Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכולם!

יש לי שאלה ממש ממש חשובה.

מישהו פה שמע מתישהו על תוכנית עתודה בשם "פעמי עתידים"?

זה חלק מהתוכנית הכללית שקוראים לה "עתידים".

בקיצור זה הולך ככה:

שנתיים לפני הצבא אני לומד במכללה, במקרה שלי מכללת סמי שמעון בבאר שבע, אני מקבל תואר הנדסאי.

מתגייס לצבא, כמו הנדסאי, משרת 3 שנים+ שנה וחצי קבע שאני מקבל עליה משכורת.

אחרי זה אני חוזר למכללה (אם לא השאירו אותי בקבע אם איזה הצעה מאוד מפתה) ולומד עוד שנתיים לתואר מהנדס.

לפי חישוב קל אני עכשיו בן 18 (ב31.5 :)) אני מסיים את כל זה בגיל 26.5. נעגל ל27.

הגענו לגיל 27, כבר לא ילד מה שנקרא, יש לי תואר ראשון במהנדס ממכללה, וניסיון של 4.5 שנים בצבא בתחום.

שאלות:

1. מה שווה היום (לא ממש היום אלא עוד כמה שנים) תואר ממכללה?

2. מובטח לי להתגייס ולהתעסק בחשמל וכל זה בצבא?

3. אפשרות השניה, לסוע לאנגליה כמו שאני מתכנן כבר חודשיים, לעבוד שם חצי שנה, לחזור להתגייס לאיזה משהו לא קשה מדיי, אבל די מעניין, 3 שנים, גיל 21 להשלים אם הכסף של אנגליה את הבגרויות והפיסכומטרי לרמה שצריך כדי להתקבל נגיד לאיזה משהו באוניברסיטה שאני רוצה (חשמל או משהו כזה) ואז אני יוצא בגיל 26 אם תואר מהנדס אבל בלי ניסיון!

שמתי לב ששחכתי לרשום איך חשמל קשור לכל זה.

יש לי שלוש אפשרויות בחירה בפעמי עתידים האלה, סדר עדיפויות. מכיוון שאני במגמה של חשמל ובקרה בבית ספר.

אז בחרתי ככה. 1. אלקטרוניקה (אין חשמל, אבל זה הכי דומה) 2. תוכנה 3. בניין.

זהו נראה לי.

אני מאוד ישמח אם מישהו אם תואר דומה, או ידע כלשהו בתחום יעזור לי.

תודה רבה רבה רבה!

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה אני יגיד לך מניסיון.

אני נרשמתי למסלול דומה רק של חיל האוויר

ותאמת חוץ מניסיון אתה לא מקבל כלום.

אני למזלי הצלחתי להסתדר אבל חברי לכיתה אשר נרשמו לאותו מסלול

מקללים את היום בו הם חתמו והם מקללים עוד יותר את הצבא.

המטרה של הצבא בלהחתים אותך זה שאחרי שאתה מתגייס אתה שלהם!

אם תילך למקום שאתה שונא או יתנו לך קורס שממש לא ממצא אותך-נדפקת

יהיה לך פי 100 יותר קשה לצאת מאשר סתם אחד שלא חתם על כלום.

אני מניח שזה מסלול של חיל החימוש נכון?

פורסם

תשמע השיקול הזה הוא מאד אינדיבידואלי, לאחד מתאים לאחר לא. (נראה לי שלרוב לא)

אני מכיר מספר אנשים שהלכו על זה והתחרטו על זה (מאד) כאשר מצאו את עצמם עדין בשירות סדיר בגיל 22-23,

מצד שני, כנראה שבדיעבד זה יראה כמסלול משתלם.

קשה להגיד אם זה טוב או לא טוב, זה תלוי רק בך, באופן אישי אני יכול להגיד לך "עזוב אותך" ורק שירות קרבי, אבל אני לא מכיר אותך ולכן רק מי שמכיר אותך יוכל להגיד אם זה מתאים לך או לא.

לגבי השאלה השניה שלך אז כן מובטח לך להתעסק בצבא בתחום (פחות או יותר) אותו למדת.

פורסם

אני אענה לך על השאלות, למרות שיש המון מעבר לזה.

1. מה יהיה בעוד שבע שנים אי אפשר לדעת. מי שאומר לך שהוא יודע, שקרן (או אופטימיסט מטורף). נכון להיום, תואר מהנדס ממכללה נחשב פחות מתואר מהנדס של אוניברסיטה, לפחות בתחום האלקטרוניקה. יש מכללות שנחשבות יותר ויש כאלו שפחות, והאמת היא שעם שם כמו "מכללת סמי" אני די פסימי. היתרון הגדול של רוב בוגרי המכללות היא הניסיון המעשי שלהם במהלך הלימודים, והיתרון של בוגרי האוניברסיטאות הוא השם של המוסד בו למדו.

