Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכל חברי הפורום שקוראים את ההודעה הזו,

אני בן 19,

עברתי טסט (ראשון) ב31.8.05,

יום למחרת קיבלתי את הטופס נייר של הרשיון: 1.9.05,

עכשיו עד כמה שהבנתי, שנתיים ישר אחריי הרשיון , נגמר תקופת הנהג חדש ואני בעצם יוכל להסיע אוטו מלא (וכמובן להוריד את השלט).

זה אומר שמה1.9.07 אני יוכל להסיע אוטו מלא? או שמה -2 לחודש שלמחרת?

נ.ב, קיבלתי מכתב מהרישוי של חידוש רשיון עם תשלום של 250 שקל נדמה לי, ועל הרשיון שלי שכרגע יש רשום בתוקף עד:

15.9.07, זה אומר שאני עד ה15 לחודש צריך לשלם את זה? (רשום על הדף אבל הוא נאבד), מה קורה אם משלמים את זה אחריי? הרשיון בעצם לא בתוקף עד ש?

תודה,

אוהד.

פורסם

שנה קלנדרית מתחילה ב-1 לינואר בשעה 00:00:01 ומסתיימת ב-31 לדצמבר שעה 00:00:00. (היא לא מסתיימת ב-1 לינואר).

חודש קלנדרי מתחיל ב-1 לחודש ומסתיים ב- 30 או 31 לחודש. (הוא לא מסתיים ב-1 לחודש).

אם קיבלת רישיון ב-1/9 משמעות הדבר שתקופה של שנתיים מסתיימת ב-31/08 בחצות.

הרישיון החדש שלך יהיה בתוקף מהרגע שתשלם אותו ובכל מקרה לא לפני התאריך הרשום בו לתחילת תוקף. אם תשלם לאחר תאריך תחילת התוקף, זה היום שבו יכנס הרישיון לתוקף.

כל עוד לא שילמת את הרישיון החדש, ואתה משתמש ברישיון הישן (של נהג חדש) שהוא בתוקף עד 15/9, אתה כפוף למה שכתוב לגבי רישיון של נהג חדש.

וכדי שיהיה לך ברור יותר - אם ביום 5/9 אתה עדיין משתמש ברישיון של נהג חדש שעדיין בתוקף, אתה כפוף לחוקים של נהג חדש, אפילו שעברת תקופה של שנתיים. כי מה שקובע לאותו רגע, זה איזה רישיון בתוקף יש לך באותו רגע.

סביר מאוד שבטיפול של עו"ד (שיעלה כסף רב) הענין הטכני יסודר ואם תקבל דו"ח הוא יחושב לא כשל נהג חדש, אבל למה בכלל להגיע לפינות כאלה. למה צריך למתוח את החבל וללכת על הגבולות הלא כל כך ברורים כשאפשר מראש להימנע מבעיות כאלה ולא להעמיד אותן כלל למבחן.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני חושב שזה או עד שמסתיים הנהג חדש או עד גיל 21, המוקדם מבניהם.

כשאני עברתי טסט לא היה את החוק הזה בכלל והיה מלווה רק חודשיים אז תשובה ב- 100% אני לא יכול לתת.

פורסם
אני חושב שזה או עד שמסתיים הנהג חדש או עד גיל 21, המוקדם מבניהם.

כשאני עברתי טסט לא היה את החוק הזה בכלל והיה מלווה רק חודשיים אז תשובה ב- 100% אני לא יכול לתת.

אנשים החליטו לקחת את החוק לידיים? (תרתי משמע)

החוק אומר שעד גיל 21 או עם סיומה של תקופת הנהג החדש (כשאתה מעל גיל 21) אתה יכול להסיע אוטו מלא. אחרת תחשבו על זה; אחרי הכל משרד הרישוי לא כאלה מטומטמים, אתה מסכים איתי?

אם אני בן 18 והוצאתי רישיון, אז מה הקטע של ה21? פשוט היו אומרים "כשנגמר לך הנהג החדש - אתה תוכל להסיע מעל 2 נוסעים", לא? אבל פה גם הכניסו את הגיל 21 שזה אומר שעד גיל 21 (ולא משנה אם הוותק שלך הוא 4 שנים) אתה עדיין לא יכול להסיע יותר מ2 נוסעים.

אל תהיו תמימים ותעשו את עצמכם ראש קטן ..

