Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבע - איך נפטרים ממנו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אני עתודאי (י"ג-י"ד) ואני חודשיים מסיום השירות הסדיר (אלוהים יודע כמה שאני מחכה). אגב אלוהים, הוא כנראה לא אוהב אותי ממש. העניין הוא שביחידה שלי לא הכריחו אף פעם להשאר בכח (אני חתום מראש שנה וחצי למי שיודע על מה מדובר). לפני זמן קצר הגיח לו חוק צבאי שאומר שכל מי שחתום מראש לא חייב בתקן כדי שישאירו אותו - משמע - כל מי שחתום בלי יוצא מן הכלל נשאר! יש לי שיחה שתקבע את גורלי בנושא ביום שלישי ואני לא יודע מה לעשות! מה להגיד? איך לגרום להם לבטל את העניין? האם למישהו יש נסיון עם דבר דומה?

אודה לכל עצם שתזרקו לעברי.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם ביח' שלך לא הכריחו אף פעם להשאר בכוח אז למה שזה יישתנה?

החוק החדש נועד למען אלו שרוצים אותם ואי אפשר להשאיר אותם (לפי מיטב הבנתי), חוצמזה שקבע ראשוני על-תקני זה אף פעם לא היה בעיה לאשר.

תסביר את עצמך למפקדיך.

ד"א, אתה יכול גם להפר את החוזה שלך אם מכריחים אותך.

יש קנס מסויים, אבל אם לא בא לך להשאר זה שווה את זה.

פורסם

אז ככה, נקמיצ'י, אם אתה חתום אז אתה חייב, זה צבא לא בית זו**ת.

אני אישית השתחררתי ע"י מרד, ברחתי, ישבתי, שוחררתי.

תנסה להסביר את עצמך, בלי איומים (יעשו לך דווקא), ואם לא , אז לשיקולך בלבד דרכים לא כשרות.

באיזה חיל אתה, ח"א אולי???

WHEN YOU HAVE TO SHOOT, SHOOT DON'T TALK

פורסם

לא ח"א תודה לאל!

העניין היה שפעם לא מספיק שאתה חתום אלא גם צריך תקן ואם אין תקן אז לא ממש משנה חתום אתה או לא ואתה משתחרר פשוט. היום המצב שונה, לא צריך תקנים! אגב אני לא יכול להפר חוזה בדקתי את העניין. אם היה ניתן הייתי מוכר ביצה רק כדי לצאת!

פורסם

בתור עתודאי לשעבר בחפש"ש (פסלתי מקצוע), זה לא יהיה קל.

אני בגלל שפסלתי מקצוע אז זה היה מאוד מנהלתי לבטל את הקבע.

אתה מכיר את הצינורות המקובלים, איומים, כלא וכו'

תנסה.

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

בהחלט יש באחרונה תופעה מוזרה בצבא, וכמעט כל העתודאים למינהם נכנסים אוטומטית לקבע, כאילו יש הצפה של תקני קבע. אני שומע את זה מלא מעט יחידות, ואני מניח שזה קשור לתקציבי הענק שצה"ל מקבל השנה.

בכל אופן, אני הייתי במצב דומה לפני כשנתיים.

מסתבר שיש איזו הוראה מטופשת בצה"ל, שאם אתה חותם על תקופת קבע ראשונה היא מבטלת באופן אוטומטי את הר' שלך. למה? לא יודע, אבל זה המצב.

אני ניגשתי לשלישה, חתמתי רק על שלושה חודשים ולא על שנה שלמה. אחרי חודשיים וחצי ראש המדור שלי הגיע אלי וביקש יפה שאחתום על עוד כמה חודשים. מרצוני החופשי הוספתי לו עוד כמה חודשי קבע וסגרנו עניין.

