Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתגר למומחי סיטרואן bx... – באמצע נסיעה מנוע נחנק

ברשותי סיטרואן BX 1.6 87' אוט'. נוסעת מצוין, לא מזמן החלפתי סטרטר ואת כל הבומבות.

בזמן האחרון מופיעה אצלי תקלה מוזרה ומעצבנת, שעדיין שום מוסך לא הצליח לעלות עליה:

באמצע נסיעה (לאחר כחצי שעה), בפתאומיות, המנוע מגיב בלחיצת גז כאילו לא מגיע לו דלק. הוא מאט באופן דרסטי ומתחיל לגמגם. לחיצה על דוושת הגז מאיטה את האוטו במקום לקדם אוטו/אותו. אם עוצרים – האוטו לעיתים נכבה. ייתכן שהדבר קורה בעקבות מאמץ לא גדול (עלייה/עקיפה).

החשש הראשון היה של דלק מהול/מנוע מפויח. מאז הוספתי תוסף והחלפתי שתי תחנות דלק. לא עזר.

החשש השני היה של בעיה במשאבת/מסנן דלק אבל מכיוון שרוב הזמן האוטו נוסע חלק והמנוע עובד טוב – אז כנראה שזה לא הבעיה. הלכתי לשני מוסכים ושניהם לא זיהו את הבעיה (כי היא לא קרתה באותו רגע), ושניהם טענו שהמנוע עובד חלק. מוסכניק אחד אמר שלא יכול להיות בעיה במשאבה כשמנוע עובד כל-כך יפה בעמידה. סמי המפורסם (לשעבר מפליקס) יצא לחופש אבל אמר טלפונית שיכול להיות שזה קשור לגיר וצריך לבדוק שמן גיר. (בהערה: בזמן התקלה אז לפעמים ההילוך קופץ למטה – יכול להיות שיורד אפילו מרביעי לראשון, כמו קיק-דאון פראי ולא מוצלח, ואולי זו בעצם הבעיה). בדקתי שמן גיר והוא תקין.

חשש נוסף הוא כמובן הקרבוראטור, הכיוונונים שלו וכו'.

יש למישהו רעיון? הצעה? כיוון?

קצת קשה להראות למכונאי את הבעיה, כיוון שאי אפשר לצפות מתי היא תקרה...

תודה מראש...

אגב, תודה לכל המגיבים על הבעיה עם הסטארטר (באמת מועיל להקיש עליו...), בסוף החלפתי לחדש.

סיטרואן BX. וקוראים לו מתי. אוטו מתי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת לא מסתדר לי עם כלום.

המלצותי:

ראשית- אם בשנתיים האחרונות לא טיפלת בקרבורטור זו ההזדמנות

גם אם לא שם התקלה זה ישפר.

שנית- בדוק כבל קיקדאון והגלגלות על המצערת....

תקלה בגיר איננה גורמת לרכב לכבות בנסוח " האוטו לעיתים נכבה..." תקלת גיר

גורמת לגיר להתחלק או שהגיר ממש נתקע והאוטו מגיב כמו רכב עם גיר רגיל

שלפני רמזור מאיטים עם ברקס בלי מצמד...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

טוב, נראה שאי אפשר להמנע... נראה לי שאלך על שיפוץ הקרבורטור. אם זה לא זה, כנראה שמשאבת הדלק מפתיעה אותי באמצע נסיעה בעקבות התחממות וכו'.

שיהיה בהצלחה...

פורסם

מוסכניק נוסף טוען שזה מפלג או מודול הצתה. יש עוד הסברים? הצעות? דעות? כיוונים?

פורסם

סימפטומים דומים מאוד היו לי בעבר באופנוע דוקא.

הבעיה היתה בצינור הנשם של מיכל הדלק. הצינור נצבט וכתוצאה מכך נוצר ואקום במיכל הדלק שלא אפשר לדלק לזרום הלאה.

