Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיזמון, חייב בזמן?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הוא סיוויק 2002, שעשיו מד המרחק שלה מורה על 95600 ובטיפול המתקרב (100K) היא אמורה לעשות טיימינג.

בטיפול הקודם אמרו לי שבחודש נובמבר צריך לעשות לה טיימינג, כמובן שהמוסך צודק במה שהוא אומר וממליץ (מוסך מורשה הונדה) אבל האם באמת חייב לעשות את זה בתאריך המצויין על פי יצרן הרכב!?

בהונדה זה או 100K או 5 שנים, המוקדם מבין שניהם.

תודה לכל העוזרים!!!

Polo 2012

פורסם

זו המלצת היצרן, שמבוססת על חשש מבלאי שנגרם במהלך הנסועה הזו, או בפרק הזמן הזה.

אם אתה חושב שאתה מבין יותר מהמהנדסים של היצרן - עשה זאת על אחריותך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הוא יודע שזה רשום בספר הרכב, הוא פשוט שואל אם זה "על אמת" או שרשמו את זה סתאאאאם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

1. האוטו כבר לא באחריות ככה שאין כאן עניין של קיום הטיפולים המצויינים בספר כתנאי למימוש אחריות.

2. מרכיב זמן בטיימינג חשוב מאוד, מה כתוב בספר? 5 שנים?

3. חודש-חודשיים לפה או לשם זה כנראה לא מה שמשנה כאן, אני מניח שאתה נכנס ל-100K עוד חודשיים-שלושה, כשתיכנס לטיפול שיעשו גם את הטיימינג.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חייב בזמן, יותר מוקדם - יותר טוב. לא לשכוח להחליף טיימינג יחד עם מותחנים, ככה לציין בפני המוסך.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אם אתה בן של גיידמק אז עזוב פשוט תחליף רכב.

מאוד חשוב !!! עדיף גם קצת לפני ובעדיפות מוסך מורשה.

אני מכיר 2 אנשים שלא החליפו בזמן ושילמו על כך מחיר כבד

פורסם

האמת...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

זה מאוד פשוט.

אתה בוחר לא לעשות טיימינג, חוסך כ1000-1500 שקל (האמת זה תלוי בדגם, יכול להיות יותר, יכול להיות פחות).

ממשיך לנסוע...

עושה 110 אלף...

עושה 113 אלף...

ובבוקר אחד נחמד אתה מתניע את הרכב, ואחרי שלוש דקות של מנוע עובד, פתאום הוא נכבה לך.

אתה לא מבין למה רכב חדש נכבה לך ככה פתאום באמצע החיים. אז אתה מניע שוב... ושוב... והוא עדיין לא מניע!

אבל עכשיו נחש מה עשית:

הרצועה נקרעה, גרמה לנפילת רוב השסתומים כלפי מטה ובום! הם מתנגשים בזה אחר זה בבוכנה שמנסה בכל הכח להעיף אותם החוצה!

בשלב זה המנוע בדיוק נכבה לך. אבל זה לא מספיק ואתה מניע שוב:

במצב כזה אם היו איזשהם שסתומים ששרדו, נופלים גם הם למטה, וגם הם ממשיכים להתנגש בבוכנה.

בכך אתה יוצר נזק מקיף, שיצריך שיפוץ ראש מנוע (ובהונדה זה גם תזמון משתנה, ככה שזה "טיפה" יותר יקר), ובנוסף אתה כנראה תצטרך להחליף את כל הבוכנות, ואולי חלק מהתלתלים שיכלו להתעקם/להיסדק מהמכות החוזרות... וכו'.

עכשיו תעשה חישוב כמה יעלה לך לעשות טיפול ושיפוץ מקיף למנוע חדש, לעומת להחליף רצועת טיימינג בזמן, ותחליט לבד מה בא לך לעשות.

עכשיו מבחינת הצד הפרקטי:

אצלי ברכב (רנו), קרה מצב דיי קריטי, בגלל ששני טיפולים ברצף, החבר'ה במוסכים המורשים לא ממש דאגו לספר לי שכבר מזמן הגיע הזמן להחליף טיימינג, ומצאתי את עצמי עם רכב של 260K, שהחליפו לו פעם אחרונה טיימינג בגיל 100K. כלומר באיחור של 40 אלף (אם לקחת בחשבון שהמלצת יצרן להחליף כל 120K), או של 60 אלף (אם לקחת המלצת מוסכים להחליף כל 100K).

הרכב כביכול שרד עוד 60 אלף נוספים על אותה רצועה, אבל זו הייתה מקורית, ולא תחליפית, ותאכלס לדעתי יש לי מזל דיי ענק בנושא. לא הייתי ממליץ לך לנסות את אותו הדבר על הרכב שלך. אצלי זה קרה בגלל מחדל דיי רציני ולא הייתי מסתכן ככה פעם נוספת.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקיי, הבנתי את המסר שבדבר. ולא הייתי מסכן את הרכב/מנוע.

התקשרתי עכשיו למוסך לקבל הצעת מחיר והם רוצים על כל הטיפול של ה100K 1650 שקל! הגיוני?

לא ממש ביררתי את החלפים עצמם, אבל בתור מחיר בסיס האם זה הגיוני? טיפול ממש יקר!!

Polo 2012

פורסם

אני לא הבנתי את השאלה, אתה שואל:

א. האם חייבים להכנס למוסך בחודש נובמבר ולבצע טיימינג? או שאתה יכול לסחוב עוד קצת עד לטיפול הקרוב? שלפי מה שנראה לי זה עניין של מקסימום עוד חודש.

ב. האם אתה יכול לדלג על ביצוע טיימינג בטיפול הקרוב ולהמשיך ליסוע?

