Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק שאלתי לפני מספר ימים בנוגע לחידוש הביטוח המקיף, היינו עד עכשיו בחברה X שבה אנחנו עדיין מבוטחים וכעת אבא שלי (בעל הרכב) רכש ביטוח מחברה שונה Y, גם הוא מקיף, ואליו אנו אמורים לעבור כאשר ייגמר הביטוח הנוכחי מה שקורה בסוף החודש. קיבלנו מחיר נמוך במיוחד עקב העדר תביעות ב3 השנים האחרונות ומבצע שהיה באותו יום.

בכל מקרה, למרבה האירוניה דווקא היום לפני כשעה הוא היה מעורב בתאונה, הוא נכנס בטנדר. לטדנר לא נגרם נזק, לרכב שלנו כן (טמבון ופנסים שבורים, רדיאטור מרוסק לחלוטין עקב המצאותו של וו גרירה בטנדר :( ). השאלות הן הנ"ל:

האם ביטוח מקיף מכסה נזקים שאנו, בעלי הרכב גרמנו לו (כלומר אם היינו נכנסים בקיר\טנדר שזה לא הזיז לו) - ומצטער על הבורות שבשאלה הזו אבל באמת שאינני יודע.

והדבר השני האם יכול להיות שעכשיו בגלל המקרה הזה יבטלו את המחיר שקיבלנו מחברת הביטוח החדשה ? משמע, האם יכול להיות שבגל להתאונה הזו כשנגיש בקשה לביטוח לכסות את ההוצאות זה ייחשב כתביעה ואז בעצם לא תהיה לנו ההנחה של העדר תביעות ?

אני שוב מצטער על הבורות שלי בנושא אך רק לאחרונה התחלתי לגלות מעורבות בעניינים אלה ואינני יודע מה ההליכים המקובלים בכל הנוגע לביטוח רכב.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

1. תלוי בפוליסת הביטוח אבל בדר"כ ביטוח מקיף מכסה כל תאונה שנגרמה באשמתך, גם אם נכנסת בקיר. מה שכן תצטרך לשלם השתתפות עצמית (אם אני לא טועה, או שזה באחוזים מסוימים מסכום הנזק או 1500 ש"ח בדר"כ). במידה והיו נכנסים בך חברת הביטוח שלך היתה תובעת את חברת הביטוח של האשם ואז לא היית משלם השתתפות עצמית.

2. המחיר שקיבלתם מחברת הביטוח ועליו חתמתם, הוא המחיר שישאר. חברת הביטוח לא יכולה להגיד לך אחרי שרכשת את הפוליסה שאתה צריך לשלם תוספת בגלל תאונה שקרתה בדיוק כמה ימים אחרי. אתה תובע את חברת הביטוח הנוכחית שלך, לא את הבאה. (לא שיש לזה קשר...)

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

תודה על התשובה!

אז בעצם, רק כדי להבהיר, אם החוזה עם חברת הביטוח הנוכחית מסתיים ב31 לינואר והחוזה בחברה החדשה (שאגב, כבר הגיע לביתנו בערכה מושקעת בהרבה ממה שיצא לי לראות אי פעם) מתחיל ב1 לפברואר, אם התרחשה התאונה היום אין להם זכות לשנות את הפוליסה (שכאמור, כבר קיבלנו).

שאלה נוספת: אני בן (ב18 ובסוף מרץ יהיה לי 19, המלווה שלי נגמר בסוף מרץ של השנה שעברה משמע יש לי רשיון נהיגה מעל שנה.

בחברה החדשה, קיבלנו מחיר זול במיוחד מכיוון שאבי לקח חבילת ביטוח חובה+מקיף מסוג 50+ מכיוון שגילו מעל 50. רשום בפרוט החוזה עם חברת הביטוח שהנהג העיקרי הוא אבי, עם ת.ז והכל, ושרשאי לנהוג ברכב כל נהג שגילו מעל 18 ולו רשיון מעל לשנה. נניח ואבי נוסע לעבוד בחו"ל למשך שבועיים בהן אני היחיד שמשתמש ברכב, הוא עדיין נחשב הנהג העיקרי ולא יכול להווצר מצב שחברת הביטוח תימנע מתפקידה במקרה של תאונה בטענה שהפרנו את החוזה ? או אם לנסח זאת אחרת אם לתקופה מסוימת אני הנהג היחיד שמשתמש ברכב עדיין אפשר להגידר את אבי כנהג עיקרי ?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

א. אביך הנהג העיקרי בכל מקרה, אל תדאג עם הוא קצת בחו"ל, זה לגטימי.

ב. לגבי "היעדר תביעות", אני לא בטוח במאה אחוז כמו שרשם הקודם שאכן הינן זכאי להנחה, צריך לבדוק את האותיות הקטנות, ייתכן שרשום שם שעליך לדווח כל תביעה ממועד הצגת הניירת של העדר התביעות ועד תחילת הביטוח החדש, אם אכן יש אותיות קטנות כאלו וגם תגרר עם חברת הביטוח לבית משפט בעקבות הפעלת הפוליסה אז הם עשויים לזכות.

בהצלחה לגבי הביטוח החדש והכי חשוב : סע בזהירות

• תוכן חדש...