Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב כמו שחלק אולי שמו לב האוטו שלי נהיה כוכב בלוחות מכירה, הסיבה היא? אמממ לפעמים אין כוח! מהכסף כבר לא אכפת כי השקעתי עליה המון ואני מוכר אותה בפחות ממה שקניתי, מה שכן זה עצבים שהייתי מוציא עליה והחוסר פרקטיות של האלפא שלי. רכב לסופי שבוע בלבד! גם הכנסתי אותה בפעם האחרונה למוסך והיא חזרה עם יותר בעיות ממה שהיו :( אבל זה שטויות וזה יסודר בכל מקרה.

אז אם כבר לא ממש אכפת לי להפסיד כסף, מבצבץ הרעיון לעבור לרכב אחר, יש כמה וכמה אופציות, לא ניכנס לזה.

התקשר אליי כרגע בחור עם גולף MK1 מראה סטייל GTI שרוצה על הרכב סכום לא בעייתי, הרכב 3 חודשים בלי טסט, הוא מבטיח לסדר לי שם כמה וכמה דברים לפני, הרכב במצב נסיע, מנוע 1.3, גיר 4 הילוכים ידני.

ההצעה מאוד משכה אותי אך השאלה היא האם אני שוב קופץ על מציאות כמו פעם או שפה הכל כבר יותר הגיוני?

קראתי המון על הרכב אל ברצוני לשמוע בבטחה כמה דלק הוא זולל ועד כמה הטיפול בו זול\יקר? עד כמה ניתן לשדרג אותו מבפנים? (למשל 1\איי אקס ספורט ניתן לשים מושבים של 106 GTI, אז ברצוני לדעת איך זה שם? כי באלפא לפי התפיסה שלי זה או מקורי מרופד או באקט).

קיצר לזרוק הכל? את כל עניין האלפא ולעשות התחלה חדשה... מבחינת כסף באמת לא כזה נורא, כסף בא והולך ובגיל שלי זה עוד שטויות אבל העצבים זה כבר מזיק.

את הגולף אני רואה כיותר זולה לתחזוקה, יותר קלה ליישור קו מכל בחינה, וכמובן צריכת דלק שאולי תוכל להחליף לי קצת את האוטובוס ואני באמת אוכל להנות וגם להשתמש ברכב בתור רכב יום יומי.

עוד שאלה, עד כמה הן (בכללי) שומרות על האמינות שלהן?

שוב אין בעיה להשאר עם האלפא, את ההשקעה בה אני עושה עם חיוך ומדי פעם עצבים, החלפתי חצי פרונט כבר מלמטה או אפילו יותר... מבחינת יישור קו השקעתי כ 7 אלף! כל זה בחצי שנה! ואת האמת? לא מרגיש כמעט הבדל ברכב! למה? כי חיצונית אותו דבר, פנימית אותו דבר, נוסעת אותו דבר (ב 80 אחוז).

מה דעתכם בכללי?

בקצרה? אני רוצה חיים פשוטים יותר... לא רוצה יותר כמויות של עצבים וכו'. השאלה היא האם הגולף המזדקנת הזאת תתן לי את זה?

ויאללה, שלא אעשה עוד טעויות בחיי אני ארשום את המחיר והפרטים.

חיצוני? 2 דלתות, יפה, צבע כסוף, שטויות סטייל GTI , גלגלים מקוריים, סאן רוף.

פנים? מצב נורמלי, מושבים נורמלי והכל נורמלי (לא ראיתי אותה אך זה מה שנאמר), ח''ח ובטח עוד שטויות

מנוע מקורי 1.3, גיר 4 הילוכים מקורי... לפני המכירה יסודר חיישן של הוונטה + מצבר ואולי עוד משהו.

הבעלים מתחייב שהאוטו יעבור טסט (בלי קומבינה)

צינורות תא מנוע נאמר לי שבסדר, צמיגים בסדר והכל סה''כ בסדר (שוב לא ראיתי ולא יודע עד כמה זה נכון)

המחיר הוא 5K ולא ניסיתי ממש להוריד.