"הבעיה עם העולם היא שהמטומטמים הם בעלי ביטחון עצמי מופרז והחכמים מלאי ספק." (ברטרנד ראסל)

פורסם

החוק אומר שעד גיל 21 או עם סיומה של תקופת הנהג החדש (כשאתה מעל גיל 21) אתה יכול להסיע אוטו מלא. אחרת תחשבו על זה; אחרי הכל משרד הרישוי לא כאלה מטומטמים, אתה מסכים איתי?

אם אני בן 18 והוצאתי רישיון, אז מה הקטע של ה21? פשוט היו אומרים "כשנגמר לך הנהג החדש - אתה תוכל להסיע מעל 2 נוסעים", לא? אבל פה גם הכניסו את הגיל 21 שזה אומר שעד גיל 21 (ולא משנה אם הוותק שלך הוא 4 שנים) אתה עדיין לא יכול להסיע יותר מ2 נוסעים.

אל תהיו תמימים ותעשו את עצמכם ראש קטן ..

אתה טועה ידידי, החוק אומר שאיסור הסעה מעל 2 תקף עד סיום תקופת הנהג חדשאו עד גיל 21.

אם אני הוצאת רישיון בגיל 17 בגיל 19 נגמר לי הנהג חדש וברישיון המחודש כבר לא מופיע שום איסור או הגבלה שחלה עליי.

מיקי.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

לא מסכים. אז למה ה-או באמצע שאתה בעצמך הדגשת? הפלת את עצמך. מה שרשום בסוגריים אצלך לא רשום בחוק עצמו. אז כנראה שהם כן מטומטמים.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

החוק שנכתב אינו ברור.

"נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנה יוכל להסיע 2 נוסעים בלבד".

לפי החוק כתוב נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנה לא מדובר לגבי נהג צעיר זאת אומרת אם אתה מסיים את הנהג חדש בגיל 19,אתה כבר לא נהג חדש.

שוב,החוק מבלבל נורא,קשה מאוד להבין במה מדובר לכן אני מציע לפותח השרשור להרים צלצול למשרד הרישוי ולבדוק את העניין.

נשמח לקבל תשובה חד משמעית.

בן.

Got To love It

פורסם

וזה בהחלט מה שאני יעשה

סליחה שאני עכשיו תוקף , אבל זה פשוט נדרש: קיבינימאט המדינה הזו, קיבינימאט משרד הרישוי, שוטרים מטומטמים שלא יודעים את החוקים, ממציאים על הרגל בזמן הנסיעה חושבים עליהם בין הפלאפל לבורקס, נטפלים לאנשים וראש ממשלה מוגבל.

זהו. - סליחה מראש אם פגעתי במישהו.

מה אתם חושבים? מה אני יתקשר למשרד הרישוי מי יענה לי?

"משרד הפוסטמות שלום, מדברת סיגלית במה אפשר לעזור?"

אני: "שלום סיגלית אולי את יכולה לעזור לי:"

אני: "נגמר לי הנהג חדש , ויש לי שנתיים רשיון, אני יכול להסיע אוטו מלא?"

סיגלית:" וואלה לא יודעת כפרה חכה אני יברר"

סיגלית: "כן אתה פה? בקיצור אני לא יודעת ,תתקשר למשרד ותברר"

אני: "אבל הרגע התקשרתי ואני מדבר איתך!!"

סיגלית: "כן אבל אני לא יודעת אולי תתקשר מחר"

בקיצור מה, לחכות עד גיל 21 בשביל להיות 100% בטוח?

אוהד.

נ.ב, בתקווה שלא יחסמו אותי כי הכל בציניות, ומחר באמת אני אקבל תשובה ענינית ונורמלית ולא יתקל בסיגלית בטעות, מחר תהיה תשובה חד משמעית לגבי זה.

פורסם

תבינו, אני נמצא במצב דומה לשל פותח השרשור אבל משהו לא מסתדר כאן..

למה הם הוסיפו את צמד המילים "גיל 21", הרי לפי מה שאתם אומרים: אם סיימתי את תקופת הנהג החדש אני יכול להסיע אוטו מלא ללא התחשבות בגיל נכון? אני מוציא רישיון בגיל 17 ובגיל 19 אני יוכל להסיע אוטו מלא כן? אז איפה כאן בא החוק של ה21?

"הבעיה עם העולם היא שהמטומטמים הם בעלי ביטחון עצמי מופרז והחכמים מלאי ספק." (ברטרנד ראסל)

פורסם

נהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים.

