Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סל"ד סרק 962 תקין

CO 0.64 לקוי- נכון, תערובת עשירה לכאורה.

התוצאות בסל"ד גבוה:

בבדיקה 30 שניות סל"ד 2610 תקין

למבדה 1.031 לקוי (מקסימום הוא 1.030 !) מצביע על תערובת ענייה , לכאורה יותר מידי אוויר על פחות מידי דלק.

CO באחוזים: 0.67 לקוי , נכון, תערובת עשירה לכאורה.

ברכב יש לך שתי תקלות נפרדות!

מצד אחד התערובת עשירה, מאידך (למבדה) מצביעה על תערובת ענייה,

התקלה הראשונה- יש לזהות דליפות אוויר בסעפת היניקה או הצנרת המחוברת אליה, אך ראשית לפני הבדיקה של היניקה, לבדוק דליפות באגזוז, חור קטנטן.

לאחר סידור הנ"ל תשאר לך בעית CO גבוה.

יש לבדוק את מצב ה CO (ואל תצפה לשיפור) ולטפל בבעיה בהתאם .

התחל בתקלה הראשונה, בדליפת האוויר(אגזוז/יניקה),

לאחר סידור התקלה הראשונה, בדוק CO במכשיר מדידה לפני הגישה לטסט חוזר,

רשום את כל הנתונים שיהיו בסלד של 2500 לערך, ואתן לך תשובה מה הבעיה, לכל הפחות כיוון מאוד ברור,

או שתגש לבעל מקצוע מוכח באיזור מגורך/איזור שנוח לך, ושלא יחליפו חלקים סתם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם אני מצטרף היום למשפחת הנכלשים בטסט .

החולה : דייהו סופר ריסר , שנת 95 , הרכב עבר 121K .

ממצאים בטסט :

סרק - סל"ד 798 , C0 0.56

סל"ד גבוה - סל"ד 2551 , למבדה 0.992 , C0 0.55 , חום מנוע 84 .

היכן הבעיה ? מה גורם לכך שה CO גבוהה מהנדרש?

תודה.

פורסם

ממצאים בטסט :

סרק - סל"ד 798 , C0 0.56

סל"ד גבוה - סל"ד 2551 , למבדה 0.992 , C0 0.55 , חום מנוע 84 .

בשיחת הטלפון היום, הבטחתי לך תשובה אם תמסור את כל הנתונים, אתה מוסר חלק מהם, אך ניתן להסתדר גם עם אלה.

האם המנוע היה חם ופעל לפחות 1/2 שעה לפני הבדיקה?????? אם לא, אין להתייחס לנתונים (למרות שרכב תקין בדיקתו אחרי 10 דקות מהנעה קרה מאוד כבר יהיה תקין ללא חימום ממיר ותרגילים שונים) אך כאן מדובר ברכב שאינו מהשנים האחרונות.

ועל כן, אם לא, יש לבצע בדיקה במצב מנוע שפעל ארוכות לפני הטסט וממיר חומם כראוי.

אנא עדכן מייד אם זה המצב,

אם לא, והמנוע פעל זמן רב לפני הטסט (נסיעה לטסט, אי כיבוי מנוע, ובדיקה) , יש להתייחס כלדקמן:

בגלל שהלמבדה נמוכה מ 1.000 ועל אף שהיא בתקן המורשה, היה רצוי לדעת את נתוני הCO2 , O2 , ו- HC , בכל אופן שים לב.

מצד אחד , למבדה 0.992 תקינה, שכן הגבולות הינם בין 0.970-1.030 .

אבל, הלמבדה מצביע על תערובת מעט עשירה, כבסיס הבדיקה , את זה, אני לא אוהב.

שים לב:

אם יש חור באגזוז או דליפת אוויר (מה שמעלה את ערך הלמבדה), והתוצאה הינה 0.992 , הווה אומר, שללא דליפות אוויר, הלמבדה היתה נמוכה עוד יותר, מה שהיה מצביע על תערובת עשירה עוד יותר - סימן מובהק לתקלה.(אבל זה "אם" כי אני לא ראיתי ולא שמעתי את פעולת המנוע וסביבתו)

הערה, יתכן וממיר במצב חדש היה מאפשר לך לעבור טסט,

בכל אופן,

כשלב ראשון יש לוודא שאין דליפות ,כדי לאמת שהנתון 0.992 הינו "אמיתי"

בכל מקרה, לפני החלפת ממיר (ושים לב, נתקלתי במקרים רבים של רכישות ממיר מפירוקיות ואש ר נמצאו במקרים רבים לא תקינים , ובמקרים טובים יחסית, על הגבול.) יש לחבר סקנר ולבדוק את החיישנים השונים (ואין רבים מידי בדייהו),

יש לוודא שאין דליפת אוויר בצינור הואקום שבין היניקה לבין יחידת הMAP , שהצינורית גמישה לא סדוקה ומחוברת כראוי בשני צידיה.

