Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון מאוד, יש כאן בעיה של מערכת הזרקה שגורמת לתערובת עשירה מאוד ולכן לחפש חורים באגזוז, לשם תוסף דלק או לחמם את הממיר לא רלונטי לעניין.

פורסם
בסוף החלפתי את הפלאגים + פילטר אוויר + שמתי תוסף דלק גנרי. תוצאה, עברתי את הטסט עם ערכי CO שירדו ל 0.1 (יחסית למה שהיה מקודם בנמוך וגבוהה).... המוסך ישר אמר שהתוסף יעזור ולא הזכיר את הממיר...

חבר יקר -

הבעיה לא היתה במצתים ולא בפילטר אוויר. לאור נתוני הלמבדה ולאור שלבסוף לא החלפת את הממיר, עולה חד משמעית ללא אפשרות אחרת כלל ועיקר כדלקמן:

הממיר לא היה בטמפ' יעילה שלו לביצוע תפקידו (קר) ואפשרות בשילוב שהיה "חנוק" בגזים בהמתנה בסבובי סרק לביצוע הבדיקה, ובכל מקרה הוא איננו במיטבו.

שלום רב,

חבר בעל סיאט איביזה שנת 1999 עשה היום טסט לרכב ונכשל בגלל למבדה נמוכה מידי ואחוז CO גבוה מידי.

האם מהכרותכם נדרש טיפול רציני לרכב או רק נוזל ניקוי יכול להספיק?

אני מצרף צילום של הבעיות

תודה מראש

169454_3963744251851_1565856114_o.jpg

נכון מאוד, יש כאן בעיה של מערכת הזרקה שגורמת לתערובת עשירה מאוד ולכן לחפש חורים באגזוז, לשם תוסף דלק או לחמם את הממיר לא רלונטי לעניין.

+1

אין טעם לחפש חורים באגזוז כל עוד ערך הלמבדה מתחת לערך המקסימלי (מבחינה מספרית) המותר. לאור הנתון החריג עולה כי קיימת כאן תקלה מהותית, גם אם היא קלה ו/או זולה לאיתור ותיקון.

להסביר: תקלה מהותית מבחינת השפעתה על נתוני תערובת הדלק העשירה באופן קיצוני ונתוני הפליטה החמורים בהתאם.

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
חבר יקר -

הבעיה לא היתה במצתים ולא בפילטר אוויר. לאור נתוני הלמבדה ולאור שלבסוף לא החלפת את הממיר, עולה חד משמעית ללא אפשרות אחרת כלל ועיקר כדלקמן:

הממיר לא היה בטמפ' יעילה שלו לביצוע תפקידו (קר) ואפשרות בשילוב שהיה "חנוק" בגזים בהמתנה בסבובי סרק לביצוע הבדיקה, ובכל מקרה הוא איננו במיטבו.

אתה יכול להסביר?

ערך הלמבדה היה 1.006, שהוא, למיטב הבנתי, מצויין.

כיצד אתה מסיק שהממיר היה קר/חנוק/איננו במיטבו?

מה צריך לעשות כדי שהממיר לא יגיע חנוק בגזים לבדיקה עצמה (שמתחילה בסיבובי סרק)?

פורסם
מאפשר להסיק על מצב הממיר לפי ה CO ולא לפי הלמבדה.

זאת אומרת שכל מקרה של CO לא תקין מעיד על בעית ממיר?

או שזה השילוב של למבדה תקין ו-CO לא תקין?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי

היום הלכתי לבצע טסט לרכב (ראשל"צ מזרח), לאחר נסיעה קלילה לא יותר מדי ארוכה (ואולי פה הטעות) של כ 20 דק' ברחבי העיר, לא נסיעה רצופה עם רמזורים וכדומה..

הרכב לא עבר טסט בסופו של דבר בגלל זיהום אוויר - קשה לי להבין מדוע לאחר שהרכב נוסע כ 10K בשנה, מטופל רק בשנים איכותיים של רויאל פרפל ויש ממיר אמריקאי דיי חדש בן שנה 1 בלבד שהתקנתי אצל משה זר בפתח תקווה לפני שנה בדיוק. כמו כן ביצע לי תיקון חורים באגזוז - לאחר מכן עברתי טסט ישירות (שנה שעברה), העלתי תמונה עם הנתונים של הכשל במבחן.

