 זהו דגם חדיש.

ההפרש במחיר אינו שיקול בהעדפה, מה הייתם קונים?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הג'אז מכונית טובה, אך מתיישנת כבר (למיטב זכרוני נולדה ב-2001). לאור זה ומחירה הגבוה - הייתי ממליץ על המאזדה מבין השתיים (אם המחיר הוא לא שיקול יש עוד חלופות, אתה יודע).

ה-2 מכונית חביבה מאוד, אך אין לה יתרון ממשי על פני סוזוקי סוויפט, למשל (מלבד ESP).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה עוד סופר מיני מומלצת אתה יכול להמליץ, אך שתהיה יפנית בלבד!

ונכון הגאז מתיישנת אך נראה שבכבוד השאלה אם היא עדיין מתמודדת מול מאזדה 2 למרות גילה הבוגר או שהיא כבר מרגישה מיושנת, כי באולם התצוגה הגאז ניראת כמי שמתמודדת בכבוד גם עם מאזדה 2, יאריס וסוזוקי.

פורסם

ג'אז , יאריס או סוויפט בגלל ירידת הערך במזדה והביטוח היקר.

בגדול לדעתי הסוויפט עדיפה מבין כולן מבחינת טכנולוגיה , מפרט טכני ומראה כללי.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

מבחינת מראה ואיבזור- סוזוקי סוויפט!

מבחינת בטיחות- מזדה 2 (6 כריות אויר ו -ESP).

מבחינת מרחב, פרקטיות וחסכון בדלק- הונדה ג'אז (עלות אחזקה גבוהה יותר תתקזז כנראה עם עלות הדלק).

מה שנותר, זה לקבוע את סדר העדיפות וכמובן לבצע נסיעת מבחן בשלושתן!

הבחירה שלי היא הסוויפט, נותנת את התמורה לשקל הטובה ביותר, בעלת מראה צעיר ושובב וגם זריזה יחסית.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לדעתי הג'אז למרות שהיא כבר קצת זקנה היא נראת הרבה יותר טוב, ולדעתי הונדה יותר אמינים. בכללי אני הייתי הולך בטווח הזה או על הג'אז או על הסיופט, שפשוט לא מפסיקה לקבל תשבוחות

פורסם

לא נסעתי בג'אז.

אבל נסעתי במאזדה 2 ובסוויפט..

אהבתי יותר את המאזדה מכמה בחינות.

אם זה מרחב, בגאג' נורמלי ולא כמו של הסוויפט שהוא מזערי.

המאזדה 2 גם זריזה לא פחות מהסוויפט, או לפחות מרגישה ככה.

מאובזרת יותר, נעימה יותר..

לדעתי, הרבה יותר.

פורסם
לא נסעתי בג'אז.

לדעתי, הרבה יותר.

במה בדיוק היא מאובזרת יותר?, נהפוכו הסוויפט מאובזרת יותר- ומגיעה עם גלגלי מגנזיום.

המזדה בטוחה יותר, עם מערכת ESP.

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

המבחר בארץ לא מצדיק את המחיר שדורשים עבור רכבי המיני.

השאלה העיקרית שהרוכש חייב להציב בפניו היא :"מה חשוב לו יותר בטיחות או איבזור?"

זה בידיוק כמו לקחת חליפת טרנינג,לפצל אותה ואז לבחור מכנס או חליפה,נכון נשנע מצחיק ובלתי הגיוני .

המצב בשוק רכבי הסופר מיני דומה,כלומר אבסורדי.

פורסם
לא נסעתי בג'אז.

לדעתי, הרבה יותר.

המאזדה לא מרווחת יותר מהסוויפט, אפילו שנדמה שכן. להפך, לאנשים גבוהים הסוויפט דווקא עדיפה, גם מלפנים וגם מאחור (אם כי ההפרש קטן). בבגאז' - ה-2 מנצחת.

מבחינת ביצועים - שתיהן זהות לחלוטין.

ה-2 לא מאובזרת יותר, מלבד כאמור ה-ESP (בהחלט נושא חשוב). ראוי גם לציין כי האחיזה של ה-2 נמוכה והיא בהחלט נדרשת לפעולת ה-ESP במצבים קיצוניים. לעומת זאת הסוויפט אוחזת טוב משמעותית, אך המחסור ב-ESP יכול להיות בעייתי במצב של איבוד אחיזה.

מבין השתיים קשה לי מאוד להחליט. לסוויפט הרבה אלמנטים חיוביים, אך היא מרגישה לי מבפנים קצת כמו מכונית מאמצע שנות ה-90 ששמו לה איבזור של שנות ה-2000 - מאוד גסה, לא מהוקצעת, חלולה, זולה. החסרון של ה-ESP משמעותי גם הוא, ללא ספק.

ה-2 לעומת זאת לא מנצחת את הסוויפט בשום אלמנט מהותי (מלבד גודל בגאז'), ויתרונה היחיד המשמעותי הוא ה-ESP כאמור (שבמקרה זה הוא באמת חשוב - האוטו פשוט אוחז רע ולא נותן מספיק פידבקים, אולי שינוי בסוג או מידת הצמיגים יוביל לשיפור).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

למה ה WAG פולו לא מוזכרת בדייוני הסופר מיני?

לפולו יש ESP ואולי היא עדיפה בהרבה על המזדה 2 הסוויפט או JAZZ בשאר האספקטים.

מבחינת מחיר,אין הבדל גדול .

רוני(SRONIS),תוכל בבקשה להשוות בין סוויפט ומזדה 2 לפולו האוטומטית?

תודה

פורסם
ואיזה פריט אבזור חשוב יותר, חישוקים קלים או בקרת יציבות?!

אין ספק שבקרת יציבות חשובה יותר! במיוחד בהתחשב בקטל הנוראי בדרכים.

אך עדיין ולמרות זאת,לא ניתן לומר כי מזדה 2 מאובזרת יותר מהסוויפט!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

הפולו מפתיעה לטובה למרות הגיל שלה. היא אמנם צפופה למדי, אבל לא יותר מהסוויפט (שניצבת בערך במרכז הטבלה מבחינת מרחב פנים בסופר-מיני). היא מהנה לא פחות לנהיגה וחסרונה היחיד הוא מנוע ה-1.4 החלוש בצירוף עם התיבה האוטומטית, שנותן לה ביצועים עלובים. גרסת ה-1.6 עדיפה כנראה משמעותית.

מבחינת איכות החומרים מדובר במשהו עדיף על פני השתיים האחרות, אך לא ברמה שאנו מתרגלים לקבל מפולקסווגן. גם העיצוב הפנימי מרגיש כבר מיושן, בטח ביחס לזה של המאזדה, והאווירה יותר "כבדה" מב-2 או בסוויפט.

נוחות הנסיעה טובה משל הסוויפט ולכן אני מניח גם מזו של המאזדה (שפחות טובה מהסוויפט, כאמור).

המלצה חד משמעית אין לי - הקונה צריך לבחון את כולן ולהחליט בעצמו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...