Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, פגשתי את צמד היפייפיות האלה בואדי ערה היום בבוקר.

למישהוא יש פרטים?

יניב

_____008.jpg

_____009.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב הוא למעשה פורד F-350 שעבר מיגון בפלסאן סאסא (חברה מובילה בעולם שעוסקת במיגון כלי רכב, ובכלל במיגוני ירי למינהם).

העתקתי פה הסבר נרחב ממידע שמצאתי בפורם פרש:

הקרקל, רכב סיור משוריין שנבנה על שלדה של רכב אזרחי מתוצרת פורד.

פיתוח מיגון שיהפוך רכב אזרחי לרכב המסוגל להסיע בבטחה חיילים בשדה הקרב המודרני הוא אתגר לא פשוט ותפיסה חדשה בתחום המיגון. הקונספט הזה הוביל לבניית הקרקל, פיתרון חסכוני וגמיש העונה על אתגרי שדה הקרב העירוני המודרני והטרור.

הקרקל מציע את הרמה הגבוהה ביותר של מיגון, מה שמגדיל משמעותית את יכולת ההישרדות שלו. השריון מגן על הנהג והחיילים מפני כל הסוגים של תחמושת ח"ש בקוטר 7.62, מוקשי נ"ט ו-IEDחלל הפנים הגדול שלו מאפשר לקרקל לשמש גם כאמבולנס בשעת חירום, כלומר יש לו יכולת פינוי פצועים מעולה תחת אש.

עצם העובדה שפלאסאן סאסא השתמשה במוצר על המדף – שלדת הפורד, חסכה עלויות רבות ולכן עלות הקרקל נמוכה משמעותית מאשר כלים דומים אחרים שלא פותחו משלדה אזרחית. בנוסף לעלויות הרכישה הנמוכות, מי שישתמש בקרקל יוכל לקבל חלקי חילוף ושירות בכל העולם – בכל מקום בו לפורד יש נוכחות.

הקרקל הוא כלי חזק מאוד, בעל מנוע של 325 כ"ס, תמסורת אוטומטית וביצועים מעולים. הקרקל עוצב כדי לנסוע בחללים צרים, כמו סמטאות ערים. המשקל הנוסף של השריון לא משפיע בשום דרך על ביצועי הרכב. עם פיתרון המיגון החדש, הקרקל הוא בחירה מעולה כרכב לעימות בעצימות נמוכה, לוחמה אורבנית ומשימות הגנת המולדת.

פורסם
המשקל הנוסף של השריון לא משפיע בשום דרך על ביצועי הרכב. [/QUOTE]

וואלה. עם כל הכבוד, אין שום מצב שבעולם שתוספת משקל לא תשפיע על ביצועים.

(לא בא אליך בטענות, רק למי שכתב את הפסקה)

פורסם

לF350 Super Duty יש מנוע V8 בנפח של 7300 סמ"ק (אל תתפסו אותי במדיוק על הנפח..).

עם כמעט 80 קג"מ של מומנט סמוך עלי, או בעצם, סמוך על חוקי הפיסיקה, וגם על חוות דעת של אנשים שנסעו בF350, שצריך לשים הרבה מאוד משקל על רכבים כאלה שיהיה להם איזשהו קושי בנסיעה.

כמובן שיש השפעה של המשקל על הרכב.. אבל לא במידה שתקשה על הרכב להתנייד במהירות ובתאוצה סבירות עד טובות בשטח ובעיר.

אור.

פורסם

את ענין ה- "סמוך עלי או על חוקי הפיזיקה" אנחנו מכירים כבר מהעבר, כאשר תעשיות הרכב המפורסמות בארץ נאנסו להרכיב מיגון על תוצרת אמריקאית בגלל ענין כספי הסיוע; ראו ערך ה"אביר" וגם ג'יפ ה"סופה". לכולנו זכור כמובן אילו מוטאציות מסוכנות יצאו.

פורסם
המשקל הנוסף של השריון לא משפיע בשום דרך על ביצועי הרכב. [/QUOTE]

וואלה. עם כל הכבוד, אין שום מצב שבעולם שתוספת משקל לא תשפיע על ביצועים.

(לא בא אליך בטענות, רק למי שכתב את הפסקה)

אתה צודק רק לא ב 100%! אני כאחד שעבדתי פעם בפלסאן סאסא יכול לומר לך שנכון להיום חוץ מלהוסיף לרכב משקל אז עושים לרכב שיפורים מבחינת המתלים,ההיגוי והמנוע וכל דבר אחר רק שהרכב יהיה כמה שיותר קרוב בביצועים לאיך שהוא יצא מהמפעל(לפחות מנסים לעשות אותו קרוב למה שהוא היה פעם לפני המיגון).

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
לF350 Super Duty יש מנוע V8 בנפח של 7300 סמ"ק (אל תתפסו אותי במדיוק על הנפח..).

עם כמעט 80 קג"מ של מומנט סמוך עלי, או בעצם, סמוך על חוקי הפיסיקה, וגם על חוות דעת של אנשים שנסעו בF350, שצריך לשים הרבה מאוד משקל על רכבים כאלה שיהיה להם איזשהו קושי בנסיעה.

כמובן שיש השפעה של המשקל על הרכב.. אבל לא במידה שתקשה על הרכב להתנייד במהירות ובתאוצה סבירות עד טובות בשטח ובעיר.

אור.

