Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עליך לבדוק האם בכלל ניתן לשים חיישן חליפי באקסנט שלך, האם בדקת בקטלוג בוש *או* NTK איזה מק"ט מתאים וקנית לפיו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נתונים קיצוניים ביותר. דווקא בגלל כך, התקלה אמורה להיות קלה באופן יחסי עד קלה מאוד לאיתור.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי

אולי באמת החיישן הזה לא תקין

מאיזה איזור אתה?

אולי נוכל להפנות אותך ללקוח שלנו שמתמחה ברכב שלך.

שייעץ לך.

פורסם
היי

אולי באמת החיישן הזה לא תקין

מאיזה איזור אתה?

אולי נוכל להפנות אותך ללקוח שלנו שמתמחה ברכב שלך.

שייעץ לך.

אשדוד.

הדגם של החיישן הוא S4 ולא S4CG.

מיועד לרכבים בעלי חיישן חמצן עם התנגדות הגדולה מ10K אום. (איך בודקים?).

תודה לכולם,

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

באופן מפתיע במיוחד כבתה נורת בדוק מנוע.

נראה שהחיישני חמצן עובדים טוב הם מראים 0.900V זאת אומרת שהתערובת עשירה מאוד.

בפיול טרים התוכנה כתבה LEAN ז"א שהמחשב מנסה לתקן מצד שני כתוב גם שהמערכת עובדת בOPEN LOOP בגלל תקלה.

אכן הופיע קוד חדש שהתוכנה לא זיהתה P1123 אבל אין קוד שאין בגוגל, ומדובר בקוד המדווח על תערובת עשירה במיוחד.

הבחור כאן: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110223191333AAWj12W

קישר את הבעיה לחיישן MAF בדקתי דרך התוכנה את הערכים שאני מקבל מהMAF בסרק בין 3.75 ל4 (הבנתי שעד 3.3 זה נורמל)

האם יתכן שהבעיה אכן בחיישן MAF? בסל"ד גבוהים יותר גם יש סטייה מהנורמל אבל פחות, בעיקר הסטייה בסרק.

תודה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

נתק את החיישן החשוד עת הרכב מחובר למכשיר גזים. אם יהיה שיפור משמעותי בנתונתים המוצגים על צג מכשיר הגזים, הרי שנראה שהחשד נופל עליו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום,

הייתי היום בטסט והרכב עבר הכל חוץ מבדיקת זיהום אויר הלמבדה לא תקין. (מצ"ב צילום של התעודה).

לפני מס' ימים שניגשתי לטסט היה לי ריח של שמן שרוף מהמנוע והלכתי למוסך נאמר לי שצריך להחליף אטם מכסה שסתומים.... משהו כזה מכיוון שהשמן דולף על האגזוז ועל המנוע ומכאן נובע הריח והתכוונתי לאחר סיום הטסט ללכת לתקן את הבעיה של האטם.

אגב הרכב שלי הוא שברולט אבאו ביג 2008 (סביר להניח שחלקכם ירדו עליי ובצדק....)

השאלה שלי כזאת:

א. האם הריח של השמן השרוף שנשפך במנוע משפיע על הבדיקה? ולכן נכשלתי על למבדה לא תקינה שעומדת על 1.064? כאשר דרישות יצרן הן 0.970-1.030 ולאחר שאתקן את הדליפה של השמן לחזור לעשות טסט?

ב. קראתי שתוסף ודלק 98 אוקטן יכול לטפל בבעיות מסוג זה בחיפוש כאן בפורום האם זה יעזור לי לעבור את הטסט?

ג. להחליף חיישן למבדה חדש?

אודה על עזרתכם האדיבה בנדון.

IMG773.jpg

פורסם

תקן את הדליפה במע הפליטה (אגזוז) ואני מאמין שהכל היה בסידר.

