Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

היום קניתי פז'ו 205 שנת 94 1.4 הזרקה(לאחר שהפונטו ירדה מהכביש בעקבות תאונה).

למרות שחיפשתי יפנית נפלה לידי מציאה ולכן הלכתי עליה ויש לי מספר שאלות. (חייב לציין שהרכב באמת נוח מאוד).

הבלמים ברכב מרגישים נורא חלש אני לוחץ והרכב עוצר אבל לא חזק הבעלים הקודמים אמר שכך זה תמיד היה אך ביחס לפונטו הם חלשים מאוד האם זה נורמאלי?

שנית בהפעלת מזגן המנוע מתחיל לקרטעה ובסוף גם נכבה מה ניתן לעשות כדי לסדר את זה בלי מזגן המנוע עובד עגול?

תודה!

פורסם

לגבי הבלמים - יכול להיות באמת שבהשוואה לפונטו, הבלמים חלשים יחסית. גש למוסך ותבדוק האם מערכת הבלמים תקינה.

לגבי הבעיה של הרעידות - לא מדובר במנוע צעדים אלה במגבר טורים של המזגן. כנראה שהוא תקול ויש להחליפו.

פורסם

ערב טוב.

מע ההזרקה אינה זקוקה למגבר טורים למזגן כמו רכבים עם קרבורטור.

ישנה בעייה במע" ויש לאבחנה \ לתקנה .

כשהמערכת תקינה אין לה בעיה להסתתדר עם תוספת עומס למנוע כגון מזגן וכו.

בברכה .

חיים יוד.

פורסם
לגבי הבעיה של הרעידות - לא מדובר במנוע צעדים אלה במגבר טורים של המזגן. כנראה שהוא תקול ויש להחליפו.

(למען הזהירות ארשום שאם הרכב מוזרק ביחידה של בוש, ואם המזגן מקורי, ועד היום כל מה שראיתי ואבחני היו מקוריים בשנה הזו):

אין ולא צריך להיות בו מגבר טורים למזגן.

אלא מערכת ניהול המנוע , ומנוע הצעדים שקיים (שמשולב בו חיישן מצב סרק) הם שיבצעו את תיקון הסל"ד.

בקיצור, צודק חברנו "חיים יוד", יש לבצע איבחון למערכת ההזרקה.

מאיזה איזור אתה?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
כל מה שכתב דני נכון.

.

תודה על הפירגון! , אם ידעת זאת, למה שאלת?

באיזור ירושלים אינני מכיר, פנה לחבר הפורום "רפי לין" לקבלת המלצה ראויה. שים לב: המערכת לכאורה פשוטה,אך מי שאינו מכירה מקרוב ובאופן פרטני ,ומנוסה! בסוג זה של הזרקה בדיוק, עדיף שלא ינגע בה! . עצה של זהב.

ועוד משהו: מישהו העלה עכשיו תמונות של ה205 שהוא קנה (אמנם 99 ) להלן יחידת המונוג'ט ומנוע הצעדים שאמורים להיות גם אצלך גם באוטו (מסומן מס' 7 ):

https://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=90838&d=1184771820

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אכן זה נראה כמו אצלי ונחכה לרפי .

יש לי שאלה נוספת המזגניסת אמר לי שהסלנואיד אצלי כבר לא במיטבו וגם בורר מהירויות של המאוורר(לפעמים המהירות הגבוהה לא עובדת וגם החיווט של המאוורר מתחמם) האם חלקים אלו עמידים או שגם אם אחליפם הם עוד פעם יתקלקללו והאם יש דרך לעקוף את המערכת על ידי בורר פשוט של 3-4 מהירויות והפעלה של המדחס שלא דרך הסלונואיד.

כלומר ברגע שכפתור המזגן לחוץ ואני מפעיל את המאוורר הפנימי המדחס יכנס לפעולה בצורה פשוטה.

פורסם

"שהסלנואיד אצלי כבר לא במיטבו "??

למיטב ידעתי או שהוא תקין או שלא.

מה שלא שבור על תתקן.(שעור זה פספסתי בילדותי, אני משלם על כך עד היום).

בורר המהירות ב 205 הינו חלק עדין ובעייתי.

בדר"כ השליטה במהירוית הפחות מהירות נדפקת, מה שמאיר מהירות חזקה .

על תבהל מבעיה זו , אלא עם זה לא תקין כלל.

החיווט המקורי של המאוור הינו עבה יחסית. תמיד הוא מתחמם!

תבדוק שהפלג תקין ולא חס וחליה נשרף.

מתחמם תקין, נשרף לא!

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

שמתי לב שעיקר הבעיה היא כאשר מופעל המאוורר על הרדיאטור. כאשר מפעיל מזגן המאוורר לא נדלר ישר ואז הרכב בסדר ואז המאוורר מתחיל לפעול ומתחילות רעידות לפעמים זה מתייצב ולפעמים לא מה דעתכם.

כמו כן אם ניתן להפנות אותי למישהו בירושלים שמאבחן בעיות כאלו.

תודה

פורסם

לבדיקת הבלמים ולבצוע אבחון (דיאגנוזה) ותיקון של ירידת סבובי המנוע פנה אל "מוסך אילן" שברח' יד חרוצים 16 א.ת תלפיות ירושלים, טל' 02-6721022 ובקש את אילן או אמנון.

רק לבדיקת האבחון ותיקון ירידת הסל"ד יש גם אפשרות אצל "שאול יוניסי חשמל ומיזוג אויר לרכב" שברח' בעלי מלאכה 11 א.ת תלפיות ירושלים, טל' 02-6783622 ובקש את שאול או עוזי או איתי.

בגלל עומס עבודות הקייץ אז תאם מראש בואך.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
האם חלקים אלו עמידים או שגם אם אחליפם הם עוד פעם יתקלקללו והאם יש דרך לעקוף את המערכת על ידי בורר פשוט של 3-4 מהירויות והפעלה של המדחס שלא דרך הסלונואיד.

כלומר ברגע שכפתור המזגן לחוץ ואני מפעיל את המאוורר הפנימי המדחס יכנס לפעולה בצורה פשוטה.

בורר המהירויות ונגד המהירויות לא ידועים בעמידותם הגבוהה. בדרך כלל הם לא ממש מתקלקלים אלא פשוט גוועים לאט-לאט ומתחילים לעשות פוזות. אצלי, למשל, גם במהירות 0 יש רוח חלשה מפתחי האיוורור. יש הרבה כאלו שהמהירות הגבוהה ביותר לא עובדת אצלהם.

קומבינות אפשר לעשות די בקלות, אבל באמת שאני לא ממליץ על כאלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Tzvika-Pick אני חושב שזה מה שקורה ברכב מדי פעם המהירות הגבוהה לא ישר עובדת אלה צריך לשחק קצת עם המפסק האם אתה יודע מה המחיר של הרכיב.

• תוכן חדש...