Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'קאלקה לרכב

samiking
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום!

אני עובד בתור נהג בחברה שמספקת שירותים רפואיים עד הבית (אני נוהג לביתו של החולה והרופא יושב לידי באוטו).

השאלה שלי,

מאיפה אני משיג אישור להרכיב צ'קאקלקה לאוטו שלי?

שנה טוב!

פורסם

ע"פ תקנה 62(ב) לתקנות התעבורה:

רשאים כלי הרכב הבאים להפיץ אור מהבהב:

1.כחול או כחול-אדום:רכב משטרה,משטרה צבאית,רכב הג"א וברכב צה"ל שאושר כרכב בטחון.

2.אדום- אמבולנס של מד"א,של צה"ל ורכב כיבוי אש.

3.אדום ובאישור ועדה משותפת לרשות הרישוי ולאגף התנועה גם כחול-רכב שאישרה רשות הרישוי כרכב בטחון.

4.צהוב-רכב גרירה וחילוץ,רכב עבודה,רכב ליווי(לפי תקנה 85 לת"ת),רכב המוביל מטען חורג וכל רכב שקיבל אישור מרשות הרישוי.

הרכב רשאי להפיץ אור מהבהב רק אם הדבר דרוש למילוי התפקיד המוטל עליו ובשעת מילוי התפקיד בלבד.

מאחר ואתה לא נוהג ברכב ביטחון רשמי אלא ברכב פרטי, לכאורה האפשרות היחידה העומדת בפניך היא לפי סעיף 3 להיות מוגדר כרכב ביטחון.

ע"פ תקנה 13 לתקנות התעבורה רכב ביטחון הוא:

אמבולנס של מגן דוד אדום או אמבולנס שניתן לגביו אישור לגבי היותו רכב ביטחון מאת מנהל משרד הבריאות או מטעמו, רכב של משטרת ישראל או של צבא ההגנה לישראל, רכב לכיבוי שריפות ורכב אחר שאושר ע"י רשות הרישוי כרכב ביטחון.

מעשית, שכח מזה. עם כל הכבוד לעובדה שאתה מסיע רופא, אתה עדיין לא אמבולנס אלא נהג בעל רשיון רגיל ברכב פרטי.

להיות מוגדר כרכב ביטחון אומר שכשאתה מפעיל את הסירנה והאורות אתה יכול במגבלות מסויימות לעבור על חוקי תנועה מסויימים. זו לא הגדרה שמקבלים בקלות.

ובכל מקרה - זה ממש אבל ממש לא משהו שאתה יכול בעצמך לבקש. המוסד בו אתה עובד יכול לנסות להגיד בקשה רשמית למשרד הבריאות להיות מוגדר כאמבולנס ואז תצטרך כמובן שהרכב יהיה מוגדר ברשיונו ובמפרט שלו כאמבולנס והנהג שינהג בו יהיה בעל רשיון אמבולנס, או להגיש

בקשה מיוחדת לרשות הרישוי להיות מוגדר כרכב ביטחון. אם הם לא רוצים לעשות מעצמם צחוק הם לא יגישו בקשות כאלו מגוחכות עבור רכב פרטי שמסיע רופא.

• תוכן חדש...