Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

נראה שדי נדפקתי.

השבוע קניתי 306 1600 XT שנת 2000.

ככלל, האוטו ממש אחל'ה וגם נראה אחל'ה. יד 1, 105,000 ק"מ ולכאורה במצב טוב מאוד.

אלא מה,

מידי פעם באמצע נסיעה, נדלקות לי שתי נורות בלוח שעונים . באחת יש סימון של S ובשניה סימון כמו של *. שמתי לב ששני הסימנים הנ"ל מופיעים ככפתורים ליד ידית ההילוכים שלי (אוטומטי).

כשהנורות נדלקות, יש תחושה כאילו שהגיר השתחרר או משהו דומה וההרגשה היא כמו שנוסעים על ניוטרל.

המוכר התחמן ממנו קניתי, הסביר לי ב"רוב אדיבותו" מיד אחרי הבדיקה ולפני העברת הבעלות "איך להשתמש ברכב". הוא אמר לי שכשמתניעים את הרכב, הנורות הנ"ל אמורות להידלק ומיד להכבות. במידה והן לא כבות, לכבות ולהדליק את הרכב מחדש מאחר וזה לא "בריא" לאוטו לנסוע ככה. הוא אמר שנדיר שזה קורה אבל חשוב שאני אדע. שאלתי אותו מתי זה קרה לו פעם אחרונה והוא אמר שלפני שנתיים בערך.

הוא אמר שזה קשור למחשב של האוטו, משהו עם הגיר שכאילו מתנתק, אנל'א יודע...:-(

כאמור, לי זה קרה כמעט בכל נסיעה שנסעתי ובאמצע הנסיעה. ככה, שבאמצע הנסיעה עלי לכבות ולהדליק מחדש את האוטו.

ברור לי שהוא שיקר, אא"כ חוק מרפי היכה כאן בגדול ובדיוק שנתיים אחרי התקלה האחרונה ורגע אחרי שהוא מכר את האוטו התקלה חזרה להופיע כמעט בכל נסיעה.

אני לא מבין גדול ואין לי מושג למה קשורה הבעיה ומה מסמלות הנורות האלו.

אולי מישהו כאן יוכל להאיר את עיני? מה הבעיה, מה עושים וכמה זה בכסף?

• ספונסר פורום
פורסם

הנורות אכן מסמנות מצב ספורט ושלג, כאשר 2 הנורות מהבהבות יחד זה מעיד על תקלה בגיר האוטומט וזה החיווי שהמחשב מציג,בדומה למנורת תקלה של מחשב ההזרקה.

הבעיה הנ"ל נובעת ברוב המקרים מתקלות שכיחות ודומות לקונצרן לדוגמא:

שסתומים לגיר אוטומט תקולים

חוסר שמן בתיבה

מתג רב מצבי תקול

וכו..

לפני שתשאל,אינך יכול לבדוק שמן גיר בתיבה הזו,אלא רק במוסך על ליפט

גש למוסך מורשה\בעל ציוד אבחון\ידע מתאים.

בברכה,אורן

פורסם

תודה.

דיברתי עם המוכר והוא אמר שהדבר היחיד שהוא יכול לחשוב עליו זה בעיה ברצועת טיימינג.

יש מצב? מישהו אמר לי שזה בולשיט...

אגב, המוסך שהמוכר טיפל בו הוא מוסך הוד בת"א. חשבתי ללכת לשם (גם כדי לשאול את המוסכניק על היסטוריה של הרכב), אולי במקרה ידוע לך/למישהו איך המוסך?

פורסם

בכפוף לכמה שאתה מרגיש לוחמני, הייתי שוקל לדרוש ממנו את ביטול העסקה. ככל שהבנתי המשפטית המצומצמת מגעת, חוזה שנכרת שלא בתום לב, אינו תקף. זה נשמע כמו מקרה קלאסי. אם תלך לבית משפט ותטען שהוא רימה אותך, אני לא בטוח ששופט יאמין לו שהתקלה התרחשה לאחרונה לפני שנתיים, ונחרתה בזכרונו עד כדי כך שהוא זכר לתת לך הוראות מפורטות כיצד להתמודד איתה.

אם תחליט ללכת לכיוון הזה, תתחיל לתעד במפורט, עד דף נייר, תאריך ושעה שבה כל אירוע כזה מתרחש. אחר כך הוא יצטרך להסביר איך שנתיים זה לא קרה אף פעם, ומיד כשרכשת את המכונית זה קורה פעם ביום.

נ.ב. אין שום קשר לרצועת הטיימינג.

פורסם

יש מצב שאני אתבע אותו.

אני אבדוק גם במוסך שלו אם הוא התלונן על הבעיה הזו בזמן האחרון. מצד שני, מוזר שהוא נתן לי בעצמו את הטלפון של המוסך והמליץ לי ללכת לברר שם מה הבעיה. כנראה שהוא פשוט לא תיקן אותה שם.

• ספונסר פורום
פורסם

לעיתים התקלה אכן מתחילה להופיע לאחר תקופה,יתכן שאז התקלה הייתה מגיעה פעם בתקופה ועכשיו זה החריף,לדוגמא נזילת שמן איטית שעכשיו הפכה למהירה..

אורן

פורסם

חבר'ה, אני רק רוצה להגיד:

כל הכבוד על ההיענות! :mm_yeah:

אני מופתע לטובה, תוך זמן קצר קיבלתי עזרה, גם בהודעות אישיות.

סחתיין, 10X.

פורסם

אני מטפל ב-306 XT שנת 2001 שלי בירושלים. מוסך פלגר ליד משרד הרישוי הישן.

אני מרוצה מאוד מהמקצועיות של הצוות שם.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...