Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אהלן ;-)

ראשית אפתח בשאלה שטרם קיבלתי עליה תשובה חד משמעית ומגובה בהסבר הגיוני;

המוט המייצב המותקן ברכב תפוס לשלדה בד"כ ב-2 נקודות עיגון שהן בעצם כמו "אומגה" שסוגרת על המוט המייצב עם גומיה בפנים.

במצב בו המוט המייצב מנותק מהמשולשים\רכיבי שלדה ותפוס רק ב-2 נקודות העיגון שלו, האם תנועת המוט המייצב (ע"י משיכה\דחיפה בכח היד) צריכה להיות קלה יחסית - או שהגומיות המעגנות את המוט (בתוך האומגה) אמורות לתת לו קשיחות\התנגדות מסויימת שדורשת הפעלת כח לשם תזוזה ? (ואם כן, אז כמה ?). אשמח לקבל תשובה מדוייקת בעניין - ממי שמבין ומתמצא היטב בנושא.

שאלה נוספת בעניין כיוון מתלים:

האם כיוון מקסימלי של זווית CASTER גורעת מתכונה חשובה אחרת ברכב ?

לפי המאמר של מוטי, ככל שהזווית הנ"ל גדולה יותר - כך מתקבל יותר camber בסיבובים, מה שלפי המאמר של מוטי צריך לשפר את יכולת הפניה של הרכב ולהוסיף יותר משקל\כובד להגה. אין לי בעיה עם עוד משקל בהגה - השאלה היא האם לא פספסנו משהו בדרך ואם זה כל כך טוב, למה לא כל היצרנים משתדלים לעשות מערכת מתלים בעלת זווית קאסטר גדולה ככל שניתן ?

תודה למשיבים

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המוט המייצב אמור במצב אותו אתה מתאר להשאר במקומו. עם זאת, הסטה שלו עם היד לא אמורה להיות קשה.

לגבי הקדם אופן, הרי שתקבל שפיעה חיובית יותר בגלגל הפנימי ושלילית יותר בגלגל החיצוני בעת סיבוב ההגה. אתה תרגיש ביציבות כיוונית משופרת ובהתנגדות עזה יותר לסיבוב גלגל ההגה בעת נסיעה, התנגדות שתעלה עם המהירות. נתוני היצרן הם פשרה שמתאימה למשתמש הרגיל, ובהחלט לא תמיד מתאימה למחפשי היצובות הגבוהה יותר ויכולת תקיפת פניות. אני שיניתי בסאאב 99 שלי את הקדם אופן (תוספת חיובית) וגם את השפיעה (תוספת שלילית) והמכונית נועצת צמיגים בסיבוב בצורה מרשימה מאוד. מעט התת היגוי שהיה בעבר, נעלם וההתנהגות נייטרלית לחלוטין.

שנה טובה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, תודה על התגובה.

קראתי שפע אינפורמציה על עניין הקאסטר באינטרנט. ב 99% מהמקורות נכתב כי היתרונות של הקאסטר הן לצד מעט מאוד חסרונות, אם בכלל, שמרבית ה"חסרונות" סוכמו בעיקר בנושא עניין הקשחת ההגה (דבר שצריך לקחת בחשבון במיוחד במכונית ללא ה"כ) ורגישות מעט גבוהה יותר בהגה בזמן מעבר על פסי האטה.

מעבר לכך בכל המקורות ציינו שקיים יתרון בולט של הקטנה באופן משמעותי של תת-היגוי, תחושה כבדה יותר בהגה, יציבות בקו ישר ותוספת מבורכת של אפקטיביות ההיגוי בזמן סיבובים.

נראה לי שהעניין שווה ניסוי לאור העובדה שיש בו בעיקר יתרונות ומעט עד כמעט כלום חסרונות. במקרה הכי גרוע תמיד אפשר לחזור לכיוונים הנוכחיים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החיסרון בזוית קסטר גבוהה היא ברגישות נמוכה יותר בפניות וממהירות תגובת היגוי נמוכה.

לכן יצרנים מקבעים את זווית קדם האופן לנקודת פשרה של יציבות במהירות גבוהה תוך שמירה על תגובות היגוי נאותות.