( למד"א זה לא חיישן - זהוא חישוב מתמטי של היחס בין הדלק לאוויר) , מצב תקין הוא על 1 ,אצליך הוא הרבה מעל ה- 1 - תערובת ענייה אבל זה תוצאתי מפני שמכשיר הבדיקה מרומה עכב החור באגזוז שמדלל את הגזים הנבדקים בחמצן טרי.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

לא ברור לי מה הכוונה דליפה מהאגזוז או חור באגזוז לא נראה לי שיש חור באגזוז. תוסף לא אמור לפתור את הבעיה הזאת?

פורסם

בדיקה פשוטה -

תניע את הרכב וסתום עם היד את פתח יציאת הגזים מאחור - לא נוצר לחץ ונשמע רעש ברור של גזים הנפלטים איפשהו בהמשך - זוהי הדליפה שלך במע הפליטה.

ולא תוסף לא יעזור במקרה זה וחבל על הכסף .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

לפי התיאור שלך בתחילה לא ציינת שקיים חור כלשהו באגזוז. אם באמת קיים אז חיים אכן צודק וצריך לסדר זאת. לגבי השמן שדולף על האגזוז אין שום קשר בין זה לזיהום אויר שיוצא מתוך האגזוז עצמו. בכל מיקרה תבצע בדיקת 4 גזים ( לא יותר מ 100 ש"ח בדיקה) ומייד תדע מהיכן נובע זיהום האויר.

:)
פורסם
אוקיי.. אז אם יתגלה שיש חור באגזוז מה אתה ממליץ לעשות במקרה כזה להחליף את האגזוז ולגשת לטסט חוזר?

המלצתי היא קודם לוודא את הבעיה ומיקומה - אם ניתן לתקן במקום מה טוב בעם יש צורך להחליף דוד אז מחליפים.

רק לאחר מכן שמע הפליטה תהיה אטומה אפשר היה לבדוק גזים וכל בעיה כעט תתבטא בעלייה באחוזי גז ה -CO .

אך הרכב שלך יחסית חדש ואני לא צופה בעיות מעבר לתיקון האגזוז .

בעם אתה מאזור המרכז אתה מוזמן אלי לבדיקה ,אני לא גובה תשלום על בדיקות גזים וסורק תקלות.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חזרתי מהמוסכניק לא מזמן הוא בדק את האגזוז על הליפט ואמר שאין שום דליפה אז כנראה שזאת לא הבעיה ואמר לשים תוסף אני שומע כל מיני המלצות מה עליי לעשות? 

פורסם

האם לפני או אחרי שביקרת אצל המוסכניק, ביצעת את הבדיקה שחיים הציע לך?

המלצה שלי: לסתום את האגזוז בעזרת סמרטוט/סמרטוט לח כשהמנוע (והאגזוז) קר ולהאזין.

לי היתה אותה תקלה בדיוק, החלפת דוד אחורי (חדש מקורי, 550 ש"ח כולל עבודה ובדיקת גזים במכון האגזוזים.) הביאה את נתון הלאמבדה הנבדק ל 1.0000000 . הדוד היה שבור מבפנים. אם רק סדוק, אפשר לסתום את הסדק.

שום תוסף לא יעזור במקרה שלך, אתה לא גבולי (1.03) אתה רחוק מהגבול ביותר מפי 2 מהסטייה המותרת.

עוד עצות:

כל העצות קיימות בשרשור הזה. מומלץ לקרוא בעיון את ההודעות העקריות.

תקציר: כדאי להגיע עם מנוע חם. כלומר שים הילוך שלישי ברכב, ותעבור את ה 4000 סל"ד למשך 5-10 דקות. אל תתן למערכת להתקרר עד שתגיע לבדיקה. אל תכבה את הרכב לפני כן.

וודא שהחיישן מוחדר לאגזוז עד הסוף. יש קליפס שתופס אותו.

לפעמים החיישן של המכון לא מכוייל. התבונן מה קורה 2-3 רכבים לפניך.

אם אתה מהמרכז, אמץ את ההצעה של חיים. יוד בשתי ידיים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...