יש לציין שבאופנוע לא היתה משאבת דלק אבל אני די משוכנע שגם משאבה תתקשה לתפקד במקרה של ואקום במיכל.

נסה לבדוק אם צינור הנשם (במידה וישנו כזה ב-BX) נקי ולא חסום או תפוס במקום כלשהו.

בהצלחה.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

צודק! נתקלתי בבעיה דומה של הנשם מיכל דלק באודי A4,אכן תבדוק את הנשם כפי שהמליץ לך הבחור מעלי.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

התחל מן הקל לכבד!

בדוק לחץ דלק מהמשאבת דלק , במקרה של לחץ חלש לקרבורטור, החלף מסנן אם הלחץ השתפר, והבעיה חוזרת, בצע נקוי ושפוץ קרבורטור, כוון לא יעזור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנוסף למה שרשמתי למעלה בעניין הואקום...

נזכרתי כי יש דרך פשוטה למדי לדעת אם זו הבעיה.

ברגע שאתה מרגיש שהרכב מגמגם, עצור בצד ופתח את מכסה מילוי הדלק.

אם תשמע צליל של יניקת אויר (פססס...) ברגע שתפתח את המכסה, סביר שמדובר בבעיית ואקום ויש לאתר את נשם מיכל הדלק ולוודא כי אינו חסום.

אם אכן זו הבעיה, מיד אחרי שתפתח את המכסה, הרכב אמור לחזור לפעול כרגיל עד ה"ואקום" הבא.

בהצלחה.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

תודה לכולם!

העלילה מסתבכת...

הבוקר נסעתי למוסך, מתקוע בגוש עציון לירושלים.

אל תשאלו, פחד אלוהים. המנוע נשנק ונכבה לפחות 10 פעמים. מילא זה, אבל בעליhה, סמי טריילר מאחוריך, ערבים לא סימפטיים במיוחד מסביב, כל הדרך שקשקתי וקיללתי את האוטו.

לאחר נסיעה זהירה ביותר, בה שמתי לב שהמנוע מתחיל להחנק בעיקר בעלייה או בלחיצה לא איטית על הדלק, הגעתי למוסך.

המוסכניק דבר ראשון פתח מכסה מנוע ונתן פול גז (ניוטרל). המנוע שאג כמו בהמה. לא עשה צל של בעיה. אח"כ המוסכניק עשה איתי סיבוב של חמש דקות, כולל עליות והכל – וכלום. האוטו כמו תותח.

התחלתי להרגיש חוסר שפיות קל באונה השמאלית. הלכתי להשתגע.

כרגע האוטו אצל המוסך. כשלמוסכניק אין מושג מה לא בסדר....

אני מרגיש שזה באמת קשור לדלק איכשהו....

האם ייתכן שהאוטו מוריד הילוך בתגובה למחסור בדלק?

פורסם

התיבה האוטומטית ב- BX היא תיבה "טיפשה" ולכן היא תעלה הילוכים כשיורד העומס, ולא תוריד.

התקלה נשמעת כמו תקלה חשמלית.

אילו היה מדובר בבעיית קרבורטור, סביר להניח שהיא לא היתה באה למספר דקות ונעלמת לחלוטין, כיוון שסתימה בדרך כלל נשארת בשטח לזמן רב.

אתה יכול לתאר בדיוק את השתלשלות האירועים כשהתופעה מופיעה ?

כשהמנוע נחנק, מיד מורגשת החלפת הילוך בגיר ? אתה מיד רואה את מד הסל"ד קופץ\נופל בגלל החלפת הילוך ? או שזה קורה רק בהמשך, כשאתה מנסה להמשיך לנסוע למרות השיעולים?

האם הוא חוזר לעצמו ללא כיבוי והדלקה ?

עשו לך שטיפת מנוע בקיטור לאחרונה ?

נ.ב. BX ישנה זו לא מכונית למי שגר בגוש עציון. תקנה קורולה. בעצם עדיף שתחזור לישראל ותנהג במה שבא לך.