האוטו שנת 83

3 חודשים בלי טסט!

אז שווה את הכסף או שלא? לשיפוטכם!

רק לא לחפור לי בקשר לשום דבר... רק לומר את דעתכם על הגולף, על המחיר וכו'.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ראיתי... ההצעה שהוצעה לי בהרבה יותר מושכת...

ולא לשכוח את עקרון ה 3 דלתות שיש לי... :)

זזתי לעבודה, ארחיב מאוחיר יותר אם יהיה צורך...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

השאלה היא מה אתה מצפה מהאוטו?

הרכב סה"כ אמין פשוט וקל לטיפול,עולם אחר לעומת האלפא..

לעומת זאת,מבחינה דינאמית אין למה לצפות יותר מדי,גולף 1300 לא היתה לי אבל היתה שירוקו 1300 מודל 82 שאמורה להיות זהה והיא היתה עגלה אמיתית. המנוע אמין וחסכוני אך חלש וחסר חיים.

הפנים ספרטני מאד,הפלסטיקה בסיסית ומצבה היום תלוי באופן שבו נשמר הרכב מקרני השמש.

אם יש אפשרות חוקית להחליף למנוע גדול יותר אז אולי כדאי..

גולף 1300 היא ממש אבל ממש לא ג'י טי אי אבל לשאלתך אחרי ישור קו בסיסי ובהנחה שהרכב לא גמור היא תיתן לך חיים שקטים יחסית אך משעממים לאללה.

המחיר תלוי גם במצב החיצוני,בדוק חלודה ורקבונות וזכור שפחחות וצבע עולים כמעט כמו כל הרכב..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כן הבנתי שאת הריגוש של האלפא לא יהיה, בטח ובטח שלא מהמנוע (תאוצה, חובב סל''ד גבוה, רעש מהמם של בוקסר + קרב' :) כמובן שזה לגבי האלפא)

מה שחשוב לי יותר כמובן זה השליטה וההתנהגות של הרכב (האלפא בנתיים מספקת אך לא משהו בגלל בוקסות שצריך להחליף).

שם אני מאמין יהיה פחות יישור קו ואפשר יהיה לעבור לחלק היותר כיפי :)

גם הרכב לא שוקל הבה (800 וקצת קילו) אז אמור לזוז יחסית בסדר (כמובן גם 4 הילוכים מסרסים?)

השאלה העיקרית זה האם הרכב שמר על האמינות שלו עד עכשיו או שלא?

באלפא יש לי תוכניות מרובות של ממש

קודם כל לטפל ברדיאטור בעקבות הטיפול האחרון שנעשה :neutral:

בוקסות

מוטות מייצבים

צמיגים קדמיים

בלמים של 16V

בולמים קוני קדימה

וכו' וכו', חייב מושבים דחוף כי של הנהג דיי גמור וכל שאר הפנים זה יותר עניין של זמן ופחות של כסף

חיצוני, פחחות וצבע כ 6K ועוד המון חלקים מסביב כמו שיפוץ פגושים + פסי קישוט ועוד ועוד...

חוץ מ'זה עם האלפא עשיתי סה''כ כ 2K ק''מ! בגלל כל הדברים שכתבתי למעלה... עם הגולף אני הייתי רוצה לשנות זאת ולהתחיל לטייל בארץ.

זה הכל לבנתיים... כמובן הרשימה ממשיכה בראש.

מה שטוב באלפא זה שאני כבר יודע מה נעשה, מה לא, מה דפוק, וכו'

אבל שוב הצריכת דלק לא רקטית בכלל... ובכלל הנוחות והמראה של הרכב כרגע מזוועים אותי (אחרי ששמים 7 אלף והכל נראה אותו דבר זה מבאס... אין תחושה של תוצאות או התקדמות)

הקיצר הגולף בא לי בתור רכב יותר פרקטי, בעל פוטנציאל יותר בכיוון של מתלים וטיפה מנוע, אמין, צורך פחות דלק, חלפים זולים ועוד. האם הוא כזה?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

דעתי:

הגולף תהיה, כנראה, אמינה יותר (ממש לא בטוח) וזולה יותר לטיפול, אבל כל שקל שתוציא (ואתה תוציא) עליה תוציא בפחות כיף ופחות מחוייך.

