Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שאתם בכלל לא בכיוון הנכון לפתור את הבעיה.

אני חוזר שנית , הבעיה היא בכיוון ובקידום ההצתה. האם בדקת את מערכת הקידום בשיטה הבאה. להניע את המנוע, לתת גז

עד 1500 סל"ד בערך , להוציא את הצינור מיחידת הווקום ולשמוע אם יש שינוי דרסתי בסל"ד. ובאותה העת לשמוע אם הצינור יונק אוויר לכיוון הסעפת או להצמיד את הלשון לצינור ולחוש. אם אכן כך, יש לבדוק את כיוון ההצתה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום דוד

המודול קידום הצתה תקין ועובד כהלכה לא הייתי אומר אם לא הייתי יודע אבל בשנה שעברה החלפתי במוסך את המודל לאחד מקורי של מרלי לכן אני גם יודע כיצד לבדוק את כשירותו הבדיקה נעשתה והמודול שניקרא גם הדיאפרגמה נימצא תקין ולא קרוע

כי הרי ביפנים ישנה גומייה אשר מחוברת למוט פלסטיק אשר בטורו מיתחבר למפלג וכאר הקרבורטור מושך אויר כלומר עושה ואקום המוט פלסטיק' מושך משהו במפלג שמקדים את ההצתה אכן כאשר מוצאים את צינורית מהדיאפרגמה הנוע מתחיל לאבד טורים ועובד פחות חלק

תודה דוד

בכבוד רב אלכס

פורסם
נראה לי שאתם בכלל לא בכיוון הנכון לפתור את הבעיה.

אני חוזר שנית , הבעיה היא בכיוון ובקידום ההצתה. האם בדקת את מערכת הקידום בשיטה הבאה. להניע את המנוע, לתת גז

עד 1500 סל"ד בערך , להוציא את הצינור מיחידת הווקום ולשמוע אם יש שינוי דרסתי בסל"ד. ובאותה העת לשמוע אם הצינור יונק אוויר לכיוון הסעפת או להצמיד את הלשון לצינור ולחוש. אם אכן כך, יש לבדוק את כיוון ההצתה.

דוד.

דוד ידידי משכבר הימים, אל תהרוס לי את התאורייה, אתה רוצה שאנע אפסיד חופשה שנתית באילת:במקרה של לחץ תקין, יש לפנות לאבחנה השניה שלי, נקוי יסודי של הקרבורטור, אני מוכן להעיז ולהתערב על חשבון החופשה השנתית שלי בשבוע הבא, שאחד או שני הפריטים שציינתי לקויים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה היקר,

מה שניסיתי בסה"כ לעשות זה להעלות השערה נוספת לסיבה שממנה פותח השרשור חש ירידה בסחיבה.

לא היתה כל כוונה לשלול את הכיוון שאתה העלית, ואם זה הרושם שקיבלת, אני מצטער.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
צביקה היקר,

מה שניסיתי בסה"כ לעשות זה להעלות השערה נוספת לסיבה שממנה פותח השרשור חש ירידה בסחיבה.

לא היתה כל כוונה לשלול את הכיוון שאתה העלית, ואם זה הרושם שקיבלת, אני מצטער.

אלעד שלום רב, זכותך להעלות השערות נוספות ככל העולה על רוחך, גם מצמד מחליק משפיע על סחיבה בעלייה, בוודאי בעליות של חיפה, אך במקרה כזה הסלד עולה, ומהירות הרכב יורדת.

לכן באבחנה מקצועית, יש לנטרל תחילה סיבות בלתי הגיוניות, ובעזרת ניסיון, הכרת הרכב, וקריאה יסודית של פרטי התקלה, להתמקד בעיקר ולא בתפל.

זכותך לשלול, אותי כולנו כאן בפורום במטרה אחת לעזור ולא לשלול,כאן כולם עוזרים אחד לשני.

בברכה

צביקה

פורסם
לילה טוב לכולם

אם מישהו יודע איזו משאבה עדיפה צרפתייה או איטלקייה ושל איזו חברה ???

תודה אלכס

אלכס שלום רב, קנה מקורי איטלקי, מחיר המשאבה הוא זניח ולא כדאי להתעסק עם חקוי, שבוודאי ההפרש הוא זעום.

החלף משאבת דלק, ובעייתך תבוא על פתרונה, את החשבון אני אשלח לך בדואר.

בהצלחה

צביקה

פורסם

שלום רב לכולם

קניתי היום משאבת דלק לאוטו אומנם לא מקורי איטלקי (צביקה אני מצטער , גם אני מבין שמקורי זה הרבה יותר טוב אבל הייתה בעייה של זמן להשיג אצל החברה ) קניתי צרפתית של SOFABEX מקווה שתעבוד אבל לפני שאהי מרכיב מחר יש לי כמה שאלות אם אפשר

דבר ראשון הייתי רוצה לציין שאני משתמש בספר של HAYNES ולפי מה שכתוב שם זה שכאשר מחליפים משאבה אז צריך שני GASKET בין הפלסטיק למנוע 0.3 MM

ובין המשאבה לפלסטיק ניתן לשים בגדלים שונים כאשר הגודל משנה את הלחץ של המשאבה והלחץ הסטנדרטי עומד על 0.176 BAR

השאלה שלי היא איך מודדים את זה במוסכים יש להם מיכשור מיוחד או ששמים לפי העין ??

