Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו מגאן 1600 שנת 96, ידנית.

לפני מספר ימים אשתי התלוננה על טורים לא יציבים. לפעמים ברמזור הטורים עולים כמעט ל-3000 ואח"כ יורדים. עשיתי נסיעה לבדיקה. בנסיעה לא מרגישים טורים גבוהים אבל כשעוצרים הטורים עולים ויורדים. כשאני נסעתי הם הגיעו מעל 1000 ואז ירדו חזרה לנורמה.

קראתי בפורום והחלטתי שאני מתחיל מניקיון של מנוע צעדים.

אשתף אתכם באופן הניקיון, בצירוף תמונות, ואשמח לשמוע אם יש הערות על הניקיון עצמו - אולי עשיתי משהו לא נכון.

בגדול, ניתקתי את מנוע צעדים מהחשמל/פיקוד שלו, שני ברגים והמנוע נשלף בקלות החוצה. הגומיה האוטמת הייתה כמו חדשה - לא החלפתי. המנוע עצמו היה די נקי - תשפטו בעצמכם לפי התמונה, אבל אם כבר פירקתי, ניקיתי אותו עם ספריי קרבורטור.

כל התהליך -15 דקות.

הנעתי, אחרי נסיעת מבחן קצרה לא שמתי לב לבעית הטורים אבל יכול להיות שאחרי נסיעה ארוכה יותר או בהמשך הבעיה תחזור כי לא הרגשתי שהניקיון שלי היה "משמעותי".

אחת השאלות שהייתי רוצה לדעת, למשל, אם צריך לשמן את המנוע צעדים?

אשמח לשמוע תגובות.

מרט.

11092007(003).jpg

11092007(002).jpg

11092007(001).jpg

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

ערב טוב.

לדעתי עליית הטורים ע"י מנוע הצעדים היא רק הסימפתום ולא התקלה.

אני לא שולל את אי תקינותו או לא אך מניסיוני עליית סל"ד רנדומאלית בדגם זה מהשנתון הנ"ל נובעת מחיישן אחר אשר משפיע על עליית הסל"ד - דורש אימות בעזרת סורק תקלות.

בכל מקרה זה לא מזיק לנקות מידי פעם את מנוע הצעד ולשמנו מעט.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אחרי נסיעה נוספת הסתבר שהבעיה לא נפתרה.

ייתכן והבעיה באמת באחד החיישנים.

לדעתי היה טוב אם יודעי דבר היו יכולים לפרט:

1. אילו חיישנים קיימים?

2. איך משפיעה תקלה בכל חיישן על הביצועים של המנוע

3. אילו חיישנים ניתן להחליף באופן עצמאי?

4. באילו חיישנים, אם ישנם כאלה, התקלה העיקרית זה לכלוך וניקיון שלהם יכול להחזיר/להאריך את החיים שלהם?

5. סדר גודל מחירים?

6. אורך חיים של כל חיישן, בק"מ?

לדעתי מאחר וביקור במוסך יקר ואם המסקנה די ברורה שחיישן כזה או אחר גמר את החיים שלו, אפשר להחליף חיישן, ואם לא עזר אפשר להחליף חיישן נוסף. במקרה הגרוע שילמת כמו שהיית משלם במוסך אבל החלפת שני חיישנים.

תודה

פורסם

זה שהוצאת את המנוע זה טוב ויפה, ומה קורה בתוך התעלה שלו לא בדקת?

דבר שני תבדוק שאין צינורות וואקום קרואים.

מבחינת חיישנים אז אולי החיישן כמות אוויר במידה וקיים אצלך בעייתי, מותקן מיד אחרי בית מסנן האוויר לכיוון בית המצערת.

פורסם

אין הרבה בעיות עם מערכת הדלק למנועים אלו, והם מתסכות במנוע צעדים נתפס לפעמים וצינור וואקום לחיישן מאפ דולף.

שתי התקלות גורמות לבעיות של סל"ד לא יציב, אך לאור תאור המקרה שלך אני מהמר על המנוע צעדים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של דבר הבעיה הייתה במנוע צעדים. פירקתי אותו והסתבר שהוא תקוע - כולו בפנים.

במוסך רנו בתל אביב אמרו לי שאני צריך להחליף את כל המצערת.

מספר בדיקות במוסכים העלו שמנוע צעדים תחליפי יעלה 500-600 ש"ח + מע"מ.

בהתאם להמלצה של רפי לין מהפורום הגעתי למוסך "משה זר הזרקות דלק וקרבורטורים" שברח' הרכב 5 א.ת סגולה פ"ת (טל' 03-9341320). חיים ומשה פירקו את מנוע הצעדים שלי, ניקו, שימנו והחזירו אותו לחיים. הרגשתי כאילו קיבלתי 500 ש"ח במתנה.

החזרתי את מנוע הצעדים למקומו ובינתיים עשיתי 3 נסיעות ללא בעיות בכלל.

רוצה להמליץ בחום על המוסך משה זר הזרקות דלק וקרבורטורים.

מאחר ולא מצאתי בפורום הסבר איך מתפקד מנוע צעדים מצרף כאן ציטוט שמצאתי במקום אחר באינטנט:

מנוע צעדים משמעותו הינו כשסתום מעקף אויר אשר פועל חשמלי ומכני ומאפשר מעקף אויר מאחרי פרפר המצערת כאשר הינה סגורה ובכך לייצב את סל"ד המנוע בסרק או כאשר צריכים הגברת אויר (במערכת הזרקה ) בשעת הפעלת עומסים חשמליים וכדומה . (פיקוד ממחשב המנוע )

כאשר מנוע צעדים אינו תקין נוצרות מספר תקלות כגון : סל"ד מנוע אינו יציב בסרק , בזמן הפעלת מזגן או אורות סל"ד המנוע "נופל" והמנוע לפעמים כבה ועוד תקלות

• תוכן חדש...