Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישוקי סגסוגת Knock On

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתעשע ברעיון של רכישת היפים הללו אם המחיר יתאים:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250070052733&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=015

לחישוקי הפלדה שיש לי היום אני משתמש בגוז'וני ענק מתומנים. על הדרך אני מעוניין לקנות גם את אלו:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=280055127583&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=018

מישהו מאלו שהתנסו מעט עם חישוקי נעילה מרכזית רואה איזשהי מניעה להתאים את הסטים הללו?

ידוע לכם על ספק זמין לחישוקי סגסוגת במידות הללו?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום אתה לא משתמש בגוז'וני-ענק מתומנים, אלא באומי ענק מתומנים. הגוז'ון זה המה-שמו שעליו מושחל הגלגל, ובדרך כלל קוראים לו נאבה במוסכית-מדוברת.

בכל-מקרה, נראה שמצאת סט מקורי ויפה עבור האלאן. השאלה אם לקנות או לא היא שאלה של עלות ושל טעם. המחיר יקר מעבור ג'אנטים משומשים, אבל אני משווה ל-MGB שכנראה יש עבורה מצאי גדול של יצרנים ואפשרויות. זו כנראה הזדמנות נדירה למדי, ולכן יש כבר כמה בידים.

לגבי ה"פרפרים" - זה יפה, אבל בדרך כלל היופי הזה לא מחזיק מעמד בגלל שצריך להדק אותם עם פטיש גומי/עופרת/עור, והם תמיד נפגעים בסוף. היתרון באומים המתומנים הוא שאתה מלביש על האום מפתח מיוחד, ואח"כ דופק עם כל הלב עם פטיש 5 קילו :twisted: .

אלא מה? הפרפרים הארורים הרבה יותר יפים...

קצת קישורים שימושיים:

http://www.gglotus.org/ggtech/elan-panasport/elanwhls.htm

http://www.rdent.com/pages/parts.html

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

קשה לי מאוד להאמין (אך עדיין אפשרי) שחישוקים מסויימים יוצרו אך ורק עבור לוטוס. מה המידות שרלוונטיות לחישוקי נעילה מרכזית (בדומה לאופסט, מרווח ברגים וכו' בחישוקים רגילים)?

לגבי התאמת הפרפרים, בחישוקים רגילים יש הבדל בין אומים של חישוקים קלים לבין חישוקי פלדה. ההבדל מתבטא בדרך כלל בעומק האום, ולפעמים גם במבנה השפה שלו. רלוונטי למקרה דנן?

מבחינת טעם, אני יודע איך הם נראים על רכב זהה בצבע אותו אני רוצה, וזה בהחלט מראה יפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

1000 וקצת עולים חישוקים חדשים ויפים מסוג אחר. אם מישהו יהיה מטומטם מספיק בשביל לרוץ ולתקוע שם מחיר מוגזם, שיבושם לו, אני אשלח אימייל ואקבל את החישוקים האחרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

לא תמיד זה מישהו דפוק אלא המוכר עצמו שפותח הרבה יוזרים ומעלה את המחיר.

תסתכל פה:

http://offer.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewBids&item=250070052733

אותו קונה מעלה את המחיר 3 פעמים רצוף בלי שאף אחד מפריע לו.

בסופו של דבר מתוך 7 הצעות 4 של אותו אחד...

מניסיון,זה לא ילך.

פורסם

אם אני לא טועה (ויכול להיות שאני טועה), מדובר בהעלאות של בידרים אוטומטיים. מישהו אחר העלה את ההצעה, אז הביד האוטומטי עלה, וההצעה ההיא לא נרשמת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

זה לא אותו קונה זה Proxy Bidding פשוט בגלל שהצעה שלו הייתה גבוהה יותר אז לא רואים הצעות של אחרים.אני לא יודע מתוך איזה נסיון אתה מדבר אם נראה לך שזה אותו קונה מעלה הצעות של עצמו.

מה שכן לא חסר בebay אנשים שמשלמים על מוצר הרבה יותר ממה שהוא שווה (אמריקאים בעיקר...)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אם אני לא טועה (ויכול להיות שאני טועה), מדובר בהעלאות של בידרים אוטומטיים. מישהו אחר העלה את ההצעה, אז הביד האוטומטי עלה, וההצעה ההיא לא נרשמת.

