Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שואל שאלת תם, היות ויש בידי רישיון נהיגה כבר כמה שנים, ואינני זוכר במדויק את הרצוי לפי החוק.

היום נסעתי ופניתי ימינה בצומת. מדובר בצומת גדול, מרומזר. דמיינו לכם שאם אתם פונים ימינה, יש לכם תמרור תן זכות קדימה (כשאתם מביטים שמאלה לראות שאף אחד לא מגיע ואז משתלבים בתנועה).

השאלה היא כזאת,

כשאני פונה ימינה, אני נצמד לנתיב הימני ביותר ( יש שם מפרצון/תחנת אוטובוס) וממנו מאותת שמאלה להשתלב בנתיב הימני של הדרך. יש שם שני נתיבים. שהם המשך ישיר של שני הנתיבים מהרמזור הקודם.

מה שקרה היה שנסעתי, ולפני היה תלמיד נהיגה. הוא בדק ששום תנועה לא מתקרבת (נתן זכות קדימה כמובן) ואז השתלב היישר לנתיב הימני מתוך השניים שישנם בכביש (הימני מביניהם).

לעניות דעתי, הוא היה אמור להמשיך כאשר הוא צמוד ימינה ככל שניתן, ואז להשתלב לנתיב הימני (הראשון שהוא ההמשך של התנועה שבאה מקודם), ולא ישר לנסוע לתוך הכביש.

כמובן, בעצירה ליד המורה נהיגה, הערתי לו "פניה ימינה, לא פונים היישר אל תוך הכביש". אני לא חושב שהייתי ביקורתי מדיי או בטון "מורי" כזה. אבל בסה"כ חשבתי שמן הראוי לנהוג BY THE BOOK במיוחד אם אתה לומד נהיגה...

אז המורה עונה לי בטון מזלזל "באמת?" ... "כמה שנים יש לך רישיון?" עניתי לו: "הרבה"... והמשכתי לנסוע.

לדעתכם טעיתי בצורת הפניה שלי ימינה? אני לא זוכר במיוחד את ספר התיאוריה על בוריו, אבל ניסיון של כמה שנים בנהיגה לא הולך ברגל..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סהר שלום

למיטב ידיעתי (לפני כחודש עזרתי לאחותי הקטנה להתכונן לתיאוריה ...) במצב שתיארת , ניתן לפנות ישירות לנתיב המרכזי (זה שהתייחסת אליו כנתיב הימני) רק במידה וישנו רכב או חפץ שמונע את המשך הנסיעה בנתיב הימני ביותר,ואותו החפץ\רכב נמצא במרחק הקטן מ12 מ' מן הצומת , ולכן במידה ואכן לא היה רכב חונה באיזור - או לפי תיאורך שהיה שם מפרץ אוטובוס , מורה הנהיגה שגה .

מצ"בקישור לאתר נחמד שמכחן לתיאוריה , אני מאמין שאם תחפש מספיק תמצא את התשובה הנכונה שם :wink:http://lamed.dapim.co.il/

אלי.

היסטוריית רכבים: דייהו סופר רייסר 1.5 שנת 96 (אוטומטית) - נמכרה ,פיז'ו 306 1.4 שנת 2000 ידנית - נמכרה, אלפא רומיאו 147 1.6 שנת 2002 ידנית - נמכרה.

היום : אלפא רומיאו 147 2.0 שנת 2002 ידנית.

פורסם

תמיד אפשר ללמוד .

אם מיד אחרי הפניה קיים מפרץ המשמש לתחנת אוטובוס (צבע צהוב) , הוא לא יחשב כנתיב.

לכן, הפניה ימינה תעשה לנתיב הימני ביותר , הנתיב שרכב הלימוד פנה אליו.

אם הנתיב מסומן בלבן (לא תחנת אוטובוס) יש להכנס אליו (הימני ביותר) ולהשתלב להמשך.

פורסם

אני אנסה לצלם את הצומת.

בגדול, יש שם אדום לבן, אין סימון מיוחד של תחנת אוטובוס. וזה יכול, לפי מיטב הבנתי, לשמש "כנתיב האצה".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לעניות דעתי, הוא היה אמור להמשיך כאשר הוא צמוד ימינה ככל שניתן, ואז להשתלב לנתיב הימני (הראשון שהוא ההמשך של התנועה שבאה מקודם), ולא ישר לנסוע לתוך הכביש.