לבדוק נתונים של חיישן MAP ,

לבדוק נתונים של חיישן טמפ,

לבדוק נתונים של חיישן טמפ' אוויר סעפת יניקה,

לבדוק פילטר אוויר!!!! שהוא במצב חדש ואיכותי! (שלא יהיה חליפי כשלהו שספקיתו נמוכה)

לבדוק שצינורית ואקום מחוברת כראוי לוסת לחץ הדלק (אחרת לחץ הדלק גבוה יותר, וכך תתבצעה העשרה,

לבדוק תפקוד חיישן חמצן בסקופ מעבדה, לוודא 9-12 תנודות איכותיות ב 10 שניות.

לוודא שמן מנוע נקי,

לבדוק שאין מחזור אדי שמן של המנוע ברמה גבוה מידי (מנוע "מנפח")

כל הכוונה שלי היא שתנסה להגיע לנתון למבדה 0.998-1.015 (ללא דליפות אוויר וללא דליפות אגזוז) ואז ורק אז אם הCO גבוה , פנה אלי שוב , אתה יכול כמו ביום , בטלפון, אשמח לעזור.

למרות כל המגילה ה"ארוכה" הזו, התקלה הינה פשוטה לאיתור,ותיתכן מאוד שתתברר כממיר תקול, שים לב, על בעל מקצוע איכותי לאתרה תוך 5-15 דקות.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני אתה עובד מאוד קשה (לכתוב הודעה כל כך ארוכה) ללא נתוני בסיס הכרחיים.

פשוט תכתוב סיכום מה לבדוק כאשר התוצאות מראות תערובת עשירה, דלה, חמצן גבוה, CO2 נמוך וכו'.

כך תחסוך לך הרבה שבירת ראש ומאמץ שכלני.

אני רק דואג לך..

פורסם

אתה צודק!!!

אני פשוט נותן (מנסה לתת) את כל הכיוונים האפשריים וגם כך תמיד יש עוד...

כמו למשל במקרה הקודם האפשרות שהלמבדה היתה ב"במקום" המדוייק לאורך הבדיקה, ובשנייה ה25 למשל נכנס מאוורר המנוע לפעולה.... מה שיכול לתת תוצאה כזאת ואז זה בסדר....

ולכן התשובות שלי ככל שיהיו קצרות או ארוכות, אין כמו בדיקה אישית ומראה עיניים.

אשתדל להשתפר מאוד (לקצר מאוד)

אני מקבל את ההערה בברכה, שלמרות שאני מקליד עיוור וההקלדה מאוד מהירה, אכן יש מקום לקיצור משמעותי בתגובות.

בתודה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אחלה אתה, אני בדיוק זקוק לקצרנית...

דני מה דעתך שנכתוב במשותף מדריך לאבחון מנוע לפי תוצאות 4 גזים (שימו לב - לא גז אחד)?

פורסם

דניאל רשם: " אני בדיוק זקוק לקצרנית... "

אין בעיה, בכיף...:ok:

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

התקלה הראשונה- יש לזהות דליפות אוויר בסעפת היניקה או הצנרת המחוברת אליה, אך ראשית לפני הבדיקה של היניקה, לבדוק דליפות באגזוז, חור קטנטן.

האם עדיף לגשת למכון אגזוזים עם מכשיר בדיקת גזים, או למכון קרבורטורים, או למוסך פיאט בירושלים.

יש לציין שלפני שבוע החלפתי דוד אגזוז אמצעי אצל אגזוזן-ללא-מכשיר בדיקת גזים. בטח הוא היה מזהה דליפה מהאגזוז?

סל"ד סרק 962 תקין

CO 0.64 לקוי- נכון, תערובת עשירה לכאורה.

התוצאות בסל"ד גבוה:

בבדיקה 30 שניות סל"ד 2610 תקין

למבדה 1.031 לקוי (מקסימום הוא 1.030 !) מצביע על תערובת ענייה , לכאורה יותר מידי אוויר על פחות מידי דלק.

CO באחוזים: 0.67 לקוי , נכון, תערובת עשירה לכאורה.

ברכב יש לך שתי תקלות נפרדות!