יכול להיות שאתה צודק.

זה לא אותו קונה זה Proxy Bidding פשוט בגלל שהצעה שלו הייתה גבוהה יותר אז לא רואים הצעות של אחרים.אני לא יודע מתוך איזה נסיון אתה מדבר אם נראה לך שזה אותו קונה מעלה הצעות של עצמו.

מה שכן לא חסר בebay אנשים שמשלמים על מוצר הרבה יותר ממה שהוא שווה (אמריקאים בעיקר...)

פעם אני רציתי לקנות איזה מוצר וההיסטוריה של הבידרים לא הייתה חסוייה וראיתי פשוט איך אותו בידר מעלה את ההצעה בלי שום היגיון.

נגיד מ1000$ העלה ב150$ איזה 4 פעמים רצוף תוך כ4-5 דק'.

פורסם
קשה לי מאוד להאמין (אך עדיין אפשרי) שחישוקים מסויימים יוצרו אך ורק עבור לוטוס. מה המידות שרלוונטיות לחישוקי נעילה מרכזית (בדומה לאופסט, מרווח ברגים וכו' בחישוקים רגילים)?

לגבי התאמת הפרפרים, בחישוקים רגילים יש הבדל בין אומים של חישוקים קלים לבין חישוקי פלדה. ההבדל מתבטא בדרך כלל בעומק האום, ולפעמים גם במבנה השפה שלו. רלוונטי למקרה דנן?

מבחינת טעם, אני יודע איך הם נראים על רכב זהה בצבע אותו אני רוצה, וזה בהחלט מראה יפה.

חישוקים רגילים עם נעילה מרכזית, מקבלים את ההתנגדות לסיבוב דרך השיניים הישרות שעל הציר, כמו בתמונה:

c54f_1.JPG

לעומת זאת, החישוקים של ה-ELAN הם היחידים שאני מכיר שמקבלים את ההתנגדות לסיבוב דרך 5 פינים שעל הנאבה, ולא ידוע לי על אף רכב אחר שמשתמש בהם - ראה כאן:

1309_1_b.JPG

לגבי הפרפרים - ההברגות אמורות להיות זהות לגמרי לאומים המתומנים. בקיצור - חליפי 1:1.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אני מבין שיכול להיות שיש כאן קטע של מקוריות, אבל מה לגבי סט של מינילייטס?

לדעתי גם נראים יותר יפים וגם יותר קלאסיים למכונית ספורט.

יש פה בחור מקומי שמתחרה באוטוקרוס עם אלן צהובה ומינילייטס רחבים והרכב פשוט נראה פגז.

מוטי

פורסם

מדובר על גלגלי נעילה מרכזית מוטי?

חלק מה Elan הגיעו עם חישוקים שמתחברים בצורה רגילה עם ברגים/אומים לנאבה סטנדרטית יחסית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

חשבתי על זה, אבל זה חלק מהיחוד של הרכב. למרות שאני לא פנאט של מקוריות, אני מנסה לשמור על הרוח. בגלל זה לדוג' אין לי שום בעיה להשתמש בממסרים מודרניים במקום בשיטות הבריטיות העקומות, אבל גלגלים עם בורג מרכזי יחיד הם באמת סממן תקופתי שאני מעוניין לשמור עליו. בפורומים של הרכב הזה גם ממליצים לשמור על מידות הצמיגים המקוריות ולא להרחיב על מנת לשמור על ההתנהגות שקולין צ'פמן תכנן לרכב הזה. אי לכך, אני לא ממש להוט אחרי חישוקים רחבים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

עדכון, זכיתי בשני המכרזים. לא היה זול, אבל מחיר סביר בהחלט בהתחשב במחירים בהם נסחרים חלקים של Elan ובנדירות שלהם. עכשיו אני צריך לשכנע את קונטיננטל לתת לי לעלות למטוס עם 4 ג'אנטים.

לגבי ההצעה של מוטי להחליף נאבות, תלוי איפה קונים, אבל יוצא בסופו של דבר שהנאבות הרבה יותר יקרות מהחישוקים שיושבים עליהן. כמובן שאז צריך גם לקנות חישוקים, וכל העסק נהיה לא כדאי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...