Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני אזדקק בקרוב להמרה רצינית של שקלים לדולרים- סכום של כ-6000 דולר.

אני בוכה עכשיו על שלא רכשתי דולרים לפני כמה שבועות שהדולר היה ברצפה.

היום מישהו אמר לי שהצפי לדולר הוא שהדולר ירד עוד פעם קצת מתחת ל-4.

מאידך מישהו אחר טוען שהדולר רק יעלה וכדאי לרכוש עכשיו דולרים.

מה דעתכם? משהו שאפשר לצפות מראש? או שאין מדע מדוייק?

תודה.

פורסם

מה שקורה זה שהזרים הביאו כסף כשהדולר התחיל לרדת בעולם וגם הריביות בארה"ב , להשקיע בארץ ולכן השקל היגיע לשערים שלו (4.5) , ואחרי שהם עשו סיבוב יפה והרוויחו , הם התחילו לקחת את הכסף , ולכן הוא ירד . ואז יצא המק"ם ופתאום יש המון כסף ואז המוסדיים התחילו לקנות את האגח"ים שהזרים מוכרים .

בקיצור ולענין אף אחד לא יודע בוודאות מה יקרה מחוץ לשתי עובדות מרכזיות:

1 -מדינת ישראל כ"כ חלשה מבחינה כלכלית (למרות שהיא חושבת שלא) עד כדי כך שהזרים מעיפים את המטבע כרצונם

2 - יש אינפלציה כבושה שתאלץ את הנגיד להעלות ריבית בטווח הבינוני , אם הוא לא ירצה התפרצות אינפלציונית

מכאן אתה מבין שפשוט אי אפשר לנבא מה יקרה ליחס הדולר שקל , כי הזרים יכולים למנוע מה שהנגיד רוצה לעשות , ומאידך יש נזילות אדירה במערכת .

ולכן תהמר על מה שאתה חושב

בברכה יהודה

פורסם

למבינים בתחום - מה יהיו ששת המספרים הזוכים בפיס בשבוע הבא ?

(וגם, אם אפשר מה יהיה המספר הנוסף).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לדעתי האישית: אם זה לטווח ארוך (אגב, 6000 דולר זה לא כזה הרבה כסף) אז תקנה. אם אתה בונה על השקעה לטווח קצר - שים את הכסף בפיקדון ותשתמש בו מתי שצריך.

אין שום נביא בזמננו שיכול לדעת מה יקרה עם הדולר - לא מחר ולא עוד שבוע. הכל ה-ע-ר-כ-ו-ת (וכמו שאתה רואה- יש כאלה שמעריכים שהוא ירד ויש כאלה שמעריכים שהוא יעלה...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רז- כשדיברתי על "הבנה בתחום" (בכותרת) התכוונתי שמי שמתעסק מעט בכלכלה/ מבין ויכול להסביר את המצב הנוכחי יוכל להביע חו"ד ואפילו הסבר כלשהו (כפי שעשה יהודה, תודה יהודה.)

איציק- תודה.

6000 אמנם זה לא סכום לרכישת דירה אבל זהו סכום שהולך להיות נזיל מאוד בתקופה הקרובה ולכן כל שינוי בשער הדולר יביא להפרשים ניכרים בשבילי.

דווקא ע"פ הערכות של אנשים שמבינים מעט- הדולר יעלה עוד טיפה ואז הוא כנראה יתאפס על שער לתקופה הקרובה.

כנראה שהמיר עוד השבוע כ-80% אחוז מהסכום ואת השאר אשמור לאחר-כך.

אגב, לפני שבועיים התייקרו מחירי הטיסות בסכומים כבדים בשל עליית הדולר האחרונה (עוד משהו שצריך להדאיג אותי).

שוב תודה,

אמיר.

פורסם
שלום לכולם.

סכום של כ-6000 דולר.

אני בוכה עכשיו על שלא רכשתי דולרים לפני כמה שבועות שהדולר היה ברצפה..

על מה אתה בוכה ? על 400$ שיכולת להרויח ?

אז אם היית שם את הכסף הזה על מנייה מסויימת לא היית מרויח 400$ , היית משלש את הסכום שלך.