מצד אחד התערובת עשירה, מאידך (למבדה) מצביעה על תערובת ענייה,

לאחר סידור הנ"ל תשאר לך בעית CO גבוה.

יש לבדוק את מצב ה CO (ואל תצפה לשיפור) ולטפל בבעיה בהתאם .

התחל בתקלה הראשונה, בדליפת האוויר(אגזוז/יניקה),

לאחר סידור התקלה הראשונה, בדוק CO במכשיר מדידה לפני הגישה לטסט חוזר,

רשום את כל הנתונים שיהיו בסלד של 2500 לערך, ואתן לך תשובה מה הבעיה, לכל הפחות כיוון מאוד ברור,

או שתגש לבעל מקצוע מוכח באיזור מגורך/איזור שנוח לך, ושלא יחליפו חלקים סתם.

בברכה

דני

פורסם

תעבור אצל האיש מהאגזוזים ושיבדוק ויחפש חור קטן ואם יש שיסתום אותו.

בדיקה על ידי סתימת האגזוז לפרקי זמן קצרים של שניות בסמרטוט, ואיתור מהיכן דולף.

למתקני אגזוזים אין ולא אמור להיות מכשיר 4 גזים.

אחכ ללכת למומחה בתחום זיהום אוויר ואיתור ותיקון תקלות CO , יתכן שלבסוף תאלץ להחליף ממיר, יש כשל באחד החלקים לדעתי, לא יותר מאחד ועל כן לא להחליף חלקים רבים.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הצלחה!

בעקבות המלצת דני הלכתי למכון האגזוזים. כנראה זהו היחיד בירושלים שיש לו מכשיר בדיקת גזים.

הוא וידא שאין חורים באגזוז, ובבדיקה התברר שהלמבדה תקנית (1.012-1.019) בניגוד לתוצאות בטסט (!),

אך CO נשאר גבוה כשהיה - 0.64. האיש הציע להחליף ממיר קטליטי, והסכמתי, לאחר התייעצות נוספת.

לאחר ההחלפה, בדקנו שנית במקום (לאחר חימום קל) והגענו לרמת אפס CO. התוצאות הודפסו, ובצהריים ניגשתי לטסט ועברתי את הבדיקה. תודה לכל הפורום ובמיוחד תודה אישית לדני זומרשטיין, ויישר כח.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

האם זיוף מנוע משפיע על בדיקת זיהום אוויר?

היום עברתי טסט על המכה הראשונה, אופל אסטרה 96'

בסרק:

0.01% CO

בסל"ד גבוה:

למבדה - 1.01%

CO - 0.01%

חום מנוע 90

האם ניתן להסיק מכך שהמנוע עובד תקין או לא?

למה אני חושב שהמנוע מזייף? המוסכניק אמר לי את זה וכשאני יושב ברכב בסל"ד סרק אני מרגיש שכל מספר שניות יש רעידה מעוד מעוד עדינה שבקושי ניתן לחוש בא - רק אם בכוונה מנסים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

קליאו 96 ידנית, נכשלה היום בטסט על זיהום אוויר בעיקר. לאחר שקראתי את כל השרשור אשמח לקבל עצות לגבי הנתונים הספציפיים:

סיבובי סרק:

סל"ד - 763

CO - 0.88

סל"ד גבוה:

סל"ד מדוד - 2487

למבדה - 1.03

CO - 1.22

חום מנוע - 84

אני זוכר שגם בטסט הקודם, באוקטובר שעבר, הייתה בעיה דומה אבל אז עברתי איכשהו אחרי שריססו במוסך חומר כלשהו על המנוע ונסעתי מעט בסל"ד גבוה. אך כעת הבדיקה יותר מחמירה והנתונים יותר קיצוניים.

הרכב עבר כ 105K ק"מ עד היום. טיפול 10K אחרון לפני חודשיים/2000 ק"מ. בשנה האחרונה הוחלף אגזוז אחורי ונסתמו כמה חורים באמצעי.

אגב, כאשר אתם ממליצים לנסוע בסל"ד גבוהה לפני הבדיקה, עד כמה עצירה קצרה רגע לפני הטסט משפיעה (לתשלום אגרה וכו'?), מעט מסובך להגיע ישירות לתוך הבדיקה אחרי נסיעה ארוכה.

תודה,

שגיא

פורסם

חג שמח לכולם

ברצוני לדעת כמה דברים על הממיר הקטליטי

1.עקרון הפעולה של הממיר?

2.ממה מורכב הממיר(אם אפשר סרטוט חתך שלו)?

3.מאיזה חומרים הוא בנוי?

4.מה מיוחד בחומר הקרמי שבו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...