Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

האמן לי הרכב שלך ויחידת הבקרה מספיק חכמה לדעת ולהתריע בעם הבעיה נובעת מתערובת לקויה .

היות והמנורה לא דולקת ( נורת התקלות) אני מסיק מזה שלרכב אין בעיית תערובת (מצוקת דלק) והנתונים הם כפי שהם עכב משיכת אוויר מהצד במע הפליטה (אחרי החיישן הקדמי).

בדוק מחר בנחת כפי שהסברתי - סתום את מע הפליטה עם היד או סמרטוט והעזן לרעש או בריחת אוויר (גזים) בהמשך הצינור.

עם הלמד"א הזו זאת לא בעייה לשמוע .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אני הייתי בצהריים היום בטסט ולא מזמן הלכתי למוסכניק שעובד פרטי הוא מנהל של אחד מהמוסכים המרכזיים ולא סתם חאפר רבים מטפלים אצלו ואת הבדיקה הוא עשה עם סמרטוט כשהרכב על ליפט ובדק אותו יסודית ולכן אני שולל דליפה. באשר לבדיקה באיזור המרכז זה בעיה בשבילי בגלל שאני מירושלים אז אם יש לכם מישהו מאזור ירושלים שמבין אשמח לבוא לבדיקה.

פורסם

שלום לך.

חלילה לא אמרתי שהלכת למשהו לא מקצועי לבדיקה.

במידה ובעל מקצוע לא מצא דליפה במע הפליטה - זה מוזר לי שגם אתה לא מרגיש בהתנהגות מוזרה של עבודת המנוע ומנורת התקלות לא דולקת (בהנחה והיא תקינה) לא היה מנוס מלהיכנס לאבחון מתקדם עם סורק ,שעון לחצים ולראות מדוע הרכב במצוקת דלק .

עם היה ברשותך את הערכים של כל הגזים זה היה עוזר באבחון מרחוק ( O2, HC ) .

כאמור כנס לאבחון מתקדם עם סורק במידה ולא נמצאה תקלה במע הפליטה .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

כתבתי לך לראשונה את דעתי על סמך תעודת הבדיקה.

כעט אני מבין ממך שעניין מע הפליטה נבדק ונמצא תקין ב100%.

לכן לאבחון מתקדם חסרים נתונים שאין לי מול העניים - נתוני סורק תקלות חיים מהרכב מדוע ואם הרכב במצוקת דלק ובעם כן מדוע יחידת הבקרה לא מתריעה על בעייה (היא אמורה להתריע).

ומה ערכי 2 הגזים החסרים בטופס הבדיקה (הם לא נבדקים) - O2 , HC ( הם בודקים רק CO ולמד"א) .

מהיכרותי את הרכב ומע ניהול המנוע שלו משהו לא מסתדר לי עם תוצאת הבדיקה והדברים שאתה אומר שנבדקו ונמצאו תקינים לגמרי.

מצטער שאני לא יכול לעזור יותר ולא נותר לי רק להמליץ להכנס למאבחן עם סורק תקלות ו4 גזים ולפתור זאת.

יש מצב גם שהמכשיר שלהם לא תקין אולי כדאי שתבדוק שוב 4 גזים במקום אחר כדי לשלול או לאשש תקלה ברכב.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

היי אחרי שבוע שכתבתי כאן בפורום היום זה היה היום האחרון לארכה שקיבלתי הלכתי למוסך ללא שום בדיקת אגזוז יסודית ללא בדיקת 4 גזים או משהו כזה בסך הכל הומלץ לי על ידי המוסך לקנות תוסף חזק בשם פורטה שפכתי אותו לרבע מיכל דלק תדלקתי 98 ב-60 ש"ח נסעתי עלייה על שני ניגשתי לטסט ועברתי תוך דקות ספורות הפעם התוצאות היו מצויינות פיח ולכלוך נשטפו החוצה בנסיעה המאומצת גם אם לא הייתי עושה טסט בטוח שהייתי קונה את התוסף ועושה ניקוי מערכת בריא לפעמים.

