Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי ידע בסיסי טיפולים שונים לדוגמה , החלפת בלמים קידמיים ואפילו צלחות החלפתי לבד רוצה להחליף פעמון ימני + גומיה לגלגל קידמי ימני שמרעיש חזק בסיבוב והגומיה קרועה.

בתודה מראש יניב.

פורסם

תודה על ההענות אני מבקש עזרה בעל פה , בהסברים בבקשה.

ידוע לי שצריך לפרק את הגלגל ואחריו את האום הדדול במרכז הצלחת ומה אז ?

פורסם

תפרק את ההתפוח התחתון, שלוף את המשולש מהנאבה כך שיהיה מספיק חופש לשלוף את הציריה.

אני לא זוכר אם הפעמון באונו מתפרק או שזה כמו ב205 דורש שיפוץ ציריה.

פורסם

בנימת השרשור הגדול של "עשה או לא עשה בעצמך" אני מדרבן אותך כן לעשות אך אומר מראש שתתכונן לעבודה ברמת קושי אחת מעל טיפולים שוטפים.

למשל לפרק את התפוח זה לא פשוט אם הרכב לא על ליפף. זה דורש חולץ. אני עדיין לא מצאתי את הדרך לתת מכה מדוייקת וחדה שתפריד את התפוח מהנבה כאשר האוטו מוגבה על סטנדים. במקרה של הפולו שלי למשל יש בעיה להשתמש בחולץ כי כל אלו שנתקלתי בהם לא מתאמים. ז"א ששוברים את הראש או שבונים חולץ.

למשל חליצת הציריה, גם היא איננה פשוט םא הרכב לא על ליפט ואין מישהו שימשוך את הנבה ואחר אחר שיהלום על ראש הציריה, שוב צריך חולץ.

למשל ברגי פעמון. אצלי ברכב אלו ברגי XZN וצריך שוב לקנות מפתח במיוחד.

בקיצור רק דע מול מה אתה עומד ותתכונן למצב שתצטרך לקנות כלי עבודה וכן להתאמץ יותר. אני ממליץ לך בחום לבצע לבד. כמו כן מומלץ להיעזר בהוראות כתובות כדי להקל את התהליך ולעשותו בצורה היעילה ביותר.

פורסם

הפעמון באונו מתפרק.

הפעמון מאובטח לציריה על ידי פין בצורת ירח (זה התיאור שמצאתי) שהכנסתו והוצאתו דורשות פלייר שפיץ דק וקצת סבלנות, גם בפירוק וגם בהרכבה. בסה"כ, לא מסובך כל כך לאדם עם זוג ידיים ימניות, אם כי הכל יחסי.

תתחיל בפירוק התפוח כדי שלא תמצא את עצמך "תקוע" - כפי שאביב הציע. אם כי אני מעולם לא התעכבתי על פירוק התפוח.

גם אני אוהב לעשות הכל לבד וזה מקנה לי "סיפוק" מסוים, אבל החלפת פעמון בתנאי חצר תיקח לך כפול מהזמן שזה יקח במוסך ונוסיף לכך שמדובר באביזר בטיחותי שהחלפתו במוסך אינה יקרה כלל. תחשוב שוב לפני שאתה מלכלך את הידיים בשביל לחסוך 100-150 שקל, ואם החלטת שכן, המון בהצלחה :-)

פורסם

תתחיל בפירוק התפוח כדי שלא תמצא את עצמך "תקוע" - כפי שאביב הציע. אם כי אני מעולם לא התעכבתי על פירוק התפוח.

איך אתה חולץ אותו מהנאבה כשהרכב על הריצפה?

פורסם

חילוץ התפוח מהנאבה:

לוקחים לום או צינור עבה באורך מטר וחצי בערך(קצת פחות מקוטר פחית קולה)שוכבים מתחת לקצה הדלת הימנית ומחדירים את המוט בין התפוח לנאבה, כשהחלק האמצעי של המוט היכן שהזכרתי.

קצה אחד מחזיקים ביד וקצה שני באזור המנוע מתחת לאחד התומכים בשלדת הרכב או המנוע,

ולוחצים חזק עם הידים כמה לחיצות וזה משתחרר.

אני לפעמיים אף קופץ עם הרגליים על מוט הברזל אם זה תפוח עקשן. עובד ובדוק.

לפני זה מרססים קצת ספריי חלודה על התפוח, משחררים לגמרי את האום של התפוח ומחזירים אותו חזרה לשתי סיבובים בלבד, דופקים באמצעות פטיש דפיקות קלות בכדי לזעזע מעט את

התפוח(לא באגרסיביות) ולהיזהר לא לדפוק את ההברגה של התפוח ואת האום.

עוד דבר, עדיף במסגרת הביתית לפתוח את אום הציריה 30מ"מ או 32מ"מ(גודל הבוקסה כמובן), לפני פירוק הגלגל והרמתו באמצעות ג'ק, הכוונה רק שיחרור של האום בערך סיבוב או שתיים.

ולקנות גריז עם עופרת בא בדר"כ בשקית כסופה כמו טרופית מספיק בדיוק לגירוז הפעמון ומייסב הנאבה.עולה בערך 5-10 ש"ח

לפי הבנתי "מרעיש בסיבובים" אני מבין שזוהי ציריה ימנית פעמון חיצוני,

מפני שזה לא ברור כל כך מדברייך.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

עוד דבר,

אני ממליץ לך לקנות גם גומיה לפעמון הפנימי(זה שקרוב לגיר) ובנוסף גם עוד שקית גריז

ולהחליף, במיוחד ברכב כמו שלך שמחירי החלפים שואפים לאפס.

אני תמיד מחליף גומיות ומגרז באם הוצאתי את אחת הציריות(זה מה שנקרא: אם כבר אז כבר).

אם יהיו לך עוד שאלות או דילמות בבקשה ובהצלחה.

זה באמת פשוט כמו שכבר ענו לך קודמיי.

ואם צריך לקנות עוד כלי עבודה אל תשכח שהם ישארו שלך לנצח אז מה רע?

גם אנשי מקצוע לא מפסיקים לרכוש כלים כשהם נתקעים עם משהו.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

• תוכן חדש...