2. עד כמה שאני יודע, ועברו כמה שנים מאז שבדקתי, אם לא תשרת במקצוע שלך לא תיהיה מחויב בשירות קבע. אבל אל תדאג, הצבא בחוסר אדיר של הנדסאים ולכן כמעט בטוח שתעבוד במקצוע הנלמד.

3. לא ממש שאלה, אבל זאת בהחלט אופציה. מתאים לך לעבוד כאיש מכירות בקניון? אתה בטוח שהכסף שתחסוך יחכה לך שלוש שנים בצד ולא תבזבז ממנו שקל? הבגרויות שלך מספיק טובות כדי להתקבל להנדסת חשמל באוניברסיטה (הדרישות לא נמוכות בכלל)?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם בראש שלך עוד לימודים ויש לך עוד תחת ולא נמאס לך יחסית מלימודים תעשה .

אתה יוצא עם ניסיון ואם תיפול במקום טוב אז נפל הכי טוב שיש .

הצבא היו זה כמו חממה טכנולוגית שמכינה אותך למה שהולך בחברות בחוץ ,ואם אין לך ניסיון \קשרים בחברות בחוץ יהיה לך יותר קשה ממישהו שהוא עתודאי שסיים צבא .

חוץ מזה אל תשכח שבקבע אתה מקבל משכורת רגילה כלומר אתה ממש בא לעבודה אבל לא על חליפה מחוייטת אלא על מדי ב' :-P

תהנה

נ.ב / גילי נאות :

סיימתי עכשיו י"ד ואני מחכה להתגייס למודיעין .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

קשה לי להסיק מסקנות מהתגובות שלכם:(

כל אחד אומר שזה תלוי בי, אין לי מושג מה אני רוצה זה החלטה קשה מאוד שאני צריך לקחת. בגלל זה אני כל כך מבולבל.

צביקה פיק, גם לי השם סמי לא עושה טוב :D איך אפשר לברר מה הרמה של המכללה בהשוואה לאחרות? אם המעסיקים מסתכלים על האנשים שיוצאים משם..

לגבי סעיף 3, וואלה אתה צודק לגבי הבזבוז כסף, אבל אפשר לשמור בבנק ולא לגעת בחלק טוב שלא הכסף.

ולגבי הציונים, לא נראה לי שאני יוכל להתקבל למשהו שקשור לאלק' או לחשמל מבלי לשפר או את הבגרויות או את הפסיכו' או את שניהם. הפסיכו' עכשיו עומד על 553. בגרויות הרוב על 80. החלק הטכני יותר 85 ומעלה. כל ההומני טיפה פחות.

לamisha תשמע אתה אומר אם בראש שלי ללמוד, אצלי אף פעם לא היה בראש ללמוד אבל אין מה לעשות אם צריך-צריך.

אני פשוט לא יודע אם זה משתלם אתה מבין?

אפשר להתקדם בצבא במקצוע הזה? או שהעבודה היא קבועה? אני מדבר על התקופה של הקבע נגיד, אם אפשר להתקדם שם וגם שהמשכורת תעלה בהתאם.

פורסם

אחד :

עתודה מתחלקת ל 2 :

אקדמאית , וטכנולוגית ההבדל -

מאקדמאית אתה יוצא מהנדס וקצין ומטכנולוגית אתה יוצא הנדסאי .

בצבא אישית אני מרגיש שיש פער בין הידע של מהנדס להנדסאי ולא תמיד לטובת המהנדס .

(ולכול המהנדסים שלא תקפצו , לפחות אצלי בצבא כשהייתי שם אז יש פער ידע מי שרוצה שאני אפרט לו שיבקש)

שתיים :

הכוונה אם בראש שלך ללמוד עכשיו !!!!

אפשר להתקדם כמובן שהכול תלוי בך עד כמה אתה טוב ומקצועי .

אפשר להתקדם , למשל תלוי בקורסים שתעבור (מה שנקרא גמו"ש) וככה יכולה המשכורות שלך לעלות .

במודיעין לדוגמא יש קורס טיפוס (על עמודי אנטנות) ששוה לא מעט בקבע.

אפשרות אחרת הוא לקורס קצינים .

העולם בידיך תעשה איתו מה שאתה רוצה !!

יש שאלות ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

שומר נפשו ירחק.

מנסיון מר של כיתה של 20 תלמידים.

אתה מוזמן אפילו לדבר איתי בפרטי, להתקשר, מה שאתה רוצה העיקר לא לעשות את הטעות הזאת

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

יש שאלות ?

כן, בוודאי שיש.

אתה כותב ש:

נ.ב / גילי נאות :

סיימתי עכשיו י"ד ואני מחכה להתגייס למודיעין .

אז על סמך מה אתה כותב ש:

במודיעין לדוגמא יש קורס טיפוס (על עמודי אנטנות) ששוה לא מעט בקבע.

אפשרות אחרת הוא לקורס קצינים .

מה שאתה כותב כאן זה הלוקשים שמאכילים את ההנדסאים לפני הגיוס.

