Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה הופך רכב לאוחז?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למשל במקרה שניקח דייהו נובירה,

ננמיך אותה, נחליף לה לבלמ"ז סופרטיביים, ולצמיגים ספורטיביים גם.

תכלס זה מה שמחבר בין הרכב לכביש, אז השאלה שלי,

היא האם הרכב הזה יאחז כמו כל ספורטיבית אגדית (106 :twisted: ).

או שאולי ההשפעה של השלדה (מטורפת או לא מטורפת)

גם בעלת משמעות...

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

מה שמשפיע על האחיזה זה לא רק הבולמים, הצמיגים, ומרכז הכובד.

משפיעים גם: הקפיצים, תצורת המתלים והגיאומטריה שלהם, קשיחות השילדה, צורת העברת כח המנוע לגלגלים (4X4, דיפרנציאלים מוגבלי החלקה ואמצעים אלקטרונים שונים כמו בקרת משיכה וכו'), ואני בטוח שיש עוד דברים.

פורסם

כפי שהוכיחו ב- TOPGEAR, אפשר להפוך כל מכונית למכונית נהיגה.

לצורך כך צריך בסך הכל:

1. לשפר ולשדרג את המנוע (כולל החלפת ראש, גלי זיזים, החלפת בוכנות וכו'). בקיצור - רק הבלוק המקורי נשאר.

2. החלפת בלמים, בולמים, קפיצים וגלגלים. או בקיצור - כל מה שמחבר את האוטו לכביש.

3. החלפת מושבים, דוושות, הגה, וכו'.

בקיצור, החבר'ה ב- TOPGEAR הוכיחו שבהשקה של 100,000 ליש"ט אפשר להפוך אפילו לאדה RIVA (אם איני טועה, לארץ היא "הגיעה" כ-"ג'יגולי", המבוססת על פיאט 124 נושנה) למכונית נהיגה.

עכשיו השאלה היא, האם זה שווה?

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

בהמשך לשאלות הנ"ל אני אשאל משהו קצת אחר אך עדיין קשור...

האם ה146 יותר יציבה מה145?

נראה לי פשוט הגיוני שאוטו עם בג'ז יהי יותר יציב מאוטו עם תחת שטוח...

אני טועה?

פורסם
בהמשך לשאלות הנ"ל אני אשאל משהו קצת אחר אך עדיין קשור...

האם ה146 יותר יציבה מה145?

נראה לי פשוט הגיוני שאוטו עם בג'ז יהי יותר יציב מאוטו עם תחת שטוח...

אני טועה?

אתה טועה. סרח העודף מאחור פוגם באחיזת הכביש, בעיקר כאשר הוא "מודבק" ולא מתוכנן כך במקור. תוספת המשקל מאחור פועלת כמשקולת על הסרן האחורי ומגדילה את הכוחות הפיזיקלים שדוחפים אותו בעת סיבוב ו/או איבוד אחיזה. מרבית היצרנים בוחרים שלא להשקיע יתר על המידה בכיול מלא מחדש של המתלים בגרסאות הסדאן, כאשר אלו אינן העיקריות בהיצע: למשל, 306 מול 306 סדאן, לעומת ב.מ.וו סדרה 3 שמתוכננת מראש כבעלת תא מטען.

במקרה הספציפי של ה-146 וה-145 ההבדל סביר להניח מעט פחות משמעותי, משום שבשני המקרים מדובר בהאצ'בק ולא בסדאן.

פורסם

אהלן רועי.

קודם כל, תודה על התשובה.

אמרת ש: " בעיקר כאשר הוא "מודבק" ולא מתוכנן כך במקור " ?

מה ז"א מודבק ולא תוכנן כך במקור?..

פורסם
אהלן רועי.

קודם כל, תודה על התשובה.

אמרת ש: " בעיקר כאשר הוא "מודבק" ולא מתוכנן כך במקור " ?

מה ז"א מודבק ולא תוכנן כך במקור?..

הכוונה למשפחתיות קומפקטיות (לשוק האירופאי בעיקר), כמו המגאן הישנה, 306 וגם גולף-בורה וכדומה. אלו מכוניות שתוכננו במרכב 3 או 5 דלתות האצ'בק, ובשלב מאוחר יותר התווסף להן תא מטען נפרד. גרסה זו בד"כ זוכה לתכנון שלדה מינימלי ביותר, והיצרנים השונים לא מייחסים לה חשיבות גבוהה.

שים לב להבדל הזניח בין ה-306 לגרסת הסדאן - נראה כאילו מילולית - הדביקו לה תא מטען גדול מאחור.

במקרה של המגאן II מומחש הבדל בין סדאן להאצ'בק שתוכננו בנפרד. שים לב שמקרה של הרנו לגרסת הסדאן דלתות אחוריות גדולות יותר וקורת C שונה.

פורסם

אוקי עכשיו הבנתי...

אתה צודק לגבי ה306 סדאן, אך לדעתי זה לא המקרה עם ה145\6 ..

שים לב של145 עיצוב משלה וכך לגבי ה146..

(מאחורה כמובן)

פורסם
אוקי עכשיו הבנתי...

אתה צודק לגבי ה306 סדאן, אך לדעתי זה לא המקרה עם ה145\6 ..

שים לב של145 עיצוב משלה וכך לגבי ה146..

(מאחורה כמובן)

בגלל זה אמרתי בהודעה הראשונה, שבמקרה של ה-146 ממילא לא מדובר בסדאן, אלא בהאצ'בק, כך שההבדל הדינמי לא חייב להיות גדול במיוחד.

פורסם
לא יכולתי שלא להבחין שכולם מעדיפים להדחיק את הקליאו סדאן עבת העכוז...

לך תדע, אולי אם נדחיק היא תעלם מעצמה :puzzled:

אין ספק... אחת העקומות

• 9 שנים מאוחר יותר...
פורסם

כמה שהקליאו (או הסימבול, תלוי באיזה מדינה אתם) מכוערת, המזדה 2 לוקחת אותה בלי להתאמץ בכלל.

לפותח השירשור, ניתן להחליף קפיצים ובולמים ואפילו צמיגים איכותיים. אך זה עדיין לא יתן תחושה כמו חיזוקי שילדה נכונים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...