מה שכן שמתי לב שיש לפעמים רעש יניקה מכיוון מסנן האוויר למנוע - האם זה יכול לגרום ללמבדה גבוהה?

IMAG0612.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם
היי

היום הלכתי לבצע טסט לרכב (ראשל"צ מזרח), לאחר נסיעה קלילה לא יותר מדי ארוכה (ואולי פה הטעות) של כ 20 דק' ברחבי העיר, לא נסיעה רצופה עם רמזורים וכדומה..

הרכב לא עבר טסט בסופו של דבר בגלל זיהום אוויר - קשה לי להבין מדוע לאחר שהרכב נוסע כ 10K בשנה, מטופל רק בשנים איכותיים של רויאל פרפל ויש ממיר אמריקאי דיי חדש בן שנה 1 בלבד שהתקנתי אצל משה זר בפתח תקווה לפני שנה בדיוק. כמו כן ביצע לי תיקון חורים באגזוז - לאחר מכן עברתי טסט ישירות (שנה שעברה), העלתי תמונה עם הנתונים של הכשל במבחן.

מה שכן שמתי לב שיש לפעמים רעש יניקה מכיוון מסנן האוויר למנוע - האם זה יכול לגרום ללמבדה גבוהה?

למדה גבוה מעיד על תערובת ענייה או דליפות במערכת הפליטה. CO גבוה כנראה בגלל שהממיר קטליטי בסוף חייו אבל כדי לקבוע זאת חד משמעית יש לתקן ליקויים של מערכת ההזרקה או הפליטה ואז לבדוק שוב.

באיזה רכב מדובר?

פורסם

סופר לנסר 97, ממיר אמריקאי חדש מלפני שנה בדיוק...תוקנו בעבר חורים באגזוז. לא בוצעה ניקוי של הסעפת, נסעתי כ 25 דק' בעיר לא נסיעה ארוכה לפני שנגשתי לטסט, לא לחצתי חזק על הגז לפני הבדיקה לחמם את הממיר אם זה עושה משהו או משנה את תוצאות הבדיקה.

נ.ב טיפול בוצע לפני שבוע בדיוק, שמן סינטטי מלא ופילטר מקורי הוחלפו כולל פלאגים NGK, אבל יש לי כל הזמן שריקה קטנה מכיוון הפילטר האוויר שנכנס למנוע ולא יודע אולי זה יכול לגרום לכך?

Opel Adam S 2017

פורסם

היום הלכתי שוב, הפעם הלמבדה יצאה שוב גבוהה 1.6 בערך כל פעם עלה ירד, לאחר נסיעה דיי ארוכה שחיממתי את הממיר, למרות שהיה המון גשםו ומים ברצפה מקווה שזה לא פגם, בכל מקרה שוב פעם נכשל אבל הפעם ה CO היה תקין - רק הלמבדה לא היה תקין. מה אפשר לעשות במצב כזה שהלבדה לא תקין? האם זה דורש החלפת ממיר?

Opel Adam S 2017

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מדובר ביונדאי אקסנט 00', הערכים הם:

סלד סרק 774 תקין

CO 9.508 (כאשר 0.5 זה הגבול)

ובסל"ד 2609:

למבדה 0.753 (תקין=1 ומותרת סטייה של 0.03)

CO 9.489 (תקין 0.3)

בכל שאר המבחנים עברתי.

שמתי תוסף של WURTH רק עשה יותר בעיות: בהתחלה עשן שחור, אח"כ גימגומים, בסוף הלכו הפלאגים והרכב לא הניע.

החלפתי את שני חיישני הלמבדה לאוניברסלים 4 חוטים של NTK(את החיישן הראשון לפני המבחן זיהום אוויר ולמרות זאת לא עברתי).

יש לי בעיה שאחרי סיבובים במהירות הרכב מגמגם ואף נכבה ואח"כ זה מסתדר.

מודה מראש לכל מי שיעזור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אני משער שהחיישן האוניברסלי לא מתאים ליונדאי שלי, אני צודק? וכך הלכו להם לפח 800 שקלים..

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...