Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מניח שאתה מדבר על הבוס המזויף שהיה נפוץ בפורום בזמנו.

רעיון נחמד שראיתי אצל חבר שקנה את המגבר הזה, פירוק המכסה הקידמי, המתכת ממנה עשוי הכסה אינו איכותי מדיי, בלשון המעטה, והוא לא מעביר את החום טוב, אלא "לוכד" אותו בפנים.

הפירוק מתבצע ע"י מפתח אלן קטן, איני זוכר את המידה. בכל מקרה, זה פתר לו את כל בעיות הניתוק.

לגבי ה"פתיחה" של הגיינים עד הסוף, המגבר הזה מעוות כמו מטורף כאשר הוא נמצא ברגישות גבוהה, כיוון בזהירות ימנע מוות מוקדם של הרכיבים, בעיקר סאב בגישור.

אריק.

אם אני יפרק לא יהיה מה שיגן על המגבר לא?

אני מעלה קצת תמונות של המגבר וכן זה המזוייף

06042007114.jpg

06042007125.jpg

06042007112.jpg

06042007120.jpg

06042007121.jpg

06042007123.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תאמת הייתי שם את השרשור הזה בדביק.

זה בדיוק השרשור שמראה שעדיף עוד 200-400 ש"ח , לקנות מגבר טוב שלא יתנתק בחום .

זה ההבדל.

למשל פעם טענו פה שהפולס אודיו זה מק אודיו . ההבדל הוא שלא שמעתי בחיי על Z4200 שהתנתק לא חשוב כמה עשו עליו חפירה.

על ה BOSS והפולס שמעתי בלי סוף.

קצת יותר כסף ולא צריך לעשות תיקונים ושטויות .

פורסם
תאמת הייתי שם את השרשור הזה בדביק.

זה בדיוק השרשור שמראה שעדיף עוד 200-400 ש"ח , לקנות מגבר טוב שלא יתנתק בחום .

זה ההבדל.

למשל פעם טענו פה שהפולס אודיו זה מק אודיו . ההבדל הוא שלא שמעתי בחיי על Z4200 שהתנתק לא חשוב כמה עשו עליו חפירה.

על ה BOSS והפולס שמעתי בלי סוף.

קצת יותר כסף ולא צריך לעשות תיקונים ושטויות .

זה מה שיש לי זה מה שקניתי ואני מאוד מרוצה מהמגבר הזה כולה שאלתי שאלה

ואל תשפוט אנשים אני ברוך השם בסדר אבל יש שחוסכים רצח בשביל לקנות מגבר ועבדו בשביל זה קשה וזה הבחירה שלהם אז למה מי אתה שתגיד להם אל תיקנו ?

יש מישהו שמוכן לעזור לי בבקשה ? בלי חוות דעת על המגבר בבקשה ?

ד"א המגבר + סאב של קנווד מסידרת יהלום נירכש במחיר של 400 שקל אז (והמגבר והסאב היו בתוך מונית יד ראשונה ) וכמה גבר אפשר להגביר במונית ?

פורסם

שני דברים:

1. אם אתה אומר שהבאג'ז שלך לא עמוס בדברים לא אמור לקרות כלום, החבר כבר מעל שנתיים עם המגבר בצורה הזאת, לשיקולך. את הבעיה זה פותר.

2. אני לא מתמצא יותר מדי בדגמי ה"פולס" למינהם, בכל מקרה המגבר הנ"ל זה לא המגבר שנמצא זהה למגבר של מק אודיו, בכל מקרה זה לא העניין עכשיו.

אריק.

בשיפוצים

פורסם
שני דברים:

1. אם אתה אומר שהבאג'ז שלך לא עמוס בדברים לא אמור לקרות כלום, החבר כבר מעל שנתיים עם המגבר בצורה הזאת, לשיקולך. את הבעיה זה פותר.

2. אני לא מתמצא יותר מדי בדגמי ה"פולס" למינהם, בכל מקרה המגבר הנ"ל זה לא המגבר שנמצא זהה למגבר של מק אודיו, בכל מקרה זה לא העניין עכשיו.

