Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא יונדאי לנטרה 1.6 ידנית 1996. הרכב עבר 140,000 ק"מ.

1. איזה סוג נוזל בלמים צריך לשים בבלמים DOT3 או DOT4?

2. האם את אותו הסוג אפשר לשים גם במיכל הקלאטצ'?

3. האם נוזל הגה כח זה אותו נוזל של הגירים האוטומטיים?

4. עשיתי טיפול לבד ושמתי שמן מנוע דלקול 15W40. עם הזמן היתי צריך להוסיף שמן ונגמר לי ולא הצלחתי למצא את אותו הסוג, היה רק דלקול "טורבו" 15W40 אז קניתי והוספתי. האם זה גימיג שיווקי או שבאמת הוא שונה? זה בסדר שעירבבתי?

5. כל הבעלים לפניי תיקנו את הרכב במוסכים מורשים ויש לי קבלות של הכל. ראיתי שלפחות פעמיים החליפו סטים של רפידות בלמים קדמיים ואחוריים אבל לא הוזכר שום דבר על צלחות בלמים. האם זה הגיוני שעוד לא החליפו בקילומטראז' הזה?

פורסם

1. לגבי סוג נוזל הבלמים, אני מאמין שאצלך זה DOT4 , אבל בכל מקרה תבדוק אם רשום על המכסה.

2. במיכל הקלאצ' שמים אך ורק נוזל בלמים, וכאן פחות חשוב אם זה DOT3\4 .

3. יש שאומרים שזה אותו דבר, אצל אבא שלי במיצובישי האוטו' אני שם את אותו נוזל בשתי המערכות.

4. לא בטוח אבל נראה לי שכל עוד זה אותו יחס, אותה צמיגות אז אין בעיה, חכה לתגובות נוספות.

5. תבדוק את מצב הצלחות, אם הן לא עקומות או מעוותות, וסע לשלום.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

סעיפים 1, 2 ו-3 : נכון מאוד.

4 : הוראות היצרן לגבי הרכב שלך הן להשתמש בשמן חצי סינטטי 10W40 (ע"פ ספר אוטודטה 2000), לא נורא אם שמת 15W40 ולא קריטי אם ההבדל הוא רק במה שציינת, אבל הייתי מציע בטיפול הבא למלא שמן של אחת החברות העולמיות הידועות יותר...(Valvoline, Liqui Moly וכו'...)

5 : יש הוראות יצרן לגבי עובי מינימלי של צלחות הבלם שכאשר אתה מגיע אליו, אתה חייב להחליף את הצלחות.

בדוק בעזרת קליבר או אמצעי מדידה אחר שברשותך, נתוני היצרן לגבי הרכב שלך הם : 20 מ"מ מינימום.

אם ברשותך קליבר, תוכל למדוד את עובי הצלחת ללא הפרעת המדרגה הנוצרת בקצה הצלחת, באם נוצרה כזאת...

אם נוצרה, ויש עדין הרבה בשר לצלחת, תוכל להסתפק בחריטה בלבד. זו מורידה את המדרגה ואת שטח העבודה השחוק של הצלחת ויוצרת לך שטח עבודה חדש.

אם יש פחות, תחליף בלי לחשוב פעמיים או אם אתה רואה צלחות עקומות כפי שאמרו לפני...

אם אתה לא מרגיש רעידות בבלימה, ככל הנראה הצלחות לא עקומות, אבל בדוק עובי.

• תוכן חדש...