Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

הנני בעלים גאים של פיאט אונו מנוע 1000 קרבורטור מטופלת ושמורה כיאה לפיאטים.

לפני מספר ימים ניתקלתי בבעייה שלא ניתקלתי בה קודם .

באחת מנסיעותי הרבות לטכניון באחת העליות של הכרמל הרגשתי שאני מאבד כוח מהמנוע למרות שאני עדיין לוחץ על דוושת הגז באותו זמן הייתי בהילוך 3 לכן הורדתי ל2 והמשכתי לנסוע ואז שוב ל3 והעיניין עבר לכן אמרתי לעצמי אולי העיניין חד פעמי .

אך לצערי הרב לא כך העיניין לאחר כיומיים ניתקלתי בבעייה אשר חשבתי שידוע לי הסיבה

להיתרחשותה (וכאן יש לספר כי הרכב מניע כמו חייה רעה על הבוקר כלומר אחרי מנוחה ממושכת של לילה המנוע מניע פעם ראשונה כאילו אין מחר ,גם המתנע וגם המצבר טובים מאוד כך הייה תמיד) אבל לא פעם קרה שחרי נסיעה קצרה כיבוי וניסיון התנעה שנית הייה צורך לחכות קצת כי כמו שקראתי באיזה מקום לפעמים הפלאגים נירטבים וצריך לחכות עד שיתייבשו.

למחרת שוב נסיע שגרתית לטכניון והנה הפתעה באחת העליות אותו הסיפור של איבוד כוח מנוע מיספר פעמים לאחר מכן עוד המשכתי בנסיעתי במהירות של כ 80 קמ"ש אבל כאשר הגעתי להילוך שני ובערך כ 30 קמ"ש המנוע כבה ונישארתי לחכות על הכביש כשעה אם ניסיונות להתניע

לאחר כשעה התנעתי וגם בסוף היום הגעתי הביתה בלי שום בעיות אבל נידלקה אצלי נורה אדומה.

קצת על מצב הרכב : הגיעה הזמן לאחר שנתיים להחליף את המצתים לפני שנה הוחלפה הדיאפרגמה ובוצעה ניקוי קרבורטור על ידי ונסיע חלקה וחסכונית מאז החשדות שלי הן לכיוון הקרבורטור אולי מייצב טורים נמוכים אולי משאבת הדלק

אני אודה על כל היתייחסות בעיקר איך ליבדוק את מייצב טורים נמוכים ומשאת דלק וכל דבר אחר

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעיות התנעה במנוע חם מעלות את הקרבורטור לראש רשימת החשודים כמו שכבר הבנת ולכן יש להתחיל ממנו.

עם זאת בעיות הסחיבה יכולות לנבוע מסיבות שונות ומשונות (כמובן שגם קרבורטור). תחילה הייתי בודק את מערכת ההצתה ומתחיל בפלאגים ובכבלים שלהם.

פורסם

בנוסף לדברים הנכונים של אביב, התחל מן הקל לכבד, בדוק והחלף מסנן דלק לפי הצורך.

בדוק לחץ דלק מן המשאבת דלק, במידה והמסנן תקין וחדש, ולחץ דלק תקין, יש לפתוח ולנקות שוב את הקרבורטור, כל הסימנים מראים על מערכת דלק, ולא הצתה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא קיים מיצב טורים ברכבך.

קיים מגבר טורים בלבד, וזאת רק במידה ומורכב מזגן ברכבך, תפקידו להגביר את הטורים, בעת הפעלת מזגן בלבד !

מנוע כבה בעת עצירה, כלפני העצירה מתחיל לקרטע, הבעייה קשורה למערכת הדלק, בלבד, ולקרבורטור בפרט.

במידה וקיימת בעייה במודול ההצתה, התנעת הרכב במנוע שכבה לפתע תיהיה קשה, ולעתים בלתי אפשרית, עש שמודול ההצתה לא יתקרר, וזאת במתג הצתה סגור בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מפרסם תמונות של הקרבורטור שלי ואת החלק היחיד שאליו מגיע חשמל חשבתי שזה מייצב טורים נמוכים אם זה לא אז מה תפקיד החלק הזה ?

תודה

IMG_1648.jpg

IMG_1649.jpg

IMG_1651.jpg

פורסם

איך בודקים תקינות של חוטי הצתה ומשאבת דלק אמרתה שצריך לבדוק לחץ דלק האם ניתן לעשות זאת לבד או שדרושים כלים מיוחדים.?

תודה

פורסם

בקשר לחוטי ההצתה: בדוק שהם שלמים גמישים,אין סדקים,מגעים נקיים (קורוזיה) והכי חשוב שאין בריחת ניצוץ.

את הבדיקה מומלץ לבצע בלילה במקום חשוך ככה תראה שאין "בריחה" למתכת קרובה.

בקשר למשאבת דלק: יש לבדוק לחץ סניקה וכמובן בעזרת שעון מתאים.

פורסם

לחלק שאתה מכנה, מיצב טורים נמוכים, נקרא דיזה אלקטרו מגנטית, ההקונקטור החשמלי המוביל אליה, מספק מתח חשמלי, בזמן פתיחת מתג ההצתה, ניתוקו במנוע עובד, יגרום לכבוי הרכב.

יש לבדוק בעזרת נורת ביקורת, או בעזרת הצמת הקונקטור, למקום החיבור החשמלי, ואז צריך להשמע צליל של נקישה, במקרה כזה הדיזה אלקטורו מגנטית תקינה.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכל

היום לאחר החלפת פלגים ומסננים (דלק, אויר) לחדשים התופעה חזרה על עצמה שוב פעם.

כאשר אני נוסע בעליה בהילוך שני ומתחיל להאיץ, לוחץ על דוושת הדלק, ואז הרגשתי דחיפה חזקה קדימה ומנוע התחיל לאבד סיבובים. למה המנוע נחנק דווקא בעליות? האם הסיבה היחידה היא קרבורטור? ממה להתחיל? עזרה בבקשה...:-(

פורסם

יש לבדוק את יחידת קידום ההצתה(יחידת הווקום) הצמודה למפלג, ואת צינור הווקום המתחבר אליה, סתום או פרוץ.

לדעתי, שם הבעיה של איבוד הכוח, פועל יוצא מכך התחממות המנוע והנעה קשה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יחידת מקדם הצתה תקינה היא הוחלפה לפני שנה והיום בדקתי אותה עוד היא לגמרי תקינה בנוסף לזה ניבדקה גם הדיזה האלקטרומגנטית וגם היא תקינה משמיעה רעש ברגע ניתוק וחיבור החשמל אלייה החשד שלי הוא במשאבת דלק או קרבורטור

לדעתי דלק כי אני זוכר שבפעמים קודמות כשהחלפתי את פילטר הדלק הוא הייה מלא בדלק ועכשיו לאחר לאחר זמן מסויים (לאחר כיבוי הרכב) הפילטר דלק נישאר ריק כאשר אני זוכר שתמיד הייה בו דלק יכול להיות שהמשאבה לא מחזיקה לחץ

אודה לכל מי שיגיב

אלכס

• תוכן חדש...