תודה רבה אלכס

פורסם

אין צורך למדוד, יש להשתמש באטם זהה לקיים(הישן), אין להוסיף ובוודאי אין להפחית מהגובה, כדי למנוע עקום הלשונית.

ותניע אותו כבר, אני מת לצאת לחופשה שנתית, והרכב שלך מעכב לי את החופשה.

שבת שלום וקריר

צביקה

פורסם

שלום רב לכולם

צביקה אני ממש מצטער אבל על המשיכת זמן אבל עד שמביאים את המשאבה בהזמנה ...

בקיצור הים התקנתי את המשאבה החדשה , ירדתי לאוטו פירקתי את הישנה ודבר ראשון כמו שצביקה אמר אין כמו מקורי במקורי הלשונית עשויה ברזל לעמת התחליף שהוא פלסטיק אבל חברים יקרים אני רוצה להזהיר את כולם

דבר ראשון בקופסה של המשאבה החדשה לא היו כלל אטמים המוכר אמר לי שככה זה בא בקיצור לקחתי ממנו נייר אטמים מיוחד ובבית חתכתי לי 4 חתיכות של אטמים ואתם יודעים מה הלואי וזאת הייתה הבעייה היחידה שלי

כאשרא פירקתי את הישנה וניסיתי לחבר את החדשה גיליתי להפתעת הרבה שהיא לא מתאימה כלומאר לא ניתן לסגור אותה בברגים כי הפין PUSHROD מפריע וזה מכיוון שבמשאבה החדשה המירחק בין הלשונית לבין קצה החיבור קטן במילימטר לכן נאלצתי לאלטר אפילו לא הורדתי את האטמים הישנים אלה הוספתי עוד 4 אטמים + סילירון RTV מיוחד בינייהם עד המצב שבו המשאבה החדשה ניסגרה בצורה דומה שבה הייתה ניסגרת הישנה האורך הכללי של האטם שחיברתי יצא בידיוק1.2 MM כמו שכתוב בספר

יצאתי לנסיעת מיבחן ונסעתי באותה הדרך לטכניון שבה זה הייה קורה לי ולהגיד את האמת ההרגה הייתה ממש טובה למרטות שהרגשתי דחיפה קטנטונת או שזה כבר הדימיון שלי עובד שעות נוספות כי לאחר מכן עשיתי סיבוב נוסף אפילו עם חבר וההיתנהגות הייתה למופת הדעה שלי היא שצריך עוד יום יומיים של נסיעות לפני שאגיע למסקנה שהכל תקין מה שכן זה הקטע של הלחץ המתאים קצת מפריע לי שאני לא יודע מהו אבל לפחות לגמור את הסמסטר ואז יהייה לי כבר יותר זמן לטיפול אפילו להגיע עד נתניה

אם צריך.

תודה רבה אלכס

ואני אעדכן בימים הקרובים

פורסם

אלכס שלום רב!

ראשית תודה על העדכון.

שנית למרות שהתעקשתי שתקנה מקורית, בגלל עצלנות החטת לקנות משאבה שנמצאת במלאי אך אורך הלשונית קצרה, דבר שהו משמעותי מאד במשאבת הדלק, כל הוספת אטם בינים בין הספיסר למשאבה, או כל הורדת אטם, גורעת מהמלך של הזרוע, ועלולה לגרום, למחסור בדלק במאמץ או במהירות גבוהה.

עם כל זאת, אני סבור שבעייתך היתה קשורה למערכת הדלק כפי שהתעקשתי מלכתחילה, ונתתי לך שני אפשרויות קרבורטור ומשאבת דלק, ואני שמח שצדקתי והבעייה היתה במשאבת הדלק, בצע נסיעת מבחן השבוע, וחזור לעדכן, בינתים אני אשב למרגלות הבריכה באילת, אחזור לשמוע עדכון ביום חמישי בערב כשאחזור מהחופשה.