אגב, לא יודע למה אתה כל כך סגור על לצאת מהקבע. תבדוק טוב את התוכניות שלך לשנים הקרובות, ואולי תגלה שהקבע הזה יכול להתאים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תלוי כמה צריך אותך וכמה משמעותי אתה

אם יש לך 3 חודשים, תגיד שנורא חשוב לך להישאר בקבע כדי לפוצץ קופה על חשבון המדינה בשביל לא לעשות כלום

ואז תוריד תפוקות אבל תזכיר כמה חשוב לך להיות בקבע כשאתה עם רגל על רגל על השולחן

מישהו כבר ידאג לעשות לך דווקא ולהעיף אותך (95% מהמקומות בצבא זה עובד)

פורסם

אם למדת על חשבון הצבא, זה לא מוסרי לצאת, כי אתה מבזבז את כספי המיסים, ובלה בלה בלה...

כל מה שאמרו נכון, אבל אולי אתה פשוט יכול להגיד שאתה לא רוצה לשרת בקבע, או להראות שיש לך בעיות נפשיות. עובד בדרך כלל.

פורסם

אם תהיה אסרטבי ותבהיר לצד השני שאתה לא מעונין, אף אחד לא ישאיר אותך בכוח, אך אם תתחיל ותישבר בשיחה ותתחיל להכניס מילים כמו אני יחשוב, אולי, תלוי, אז יכול להיות שיחתימו אותך.

בשביל להשתחרר אתה צריך להגיד שאתה לא מוכן בשום אופן ופנים להמשיך במסגרת ושיש לך תוכניות אחרות לחלוטין, ותבהיר שבמידה ולא ימליץ לשחרר אותך אתה מבקש שיחה עם המפקדים מעל.

פורסם

יוסי, למדתי על חשבוני.

צביקה, העובדה שאני הנדסאי ז"א שאני חתום שנה וחצי. אם יגידו לי חודשיים שלוש אין בעיה אבל שנה וחצי? אין מצב. עבודה בחוץ קיימת עבורי וזה וודאי! אני מיציתי את השירות 3 שנים ואני מותש מדי מהמסגרת מכדי להמשיך באותו הנתיב.

אלעזר, אני מכיר את כל הדרכים המקובלות אבל תגיד לי בבקשה, אתה היית מוכן לעבור 3 שנים שירות תקין ומלא, להכנס לכלא, ולצאת מהצבא עם כתם מגעיל או פרופיל 21 סתם ככה? מה זה יתן לי?

תודה רבה רבה לכולם אגב על העזרה והעצות! אני מאמין שאני אלך בדרך הדיבור כמו שגל אמר בסוף. נקווה לטוב :)

פורסם

בשיחה שלא תמהר להתפשר על שלושה חודשים ואל תמצמץ, מניסיון שלי אף אחד לא משאירים בקבע בכוח, מכסימום בלחצים, בשיכנועים ובהבטחות לצופרים שונים בעתיד.

פורסם
אם תהיה אסרטבי ותבהיר לצד השני שאתה לא מעונין, אף אחד לא ישאיר אותך בכוח, אך אם תתחיל ותישבר בשיחה ותתחיל להכניס מילים כמו אני יחשוב, אולי, תלוי, אז יכול להיות שיחתימו אותך.

בשביל להשתחרר אתה צריך להגיד שאתה לא מוכן בשום אופן ופנים להמשיך במסגרת ושיש לך תוכניות אחרות לחלוטין, ותבהיר שבמידה ולא ימליץ לשחרר אותך אתה מבקש שיחה עם המפקדים מעל.

מניסיון אישי שלי, כל זה לא עזר (חייל האוויר).

עשיתי את כל הדברים האלו, יותר רחוק מזה (כלא, מרד) לא הייתי מוכן ללכת.

תוצאה - נשארתי לשנה, על החצי שנה הנוספת ויתרו לי בסופו של דבר.

מצטער על כל רגע, לא בגלל שסבלתי שם, ולא בגלל המסגרת, אלא על ביזבוז שנה מהחיים. לא התקדמתי בקבע מבחינה מקצועית בכלום.

95% מהחברים שלי (הנדסאים) לא שוחררו.

ביחידה שלי היו גם בוגרי 12 שנות לימוד, שחתמו שנה כתנאי גיוס ליחידה, להם היה הרבה יותר קל להשתחרר, וויתרו לכ- 50% מהם.

• תוכן חדש...