Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירות: אוט' מול ידני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי הקלא'צ אצלך באוטו רך יותר מספוג :wink:..

לעומת רכבים אחרים שנהגתי בהם.

לעיניין:

רוב הישראלים שכחו מהגיר הידני וחבל שככה.

Suzuki Jimny

פורסם

אבל מצד שני התיבות האוטומטיות היתפתחו והיתקדמו מאד בעשור האחרון,ודי אם ניקח לדוגמא את התיבה האוטומטית של הגולף שהיא בעלת 6 הילוכים ופועלת לתפארת.

אותו כנ"ל לגבי תיבת ה DSG המעולה.

ובל נישכח שלא כל מכונית תיבה ידנית הופכת למהנה;סוזוקי ליאנה לא תהפוך למהנה יותר כידנית,וכך גם שברולט אביאו או אופטרה.

בלי קשר,ישנם סגמנטים מסויימים שבהם לתיבה אוטומטית ישנה עדיפות כוללת-רכבי שטח,דיזלים ומיסחריות,אלא אם מישהו נהנה ללחוץ על דוושת המצמד 600 פעם ביום..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

העניין הוא לא רק מה מעדיפים או לא. יש לקחת גם בחשבון שהרבה רכבים כיום לא נמכרים בארץ עם תיבה ידנית בכלל וחבל שכך, הדלתות להגיע לארץ נסגרות להרבה רכבים פוטנציאלים.

פורסם

זה לא חדש שרוב הישראלים מפונקים ומעדיפים את התיבה האוטומטית,

וחבל שכך.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

אני שנה הבאה מתחיל לעשות רישיון.

ואני רוצה לנהוג רק בידני.

זה נכון שבאוטומט נוח, פקקים זה לא בעיה והכל, אבל הכיף זה לקחת מהירות, החלפת הילוכים.

בהחלט תענוג, וחבל שכל רכב שמוצע היום למכירה הוא אוטומט.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
אלא אם מישהו נהנה ללחוץ על דוושת המצמד 600 פעם ביום..

:wave:

יש לי בבית שני רכבים, אחד ידני והשני אוטו'.

למרות שהרכב הידני שלנו איטי וכבד מהאוטו' אני יותר אוהב לנהוג בו. התיבה הידנית פשוט נותנת לי הרבה יותר שליטה והנאה מהרכב.

תיבה ידנית היא דרך חיים בשבילי :-)

פורסם

בבסיס אני בהחלט מעדיף ידני.

בזמן לימודי הנהיגה, נהגתי על אוקטביה 2006 1.9TD, מתוחזקת להפליא, עם קלאץ' נוח מאוד, ומספיק מומנט בשביל לוותר על המספריים כל זינוק בעליה...

כשסיימתי עם השטות של השיעורים, עליתי על רנו אקספרס, בנזין, ידנית, ונגנבתי. נתקלתי פעם ראשונה בתופעה שאני יכול לתאר אותה רק כקלאץ' דביק. תחושה של התנגדות עצבנית של הכבל (אולי יש לו איזה שרוול שנמס..?), חוסר מטורף בכח, ותסכול כל פעם שצריך להיות עדין עם הקלאץ'.

אחרי זה הגיעה מיצובישי סיגמא, 3 ליטר אוטומט, וזה כל כך הרבה יותר כיף... ברור שאם היה אפשרי הייתי מעדיף אותה בידני, אך ההשוואה בין גיר ידני על טרנטה מקרטעת, לבין אוטומט על מפלצת היא בעייתית...

יום נעים :)

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

בלי להשתחצן כן,אבל נהג שיש לו מושג כלשהו בנהיגה ורוצה לפעמים להוציא משהו מהמכונית שלו כמו היגוי יתר,בלימת חירום והאצות מהירות ( לא לפי תכנות היצרן ) .

לשלוט ברכב עם תיבה רגילה קל יותר ומהנה יותר חד משמעית.

אני קיצוני בעיניין הזה.