הגולף פחות יפה, פחות יחודית ולא ממש ספורטיבית.

אם תקנה את הגולף עדיין תשאר עם רכב ישן, זה לא שאתה תחליף למשהו מודרני וחדיש משמעותית.

השקעת כבר סכום לא מבוטל באלפא,

נכון שלפעמים זה נראה כאילו אין סוף להשקעה...

יודע מה? באמת אין סוף. האוטו אף פעם לא יהיה מושלם, תמיד צריך לסדר איזה משהו קטן או לשפר ולהוסיף משהו אחר...זה חלק מהכיף, ההתעסקות, הירידה לפרטים.

בקיצור,

גם האלמנט הכלכלי לא בהכרח מצביע לכיוון הגולף...ועוד לא התחלנו לדבר על האלמנט הפסיכולוגי, פה הספרינט מנצחת!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קאספר, ברור שחלק ממה שכתבת נכון גם מבחינתי, אלפא וגולף ישנה אין פה מה להשוות (חייב לעשות סיבוב על הגולף לראות כמה זה עגלתי ביחס לספרינט).

העניין הוא לשלב יותר פרקטיות עם ספורטיביות, לשלב את הרכב ביום יום...

עם האלפא אי אפשר בכלל לקבוע משהו... סתם לדוג', קבענו עם חברים לנסוע לטבריה, הרכב שלי נכנס הרבה הרבה לפני הנסיע למוסך, יצא מהמוסך אחרי שעבר טיפול קצת רשלני באחד החלקים וגם נשארתי בלי גרוש לתקן את הרשלנות בעקבות השקעה בטיפול עצמו!

זה לא פרקטי, זה לא כיף ולפעמים עולה המחשה, בשביל מה הרכב אצלי אם אפילו פעם ב... אני לא יכול לנסוע?

זאת הבעיה שלי! אני רוצה שיהיה רכב שכשבא לי אני אסע בו בלי להשקיע אלפי שקלים לפני.

חשבתי על עוד רכבים אבל בנתיים לא מעלה את זה ממש ברצינות.

בנתיים הדיבור שלי הוא קצת באויר כי עוד לא ראיתי את הגולף, אני ארים את התחת כנראה לנסוע לראות אותה (כבר יש קצת ידע במכונאות למזלי :) וקצת נסיון).

אח''כ אני אעדכן... אולי שווה לעשות רשימה של ליקויים שאני אשים לב ושל דברים שמציקים לי ולראות מה ההשקעה שתעמוד בפניי בקניית הגולף...

חלק מהדברים זה כמובן גיר 4 הילוכים... זה חייב יהיה להשתנות ישר.

ויש עוד גולף, מונמכת, מוקשחת, 2 דלתות אך יותר יקרה, 1.1 וגיר 5 הילוכים...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם כבר אתה רוצה גולף שכזאת ואתה יורד מאלפא שכזאת - אולי חפש גולף עם מנוע מעט יותר גדול? 1600 למשל (מישהו אמר GTI?)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

העניין הוא לשלב יותר פרקטיות עם ספורטיביות, לשלב את הרכב ביום יום...

עם האלפא אי אפשר בכלל לקבוע משהו... סתם לדוג', קבענו עם חברים לנסוע לטבריה, הרכב שלי נכנס הרבה הרבה לפני הנסיע למוסך, יצא מהמוסך אחרי שעבר טיפול קצת רשלני באחד החלקים וגם נשארתי בלי גרוש לתקן את הרשלנות בעקבות השקעה בטיפול עצמו!

חוששני שפשוט אין רכב שמתאים לך.

