Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח בדיקה לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם, אני מודה שבשבועיים האחרונים שיפרתי את הבנתי בתחום הרכב,

לא מתיימרת (עדיין :wink: ) להיות מבינה גדולה בתחום.

אשמח לשמוע דעתכם לגבי תוצאות בדיקה לטויוטה קורולה 2003:

מנוע- רעש מערכת תיזמון ושסתומים. לתקן נזילות שמן.

מערכת פליטה רועשת

הגה- קשה ולא חוזר

שילדה- ליקויים בעלי משמעות נמוכה- תיקוני תאונות בגוף הרכב מרכב. כיפוף תא מנוע משמאל, הוחלפו חלקי מרכב- מחוברים עם ברגים. תיקונים ספים, מעיכות תחתית,מ פגיעות פח ופגמים בצבע.

מצבר- חלש. הפעלת חלונות לקויה + אוטומט. לתקן קצרים במערכת החשמל, אין טעינה.

העברת כח- שמן כהה שחיקה בדסקיות הילוכים, נקישה בשילוב הילוכים.

ריפוד פגום.

האם כדאי לרכוש את הרכב?

האם קיימות פגיעות בשילדה (כמו כיפוף תא מנוע, החלפת חלקי מרכב) שמעוררים תהיות לגבי תקינות הרכב?

אם להחליט על רכישה:

מה הכרחי לתיקון?

בכמה להוריד רכב ממחירון? (אם בכלל)

:?

תודה!

8)

פורסם

לרכב מודל 2003 נשמע קצת מוזנח (ריפודים, מכות, ח"ח לא תקינים וקצרים). זה מעיד על יחס לא הכי מתחשב לאוטו.

מבחינת הליקויים עצמם הם לא קריטיים בל אני הייתי הולך לחפש משהו אחר. לא חסרים רכבים כאלה יותר שמורים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כלל יסוד כשמחפשים רכב: עד כמה שזה נשמע מוזר, בודקים את הריפודים והשטיחים קודם כל. כל יחס לא הולם שהרכב קיבל יבוא לידי ביטוי ברכיבים האלה. אין דבר כזה רכב שמור מיכנית (כינוי קוד לרכב שנראה שצונאמי עבר עליו) . כשתא הנוסעים נראה כמו פח אשפה, אז גם למנוע לגיר ולשילדה התייחסו כמו אל זבל.

לפי הבדיקה הרכב הזה קיבל יחס מחפיר. לא סביר בעיני שכבר ישנם הערות על ריפודי הרכב.

חפשי משהו טוב יותר.

פורסם

כלומר, עישנו ברכב ולא היה להם אכפת מה יקרה לו.

האם מדובר ברכב שהיה השכרה/ליסינג בעברו? כי זה יכול להעיד גם על שאר תוצאותה בדיקה. מי שהרכב לא שלו - לא אכפת לו ממנו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ח"ח. אכן, היה ליסינג.

אבל, המנוע, הבלמים, הכל תקין.

ונראה שאין פגיעה בשילדה.

החברה מתחייבת לתקן את כל הפגמים שנמצאו.

ההבדל בין רכב נקי לגמרי ובין זה הוא כ4000 ש"ח.

אם מתקנים הכל, אז למה לשלם יותר?

פורסם
כלל יסוד כשמחפשים רכב: עד כמה שזה נשמע מוזר, בודקים את הריפודים והשטיחים קודם כל. כל יחס לא הולם שהרכב קיבל יבוא לידי ביטוי ברכיבים האלה. אין דבר כזה רכב שמור מיכנית (כינוי קוד לרכב שנראה שצונאמי עבר עליו) . כשתא הנוסעים נראה כמו פח אשפה, אז גם למנוע לגיר ולשילדה התייחסו כמו אל זבל.

לפי הבדיקה הרכב הזה קיבל יחס מחפיר. לא סביר בעיני שכבר ישנם הערות על ריפודי הרכב.

חפשי משהו טוב יותר.

כן קיים כזה דבר, באיביזה שלי טיפלתי טיפולים בזמן, חלקים מקוריים בלבד,קיבל רק שמנים איכותיים והאוטו במצב מכני מצויין!, אמנם מבחינה אסטתית הוא לא משהו בכלל.

כמו כן, זה בכלל לא אינדיקציה, כל בן אדם שמתכנן למכור רכב מן הסתם יחליף ריפודים וינקה את האוטו במידה והוא לא נראה מי יודע מה לפני שהוא מראה אותו לקונה.

