Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. קניתי רכב מיד ראשונה נמצא על הכביש משנת 2003 מעונין לעשות וקס /פוליש .מה אני צריך לעשות ראשון הרכב בעיקרון ללא שריטות ואיזה חומר אני צריך לקנות עבור צבע מיטאלי תודה.

פורסם

אם הצבע לא שריטות וללא כתמים ותר על הפוליש שתפקידו להוריד שכבה מהצבע. עשה רק וקס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי במוסך ליפני יומיים תיקנו לי מכות בטמבון האחורי והצבאי אמר לי בחיים אל תעשה ווקס לבד אם אין לך את המכשירים כי זה יהרוס לך את הצבע אז המלצה שלי אם אתה לא יודע אל תיגע...

פורסם

קשקוש. ווקס אני עושה לבד כבר שנים,

ידני, עם מטלית, אפס בעיות, אוטו מבריק.

יכול להיות שהצבעי התייחס לפוליש - כאן באמת צריך להיזהר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה שטויות.

ווקס אתה יכול לעשות לבד, אני עושה כבר שנים. (אגב, היום אני מתכוון לעשות שוב, אחרי שלא תהיה שמש על הרכב).

שים לב לא למרוח את החומר על חלקי פלסטיק, ואם הרכב שלך צבוע בצבע מטאלי לקנות ווקס מיוחד לצבע כזה.

פורסם

לפני שתרוץ לעשות ווקס בידיעה שנענת שלווקס אין יכולת פגיעה בצבע , עצור , לא נכון .

לצערי הדעה הזו רווחת בפורום , גם במאמרים המצויינים שנכתבו אך פיספסו את הנקודה הזו .

ביכולתו של ווקס לפגוע בצבע הרכב! כל ווקס שתמצא על מדפי השוק בישראל הינו ווקס מסוג Clear Wax , סוג זה מכיל 2 משפחות חומרים עיקריות (ולעתים כמה נספחות) - הראשונה היא את חומרי הציפוי עצמם למטרת ההגנה והברק , השנייה היא חומרי ניקיון ושחיקה למטרת ניקוי פני השטח והחלקתם באופן קליל (ולכן לעתים לדמה לנו שהווקסים הטובים ביותר הם דווקא הזולים , להם דחפו חומרי שחיקה חזקים במיוחד) .

לכן , חשוב להשתמש נכון בווקס .

מריחה בתנועות ישרות ולא מעוגלות , הפעלת לחץ מזערי ככל הניתן בעת המריחה , ביצוע העבודה בטמפרטורות לא קיצוניות (לא חום ולא קור) , כמו שנאמר לא באור שמש ישיר , לאפשר לו לו להתייבש (כשתוכל להעביר אצבע בשכבת הווקס והוא יפתורר עלייה ולא ימרח - הוא מוכן להסרה מן הרכב) אך לא לאפשר לו לשהות מעבר לכך , בהתאם לנקודה הקודמת להסיר היטב את הווקס ולא להשאיר אזורים המרוחים בווקס (גם אם הם נסתרים לעין) , להסיר את הווקס בתנועות ישרות מבלי להפעיל לחץ .

טיפים נוספים : מטליות מיקרופיבר מסירות את הווקס בקלות ומותירות מראה טוב יותר הן גם שורטות פחות מכותנה מלאה , השתמש במטלית המיקרופיבר על מנת להסיר את כל הווקס שהתייבש אך אפשר לשכבות שמן (כמעט בלתי נראות על צבעים בהירים) להוותר על הצבע ורק לאחר מכן השתמש שוב במיקרופיבר נקי מווקס יבש על מנת למרוח את שכבות השמן הללו , לרכוש ווקס איכותי ככל שתמצא (ברור מאליו , לא? לא! ווקס נפוץ ושאני ממליץ עליו הוא הפורמולה 1 , היות ולעתים הוא נגמר במלאי ניתן גם לרכוש את הווקס של טריטמנט , ניתן גם למצוא ווקסים טובים מהם בהרבה אך בכאב ראש ואני מניח שבשלב מסוים יגמר השיגעון שלך לכך) , לשטוף היטב את הרכב שיהיה נקי לחלוטין וטהור מלכלוכים וכמו כן לייבשו לחלוטין לפני מריחת הווקס , יש לחדש את שכבת הווקס מספר פעמים בשנה (יש רק דרך אחד לדעת מתי , להרטיב את הרכב , אם טיפות המים נדחות על ידי הרכב ונשפכות ממנו ואלו שנותרו עליו נעשות כדוריות - בדיוק כמו שמן ומים , אין צורך לחדש את הווקס) , לעשות זאת בשישי בבוקר עד הצהריים על מנת שתוכל להשוויץ בתוצאה בשישי בערב .

