Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלכס שלום רב!

שני דברים אני חייב לציין בפנייך:

ראשית פיק אפ ומודול הצתה, הם מחלה ידועה ברכב כמו שלך.

שנית( עמנואל) ידוע בכל הארץ, בעיקר לבעלי מקצוע, כבעל מקצוע הגון וישר ומקצועי, ובעל ספק המפלגים וחלקי הצתה כמו מודולים וסלילי הצתה, וחוטי הצתה מסוג בירו, בין הטובים בארץ.

שלישית לא ניתן להמנע משיחפוץ מקצועי של הקרבורטור, שיפתור לך את בעיית הסלד הלא יציב, שיתכן וגורם להדלקת נורת הטעינה בסלד נמוך מדי.

יש לבדוק את האלטרנטור, ולשפץ את הקרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום רב לכולם

צביקה אני לא בטוח אם הבנתה נכון איזה נורה נידלקת מה שנידלק זה לא נורת הטעינה מצבר אלה נורת השמן (לחץ שמן)

ומבחינתי כנירא זה יכול להיות כמה דברים

1. אכן טורים לא יציבים ואז שיפוץ או כיוון קרבורטור כי בהוספת צ'וק הנורה מפסיקה לדלוק ונכבית

2. זה יכול ליהיות תאורטית במנוע מעשן איבוד לחץ אמיתי ואז אולי אוברול (אבל זה לא המיקרה המנוע לא מעשן ועבר רק 103 אלף)

3. יונית לחץ שמן תקול

4. משאבת שמן תקולה אבל גםן זה כניראה לא הבעייה כי הבנתי שזה לא מיתקלקל אלה במצבים נדירים

אם מישהו יכול להציע משהו נוסף אשמח לשמוע את דעתו

תודה רבה אלכס

פורסם

אלכס שלום רב!

אני חייב להודות, שעובדה שהזכרת את המילה אלטרנטור, בילבלה אותי מעט, ונשמטה ממני העובדה שציית שנדלקה נורת לחץ שמן.

בנוגע לנורת לחץ שמן שמהבהבת או דולקת בסרק, יש לבדוק את האפשרויות הבאות, מן הקל לכבד:

1- צמיגות שמן לא מתאימה( מומלץ 20/50 בלבד).

2- שמן מנוע מהול בדלק.

3- יומיט לחץ שמן מזייף, החלפתו תאשר או תשלול אבחנה זו.

4- לחץ שמן נמוך, יש לבדוק זאת בעזרת שעון לחץ שמן מכני, יחד עם אפשרות, שהמנוע מתחממם יתר על המידה.

במידה וחלה לאחרונה. תצרוכת דלק גדולה, יש חשד לתערובת דלק עשירה, אשר מדללת את שמן המנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום רב

1.לגבי השמן מנוע הצמיגות שאני משתמש כבר 4 שנים היא 5-40 וזה גם מה שמומלץ על ידי היצרן עובדה עד היום לא היו בעיות שמן חצי סינטטי

2.שמן מהול בדלק איך יתכן רק לפני שבועיים החלפתי משאבת דלק לחדשה

המנוע עצמו אינו מיתחמם כלל והנורית נידלקת בטמפ עבודה נורמלית כאשר אני בסרק כלומאר לא לוחץ על הגז בנסיעה הנורית ניכבית וגם בהפעלת צוק הנורית ניכבית

לאחרונה (כשבועיים) פירקתי את הקרבורטור ההשערה שלי היא כיוון שלו יכול הייה להנזק ואז אולי בסרק נמוך מדי הנורית נידלקת האם סביר לטפל בזה דבר ראשון ואז לבדוק במוסך לחץ שמן ?

בתודה אלכס

פורסם

אלכס שלום רב!

אינני יודע מהיכן שאבת את המידע לגבי צמיגות השמן, לא שמעתי מעולם על צמיגות שכזאת, ורכבך זקוק לשמן מינרלי בלבד, בצמיגות 20/50 בלבד.

לגבי הדלקת נורת לחץ השמן, יש לבדוק תחילה במוסך לחץ שמן בשעון מכני,ובהתאם ללחץ השמן להמשיך הלאה.