על זה אתה לא בוכה ?

בקיצור לא בוכים אחרי מעשה, לא מעשה שלך אלא מעשה בדולר שאף אחד בעולם לא יכול לתת לך את התשובה לגביו בשאלה שנעוצה בכותרת האשכול

בידיוק שאך אחד לא יכול לדעת איזה מניות הולכות לעלות בטוח ולהיפך.

רק להזכיר לך , שלפני 3 חודשים, שער הדולר היה בדיוק כפי שהוא היום ואף אחד לא חשב שהוא יירד מזה וכולם רצו לקנות דולרים , וכשהוא הגיע למתחת ל 4 שקל כולם נכנסו לפאניקה

לפחות עכשיו אותם אנשים לא הפסידו כסף, אז פשוט תתנחם בזה אם החצי הראשון של התשובה שלי לא סיפק אותך.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

למה שלא "תבטח" את עצמך מפני עלייה של שער הדולר?

לחלופין, אם כבר המרת לדולרים, תוכל "לבטח" את עצמך מפני ירידת הדולר.

אל תשכח שביטוח עולה כסף והוא נועד לצמצם את מידת הנזק, ולא למנוע אותו לחלוטין.

אבל על סכומים כאלה, תבדוק מה יחס העלות/תועלת.

פורסם

אז אם היית שם את הכסף הזה על מנייה מסויימת לא היית מרויח 400$ , היית משלש את הסכום שלך.ואולי הוא היה מפסיד את המכנסיים . מניין לך שהוא היה מרוויח ? יש לך תעודת ביטוח לרווחים ? אתה יודע כמה אנשים הפסידו דירות בבורסה ?

אתה צודק שלא צריך לבכות על חלב שנשפך , אבל לתת פרסומת סמויה או עיצה להכנס למניות זה דבר שאני חושב שאסור לומר לאף אדם .כי אם אתה לא מקצוען ו/או נוהג כמקצוען ויודע במה אתה משקיע ומשקיע לטווח ארוך ו/או מכניס כסף למקצוען שינהל לך ,אזי כול השקעה אחרת בבורסה זה הימור בקזינו ,שבו אתה אפילו לא מבין את הכללים , ובו הסיכויים שלך להכות את הקזינו נמוכים מאלו שבקזינו עצמו.

בברכה יהודה

פורסם

יש אנשים (כמוך) שמזלזלים ב-400 דולר, ויש כאלה ש-400 דולר יכולים לתת להם עוד חודש שלם של מחיה בהודו.

מניין לך שמדובר במניות? מאיפה הזלזול הזה בסכום של 2400 שקל?

בשבילי, כאחד שהולך להשתמש בכמות דולרים נכבדה באופן מיידי, גם 400 דולר (מתוך 10,000 דולר כוללים) זה כסף!

אגב, מדובר על המרה של 6000 דולר כאמור, אך בכללי מדובר בסכום של 10000 דולר שחלקו יהיה בשקלים.

לא ביקשתי ערבות למצב המט"ח בשבוע הבאה- ביקשתי חו"ד דעת (שילכו לכאן ולכאן) ומפה אני אקח את ההחלטה שנראית לי הכי נכונה.

תודה.

פורסם

ממש לא הבנת את הכוונה שלי

זה לא שהוא הפסיד 400$ ואני אומר לו אל תיבכה.

אלא התכוונתי שבמצב אידיאלי שהוא אלוהים ויכל לדעת לאן הדולר יגיע בידיוק ומתי יהיה היום האידיאלי לקנות בו דולרים ומתי היום האידיאלי למכור אותם ולצאת מורווח

רק אז הוא היה מרויח 400$.

אז מה, לבכות על זה שהוא לא אלוהים ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא הבנתי אותך.. מי זה הוא?

בכל אופן, המטרה פה היא לא להרוויח או להפסיד בהמרה...חשבתי אולי לקבל כיוון מדרך חשיבה של מישהו שיכול לשער.

מכיוון שאין דעה רווחת אחת, אני פשוט אחלק את ההמרה לתקופה הקרובה ומה שיהיה יהיה.

• תוכן חדש...