Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי שרייד 93, בשנים האחרונות היו לי מספר בעיות עם המזגן, פעם עובד פעם לא עובד.

ב6 חודשים האחרונים הוא פשוט לא עובד בכלל, ניסיתי לתקן אותו מספר פעמים אך התייאשתי,

רציתי לדעת היכן כדאי להתקין מזגן חדש וכמה עלול כל הסיפור לעלות?

תודה מראש.

פורסם

תלוי איזה חלק או חלקים אתה מחליף.

החלפת כול המערכת:

מדחס, מייבש, ניקוי צנרת וכ'ו יכול להגיע למעל אלפיים ש"ח.

לפי דעתי כדאי למצוא את הבעיה מאשר להחליף הכול, זה יהיה הרבה יותר זול!

פורסם

יש עוד מכללים עיקריים למזגן והם מאדה ומעבה.

מי ניסה לתקנו עד היום, מקצוען או חובבן?.

נדיר מאוד שלא ניתן לתקן מזגן רכב ויש צורך בפעולה שיטתית, מהקל אל הכבד בהחלפת חלקים פגומים ע"י מזגניסט מקצועי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ידידי אל יאוש.

תקלות במיזוג אוויר ברכב לעיתים קשות לאיתור וכל בעל מקצוע "נוגס" את חלקו בדרך.

אתה צריך הרבה סבלנות והמלצה לבעל מקצוע מומחה. אל תתייאש אם הבעיה לא תיפתר מהר.

לא תיתכן תקלה במיזוג האוויר שתדרוש החלפה כוללת של כל המערכת. בסה"כ כנראה שמדובר בתקלה קשה לאיתור זה הכל.

אם תרשום מהיכן אתה תוכל לקבל המלצה לבעל מקצוע ראוי אשר יפתור את בעייתך במיידית או בכמה איטרציות.

פורסם

תודה על התגובות.

מצאתי הבוקר קבלה (חיפשתי אותה הרבה זמן) של הטיפול האחרון שעשיתי למזגן לפני מספר חודשים, האמת שזה לא אומר לי הרבה אולי למישהו מכם זה כן יגיד:

1. ואקום + גז R12

2. הזרקת זרחן לאיתור דליפות

2 הדברים ביחד עלו כ-600 ש"ח, הבעיה כאמור נפתרה והמזגן עבד יופי במשך מספר שבועות, זה היה לפני כחצי שנה ובגלל שבאותו הזמן הקיץ הגיע לסיומו, התעצלתי לטפל בכך :roll:

אגב, אני מירושלים והטיפול התבצע אצל מקצוען, לפחות זה מה שהוא טוען :-P

פורסם

במערכת המיזוג יש גז, אשר לא אמור לדלוף לעולם.

אבל בגלל שלעיתים יש דליפות מכל מיני מקומות במערכת, אז כאשר ממלאים גז מחדש, מוסיפים, יחד עם הגז, את הזרחן, אשר אמור להצביע על נקודת הבריחה של הגז בעתיד.

לדעתי, מילוי גז וזרחן לא אמור לעלות מעל ל- 250-300 ש"ח. מי שגובה יותר מכך, הוא פשוט חוצפן ורמאי. אל תחזור אליו שוב.

במידה ויוצא לך להגיע לאזור המרכז, כדאי לך לתקן את הבעיה אצל אחד מאנשי המקצוע המומלצים בפורום. ההמלצה שלי היא חבר הפורום, יצחק וייס מפ"ת, שגם יצא צדיק בתוכנית הטלויזיה של חיים הכט.

צבי

פורסם

אצלי ברכב היתה דליפה של גז

הייתי אצל מזגניסט, החליף גומיות o רינג בחיבור של הצנרת לרדיאטור.

חיבר את המכשיר, עשה וואקום, ניקוי שמן וכל התהליך מילא r134a אחרי זרחן ושמן .

גילה עוד דליפה, הלחים את החלק - אבל עדיין אחרי כמה ימים אין קירור אני צריך לחזור אליו השבוע (יש אחריות ).

פורסם
במערכת המיזוג יש גז, אשר לא אמור לדלוף לעולם.

לא מדוייק, יש אחוז דליפה נומינאלי מותר, אין אפשרות בצנרת גמישה, כפי שיש היום בכלי רכב, ללא דליפה מסויימת.

התקן הוא פחות מ 5 גרם גז בשנה!

לא תיתכן תקלה במיזוג האוויר שתדרוש החלפה כוללת של כל המערכת.

יתכן. כאשר יש קריסה של המדחס מזגן שבבים שלו חודרים עמוק לתוך חלל כל המערכת ולעיתים דורשים החלפת כמעט כל המערכת, אן לפחות החלקים הרגישים, מדחס, שסתום, מייבש.