הצרה שהרבה נהגים לא יודעים מתי לצאת מנתיב ההשתלבות ולהיכנס לכביש ה"נורמלי", וכך נוצר מצב שנהג גמר את נתיב ההאצה, הוא חייב להשתלב, אך הכביש שלפניו נגמר והוא מפריע לתנועה בהשתלבות שלו.

לדעתי, צריך להתחיל להשתלב בכביש ברגע שעוברים את אי התנועה ולא לחכות לקצה נתיב ההשתלבות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בנתיב האצה\ השתלבות רצוי להאיץ ולהשתלב לקראת רק בסוף נתיב ההאצה.

כך נרויח מסלול להאצה והשוואת מהירות עם התנועה בכביש וגם ההשתלבות תיהיה הדרגתית יותר (בזוית קטנה ככל האפשר ביחס לכביש).

נהג שעומד להשתלב נדרש לנתח את מצב זרימת התנועה בכביש ולתכנן את מהירות ההאצה ביחס אליה וביחס לנתיב ההאצה העומד לרשותו.

רע מאוד להגיע למצב שבסוף נתיב ההאצה (בשיא המהירות ) מחליטים לעצור (עקב תכנון לא נכון) . זו סכנה מאחור והשתלבות בכביש סואן ממצב נייח היא מסוכנת וכמעט בלתי אפשרית .

פורסם

אני חושב שאתה צודק. בכל מקרה, לי אישית זה נראה הכי נכון לעשות, שכן במידה וקרה (חס וחלילה) שמגיע רכב בנתיב הימני, אתה עדיין לא נמצא שם, למרות שנכנסת לאותו הכביש. אני לפחות נוסע כמוך, לפני כניסה לנתיב, משתמש בהמשך הנתיב של הפניה (כמו שתארת בקיצור).

ואייזק צודק ב-100%, ממש כל מילה שלך לעניין.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מחזק את דברי אייזק ומחדד את דברי- הכל בהתאם לסוג הכביש.

למשל, בצומת בני דרום, a.k.a צומת אשדוד, כשבאים מכיוון צומת כנות ופונים ימינה, יש את כל הסיבוב להגיע למהירות תלת ספרתית ומיד להשתלב בכביש.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

התקנה אומרת :

נוהג רכב המתכוון לפנות לימין ,לא יפנה אלא כשהוא נמצא עד כמה שאפשר סמוך לשפה הימנית של הכביש ואין בצידו הימני רכב אחרבתנועה.

ויפנה ימינה פניה חדה , זולת אם סומן אחרת.

כלומר יש את ההיתחסות של הכביש ממנו אתה יוצא אל הפניה : " עד כמה שאפשר סמוך לשפה של הכביש"

כאן יש היתיחסות בעקיפין אל רכב דו גלגלי ורכב כבד או אוטובוס וסמיטריילר.

"ויפנה פניה חדה לימין" - הכוונה צמוד למידרכה הימנית ביותר.

כאשר קיים נתיב האצה (כך קוראים לזה הנהגים) יש להמשיך ולפתח את המהירות בנתיב האצה, על מנת שהרכב הפונה יכנס לנתיב "הרגיל" בקצב שלא יפריע לרכבים האחרים.(בהנדסת תנועה קוראים לזה מהירות יחסית שהיא צריכה להיות שווה ל-0)

בעת שיעורי הנהיגה שאני מעביר , אני מצייר לתלמידים שני גלגלי שיניים ומסביר להם מה קורה כאשר ישנה הפרעה או שגלגל שיניים אחד לא באותו המהירות של הגלגל שיניים האחר.

כאשר ישנו מצב שבו יש מכשול ( אוטובוס חונה או פח זבלאו כל דבר אחר) לאחר הפניה לימין ,

ניתן לפנות ישירות אל הנתיב שליד הנתיב הימני ביותר(החסום) ובנוסף אין צורך באיתות לשמאל.

ירון מאיר

פורסם

כאשר ישנו מצב שבו יש מכשול ( אוטובוס חונה או פח זבלאו כל דבר אחר) לאחר הפניה לימין ,

ניתן לפנות ישירות אל הנתיב שליד הנתיב הימני ביותר(החסום) ובנוסף אין צורך באיתות לשמאל.