אריק.

הבאגאג' לא עמוס אבל אני יודע פיתאום אני יתן ברקס פיתאומי הסאב יעוף עליו קצת

השפריצר יעוף עליו אני יודע זה כל הגוף שלו שם מסוכן

מה אתה אומר ?

אפשר לשים איזה משהו חלופי אני יודע מה.?

פורסם

אתה יכול לבנות איזו הגנה ממכות, עיקר הבעיה זה ממשהו מתכתי, בכל זאת, תנסה לעבו איתו ככה לכמה ימים, בזמן הקרוב צריך להיות חם וזה יהיה מבחן טוב, תקבע את הסאב, ואת שאר הדברים תארגן גם כן.

תעדכן את תוצאות הניסוי.

בשיפוצים

פורסם

כל שרב-ראשון מגיע אותו שרשור, "המגבר נכנס לפרוטקשן".

חבר'ה, הטמפ' בבגאז' היא אסטרונומית, עשרות מעלות צלזיוס עוד לפני שהמגבר עובד. מגבר עובד + בגאז' רותח = הרבה חום וכניסה לפרוטקשן.

זה וזה וזה, בזמנו היה לי רוקפורד 600A4 שהיה נכנס לפרוטקשן אחרי עבודה ממושכת בתנאים הללו. אם הכסאות היו מקופלים או בשעות הערב הוא אף פעם לא היה נכנס לפרוטקשן. אז מה, זה גם מגבר חרא? לא.

צריך להבין שישראל היא מדינה חמה. זה תקף בשמני מנוע, תקף בזה שבסיריון החדשה הוסיפו עוד פתח אוורור בפגוש הקדמי ותקף בזה שבבגאז' מאוד חם למגבר וחלק מהמגברים צריכים פתרון קירור נוסף לפתרון המקורי (מאוורר בנוי, צלעות ענקיות וכו').

ניתן להוסיף מאוורר כמו שיש במחשב ולחבר אותו לרימוט (או ליציאת המאוורר בחלק מהמגברים) ולהארקה של המגבר. אם זה לא יעבוד - יש ללכת לחשמלאי ולבקש "רילאיי" (ממסר בעברית) אשר ידליק ויכבה את המאוורר רק בזמן עבודת המגבר.

כמו כן גם מיקום שונה יכול להטיב עם המגבר, תחת הכסאות הקדמיים אשר שם יש תחלופת אוויר בזמן נסיעה עם חלונות פתוחים או קירור מהמזגן כאשר הוא עובד.

זה שמגבר נכנס לפרוטקשן ביום חם לא אומר דבר על איכותו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

OK , אז תן לי הסבר מלומד בבקשה למצב הבא שחוויתי.

תא מטען מלא עד 0 מקום. כלומר : תיקים עד שהמגש לבד מאחורה התרומם.

נסיעה לאילת בקיץ. מוזיקה ללא הפסקה. כל הדרך . עצירה אחת . מגבר אחד בגישור על סט לא נציל בעליל.

מגבר שני מחובר לסאב. הסאב 350 וואט RMS המגבר 200 .

אין אוויר למגבר במילימיטר.

הלוך חזור אין ניתוק אחד.

מגבר 3.5 שנים , אין ניתוק אחד עד היום. עבר כל התעללות אפשרית.

הסבר איך זה קרה ?

אותו מצב אצל חבר שלי עם מגבר מאותה חברה. סדרה אחרת.

בגאז' לרוב מלא. ווליומים גבוהים יותר. 3 שנים . אין ניתוק אחד. מגבר שמתחמם פי שתיים משלי. סטים מחוברים ב 2 אוהם / 8 אוהם / 4 אוהם + סאב.

עם החום עם הכול לאף אחד מאיתנו כבר מעל 3 שנים לא היה פרוטקשן אחד.

פורסם

תא מטען מלא עד 0 מקום. כלומר : תיקים עד שהמגש לבד מאחורה התרומם.