קורס מטפסי תרנים אמנם קיים ביחידות מסוימות של חיל המודיעין, אבל הוא לא שווה כלום למשכורת הצבאית. קודם כל, הקורס נעשה בחברה אזרחית ומחירו יקר מאוד ולכן גם התור ליציאה לקורס כזה ארוך ומי שיוצא זה רק מי שבהחלט חייב מתפקידו. כלומר, אם אתה לא מטפס על תרנים רוב הסיכויים שלא תעשה את הקורס. אבל גם אם נניח ויצאת לקורס, זה שווה לך כסף רק אם תוכיח שביצעת שלושה טיפוסים מבצעיים בחודש, ואז תקבל רמת פעילות ב' לאותו חודש בלבד.

הקורסים שכן שווים משהו הם הקורסים הארוכים יותר, שכוללים כמה מאות שעות ונותנים לך זכאות לגמול השתלמות.

ולנמו היקר:

קשה לי להסיק מסקנות מהתגובות שלכם:sad:

זאת לא החלטה קלה בכלל, והאמת היא שכל מה שתבחר יהיה בסדר גמור, כל עוד תקפיד להתמיד ולהוציא את המקסימום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נמו, יא צעיר...:) עאלק "הצעות מפתות בקבע".

אם כבר להיות תפוס בביצ*** לצבא - אז רק אם אתה יוצא מהנדס מאוניברסיטה!. אם כבר להשקיע זמן, אז לפחות במשהו שווה.

אה, בקבע יש יתרונות וחסרונות. (חוץ מהמשכורת עצמה נטו, שהיא לרוב חיסרון בשלב הראשוני. בשלבים המתקדמים, מהנדס סא"ל עם דירוג מחקר עושה כסף ממש לא-רע).

דוג' ליתרון - סופ"ש פה ושם עם רכב צבאי. (לא משנה באיזו דרגה אתה, זה לפי איך שאתה מתקמבן עם שאר אנשי היחידה).

דוג' לחסרון - אבט"שים באיזה התנחלות "מעלה קרנפים" או שקר-כלשהוא. :)

אביעד.

פורסם

בניגוד לכולם פה אני לומד עכשיו בתוכנית הזאת (ואפילו במכללה הזאת)

"סמי שמעון" אמנם נראית כמו ה"אבא של התוכנית" הזו, אבל בסמסטר הראשון אתה כמעט ולא תלמד שם אלא במכללה הטכנולוגית

הרמה של סמי טובה מאוד עד כמה שהבנתי מאנשים "מבחוץ"

בכל מקרה, יש לי שותף לדירה שלומד באלקטרוניקה וזה נראה ששם הכל יותר "שכונתי" מאשר אצלנו בתוכנה, מה גם שאצלנו כרגע (עדיין לא הוחלט לגבי שנה הבאה) הראש חוג הוא אחד מה"כבדים ביותר" בתחום הנדסת תוכנה בארץ והוא מביא איתו בעיקר תותחים ללמד אצלנו

העניין הוא שבניגוד לעתודה טכנולוגית אחרת, השנתיים האלה שאתה לומד נותנות לך פטורים מקורסים ב"סמי שמעון"

אם יש לך עוד שאלות תשאל, אפילו בפרטי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אלעזר-פרטי.

צביקה אתה נראה לי מבין בצבא יותר מהרמטכל שלנו :D

aa- ידעתי שמישהו יזרוק יא צעיר :) התכוונתי להצעות מפתות מהצבא, זה אם ממש ירצו שאני ישאר אז יתנו לי תנאים טובים שיגרמו לי להשאר בקבע.

העלת לי רעיון כשאמרת אוניברסיטה, יש מצב ללכת ללשכת גיוס או להתקשר אליהם ולשאול אותם אם אני מתאים ללכת לעתודה בתחום החשמל, דרך האוניברסיטה?

תודה ענקית לכולם על העזרה!!

פורסם

אני גם הייתי צעיר - אבל בניגוד אליך, לא התייעצתי וחשבתי שאני חכם - ובזבזתי שנה מהחיים.

לגבי עתודה באונ' - הייתי ועזבתי. עזוב'תי באמאש'ך - עכשיו השוק בתקופה טובה וחבל לאכול ת'לב בתואר כשחברים שלך מרוויחים 60 שקל לשעה סמסטר 4 ואתה עתודאי (שלא לדבר אח"כ על להסתגל למערכת הצבאית המעצבנת, המשכורת הנמוכה בחובה והאבטשים).

אני אישית שונא את המערכת הצבאית, אולי אתה תאהב.

אביעד.

אגב בסוף עשיתי 3 שנים סתם - התחפשנתי כל היום עם הלפטופ ואני חושב שעדיף לנוח מלעבוד. :)

(סתם צוחק - אבל אני מאמין שתהיה לי הזדמנות לצבור את הניסיון שהייתי אמור לצבור בצבא).

פורסם

אני לומד בתכנית, אם יש לך שאלות בנוגע לתכנית עצמה ולא "האם כדאי או לא?" (כי זה אינדבידואלי), אתה מוזמן להעלות כאן ואשמח (לא כרגע) לענות.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...