בברכה

צביקה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב לכולם

הנני חוזר אלייכם לאחר שביצעתי את התיקונים בעיקבות הצעתו של צביקה ידידנו ו אני חייב להגיד שכניראה שצביקה צדק

לאחר שהחלפתי את משאבת הדלק התחלתי לעשות ניסיונות בנסיע וזה כבר כשבועיים שאני נוסע על האוטו והדיווח שלי הוא כדלקמן:

למרות שניתקעתי פעם אחת נוטספת עם האוטו עם המשאבה החדשהוחשבתי כבר שסתם החלפתי את משאבת הדלק מאז ועד היום האוטו נוסע והבעייה של הזריקות נעלמה הנני חייב להוריד את הקובע ביפנייך צביקה כניראה שצדקתה והבעייה היתה במשאבת דלק אבל עדיין אני מרגיש שהאוטו לא סוחב כמו שהוא סחב לפני כל הבעיות ההשארה שלי היא שדרוש כיוון כלשהו (קרבורטור ,לחץ משאבת דלק ) את זה אני לצערי לא מסוגל לבצע אין כלים מתאימים אבל באופן כללי צביקה תודה רבה .

פורסם
שלום רב לכולם

הנני חוזר אליכם, לאחר שביצעתי את התיקונים, בעיקבות הצעתו של צביקה ידידנו, ואני חייב להגיד שכניראהשצביקה צדק .

לאחר שהחלפתי את משאבת הדלק ,התחלתי לעשות ניסיונות בנסיעה, וזה כבר כשבועיים שאני נוסע על האוטו ,והדיווח שלי הוא כדלקמן:

למרות שניתקעתי פעם אחת נוספת עם האוטואעם המשאבה החדשה. חשבתי כבר שסתם החלפתי את משאבת הדלק ,מאז ועד היום האוטו נוסע,והבעייה של הזריקות נעלמה ,הנני חייב להוריד את הכובע,בפניך צביקה ,כניראה שצדקתה, והבעייה היתה במשאבת דל, אבל עדיין אני מרגיש שהאוטו לא סוחב,כמו שהוא סחב לפני כל הבעיות ,ההשערה שלי היא שדרוש כיוון כלשהו ,(קרבורטור ,לחץ משאבת דלק ) את זה אני לצערי לא מסוגל לבצע אין כלים מתאימים אבל באופן כללי צביקה תודה רבה .

תרשה לי לתקן אותך, צביקה מעולם לא צודק, לא צדק , ולא צדיק.

צביקה תמיד טועה ומטעה.

צביקה הימר על משאבת דלק, תמורת חופשה באילת, והרוויח את החופשה בכבוד.

לחץ דלק במשאבה לא ניתן לשנות, בעיות הסחיבה כנראב קשורקות לקרבורטור ול/או נערכת ההצתה, זהו השלב המומלץ הבא.

בברכה

צביקה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב לכל קוראי הפורום

הנני רוצה לעדכן אותכם על ההרפתקאות שעברתי בימי שבת -ראשון

לאחר שכבר הייתי בטוח שהבעייה הגיעה אל פתרונה המציאות טפחה על פניי

יום שבת בערב חזרתי מהים עם החברה ותנחשו מה , אותו הסיפור כמה זריקות כאלו שהיו קודם לכן המשך נסיעה עוד כק"מ

והאוטו שבק חיים (ניסיונות התנעה לא עזרו ) חזרתי הבייתה ברגל.

יום ראשון התנעתי את האוטו כאילו כלום לא קרה נסיעה כ 3 ק"מ ואותו הסיפור האותו שבק חיים באותו הרגע הבנתי שלמוסך אני לא אגיע , נו מילא חיכיתי שעה התנעתי ונסיע של עוד כ3 ק"מ מזל שהגעתי לצק פוסט (לפחות יש מוסכים) ניכנסתי למוסך איליה

והוא בדק עם מברג את הניצוץ לפלאג הראשון ומצא שאין לכן אמר לי שהבעייה כניראה או בפיק אף או במודול הצתה אלקטרונית

שנייהם במפלג (בהמשך היתברר כאחלה של בחור ) שאל אותי אם אני מסוגל לפרק לבד את המפלג ו כיוון אותי למשפץ מפלגים באיזור ( עמנואל) שהיתגלה גם כן בחור לעיניין הבעייה ניתגלתה במודול שמפסיק לעבוד כאשר מיתחמם המודול הוחלף במקורי

250 ש"ח נאמר לי גם שזאת מחלה והם נישרפים מהר. קשה לי אישית לקבוע אם הדבר אכן נכון שכן האוטו אצלי 4 שנים ואני מחליף את החלק בפעם הראשונה וביכלל ניראה לי שהוא מקורי טוב זה הסיפור שלי אבל תנחשו מה זה לא ניגמר עד שזה לא ניגמר אתמול אחרי נסיעה בחיפה ברמזור אדום שמתי לב שהמאורר התחיל לעבוד שבאופן כללי דבר שהוא בשיגרה אך הפעם שמתי לב שברגע שהוא עובד מתחילה להידלק נורת השמן וכשאני נותן גז בסרק היא נעלמת וחוזר חלילה יותר מזה די מיזמן כבר שמתי לב כי כשהמאוורר עובד הרכב רועד יותר ויותר לכן המסקנה שלי היא שצריך לטפל בקרבורטור ובאלטרנטור

אשמח על כל תגובה

תודה רבה אלכס

• תוכן חדש...