נסה לדמיין אופנוע הרלי בעל זוית קסטר חזקה ,שהגלגל שלוח לפנים באופן מוגזם, השליטה בסיבובים כמעט בילתי אפשרית.

פורסם

דניאל, יש הבדל גדול מאוד בין אותו האופנוען שהכידון שלו שלוח קדימה ב-20+ מעלות ויציבותו תלויה בגלגל אחד לבין 2-6 מעלות במיתלים של מכונית שיש לה שני צמיגים שמסתובבים.

מעשית, מכיוון שגם ככה כמות הקאסטר שניתן לקבל מכל רכב היא מוגבלת למדי, אין לי בעיה להמליץ על המקסימום האפשרי, נדיר שהזוית תהיה גבוהה מ-6.5 מעלות וגם זו דוגמא קיצונית למדי.

מוטי

פורסם

20 מעלות? נסה 55 מעלות... שיתוף האופנוען היה לצורך המחשת העניין, למעשה ברוב כלי הרכב אין אפשרות לכוון אף זווית מתלה למעט כוון גלגלים. ונכון שבאילו שיש להם כוון זה לא מסתכם בהרבה, אך עדיין יכול להשפיע על תגובות ההיגוי.

ללא קשר לדברי, ההסבר היה למה בכל זאת יצרן בוחר בזווית קדם אופן סולידית (ברכב סולידי) ולא מתפרע ונותן לגלגלים להתשתלח קדימה ללא גבול, כי בכל זאת יש חסרונות.

פורסם

דוגמא קיצונית לזוית קדם אופן,בעגלת הסופר הציר מקדים את תנועת הגלגל ,ואנו מבחינים תמיד בגלגלים שהם "רוקדים" מצד לצד ,הדוגמא היא חיזוק לדבריו של מוטי של איבוד תחושה ושליטה בהיגוייגאל

פורסם

תישאר תמיד עם ראש פתוח ,בעגלת הסופר יש גלגל המסתובב על ציר ,וכאשר אנו דוחפים את העגלה ארבעת הגלגלים מסתדרים( כנגד כיוון הנסיעה כלומר נגררים אחרי הציר)ומאפשרים לעגלה לנוע קדימה מיידית אם הגלגל היה בדיוק מתחת לציר היה לך קשה מאוד לדחוף אותה קדימה זוהי המחשה מחיי היומיום לזוית קדם אופן ,וזכור העגלה קדמה למכונית ,וגם הדוודים קיטור, הסקה

יגאל

פורסם

אני קצת מבין בזוויות היגוי בשביל לקבל דוגמאות מבה"ס למכונאים על קדם אופן (הזכרת לי נשכחות...:-) )

זווית קדם האופן הכרחית וזה ברור לכולם, אך הדיון נסוב סביב היתרונות או החסרונות בהגדלת הזווית מעבר לתכנון היצרן.

מה דעתך?

**חידה- מה הזווית קדם האופן שנותנים למריצה?

פורסם

85 מעלות יש דוגמאות גם מהילדות על אופני הצ'ופר וקורקינט הלגרים(רוצה לחזור?) הכל מתחבר יחדיו ככל שהזוית שלילית יותר תגובת ההגה איטית יותר וכנל המשוב מההגה

יגאל

פורסם

תודה לכולם על התגובות - ובהמשך לכך עוד כמה שאלות;

בכמה וכמה מקומות נכתב שאם מגדילים את זווית הקסטר אז מקבלים גם יותר steering efectivness והגדילו והסבירו שמדובר כאילו הוספת עוד קאמבר בזמן סיבוב, מה שיעזור הן לתחושה והן ליעילות ההיגוי עצמו בזמן סיבוב (פחות תת היגוי).

לפי מה שאתם אומרים- אם מוסיפים עוד זווית קאמבר אז בעצם אני עשוי להביא להיגוי *איטי* יותר - ולאור מה שנכתב באתרים בחו"ל, זה לא עולה בקנה אחד עם מה שנאמר כאן.

יש למישהו הסבר קצת יותר מדוייק ? (שקשור לתחום הרכב בלבד...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...