אין לשלול אפשרות של לחץ שמן נמוך בסרק, סרק נמןך מדי, יוניט לחץ שמן מזייפת שיש להחליפה, ותערובת דלק עשירה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום

מצטער על המידע השגוי זה כניראה 10-40 (צמיגות של השמן)

לגבי סדר הפעולות של הבדיקה נניח אני מגיעה למוסך ובודק לחץ שמן (מוצאים שהוא נמוך) זה לא שהם ידעו לכוון קרבורטור

הם מצדם יתנו לי אלף ואחת דברים להחליף ממשאבת שמן ועד אני לא יודעה מהלא סביר לכוון קודם קרבורטור ולדעת שהוא תקין ואז להתחיל לבדוק ממה נובע לחץ שמן נמוך כשכבר אני יודע שזה לא הקרבורטור?

או שאני טועה?

בתודה אלכס

פורסם

אלכס שלום רב!

צמיגות השמן המומלצת היא אכן 10/40 חצי סינטטי, והיא מיועדת לרכב ששהיה חדש ולא שחוק.

במנועים שחוקים, בעלי לחץ שמן גבולי, עשן יתר וצריכת שמן גבוהה, שמן מינרלי מומלץ יותר.

אין קשר בען כוון הקרבורטור ולחץ השמן, העלאת הסלד, תעקוף את בעית הדלקת הנורה, אך לא תפתור את בעיית לחץ השמן.

יש לברר מה לחץ השמן הסביר בסרק, לרכב כמו שלך,(המתן למומחים יותר ממני בנושא).

ויש להתחיל תחילה בבדיקת לחץ שמן, במידה ולחץ השמן סביר, יש להחליף את היוניט לחץ שמן ולעכן האם הנורה ממשיכה להדלק, ובהתאם לכך להמשיך הלאה.

מתי הוחלף השמן לאחרונה?

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה

האוטו לא מעשן ואני לא מגדיר אותו כשחוק או משהו כזה הוא נסע רק 103 אלף ובמצב טוב מאוד השמן הולף לפני כ 3 שבועות ואין טיקטוקים למינייהם שמראים על הצורך באוברול מה שכן זה שעכשיו כשאני חושב על זה כאשר הוחלף המודול הצתה חיברתי את המפלג בלי אטם בינו לבין המנוע כמו שעשיתי קודם (סיליקון יעודי אדום) וזה עדיין נישאר כך יכול ליהיות מצב של בריכת לחץ משם???

תודה צביקה

פורסם

אלכס שלום רב.

אם היית דואג בעת שליפת המפלג, להחליף את הO רינג היבש בקצה המפלג, היית יכול להמנע ממריחת הסיליקטון שיכול לחדור לשמן, ולסתום מעברים, ובכך לגרום להדלקת נורת הלחץ שמן. בנוסף אני ממליץ לך לקרוא שוב בנושא דומה שנפתח על ידך, בו שאלת מה צמיגות השמן בה רצוי להשתמש ברכבך, וקבל ציטוט שקיבלת מזמנן מאישפוז:

במנועים ותיקים, כמו ה903 של האונו לא הייתי ממליץ באופן גורף לרדת בצמיגות השמן ל 10W40. אם המנוע מתהדר בלחץ שמן תקין אז זו לא בעיה, אבל אם המנוע סובל מלחץ שמן נמוך (ובמנוע רב קילומטרים זה לא נדיר בכלל), ירידה בצמיגות עלולה להחריף את הבעיה.

ואני מדבר מנסיון. בעבר, כאשר החלטתי לפנק את הרכב שלי בשמן משובח יותר אך בצמיגות 10W40, החריפה בעיית לחץ השמן המעט נמוך לכדי בעיית לחץ שמן נמוך מדי. חזרה לשמן 20W50 החזירה אותי למצב הקודם.

אצלי, למזלי, יש מד לחץ שמן אז ידעתי שהלחץ נמוך מעט. במכוניות ללא מד כזה, קשה לדעת מה מצב הלחץ לפני החלפה, והאינדיקציה יכולה להגיע רק כשאחרי ההחלפה לשמן דליל יותר מנורת האזהרה תתחיל להדלק בסל"ד סרק.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...