לפורד F-350 ו F-550 ממודל 2004 ומעלה יש מנוע בנפח 6.0 ליטר עם 325 כ"ס לעומת מנוע 7.3 ליטר עם כ-230 כ"ס שהיה בדגמים הישנים יותר. זאת הודות למערכת הזרקת מסילה משותפת מהדור האחרון הפועלת בשיטה הפיאזו-אלקטרית. בנוסף הדגמים החדשים מצויידים בגיר בעל 5 הילוכים לעומת 4 בישנים יותר.

פורסם
לפורד F-350 ו F-550 ממודל 2004 ומעלה יש מנוע בנפח 6.0 ליטר עם 325 כ"ס לעומת מנוע 7.3 ליטר עם כ-230 כ"ס שהיה בדגמים הישנים יותר. זאת הודות למערכת הזרקת מסילה משותפת מהדור האחרון הפועלת בשיטה הפיאזו-אלקטרית. בנוסף הדגמים החדשים מצויידים בגיר בעל 5 הילוכים לעומת 4 בישנים יותר.

היה לי בניגריה ניסן פטרול אמריקאי 5.6 בנזין V8 ממוגן , הוא בקושי זז . יצא ברמזור כמו דהשבו ,שקע כשרק הריח בוץ. (היו לי השוואות טובות , למשל לפטרול 4.5 6 ציל בנזין)

אני מניח של -7.4 דיזל יש יותר מומנט , אבל עדיין אין חיה כזאת שמשקל מיגון לא משפיע עליה .

פורסם

אגב , אחד הקצינים שמסיעים אותי טרמפ לבסיס (רס"ן) שימש כבוחן של רכבים חדשים שנכנסים לשירות / גרסאות בשלבי פיתוח.

כל נסיעה איתו הוא מרתק אותי בסיפורים מעניינים, כמו ג'ימקאנה של ג'יפים ממוגנים, *** עריכה - נמחק תיאור רכב. ח'ברה זהירות עם בטחון שדה ***, וכו'.

לא יודע עד כמה זה נשמע לכם כיף, אבל הוא נהנה מזה. גם לי זה נשמע מעניין.

אביעד

פורסם

מעניין לדעת מה יקרה לתיבת ההילוכים האוט'

אחרי תוספת המשקל

[אני יודע למשל שבגרר אוט' יש בלאי ידוע של תיבת ההילוכים ושל הסרן האחורי עקב עודף המשקל]

גרריסט שפינה אותי מתאונה סיפר לי :-)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

צריך להיות נהג ממש גרוע, ע"מ לגרום נזק רציני לתיבה אוטומטית של משאית בזמן קצר. תיבות אוטומטיות משמשות משאיות כבדות כבר יותר מ-20 שנה, ועובדות ברכבים עם משקל של עד 80 טון.

אז אם רכב ממוגן שוקל בגבולות מכ"מ שלו - אין סיבה שיהיה בלאי מועץ לתיבה.

חוץ מזה, הרכבים האלא משמשים גם כגוררים לטריילרים, ובינתיים אף אחד בארה"ב לא התלוננן על בלאי מועץ של הגיר....

Spirit In The Dark

פורסם

חברה ,

בתור אחד שנוהג ונהג ברכבים ממוגנים מסוג זה אני אומר לכם שאתם מפספסים את הנקודה לחלוטין...

הרכב הזה לא מיועד לתחרויות בוץ למינהם - וכל מי שחושב שהרכב הזה אמור אי פעם לנוע בדרכים בוציות ומאתגרות למינהם טועה ובגדול.

רכבים מסוג זה נועדו להוביל לוחמים למבצעים ופעולות בט"ש באיו"ש - והם עושים זאת מצוין .

זהו פיתוח דיגום חדש יחסית של "הפורד" הצבאית שמוכרת לכולנו , פיתוח קודם הניב את ה"מוצר" החייתי למדי שנקרא בצבא "זאב".

"הזאב" עושה את עבודתו נאמנה וככל הנראה הפיתוח שראינו כאן נועד ליצור "חייה ממוגנת" קומפקטית יותר שתתן מענה במקומות בהם ישנה עבירות בעייתית - סימטאות וכ'.

בכל אופן הזמן יעשה את שלו ובעוד כמה חודשים אני מאמין נדע אם החייה הזו עברה את כל האישורים של נס"א וכל אותם גורמים שמאשרים בטיחותית / מבצעית רכבים מסוג זה.

מה שכן אין ספק שצורה החיצונית משקפת מראה קרבי למדי - נקווה שגם כך הביצועים.

החיים זה מ 0 ל 100 :onfire:

פורסם

באמת נראה כמו רכב ממוגן מאד.

זה מזכיר לי שיחה עם אבי וחבריו לגרעין נח"ל מוצנח, הם טענו שפעם לא היה לחיילים מיגון בכלל והם עשו סיורים בגפ"סים חשופים .

אבל הם הסבירו שבדיוק בגלל זה לא היו כמעט מקרים של ירי על חיילים שנסעו ככה, ככל שממגנים יותר ככה חוטפים יותר.

פעם, הידיעה שפגיעה בחיילים תגרום לתגובה קשה הייתה המיגון, היום הכל שונה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הענין הוא שאם אתה מעונין לשמור על חיי החייל, עליך למגן הרכב נגד מטען חלול ולא ירי נק"ל וזאת כמובן לא עשו פה. ירי של נק"ל כבר מזמן לא רלוונטי ולא מהווה את האיום המרכזי.

• תוכן חדש...