Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון!

הלכתי לחשמלאי (יוניסיס לפי המלצת רפי) הוא הסתכל על הרכב ואמר לי שאין לו איך לעזור לי ושאני אלך למכונאי לנקות מנוע צעדים.

מכיוון שהמנוע פה רק דוחף את המצערת אז אין כלכך מה לנקות בו הלכתי הביתה לחפש לבד את הבעיה.

שמתי לב שכאשר אני מסובב מפתח אך לא מניעה המנוע צעדים מתחיל לרקוד ואחרי שאני נוגע קצת במצערת מפסיק,

כמו כן שמתי לב שכאשר הרכב מונע אם אני לוחץ חלש על המצערת אז לפעמים במקום שהטורים יעלו קצת הרכב התחל להחנק ואף נכבה.

זה ועוד כל מיני קישורים פה בפורום גרמו לי להסיק שהחיישן מצערת שלי או מלוכלך או הרוס חלקית.

היום פירקתי את הפלסטיק השחור של החיישן שיש עליו את הפסים כאשר הפס העליון ממש חרוט ובחלקו אף חשופה מתכת כסופה (כאשר הפס הוא שחור). גם פחיות המתכת שנעות על הפס החיצוני גם שחוקות קצת ניקיתי את הלוח וטיפה משכתי את הפחיות (שיהיה מגע טוב יותר). הרכתי חזרה, אבל הבעיה שזה לא יושב מדוייק אלה ניתן לשחק אם זה בשביל כיוון ,אז כיוונתי להכי נורמאלי כך שהמנוע עובד חלק.

בדקתי בחנות לחלקים ונאמר לי שחלק זה יכול לעלות בין 400-700 ש"ח תלוי בדגם המדוייק של החיישן.

האם החיישן מגיעה גם עם הפחיות שיושבות על הציר מצערת או רק הפלטת פלסטיק עם הפסים עליה?

מה דעתכם על המחיר ?

חבל לי להחליף את כל היחידת הזרקה כי מי שקניתי ממנו את הרכב אמר לי שלא מזמן הוא החליף את היחידה (כנראה במשופצת)

וכנראה לא שיפצו את החיישן הנ"ל.

כמו כן כל הצינורות גומי ברגב כשים כמו פלסטיק אז שאלתי גם על צינורות, וסט צינורות שלם לרכב עולה 190 ש"ח האם נשמע לכם סביר או זול מדי? (החנות מוכרת לי מאוד לטובה מבחינת החלקים שעד היום רכשתי ממנו).

ערב טוב ותודה לכל מי שיגיב.

פורסם

בעיקרון, אתה לא אמור לגעת בחיישן המצערת בדיוק בגלל הכיוון שעליו אתה מדבר. יכול להיות שהרכב עובד עכשיו עגול יותר ולא נכבה, אבל אתה עלול לדפוק דברים אחרים (כמו תצרוכת הדלק שלך והיכולת של הרכב לעבור רישוי שנתי).

לגבי מחיר חיישן מצערת - ממה שאני יודע המחיר של חיישן מצערת קצת יותר גבוה מ700 ש"ח ועומד קרוב יותר לאזור האלפייה. מכיוון שראש הזרקה תקין עולה פחות, רוב האנשים מעדיפים להחליף את כל הראש. רוב הראשים אכן "משופצים", ולא ממש ידוע מה משפצים בהם היות וחיישן מצערת בטוח שלא יחליפו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמובן שאני אקפוץ בימים הקרובים למוסך שלי כי יש לי כמה דברים עוד לסדר ועל הדרך לבדור שאכם ההזרקה מכוונת לאופטימלי.

פורסם

ערב טוב.

חיישן המצערת בעים סרוט אז הוא אבוד- הבעייה שאין חיישן כזה חדש בנפרד - הייצרן מנחה להחליף את כל החלק התחתון כיחידה אחת.