נסיעה לאילת בקיץ. מוזיקה ללא הפסקה. כל הדרך . עצירה אחת . מגבר אחד בגישור על סט לא נציל בעליל.

מגבר שני מחובר לסאב. הסאב 350 וואט RMS המגבר 200 .

אין אוויר למגבר במילימיטר.

הלוך חזור אין ניתוק אחד.

מגבר 3.5 שנים , אין ניתוק אחד עד היום. עבר כל התעללות אפשרית.

הסבר איך זה קרה ?

אותו מצב אצל חבר שלי עם מגבר מאותה חברה. סדרה אחרת.

בגאז' לרוב מלא. ווליומים גבוהים יותר. 3 שנים . אין ניתוק אחד. מגבר שמתחמם פי שתיים משלי. סטים מחוברים ב 2 אוהם / 8 אוהם / 4 אוהם + סאב.

עם החום עם הכול לאף אחד מאיתנו כבר מעל 3 שנים לא היה פרוטקשן אחד.

תגיד, אתה מכיר קצת מתמטיקה? מכיר נוסחאות? אם כן, אתה אמור לדעת, שבשביל להוכיח שנוסחה היא אמיתית, צריך לחפש את התשובה שתסתור את הנוסחא! ולא את זאת שתחזק אותה! כי אתה יכול לתת מליוני מקרים מחזקים, אבל מספיק אחד שיסתור אותה והנוסחא הלכה פייפן.

אותו כנ"ל גם פה. זה שיש לך שני מקרים של מגברים במאמץ גבוה שלא נכנסו לפרוטקשיין זה מאוד יפה ונחמד, אבל זה לא אומר כלום! אפילו יכול להיותת להיפך, ייתכן שהפרוטקשיין של המגבר שלך לא מספיק טוב, ונכנס לפעולה הרבה יותר מאוחר כשיכול להיגרם כבר נזק.

כמו שאיתמר ואני ציינו, לשנינו יש מגברים מאוד איכותיים, ושניהם נכנסו פעם לפרוטקשיין, וזה לא אומר כלום על האיכות שלהם.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני רואה שהחוסר בחמץ גורם פה לאנשים לעסוק בטפל ולא בעיקר, זה שיש בעיית ניותוקים לחלק מהאנשים בקיץ זו עובדה, אצלי מגבר שמותקן מתחת למושב הנהג, ועובד על סט של 100 RMS וסאב בגישור, מעל 5 שעות ביום!!! (הרכב נוסע יותר מ7000 ק"מ בחודש) ללא שום ניתוק. אז מה זה אומר משהו???

יש לתת למגבר תנאים בסיסיים של מרווח, חשמל תקין, התנגדויות נכונות של רכיבים וכמובן שיהיה עוצמתי מספיק ביחס לרכיבים. אי אפשר לצפות ממגבר של 60 RMS לערוץ (כמו הבוס זיוף המדובר), שיעבוד בגיינים פתוחים עד הסוף (חייבים למצוא מינוח אחר לעניין הזה :) ) על סט רציני ועל סאב בגישור, זה פשוט גדול עליו.

בכל מקרה, בחזרה לעניין, המגבר הספציפי המדובר בעייתי בקטע של המכסה, 99 אחוז שהורדת הכיסוי המצחיק הזה תפתור את הבעיה, תקנה סלסלת מתכת שיותר גדולה מהמגבר תחבר אותה מעליו וזה יגן עליו.

בשיפוצים

פורסם
אני רואה שהחוסר בחמץ גורם פה לאנשים לעסוק בטפל ולא בעיקר, זה שיש בעיית ניותוקים לחלק מהאנשים בקיץ זו עובדה, אצלי מגבר שמותקן מתחת למושב הנהג, ועובד על סט של 100 RMS וסאב בגישור, מעל 5 שעות ביום!!! (הרכב נוסע יותר מ7000 ק"מ בחודש) ללא שום ניתוק. אז מה זה אומר משהו???

