Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חבר לקח רכב לבדיקה (מאזדה לאנטיס מודל 99 ידנית) בקומפיוטסט בת"א,

הכול יצא תקין,פרט לדבר אחד,הרכב במקור מגיע עם 115 כ"ס,בבדיקה הרכב יצא עם 74 כ"ס,

ידוע לי שעם השנים ההספק יורד,אך האם עד כדי כך?:roll:,

ממה דבר זה יכול לקרות?,על מה זה מעיד?,האם המנוע לא תקין?,

האם כדאי לבדוק קומפרסיה?,(בבדיקה לא בדקו,אין לי מושג למה).

*יש לציין שהרכב גמע 120K.

לתשובות אודה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

בדקו הספק במנוע או בגלגלים?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

איפה יש מכון שלא בודק קומפרסייה? :roll:

ד'.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בדקו בגלגלים-הריצו את הרכב,אך טענו שזהו ההספק של המנוע.

לשאלתכם-קומפיוטסט ת"א.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

בעבר היו בודקים דחיסה ע"י פירוק המצתים,הכנסת מד לחץ(שעון קומפרסייה)ומתן סטרטר.

זו הבדיקה היעילה והנכונה ביותר,העיניין הוא שהיא גוזלת זמן רב.

כיום בודקים הספק בגלגלים(המניעים כמובן..)ולאחר שיקלול אובדני כוח של מערכת העברת הכוח,מושגת התוצאה.

ברור שאם ישנה ירידה בכח הדחיסה של המנוע זה יתבטא בירידת הספק,אך גם למצב מערכת הדלק ותיזמון ההצתה יש חלק לא מבוטל בקביעת הספקו של המנוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, תודה רבה על התשובה,

מה אתה ממליץ לעשות בהתחלה על מנת לבדוק מה הבעיה?,ואם יהיה כדאי לבחור לקנות את הרכב.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

כמה שאלות:

1) איזה יד הרכב שהוצע לך? (מאזדות ידניות בשנתון הזה נדירות ואולי הרכב היה מבי"ס לנהיגה ?.

2) האם בבדיקת המנוע נרשם (צריכת / שריפת שמן משסתומים - אם כן יש אפשרות שהפיח הרב שהצטבר על המנוע גורם לכך שתהיה ירידה משמעותית בהספק.

3) האם לרכב יש ספר טיפולים ?כמובן שייתכן שהמנוע לקראת סופו אם יתברר שהמוכר הוא סוחר שהוריד קילומטרא'ז והרכב גמע לפחות פי 2 ממה שכתבת ואז הבלאי בהחלט סביר.(לא לשנתון אלא לקילומטרא'ז).

4) איזה ציון קיבל במנוע בבדיקה?בתוצאת מנוע כזו לא הייתי קונה את הרכב כי בחשבון פשוט ציון המנוע שניתן (יש בקומפיוטסט ציונים לכל חלק שנבדק),הוא לדעתי 65-70 ולא שווה להשקיע כ"כ הרבה כסף,כאשר בחוץ יש מכוניות מסוג מאזדה שהן אמנם אוטומטיות אבל בטוח שמורות יותר ויצאו טובות יותר בבדיקה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב הינו פרטי לחלוטין-נבדק,בבדיקה המנוע קיבל ציון 61,לגבי מה היה רשום אני אבדוק.

הרכב יד שלישית,אין ספר טיפולים עד הק"מ הנוכחי,אתה צודק יש המון מאזדות אך לא ידניות.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

בקומפיוטסט יש את שיטת הצבעים ואם המנוע סומן בדו"ח הבדיקה בצבע אדום אני חושב שכדאי בהחלט לעבור לרכב הבא.

וכדי שלא תיקח מאזדה נוספת לבדיקה ותשקיע הרבה כסף על בדיקות עדיף שתיגש עם מישהו שמבין ברכבים,ישמע מנוע,ותבקש מהמוכר שיעשה לכם סיבוב התרשמות מהרכב וכך תוכל לעלות על כל מיני ליקויים שונים ומשונים ואם מישהו שמבין יושבליד הנהג ומסתכל על לוח שעונים אפשר לדעת בקלות אם תידלק מנורה כזו או אחרת של תקלה /בעיחות סל"ד ודברים שונים ומשונים נוספים.

כמובן שבנסיעה ללא מוסיקה אפשר לשמוע גם את העברת ההילוכים (רגיש במיוחד ברכב אוטומטי).

פורסם

היי,

מה שמוזר הוא שהרכב גמע ק"מ נמוך לשנתו(לפחות למי מה שמראה הסקאאלה),אבל עדיין ההספק נמוך,

המנוע יצא בבדיקה בצבע אדום,וקיבל ציון 61,כול השאר יצא תקין,

נסענו עם הרכב למוסך מורשה,שם הוסבר לנו שאי אפשר לדעת כלום אם לא פותחים את המכסה שסתומים.

האם כדי לשלם עוד 440 ש"ח+- כדי לפתוח מכסה שסתומים?,או לרדת מהאקזמפלר הנ"ל?

תודה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

א. בדיקת ההספק מעוררת גיחוך, לא תוצאותיה - אלא מקצועיותה.

ב. בדיקת קומפרסיה, בכל מוסך כללי (חבל על הכסף), תתן אינדיקציה מדויקת מאין כמוה על מצב הרכב - וגם תעלה מעט יחסית.

אני ממליץ לבדוק את המנוע פרטנית במוסך כללי.

משכנתא זה קל

פורסם

אז לבורים מביננו, איך יכול היות שהבהדל כזה גדול? האם ישנו יחס ישיר בין הכוח שמדדו בדיינו בגלגלים, לבין בדיקת ההספק של המנוע עצמו?

ברור לי שחלק מהכוח "אובד" בדרך לגלגלים, אבל זה הפרש גדול .

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אין שום צורך בעולם לשלם למוסך 440 ש"ח. (אולי 440 בעיטות לראש).

מה שאתה יכול לעשות הוא לפתוח בזהירות שהמנוע קר לחלוטין את פקק השמן (הפקק שדרכו ממלאים שמן ,לא המדיד !)

ואז תגלה פחות או יותר מה המצב שם.

אני מנחש שיש שם כזו כמות של פיח שאתה לא מתאר לעצמך.

אם אני אכן צודק הנזק יכול לנוע מתיקון מובילי שסתומים (1500-2000 ש"ח ועד לשיפוץ ראש מנוע -ה' יודע כמה עולה).

בכל מקרה אם זה אכן כך,פשוט יש לשחוט כמה שתוכל את הקונה במחיר ולהוריד לו לפחות 3000-4000 ש"ח ואם לא שלום ולא להתראות כי כמו שכתבתי לך יש שפע של מאזדות בשוק ותמצא אחת עם מנוע טוב מזה.

בהצלחה !

• תוכן חדש...