אם הרכב עבר צביעה , יש להמתין כשבועיים (בהתאם למזג האויר הנוכחי) לפני שתבצע כל דבר על הצבע לרבות ווקס (אם לא ביצעו לך עדיין "שלייף סבון" , תקבע איתם גם כן רק לעוד שובעיים ורק לאחר השלייף סבון תעשה ווקס)!

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
לפני שתרוץ לעשות ווקס בידיעה שנענת שלווקס אין יכולת פגיעה בצבע , עצור , לא נכון .

לצערי הדעה הזו רווחת בפורום , גם במאמרים המצויינים שנכתבו אך פיספסו את הנקודה הזו .

ביכולתו של ווקס לפגוע בצבע הרכב! כל ווקס שתמצא על מדפי השוק בישראל הינו ווקס מסוג Clear Wax , סוג זה מכיל 2 משפחות חומרים עיקריות (ולעתים כמה נספחות) - הראשונה היא את חומרי הציפוי עצמם למטרת ההגנה והברק , השנייה היא חומרי ניקיון ושחיקה למטרת ניקוי פני השטח והחלקתם באופן קליל (ולכן לעתים לדמה לנו שהווקסים הטובים ביותר הם דווקא הזולים , להם דחפו חומרי שחיקה חזקים במיוחד) .

לכן , חשוב להשתמש נכון בווקס .

מריחה בתנועות ישרות ולא מעוגלות , הפעלת לחץ מזערי ככל הניתן בעת המריחה , ביצוע העבודה בטמפרטורות לא קיצוניות (לא חום ולא קור) , כמו שנאמר לא באור שמש ישיר , לאפשר לו לו להתייבש (כשתוכל להעביר אצבע בשכבת הווקס והוא יפתורר עלייה ולא ימרח - הוא מוכן להסרה מן הרכב) אך לא לאפשר לו לשהות מעבר לכך , בהתאם לנקודה הקודמת להסיר היטב את הווקס ולא להשאיר אזורים המרוחים בווקס (גם אם הם נסתרים לעין) , להסיר את הווקס בתנועות ישרות מבלי להפעיל לחץ .

טיפים נוספים : מטליות מיקרופיבר מסירות את הווקס בקלות ומותירות מראה טוב יותר הן גם שורטות פחות מכותנה מלאה , השתמש במטלית המיקרופיבר על מנת להסיר את כל הווקס שהתייבש אך אפשר לשכבות שמן (כמעט בלתי נראות על צבעים בהירים) להוותר על הצבע ורק לאחר מכן השתמש שוב במיקרופיבר נקי מווקס יבש על מנת למרוח את שכבות השמן הללו , לרכוש ווקס איכותי ככל שתמצא (ברור מאליו , לא? לא! ווקס נפוץ ושאני ממליץ עליו הוא הפורמולה 1 , היות ולעתים הוא נגמר במלאי ניתן גם לרכוש את הווקס של טריטמנט , ניתן גם למצוא ווקסים טובים מהם בהרבה אך בכאב ראש ואני מניח שבשלב מסוים יגמר השיגעון שלך לכך) , לשטוף היטב את הרכב שיהיה נקי לחלוטין וטהור מלכלוכים וכמו כן לייבשו לחלוטין לפני מריחת הווקס , יש לחדש את שכבת הווקס מספר פעמים בשנה (יש רק דרך אחד לדעת מתי , להרטיב את הרכב , אם טיפות המים נדחות על ידי הרכב ונשפכות ממנו ואלו שנותרו עליו נעשות כדוריות - בדיוק כמו שמן ומים , אין צורך לחדש את הווקס) , לעשות זאת בשישי בבוקר עד הצהריים על מנת שתוכל להשוויץ בתוצאה בשישי בערב .

אם הרכב עבר צביעה , יש להמתין כשבועיים (בהתאם למזג האויר הנוכחי) לפני שתבצע כל דבר על הצבע לרבות ווקס (אם לא ביצעו לך עדיין "שלייף סבון" , תקבע איתם גם כן רק לעוד שובעיים ורק לאחר השלייף סבון תעשה ווקס)!

בברכה ,

גלעד מאנע .

סוף סוף מישהו מסכים איתי

ותבדוק אם הם לא עושים לך את זה לבד (הכוונה לווקס) בד"כ במוסכי פחחות יעשו אותו לבד על החלק שאותו מתקנים כדי שיראה הרבה יותר טוב.

מקווה שעזרתי

אם אתה מתכוון לעשות לבד את השלייף סבון תברר ליפני איזה גודל של נייר אתה צריך כדי לא לעשות שריטות מיותרות

פורסם

אם והטופיק כבר נפתח אשמח לשאול שאלה בנושא

וקס עושה את האוטו רק מבריק, אם הצבע של האוטו לא מטאלי כל וקס יתאים? (גם ווקס לצבע מטאלי?) ודבר נוסף איזה ווקס הכי עדיף.

תודה רבה,

ליאור.

• תוכן חדש...