יש לתת למגבר תנאים בסיסיים של מרווח, חשמל תקין, התנגדויות נכונות של רכיבים וכמובן שיהיה עוצמתי מספיק ביחס לרכיבים. אי אפשר לצפות ממגבר של 60 RMS לערוץ (כמו הבוס זיוף המדובר), שיעבוד בגיינים פתוחים עד הסוף (חייבים למצוא מינוח אחר לעניין הזה :) ) על סט רציני ועל סאב בגישור, זה פשוט גדול עליו.

בכל מקרה, בחזרה לעניין, המגבר הספציפי המדובר בעייתי בקטע של המכסה, 99 אחוז שהורדת הכיסוי המצחיק הזה תפתור את הבעיה, תקנה סלסלת מתכת שיותר גדולה מהמגבר תחבר אותה מעליו וזה יגן עליו.

ואללא אתה הראשון שניראה לי התייחס לשאלה ששאלתי :shock:

מה זה סלסלת מתכת ? וכמה זה עולה ?

ואיך אני מקבע את זה למגבר? הרי זה מחובר למושבים האחוריים

תודה לעוזרים

פורסם

סתם קונה סלסלה, שגדולה במעט מגודלו של המגבר ומקבע אותה עם ברגים למושב מסביב למגבר. לפחות לתקופה רק לראות אם זה פותר את העניין.

אמור לעלות שקלים בודדים.

בשיפוצים

פורסם
סתם קונה סלסלה, שגדולה במעט מגודלו של המגבר ומקבע אותה עם ברגים למושב מסביב למגבר. לפחות לתקופה רק לראות אם זה פותר את העניין.

אמור לעלות שקלים בודדים.

יש לך תמונה מה זה סלסלה מה סלסלת פירות ?

(בצחוק) איך זה ניראה זה מכוער ?

פורסם

בשבילך אפילו יותר, פירקנו את המגבר מהרכב (לא פשוט למקם שם את הסלסלה מכיוון שהסאב מקובע בצמוד אליו) וצירפתי את הסלסלה לדוגמא. שים לב שהסלסלה היא קצת גבוהה, אם זה מפריע לך שווה לחפש יותר נמוכה.

הסלסלה שימשה בעבר בארון בגדים, אבל הרעיון ברור.

סלסלה 001.jpg

סלסלה 002.jpg

בשיפוצים

פורסם

אתה פשוט נהנה להתווכח עם כל דבר?

דבר ראשון, כשאצלי יש אורחים ברכב אני אף פעם לא שומע בווליום גבוה. אני לא מכיר את החברים שלך, אבל לרוב כשאני נוסע עם חברים ברכב אנחנו מדברים, צוחקים, מרכלים, עושים הכל חוץ מלהיות בשקט ולשמוע מוזיקה בפול-ווליום.

גם אני נסעתי לאילת עם תא מטען מלא והמגבר(ים) לא נכנסו לפרוטקשן. אז?

כשנסעתי ביום חם נסיעה ארוכה (מהמרכז לאיזור צפת אם זה כל כך משנה), לבד ועם ווליום גבוה המגבר כן נכנס לפרוטקשן לאחר כמה זמן.

לא מספיק? תרשה לי לצטט מהחוברת של הג'נסיס מיניבלוק (אני מקווה שהוא מספיק איכותי בשבילך, למרות שהוא לא אטון או פייז) מה לבדוק כאשר המגבר נכנס לפורטקשן:

AMLIFIER SHUT DOWN AFTER 10-30 MINUTES, THEN ON/OFF AT SHORT INTERVALS:

1. bla bla bla

2. Move the amplifier to a location providing more efficient ventilation

מה זה אומר? מגבר גרוע כי הוא נכנס לפרוטקשן?

צריך לזכור שחום משפיע על המגברים. אם מגבר X נכנס לפרוטקשן ומגבר Y לא, יכול להיות כי למגבר Y יש שיטת קירור יותר יעילה. זה כל מה שזה אומר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...