ירון מאיר

רגע. גם אם אין לי נתיב האצה כמו שפותח השירשור רשם אלא פניה ימינה ישר לכביש, ויש בו מכשול אני יכול לפנות לנתיב היותר שמאלי בלי לאותת שמאלה? (בכל מקרה אני תמיד מאותת).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
רגע. גם אם אין לי נתיב האצה כמו שפותח השירשור רשם אלא פניה ימינה ישר לכביש, ויש בו מכשול אני יכול לפנות לנתיב היותר שמאלי בלי לאותת שמאלה? (בכל מקרה אני תמיד מאותת).

גיא.

הפניה ימינה יש לעשות סמוך מהימין אל הימין.

כאשר אתה פונה ימינה ואין נתיב האצה , עליך להיכנס לנתיב הימני ביותר .

אם וכאשר הנתיב הימני חסום ,ואינך יכול להיכנס אליו, אין לך ברירה אלא להיכנס אל הנתיב השמאלי.

אי לכך אין צורך באיתות.

אבל אל תשכח שיש נקודה נוספת כאן.

אם הנתיב השמאלי עמוס בתנועה, אסור לך להיכנס לנתיב חסום ולגרום להפרעה.

ירון מאיר

פורסם
בנתיב האצה\ השתלבות רצוי להאיץ ולהשתלב לקראת רק בסוף נתיב ההאצה.

כך נרויח מסלול להאצה והשוואת מהירות עם התנועה בכביש וגם ההשתלבות תיהיה הדרגתית יותר (בזוית קטנה ככל האפשר ביחס לכביש).אתה צודק בעקרון , אבל לדעתי יש מקרים , במיוחד ליד צומת מרומזרת , שאם תמתין לסוף נתיב ההאצה אתה תפריע לתנועה שתבוא מהרמזור . ולכן במקרים כאלו רצוי שתכנס לנתיב הימני ביותר מבין הנתיבים המרכזיים , ואל תשאר בנתיב האצה

נהג שעומד להשתלב נדרש לנתח את מצב זרימת התנועה בכביש ולתכנן את מהירות ההאצה ביחס אליה וביחס לנתיב ההאצה העומד לרשותו.

רע מאוד להגיע למצב שבסוף נתיב ההאצה (בשיא המהירות ) מחליטים לעצור (עקב תכנון לא נכון) . זו סכנה מאחור והשתלבות בכביש סואן ממצב נייח היא מסוכנת וכמעט בלתי אפשרית .

ולכן כול מקרה לגופו . במקרה הספציפי של תלמיד נהיגה , היות והבטחון שלהם בכביש הוא קטן , אני בהחלט מסכים עם פותח השירשור ,שאלא אם כן זה המצב שתיארתי באדום , רצוי היה ללמדו להכנס צמוד לימין ולהשאר בנתיב ההאצה

בברכה יהודה

פורסם

אני מניח שמותר לפי החוק היבש להשתלב בשתי הצורות תוך כדי הסתכלות במראת הצד השמאלית, אך עליך להפעיל איתות שמאלה בכל מקרה, והדבר ייחשב כמו מעבר נתיב רגיל.

לא נראה לי שתקבל ד"וח על אי שימוש בנתיב ההאצה במלואו.

אם אני טועה שמישהו יתקן אותי.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

אין כל חובה לנסוע על נתיב האצה עד תומו.

כל עוד ישנו קו הפרדה לא רצוף (מקווקוו) ניתן לשנות נתיב.

קו הפרדה לא רצוף (מקווקוו) עבה הינו כמו קו הפרדה מקווקוו דק.

ירון מאיר

פורסם

הדיון הוא טוב ובריא, אבל למה אתה צריך להעיר לו יש לו מורה ? בשביל זה הוא לומד ושלומדים עושים טעויות ולומדים. ואם הוא טעה והמורה מכוון אותו? לפי דעתי כשנהג אקראי עובר וזורק הערות/הארות זה פוגע בבטחון העצמי של התלמיד. תן למורה לשבור איתו את הראש כשהוא יגיע לטסט יהיה לו מבחן.

• תוכן חדש...