מערכת מיזוג, שעמדה פתוחה למשך זמן רב, גם תחייב החלפת כל הרכיבים כדי להחזיר אותה לכשרות.

כבר פגשתי רכב שהוחדר לו כמו כזו רצינית של זרחן שנגרם לנזק בלתי הפיך לכל היחידות, למעט צינור או שניים, שגם הם הוחלפו מחמת הספק לתקינותם ומצב עמידותם העתידי.

נכון אמרו כמעט כולם, לאיתור תקלות מזגן צריך סבלנות, במיוחד לבעל המקצוע ולפעמים גם לבעל הרכב.

פורסם
לא תיתכן תקלה במיזוג האוויר שתדרוש החלפה כוללת של כל המערכת. בסה"כ כנראה שמדובר בתקלה קשה לאיתור זה הכל.

יתכן. כאשר יש קריסה של המדחס מזגן שבבים שלו חודרים עמוק לתוך חלל כל המערכת ולעיתים דורשים החלפת כמעט כל המערכת, אן לפחות החלקים הרגישים, מדחס, שסתום, מייבש.

מערכת מיזוג, שעמדה פתוחה למשך זמן רב, גם תחייב החלפת כל הרכיבים כדי להחזיר אותה לכשרות.

כבר פגשתי רכב שהוחדר לו כמו כזו רצינית של זרחן שנגרם לנזק בלתי הפיך לכל היחידות, למעט צינור או שניים, שגם הם הוחלפו מחמת הספק לתקינותם ומצב עמידותם העתידי.

טוב זה היה דיי ברור שבגלל שלא הכנסתי "כמעט" מישהו כבר ימצא את מקרה הקצה הנדיר. תודה על הדיוק דניאל :-)

מאחר והמעברים במאייד ובמעבה צרים מאד מאמת תיתכן בעיה לנקות אותם במידה ונטחן פנימה המדחס. לגבי צנרת זה נראה לי פחות בעייתי לנקות כי המעברים רחבים יחסית.

לגבי זרחן, לא ידעתי שהוא פוגע במערכת. הרי ישנם שמנים שמכילים זרחן וממלאים אותם באופן קבוע למערכת. יש עם זה בעיה?

פורסם

בפורום הטכני אנחנו מחנכים לדיוק בפרטים ופרטים :wink:

זרחן אכן תוקף את המתכות של מערכת המיזוג ויותר מכך הוא תוקף את השמן סיכה של המיזוג, ולכן הוא מוחדר למערכת בכמויות מאוד זניחות. כיום הגז שמוחדר לרכב חדש מגיע מתוסף בזרחן מהמפעל.

יחד עם הערכה לאיתור דליפות זרחנית מגיע מדבקות, אותן יש להדביק בתא מנוע וציין כי ברכב הזה הוחדר חומר זרחני בצרוך לציון תאריך וק"מ.

זה נועד כדי שטכנאי אחר שיבדוק את הרכב יראה מדבקה זאת ולא יחדיר עוד חומר במערכת אלא ישר יבצע בדיקה בעזרת נורת UV.

פורסם

אני מתנצל על התגובה המאוחרת ומודה לכם על התגובות.

האם יש לכם המלצה לאיש מקצוע אמין שיוכל לעזור לי?

עדיפות לאזור ירושלים!

האם לדעתכם "ההשקעה" האחרונה שלי היא בזבוז מוחלט כיוון וכל הגז ממילא נעלם?!

תודה.

פורסם

יש לך אחריות על העבודה ?

ולמה כל כך יקר 600 ש"ח ? לא יכלת למצוא מישהו מקצועי בפחות כסף ? לא הולכים לראשון שאומר לך יש לי חומר מיוחד לסתימות

ומסביר לך את כל התהליך שהמכונה עושה כי את כל התהליך הזה אתה יכול לבצע במקום אחר ב300 שקל שכבר חצי ממה ששילמת ואני בטוח שעוד יותר פחות

בטח הוא אמר לך השאיבת שמן וניקוי עלה לך 180 והגז עלה 200 וכאלו ... לא משנה אני עשיתי את אותו תהליך עם החלפת גומיית o רינג, ריתוך של צינור שהיה ממנו דליפה ובנוסף חיבור של המכשיר שעשה את כל הפעילות שאמרת זרחן ושמן ו r134 וכל מה שצריך ב200 שקל והייתי מוכן לשלם על זה מקסימום 300 ותהיה בטוח שדרשו הרבה יותר גנבים ,רמאים שקרנים במדינה הזאת חבל"ז והחלק הכי חשוב אחריות שאלת אם יש לך אחריות שביצעת את העבודה אצלהם ?

בכל מקרה שתהיה לך שבת שלום ובהצלחה כסף בא והולך רק תלמד מטעויות ככה צריך לעשות .

מיכה

• תוכן חדש...