יעני, בשפת האמחה,

אם הוצאת רישיון בגיל 17, ונגמר לך הנהג חדש בגיל 19, יש לך עוד שנתיים שבהם אתה מוגבל ויכול להסיע עד 2 נוסעים, אלא אם יש לידך מלווה.

חבל שאין איזה פקיד זוטר ברשות הרישוי, שלא חשב על מצב שבו אני צריך להסיע את אמא, ושני האחים, ולאמא אין רישיון,

אני בטוח שבמצב כזה עושים אפטרפארטי באוטו ואני לא יכול להתרכז.

אז עושים נגלות.

----

פורסם

חבל על הוויכוח, הנושא נטחן המון בפורום.

תריצו חיפוש פשוט ותראו עד כמה.

מנצ"ש אם כבר.

קיבלתי חידוש רשיון ובו היתי צריך לשלם 271 שקל והרשיון מתחדש עד 2012, ז"א 5 שנים.

אני זוכר ששינו את שיטת הצילום ובכך מאריכים את תוקף הרשיון ל 10 שנים.

האם בסוף החליטו להגביל ל 5 שנים או פשוט חלה טעות והיו אמורים לחדש לי ל10?

תודה.

פורסם

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_AV/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_6K/.ce/7_0_BM/.p/5_0_6J/.d/0?PC_7_0_BM_subject=HE_RISHUI_211&actionType=browse#7_0_BM

נהג חדש - תנאי מלווה והסעת נוסעים הריינו להביא לידיעתכם כי הכנסת אישרה שינויים בפקודת התעבורה:

• נהגים חדשים חייבים לנהוג בלוויית מלווה במשך שלושה חודשים.
    חובת המלווה תחול על כל הנהגים החדשים המחזיקים ברשיון נהיגה לרכב מנועי.
    חובה זו תחול לראשונה גם על בעלי רשיון נהיגה לאופנוע או טרקטור שיוציאו רשיון לרכב פרטי.
  • בנוסף קובע החוק כי נהג חדש לא יורשה להסיע יותר משני נוסעים עד הגיעו לגיל 21 שנה אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.
    הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רשיון נהיגה החל מ- 1 בנובמבר 2004, והוא עדיין נהג חדש בן פחות מ-21 שנה.

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_2BK/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_1BQ/.ce/7_0_2CE/.p/5_0_1US/.d/0?PC_7_0_2CE_subject=HE_FAQ_15&actionType=browse#7_0_2CE

מיהו "נהג חדש"?

נהג מוגדר "נהג חדש" עד שנתיים מקבלת הרישיון. בתקופה זו חלות עליו תקנות מיוחדות ונדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה וכללי הבטיחות. גם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת הרישיון החדש.

נהיגה עם נהג מלווה?

עקב ריבוי התאונות שבהן מעורבים נהגים צעירים, נדרש נהג חדש לנהוג במשך שלושה חודשים מיום הוצאת הרישיון עם נהג ותיק לצדו. לנהיגה באופנוע, בטרקטור ובטרקטורון לא נדרש מלווה.

הגבלת מספר הנוסעים?

נוהג חדש רשאי להסיע עד שני נוסעים ברכב עד הגיעו לגיל 21.

מהאמור לעיל עולה, כי נהג חדש בן 80 או בן 30 יכול להסיע גם 4 נוסעים כבר לאחר 3 חודשים ללא כל מלווה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_2BK/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_1BQ/.ce/7_0_2CE/.p/5_0_1US/.d/0?PC_7_0_2CE_subject=HE_FAQ_15&actionType=browse#7_0_2CE

מיהו "נהג חדש"?

נהג מוגדר "נהג חדש" עד שנתיים מקבלת הרישיון. בתקופה זו חלות עליו תקנות מיוחדות ונדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה וכללי הבטיחות. גם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת הרישיון החדש.

נהיגה עם נהג מלווה?

עקב ריבוי התאונות שבהן מעורבים נהגים צעירים, נדרש נהג חדש לנהוג במשך שלושה חודשים מיום הוצאת הרישיון עם נהג ותיק לצדו. לנהיגה באופנוע, בטרקטור ובטרקטורון לא נדרש מלווה.

הגבלת מספר הנוסעים?

נוהג חדש רשאי להסיע עד שני נוסעים ברכב עד הגיעו לגיל 21.

מהאמור לעיל עולה, כי נהג חדש בן 80 או בן 30 יכול להסיע גם 4 נוסעים כבר לאחר 3 חודשים ללא כל מלווה.

נוהג חדש= נהג חדש?

לך תבין את המדינה הזאת

• תוכן חדש...