Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום לקחתי את רכבי האמיץ למסע העברת דירה בתל אביב, הרכב טנדר סובארו,

יצאתי מחיפה והכל שיגעון, הגעתי לתל אביב ועדיין הכל שיגעון, עשיתי כמה נגלות ואז שמתי לב שעם מזגן אני מרגיש מעין גמגום קל

מהמנוע ולאחר זמן מה הרכב החל לדומם בניוטראל, מכבה מזגן מניע והכל כשורה,

לאחר שהשלמתי את הנגלה הרביעית והאחרונה והתכוננתי לצאת חזרה לחיפה גיליתי להפתעתי שהרכב לא מניע!

חשבתי אולי מוצף ועזבתי אותו להרג, ניסיתי שוב להניע ואין תשובה מהמנוע.

פתחתי מכסה מנוע ולתדהמתי גיליתי שלולית נוזל שמנוני שקוף מתחת לסליל ההצתה שמעתי מעין שריקה קלה וראיתי שמקורה

בסליל ההצתה ויוצאים בועות קטנות של נוזל ליד אחד החיבורים ליד חבור חוט ההצתה אשר יוצא למפלג.

הרכב עבר טיפול גדול למערכת ההצתה והקרבורטור, הוחלף קבל (שלושה עקב בעיה במערכת החשמל), פלטינה, סליל הצתה ונגד, חוטי חשמל בלויים אשר גרמו לנפילות מתח בוטלו והחולפו ע"י ממסר אשר מקבל 12V ישירות מהמצבר במקום מצמת החשמל המקורית ומתחבר לנגד ולסליל ההצתה במקום החוטים הבלויים מצמת החשמל, בעיות החשמל טופלו והרכב נסע תקופה של שלושה שבועות מעולה!.

מה יכל לגרום לפריצת השמן?

האם לסופ"ש הנוכחי עד לחזרה למוסך אני יכול להרכיב במקום את הסליל הישן שברשותי?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אולי תספר לנו איזה רכב אמיץ יש לך ומאיזה שנה הוא? או שאולי יש בפורום הזה אנשים שהם אורי גלר.......

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

השארת במקרה את האוטו עם מנוע לא פועל ועם סוויץ' פתוח?

האם הסליל יפני מקורי (היטאצ'י/מיצובישי) או תחליף סיני?

האם סליל ההצתה מתאים למערכת הצתה עם פלטינה או להצתה אלקטרונית?

פורסם

שבת שלום.

יש לוודא שהנגד מחובר בטור ולא עקפו אותו - אחד מתפקידי הנגד הוא להגן על הסליל ההצתה ובמקרה כמו שלך ואינני יודע מדוע נשאר זרם במעגל לאחר שעזבת את הרכב אך מקסימום הנגד היה מתחמם ונשרף ולא היה מתפוצץ הסליל.

בדוק זאת לפני התקנת סליל חדש אחרת זה עלול לקרות שוב.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

העלתי תמונה של סליל ההצתה ה"חדש" שהרכיבו לי שיצא ממנו השמן,

מלבד מה שרואם בתמונה לא רשום דבר,

ישנו נגד חיצוני מחובר, ההצתה רגילה - פלטינה וקבל.

תודה,

DSCF0296.jpg

פורסם

גם אם זה סיני, החלק המדובר לא אמר להחזיק שנים ולא מס' שבועות? שמתוכם שבועיים שכמעט ולא יצאתי מהבית עקב מחלה?

פורסם

במשך כל השנים שהחזקתי כלי רכב, נדרשתי להחליף סליל כזה רק פעם אחת. זה היה בפיאט 127 שהתחילה לקרטע, אחרי חיפוש מצאתי שכוסית הפליז שבמחבר הסליל, אליה מתחבר כבל מתח ההצתה הראשי - פשוט התפוררה.

אני לא זוכר כמה עלה החלק החדש כי מאז עברו 20 שנה בערך, אבל אינני זוכר אירוע טראומטי מבחינה כספית.

בקיצור סליל כזה, באיכות טובה, ובלי תקלות סביבתיות (עקיפת נגד ההגנה) - אמור לחיות כמעט לנצח.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי,וכמו שאלכס כבר שאל,השארת את הרכב עם סוויץ פתוח ומנוע דומם,למזלך הרע המנוע נעצר כאשר הפלטינות סגורות,מה שאיפשר זרימת זרם דרך הסליל וחימומו.

בברכה,אורן

פורסם

גם אם השארתי את הרכב לא מונע ועם סוויט'ש פתוח זה לא היה ליותר מכמה דקות ואני מאמין שהיו מקרים בסליל הישן שהשארתי את הרכב עם סוויט'ש פתוח ליותר מכמה דקות ולא קרתה תופעה של פריצת שמן מסליל ההצתה, ההסבר הכי פשוט (שבדרך כלל

הנכון) זה שסליל ההצתה שהרכיבו לי פשוט דפוק!

תודה על העצות, אני אחזור לחשמליה ואבקש החזר על הסליל ושיבדקו את נושא עקיפת הנגד למרות שהכל מחובר ונראה תקין..

תודה,

ארז.

• תוכן חדש...