אין רכב שיתן לך שילוב מושלם של ספורטיביות עם שימושיות ליום יום בתקציב שלך. פשוט אין.

והדוגמא שנתת היא בדיוק הסיבה שבגללה תמיד צריך להשאיר כמה אלפיות בצד כשמחזיקים רכב ישן - פשוט אי אפשר לדעת מה יקרה ומתי.

אני לא יודע מה הדרישות הספורטיביות שלך מהרכב, אבל מכיוון שאני מניח שאתה נהג חדש וצעיר ומניח שאתה לא יוצא מכל סיבוב בשכונה על הצד, מחזיק היגוי יתר בכל כיכר ומוריד בדאבל-קלאצ' בכל הזדמנות, ובסך הכל רוצה להנות קצת מהנהיגה השגרתית - חפש רכב שנוטה לכיוון השימושי על חשבון הספורטיבי. כך לפחות תעלה קצת במודל, מה שכנראה יעלה גם את השימושיות והאמינות של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אף אחד לא דיבר על ספורטיבי ומושלם! אני מדבר על משהו שיתן תמורה ספורטיבית מבחינת התנהגות הרכב ויהיה שמיש ביום יום... זה הכל.

והכוונה לספורטיב, לא משהו מטורף...

golf gti ישנה? אם ללכת על זה אז עדיף כבר להשאר עם האלפא... אין פה שום עדיפות וזה יהיה בעייתי באותה צורה! רכב ספורט + ישן = הרבה צרות.

אני נוהג רגוע לרוב... ושוב מה שחשוב לי זה ההתנהגות! הגה מדוייק וכו', על זה אני לא מוכן לוותר!

כאפשרות יש גם AX gt שלאחרונה פגשתי אפילו יד ראשונה וידיים נמוכות במחירים סבירים.

מיעוץ עם מכונאים אמרו לי יהיו לי חיים שקטים יותר, דומים אך שקטים יותר ופחות תמורה (עם זה אין לי בעיה).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מבחינת הנאה, אתה צפוי להתאכזב קשות במעבר בין האלפא לגולף. אני ממש לא צריך לספר לך על ההנאות שטמונות באלפא, וגם לא על העובדה שהגולף לא תתקרב לסיפוק הזה. בנוסף, היא עלולה לדרוש גם סכום התחלתי לא מבוטל.

אני אישית הייתי מחזיק את האלפא (הייתה לנו ספרינט 6 שנים, ואין יום שאני לא חושב על לקנות אחת במקום הXT).

אם תאמר לנו מה בדיוק התקציב (האם רק סכום המכירה, או שיש תוספת) אולי יוצעו אופציות עדיפות מהגולף.

עריכה:

ושוב מה שחשוב לי זה ההתנהגות! הגה מדוייק וכו', על זה אני לא מוכן לוותר
לאחר קריאת ההודעה האחרונה, נשמע כי 106/ 306 יתאימו לדרישה. מניסיון אישי בבעלות הXT, היא עונה על הדרישות, למרות שהיא לא חזקה מהאלפא (אבל לא יודע באיזה מצב שלך, ככה שקשה להשוות מהבחינה הזו).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

חשבתי על 106xs ושוב רק 3 דלתות! לא מתפשר על 5!

התקציב? בוא נאמר ככה שאצטרך לעבוד קצת אך זה לא בעיה...

חוזק מנוע לא כ''כ אכפת לי... גם מישהו שאני מכיר עם 106XSI מנוע 1.6 וקצת שיפורים, נהג על האלפא אמר שזה מטוס ככה ש...

על תאוצה אני מוכן להתפשר... כמובן יש גבול... ואלפא היא אלפא בגלל הריגוש שהיא נותנת, ברור שאין כמוה...

שלי מנוע 1.7, 8 שסתומים, קרב', מנוע במצב טוב (הושתל בדצמבר 2004) ורוב היישור קו שלי מתבסס על מתלים ומערכות אחרות...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...