רק גיר רגיל,רק.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

בתור אחד שעומד כל יום בלפחות שעה של פקקים, אני אישית מעדיף רכב אוטומטי. נכון שלפעמים יותר כיף לנהוג בידני, וכאשר יש לי גישה לרכב ידני אני נוהג בו ואפילו נהנה מזה-אבל כרכב לחיות איתו יום יום, ורכב שצריך להיות זמין ונוח לשימוש לכל המשפחה, אין על רכב אוטומטי, ולדעתי אין שום יתרון "תחושתי" (כלומר לא צריכת דלק אלא שליטה ברכב וכו') לגיר ידני. גם בגיר אוטומטי ניתן להוריד הילוכים כשצריך, למי שרוצה להרגיש שהוא זה שהוריד הילוך ולא המחשב, ויש בלימת מנוע מצוינת כשצריך אותה (למי שטוען שאין בלימת מנוע באוטומטי), ואני לא מדבר על טיפטרוניק, אלא אוטומטי "סטנדרטי".רכב משפחתי הוא לא רכב לביצועים, וברכב שאינו רכב ספורטיבי לדעתי אין שום צורך בתיבה ידנית.

אני בכלל לא מדבר על העניין של תיבה רובוטית, שיש בה את כל היתרונות של ידני (חוץ מלמי שרוצה לעשות כושר ברגל שמאל).

"ai motoare capul doare"

פורסם

ולדעתי אין שום יתרון "תחושתי"

מצטער, אבל אני לא חושב שזה כל כך עניין של דעה...

בגיר ידני יש לך יותר שליטה ויותר בקרה.

לא קרה לך אף פעם שנהגת על אוטומט, ופתאום הוא החליט להרים הילוך/לא להוריד הילוך וזה ממש ביאס אותך?

אז נכון, אתה יכול להתחיל לשחק עם הידית, אבל התגובה יותר איטית, ואין לך את הקלאץ' למשחקים יותר עדינים.

צריך להמציא רכב שברגע שאתה נכנס לפקק הוא הופך לאוטומט, וכשהתנועה מתחילה לזרום, יוצאת לך דוושה שלישית והידית מתחלפת :)

יום נעים וריאלי :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

במגאן חדשה הדברים האלה קורים לי הרבה. אצלי(לנטיס 98 ) לא-המקרה היחיד שבו התיבה לא תוריד הילוך זה אם לאחר ההורדה המנוע יסתובב בסל"ד כזה שבו כבר עבר שיא ההספק-קרוב מאוד לקו האדום. לאחר קיק דאון כל עוד לא משנים את כמות הלחיצה על הגז ההילוך לא עולה חזרה. חוץ מזה, בשביל זה אפשר גם לשחק עם הידית. במגאן התיבה באמת מאוד מעצבנת ומורידה ומעלה הילוכים בלי קשר לרצון הנהג. בתיבה הזאת צריך לחשוב מה לעשות כדי שההילוך יעלה או ירד כמו שאתה רוצה-בלנטיס אין בעיה כזו. מהסיבה הזו בעיקר אני לא אוהב את המגאן. כאשר ברכב יש תיבה מחורבנת-לא משנה אם ידנית או אוטומטית-זה הורס את ההנאה מהרכב. כאשר התיבה טובה-גם באוטומטית ניתן לשלוט היטב ברכב ולהנות ממנו.

בקשר לקלאץ' אין לי מה להגיד-אבל אף פעם לא הרגשתי שזה חסר לי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

זה באמת עצוב:x , ידני הכי טוב.

עוד דבר שעצוב זה שבעוד 10-15 שנה חובבי הרכב הצעירים והתפרנים (אני כיום) שירצו רכב ידני כמעט

ולא ימצאו אותם - באסה להם..

חבל, תרבות הנהיגה גוססת בעם.

פורסם

כשקניתי את המגאן שלי (מודל 2006) בחרתי בידנית מכמה סיבות פשוטות:

1. רכב מאובזר ובטיחות מקבוצה 2

2. חיסכון בדלק

3. אורך חיים של הגיר

4. ביצועים.

5. פשוט יותר נוח לי לנהוג בידני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...