לפעמים עדיף לנסות את הפיתרון הזה לפני שמפרקים אגזוזים או פונים לכל מיני שיטות מסובכות.

פורסם

שלום חברים,

רציתי בבקשה לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך שבבדיקת זיהום אוויר בטסט, נמצא כי ערכי אוויר גבוהים ולא נמצאים בטווח התקין.

תודה רבה

פורסם

קודם כל ברוך הבא לפורום.

דבר שני כדי שנוכל לעזור לך כמו שצריך אנו זקוקים

למס׳ פרטים כגון:סוג הרכב,שנה,ק״מ וכו׳.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

בכל אופן צריך להיתחבר עם סורק תקלות וליבדוק הייכן הבעיה.

יכול מאוד להיות שיש איזה שהוא חישן חמצן שמזייף וגורם להעשרת

הדלק,יכולה להיות בעיה גם בממיר הקטליטי.

האם ישנה נורה תקלה כל שהיא שנדלקת לך בלוח המכוונים?

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני זקוק לעזרה

רנו קליאו 1.6 אוטומט K7M

הוחלף חיישן למבדה לפני חצי שנה פלאגים בני חצי שנה טיפול בן חצי שנה

לאחרונה התנעה טיפה קשה

קצת ריח של דלק בבוקר

ונדלקה נורה של סליל שנעלמה יום לפני הטסט

נכשלתי על זיהום אויר בסלד גבוה

אני אבדוק גם פילטר אויר שנזכרתי שלא הוחלף מזה שנה וחצי אבל לפני כמה חודשים בדקתי אותו והיה כמו חדש שכן האוטו לא נוסע הרבה

רוצה לדעת אם ללכת לכיוון מערכת הזרקה או ממיר קטליטי

ולהיכן ללכת באיזור השפלה ? אגב גם הטמפרטורה של הרכב לא מתקבלת על דעתי

התצוגה בלוח השעונים על החצי

2013-04-11 13.31.42.jpg

פורסם

אצלך ברכב גם הלמבדה גבוה מחד מה שמצביע לכאורה על תערובת ענייה ו/או דליפה באגזוז , וה CO קצת גבוה מאידך, מה שמצביע על תערובת עשירה ו/או ממיר לא יעיל וכל זה מתרחש בו זמנית.

אפשרות 1:

עולה אם כך שלכאורה הממיר אינו מבצע פעולתו כראוי, מכאן הCO גבוה (אך לא בערכים "מטורפים") , ובנוסף מתרחשת דליפה באגזוז שמעלה את ערכי ה למבדה (ערך עולה = תערובת עניה / דליפה באגזוז) .

פעולה:

יש ראשית לבדוק את עניין הדליפה מהאגזוז לסדר אותה, ואז לבצע בדיקה חוזרת במוסך טרם חזרה לטסט של הערכים. אם ה CO ישאר סביב הערכים האלה יש להחליף ממיר (בתנאי שעת הבדיקה בוצע חימום מקסימלי לממיר) ניתן לנסות להשתמש בתוסף טרם החלפתו.

אם ה CO יטפס משמעותי למעלה, הרי שהגענו לאפשרות 2 שיש בעיה של תערובת עשירה שיש לזהות את הסיבה לה ולפעול בהתאם.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה

המוסכניק שלי שמע איזו יניקת אויר באיזור של המנוע וצריל לבדוק גם את האגזוז אחרי החיישן

אחזור לעדכן :-)

פורסם

מה עם רכב 94 אשר במקור הגיע עם ממיר קטליטי אך הסרתי אותו בשל גילו ?

מדובר באלפא 164 3 ליטר v6 24v.

קשה להאמין איך נראה ממיר לאחר 19 שנה, הכי קל לתאר זאת כסמרטוט רצפה מלא פיח שתקוע לך באגזוז.

הסרתי את הממיר לפני כחודש ובעוד חודשיים יש טסט.

את הממיר הסרתי כך שקשה יחסית לעלות על זה שהוא חסר.

יעבור ?

אעדכן בנמשך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...