פורסם

בעבר הרחוק מאוד הייתה לי בדיוק את אותה בעייה באותו רכב [ אבל עם גיר רגיל ].

בהתחלה הייתה לי הרגשה שזה קרבורטור והעברתי אותו ניקוי וכל מה שהיה אפשר - וזה לא היה זה, אח"כ נטחנתי עם עוד כל מיני נסיונות [ ובגלל שזה היה ממש מזמן - אני מצטער, אבל ממש לא זוכר מה היה ! ] ומה שאני זוכר היום זה [ בערבון מוגבל מאוד ! ] - שבסוף ככל הנראה זה משהו שקשור למשקולות של המפלג [ ??? ] . זו בעיה מאוד מעיקה ומרגיזה. בהצלחה.

פורסם

אם מדובר בהגה כוח תבדוק את מצב המשאבה ....

לי יש את אותה בעיה בוולקן שכאשר אני מסובב את ההגה ימינה ויש לי פחות מ3/4 טנק דלק האוטו כאילו נחנק ....

בהצלחה ...

צוק

יש אהבה חדשה , איטלקיה , וקוראים לה אלפא רומאו GTV 2L V6 TURBO ..

פורסם

לחבר מעבודה היתה בעיה שהאוטו פעם הניע ופעם לא

אחרי אין סוף חיפושים ומה לא וכול ההחלפות ההאפשריות

התגלה כי יש כבל מתח שעובר מתחת למנוע אחד מהפנים היא בעל מגע רופף

של כמה מ,מ ובגלל הפרשי חום וכו.. היא פעם מגע ופעם לא

ללכבל באמצע יש מחבר שנועד לפתוח את הכבל במקרה של החלפת מנוע וזה נקודת התורפה

פורסם

השתלשלות האירועים:

1. זה דבר שהולך ומחמיר עם הזמן. בהתחלה (לפני שלשה שבועיים) זה קרה פעם אחת באמצע נסיעה ועבר, עכשיו זה בלתי נסבל.

2. המוסכניק שבדק הבוקר אמר משום מה שאין קיק-דאון וצריך לבדוק כבל. מוזר. עד עכשיו היה לי.

3. אתה נוסע רגיל, ולפתע בעקבות לחיצת גז (עלייה/עקיפה ואפילו סתם) האוטו מאיט דראסטית (כמו הורדת שני הילוכים) והמנוע נהיה שקט וסלד נמוך מאוד (לא גבוה). אז הוא מתחיל להשתעל, לפעמים כל האוטו רועד עד שהוא דומם. אם אני שומר על גז קבוע ביותר על המילימטר (צריך קליבר על הרגל כדי לדייק...) אז ייתכן שהתופעה תחלש. אם אני בעלייה - האוטו ידומם בעלייה. אח"כ אני מניע, נותן קצת גז - והרכב ממשיך קצת - ושוב אותה תופעה.

4. בסוף הצלחתי לנסוע כעשר דקות בלי הבעיה - בזכות הדרך שהייתה במישור, ובזכות זה שנסעתי עם סלד נמוך וגז קבוע ביותר. כל חריגה קטנה - מקרבת את התופעה.

5. אם נותנים קיק דאון - אז מזמינים את הצרה בטוח. תוך כמה שניות - הרכב ייצרח, יירד הילוך, יגמגם וכו' עד לדימום.

6. שטיפת מנוע בקיטור - לא נראה לי שלאחרונה - אם כי זה לא בעיית מנוע, אני משוכנע.

7. אני נוטה לבעייה בהזרמת דלק או אפילו גיר.

נ.ב. BX ישנה זו לא מכונית למי שגר בגוש עציון. תקנה קורולה. בעצם עדיף שתחזור לישראל ותנהג במה שבא לך.

כן, כן. על זה אמרו לנוח: צא מן התיבה. יש חיים מחוץ למרכז הארץ.

• תוכן חדש...