אז ככה - אם התכוונת ל-א'. אני אישית כבר הייתי מחכה עוד קצת ומכניס את הרכב לטיפול + טיימינג, במקום להכניס פעמיים, מטעמי נוחות כמובן.

גם כך בחשבון שטיפול לא חייב להיות על 10K עגול ואם תקדים קצת לא יקרה כלום.

אם התכוונת לב' - כמו שכולם אמרו לפני, לא מומלץ לדחות ביצוע טיימינג מהסיבה שהנזק הפוטנציאלי הוא גדול מדיי.

פורסם
הרצועה נקרעה, גרמה לנפילת רוב השסתומים כלפי מטה ובום! הם מתנגשים בזה אחר זה בבוכנה שמנסה בכל הכח להעיף אותם החוצה!

בשלב זה המנוע בדיוק נכבה לך. אבל זה לא מספיק ואתה מניע שוב:

במצב כזה אם היו איזשהם שסתומים ששרדו, נופלים גם הם למטה, וגם הם ממשיכים להתנגש בבוכנה.

בכך אתה יוצר נזק מקיף, שיצריך שיפוץ ראש מנוע (ובהונדה זה גם תזמון משתנה, ככה שזה "טיפה" יותר יקר), ובנוסף אתה כנראה תצטרך להחליף את כל הבוכנות, ואולי חלק מהתלתלים שיכלו להתעקם/להיסדק מהמכות החוזרות... וכו'.

תסביר לי בבקשה איך שסתומים נופלים למטה אם גל הזיזים הפסיק להסתובב?

בעת קריעת רצועת תזמון, מה שייפגע הם השסתומים שנשארו פתוחים בזמן שהבוכנה עלתה למעלה. (יכול להיות יותר מצילנדר אחד, בגלל האינרציה שיש עדיין בגל הזיזים שימשיך להסתובב עוד טיפה לאחר קריעת הרצועה).

נזק מנסיון הנעה נוסף יהיה אך ורק בבוכנות/צילינדרים/שסתומים שכבר נפגעו (אני לא מזלזל בו, הוא יכול להיות גדול מאוד, אבל הוא לא קשור כעת לענייננו). אם צילינדר X (כולל הבוכנה והשסתומים) לא נפגע בעת הכיבוי הראשוני כיוון שהשסתומים היו סגורים - גם אם תנסה להניע עוד 200 פעם , לא יקרה כלום.

אגב - קוראים לזה טלטלים, כי מטלטלים אותם כל הזמן, כמו בשב"כ.

תלתלים יש על הראש (לא לי, לי יש הכנה לקרחת, אבל בקרב האוכלוסייה הצעירה יש).

פורסם

תכניס את האוטו לטיפול לפני הזמן,אך לא מומלץ לדחות טיימינג.

בקשר לתלתלים שמר,זה בקרב התימנים :lol: .

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
תסביר לי בבקשה איך שסתומים נופלים למטה אם גל הזיזים הפסיק להסתובב?

בעת קריעת רצועת תזמון, מה שייפגע הם השסתומים שנשארו פתוחים בזמן שהבוכנה עלתה למעלה. (יכול להיות יותר מצילנדר אחד, בגלל האינרציה שיש עדיין בגל הזיזים שימשיך להסתובב עוד טיפה לאחר קריעת הרצועה).

נזק מנסיון הנעה נוסף יהיה אך ורק בבוכנות/צילינדרים/שסתומים שכבר נפגעו (אני לא מזלזל בו, הוא יכול להיות גדול מאוד, אבל הוא לא קשור כעת לענייננו). אם צילינדר X (כולל הבוכנה והשסתומים) לא נפגע בעת הכיבוי הראשוני כיוון שהשסתומים היו סגורים - גם אם תנסה להניע עוד 200 פעם , לא יקרה כלום.

אגב - קוראים לזה טלטלים, כי מטלטלים אותם כל הזמן, כמו בשב"כ.

תלתלים יש על הראש (לא לי, לי יש הכנה לקרחת, אבל בקרב האוכלוסייה הצעירה יש).

וואלה שמר, צודק, העניין עם ה"תלתלים" - מה אני אעשה "אני עברית קטן"...

לפעמים. וכנראה התלתלים שלי עשו לי קצת בילבולציה. :wink:

ולגבי השסתומים - כמו תמיד...

אי אפשר עליך...

מודה בטעות. אבל אני מאמין שהבחור בכל מקרה הבין את הכוונה הכללית של היחס בין אלף שקל על טיפול, לבין כמה אלפי שקלים (או מעל 10 במקרים מסויימים) על שיפוץ מקיף למנוע.

אגב - לי הטיפול של הטיימינג (יחד עם הטיפול הרגיל) עלה 1400 שקל, ככה שאני מניח שזה מחיר סביר (בייחוד שהרכב שלי משנת 97 ושלך מ2002).

בברכה!

יונתן.

פורסם
1. האוטו כבר לא באחריות ככה שאין כאן עניין של קיום הטיפולים המצויינים בספר כתנאי למימוש אחריות.

יובל, מדבריך ניתן להסיק כי כל מה שקורה לאחר תקופת האחריות הוא על חשבון בעל הרכב.

לשם כך אני רוצה לחדד את העניין ולהבהיר נקודה חשובה: ליבואן יש אחריות מסויימת גם על מה שקורה אחרי תקופת האחריות.

נניח ובסיביק המדוברת היתה נקרעת רצועת טיימינג ב 60,000 ק"מ, אחרי 3 שנים על הכביש - שזה, לצורך הדוגמא, שנה אחרי תום האחריות.

אתה חושב שבעל הרכב צריך לממן את כל התיקון ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...