כמו כן בקשר למה שבר כתב, מה הקשר בכלל? אם מישהו מעשן ברכב אז לא אכפת לו ממנו? ומי שמעשן בתוך הבית לא אכפת לו מהבית עצמו? אם אתה אדם מעשן, 99% שתעשן בתוך הרכב, הרי זה בכלל לא פרקטי ונוח לעצור בשוליים בכל פעם שבא לך לעשן סיגריה - אמנם, תאונות קורות, וזה שפעמיים מתוך השנה שהרכב היה אצל הבעלים נפלה סיגריה על הריפוד לא אומר כלום על הזנחה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
כל בן אדם שמתכנן למכור רכב מן הסתם יחליף ריפודים וינקה את האוטו במידה והוא לא נראה מי יודע מה לפני שהוא מראה אותו לקונה.

.

וגם מחליף פלסטיקה מוזנחת / שבורה וגם צובע את הרכב כי לא ניתן לשקם את הצבע.

בקיצור לא מעשי מה שלא נשמר באופן אסתטי לא יתוקן ולא יוחלף. איך קוראים לרכב כזה ? "רכב שמור מיכנית".

איך אמר רודי ג'וליאני ? כששוברים חלון בבניין ולא מתקנים אותו מייד - אז מהר מאוד גם החלונות האחרים יישברו.

פורסם

quote]

לא נכון. אני מטפל ברכב שלי בצורה הטובה ביותר (חלפים מקוריים, שמן סינטטי) ועם זאת הרכב ביום יום נראה מלוכלך, פשוט בגלל סדרי עדיפויות של זמן וילדים.

פורסם
ההבדל בין רכב נקי לגמרי ובין זה הוא כ4000 ש"ח.
למה ?

כי בראייה לעתיד , קל יותר למכור רכב שלא היה בליסינג בעברו .

כי בראייה לעתיד , קל יותר למכור רכב עם כמה שפחות תאונות .

אני הייתי מחפש עוד , קורולה היא רכב נפוץ , כדאי להשקיע עוד קצת מאמץ ולמצוא אחת נקייה ופרטית .

נסי כאן : http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=326983,327513,326181,321496,321139,318800,296433

אלו כמה מודעות נבחרות , מבחירה מרפרפת - יש אחת עם 11K ק"מ בלבד מ - 2003 , שווה בדיקה .

שיהיה בהצלחה , והכי חשוב - לא למהר . סבלנות זו מילת המפתח , בסוף תבוא המציאה האמיתית . :)

פורסם

לצביקי - כתבת ש:

לא נכון. אני מטפל ברכב שלי בצורה הטובה ביותר (חלפים מקוריים, שמן סינטטי) ועם זאת הרכב ביום יום נראה מלוכלך, פשוט בגלל סדרי עדיפויות של זמן וילדים.

אינני מתכוון לכך שהרכב צריך להיות נקי ומצוחצח תמיד.

כוונתי היא שאחרי הניקוי ומריחת הווקס עדיין יהיו כתמים בלתי ניתנים להסרה על השטיחים, הפלסטיקים יהיו שרוטים או שבורים, הצבע יהיה שרוף/שרוט.

לא תשכנע אותי - ברכב כזה גם נהגו בחוסר התחשבות, טיפסו על מדרכות, נסעו בשטח (למה מה?) ובכלל כל המשפחה השתמשה ברכב כי " הרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו (לא כך?)".

אבל מה לעשות, אני טיפוס מוזר - רכב כזה ניפסל אצלי מייד.

פורסם

אז רק אנשים שאתה מכיר ככה, באיביזה שלי טיפלתי תמיד בזמן, בלי לחסוך באיכות החלקים, שמנים איכותיים תמיד, ובחיים לא נסעתי איתה בשטח או עליתי מדרכה - מבחינה מכנית הרכב היה מלוקק בצורה הכי גבוהה שאפשר, מבחינה אסטטית הצבע בטמבונים התקלף, בפנים היה פתח מזגן שבור ולרוב הרכב היה מלוכלך הן מבפנים והן מבחוץ - מהסיבה הפשוטה שהאסטטיות שלו לא עניינה אותי כמו התפקוד המכני, שבו השקעתי את כספי ולא בקניית שטיחים חדשים כל כמה חודשים, שהריפודים יהיו מתוחים וחדשים כל הזמן, וריצות בין שטיפת רכב אחת לשנייה - זה שהרכב לא היה נראה משהו לא העיד כלום על מצבו המכני שלפי בדיקה היה קרוב למושלם ברכב משנתון כזה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...