בעיה שנייה - אין ראש הזרקה מונו חדש למכירה בארץ ישנו אחד חדש והוא בבי"ס בלדיקו להדרכה.

המלצתי היא אל תתעסק עם החיישן הנ"ל - גם אם תשיג משומש ( יש בולט ושטוח - שים לב) יש לכוונו למתח מדוייק בסרק,יש לכוון לאחר מכן את מתג הסרק למרווח נכון ומה מצב המגרפות?, מנוע הצעדים,חיישן טמפ אוויר, ועוד.

בעלות לא גבוה אתה משיג ראש הזרקה "משופץ" עם אחריות לחצי שנה לפחות זה אולי קצת יותר יקר מרק חיישן מצערת אך לדעתי זה עדיף לך בטווח הארוך.

שהיה לך בהצלחה בכול מקרה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

כמו שאמרתי היחידה המותקנת היא משופצת וכנראה שאת החיישן לא משפצים כך שגם ביחידה משופצת קיים הסיכוי שהחיישן בסוף ימיו.

לכן זאת גם השאלה האם החיישן החדש מגיעה עם "המגרפות" או רק הפלסטיק עם הפסים עליו.

כי אם זה רק הפלסטיק אז באמת צריך פתרון אחר.

פורסם

ערב טוב.

כפי שכתבתי להל"ן את חיישן המצערת אתה יכול לפרק מיחידה דומה משומשת ולראות ויזואלית מה מצבו ( שרוט או לא) לא יותר מזה השאר זה "חתול בשק".

גם אני לא סומך על "המשופצים" אשר עוברים ניקוי וכיוון בסיסי ואני מפרק ובודק בעצמי ולאחר מכן מכוון על סימולטור.( ישנם מצבים שהחחישן פגום - נתק באחד משני הפוטנציומטרים ואתה לא תראה זאת ללא מכשיר בדיקה יעודי).

-חלק חדש של יחידת המונו קיים רק מנוע צעדים שמחירו כמעת כמו מחיר המשופץ -( כל המכלול).

לכן המלצתי לך שאם אין לך את הידע והאמצעים לטפל ביחידה זו עדיף לא לגעת ולגשת לבעל מקצוע מיומן וגם שיתן לך אחריות של פרק זמן סביר ומקובל על היחידה ועל העבודה.

בברכה ובהצלחה.

חיים יוד.

פורסם

לי יש פיג'ו 306 מנוע 1.4 הזרקה כמו שלך

אותה הבעיה (בדיוק) היתה לי פעמיים והפתרון היה ניקוי מנוע הצעדים (יש המון פרוייקטים מפורסמים עם תמונות בנושא) ואם בורח לו הכיוון (עדיף להשתדל שלא לשחק בסיבובי הפין שלו ובטח להיזהר שלא לשבור את תושבת ההברגה שלו שעשויה במקורי מפלסטיק) אז לכוון ולהחזיר.

זה פותר את הבעיה לכמעט שנה ואם תגרז אותו (כמו שעשיתי בפעם השניה) אז לבינתיים לפחות שנתיים הוא מחזיק יפה מאד

ללא תקלות כלל.

בהצלחה

פורסם

לא יודע על איזה מנוע יש לך ב306, אבל בראש ההזרקה של מנועי KDX המנוע צעדים מגיע ביחידה אחת ואי אפשר לפרק ולנקות אותו. בKDY יכול להיות שזה שונה, לא זוכר בע"פ איך הוא מורכב.

אגב, הבעיה שלך נשמעת כמו משהו שיכול להגרם מבריחה רצינית של וואקום. בדקת שכל הצינורות במקומם?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פרקתי את חיישן המצערת ניקיתי הכל בפנים החזרתי למקום יצבתי את הטורים על ידי משחק אם החיישן (בינתיים ללא מכשיר גזים ומד סלד מקווה ששבוע הבא יעשה בעזרת המכשיר) ובינתיים כל הבעיות נעלמו. והאוטו נוסע מצויין.

• תוכן חדש...