Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרבי או לא? זאת השאלה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקשר ל

אני לא יתן לך דוגמא לדבר כזה, משום שזה משהו שאתה צריך למצא לבד. אבל אני יכול לתת לך דוגמא של דבר מאוד רקוב במדינה הזאת - אנשים כמוך שמשתמטים בגלל שלא ב**ן שלהם, ועוד מצדיקים את עצמם בתירוצים עלובים. אתה לא מבין כאן את העיקרון - חיילים הגנו עליך כל חייך, ועדיין מגנים עליך. (ואני לא מדבר רק על הקרביים, אני מדבר על כל הצבא) אבל לך לא נאה להחזיר בחזרה. אתה פשוט כפוי טובה שאוהב לקבל, אבל בחיים לא יתן בחזרה.

מסכים עם כל מילה :mm_yeah:

ואם אפשר להוסיף, חוץ מהתרומה למדינה ולאזרחיה אתה לומד המון בצבא, דברים כמו משמעת ועבודת צוות, עזרה לחברים, לאכול ביחד להתקלח ביחד לישון ביחד. אתה עוזר לחבר בעת צרה, תופס לו את היד בריצה עם ציוד מלא (נשק, אלונקה, אפוד, שחפ"ץ, מחסניות וקסדה) כדי שכולם יעברו ביחד, אין עוד אדם לאדם זאב כמו שאתה רואה באזרחות.

ולומר את האמת, אני בסך הכל צעיר מת, חודש וחצי בצבא ורק אתמול סיימתי טירונות (יוצא לקורס בקרוב, מי יודע אולי אפילו אני אעלה את רמת הרובאות שלי), אבל למדתי הרבה ותמיד שואף לעוד.

וד"א, כל חייל במערכת הצבאית תורם לה, גם הפקיד הכי קטן בבקום, משקית הת"ש או המזכירה במנהל הגיוס בתל השומר, כי בשורה התחתונה אף לוחם לא היה יכול ללחום וקצין לא היה יכול לתפקד ללא תמיכה היקפית מתומכי הלחימה.

אני עדיין בתחילת דרכי, אבל למדתי מקרוב שללא הצבא וללא כל חייל וחייל במערכת הצבאית אנשים כמוך לא היו יכולים לשבת מול המחשב ולהביע דעה.

את הטירונות שלי עשיתי בזיקים, 1200 מטרים מעזה, ראיתי את אותם האנשים שמגינים עלינו מקרוב (למי שהיה בזיקים יודע שהמטווחים והשדאות נעשים כמה מאות מטרים בודדים מהגבול של עזה, אפשר ממש לראות את הטנקים והדחפורים מוכנים לצאת ליציאה לעזה בשעת הצורך) וללא החיילים שעומדים שם בגבול וטוחנים שמירות ומסכנים את החיים שלהם 24\7 לא היינו יושבים כאן היום, ואם כל אחד היה מתחיל להמציא תאוריות למה כן להתגייס ולמה לא וזה היה בידיים שלו לא הייתה לנו כאן היום מדינה.

כמו שאמרתי אני רק בתחילת דרכי, אבל למדתי המון בזמן קצר, ואני יודע שזו לא הייתה טעות להתגייס ואני אפילו גאה לומר שאני חייל בצה"ל ומקווה ללמוד כמה שיותר בזמן השירות שלי בצבא. אני לא הולך להיות "ג'ובניק" ואני גם לא אהיה בסיירת, אני במקום טוב באמצע. אני יודע שאני הולך לתת 3 שנים מהחיים שלי, ואם כבר חתמתי אז אני הולך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין עוד אדם לאדם זאב כמו שאתה רואה באזרחות.

.

יוסי הצחקת אותי......אתה באמת צעיר מת.......:-P

צא מהסרט של הטירונות בחיים האמיתיים שיש שמירות,תורנויות ושבתות כל אחד דואג לתחת שלו.

הטירונות זה בועה.

פורסם

לbg41

היית בסיירת?

כנראה שלא ,היום הרבה מהסיירות עושות קווים כמו גדודים,רק שבדרך אתה בתחרוות של "מי יקבל סיכה"

אני באתי מרקע של קיבוץ שכמעט כולם הולכים לסיירות,ורציתי רק סיירת ,ובסוף הגעתי לגדוד ,ואם הייתי מתגייס היום שוב הייתי חוזר בדיוק לאותה מחלקה (טוב נו ביום ראשון )

לגבי אדם לאדם זאב,אני שומע דיבורים של חברים שהיו ג'ובניקים ,וכל הסיפורים הם על איך דפקו אותם בתורניות ואיך הם דפקו בחזרה,לא שבקרבי הכל מושלם ,אבל שם המצב הרבה יותר טוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
צא מהסרט של הטירונות בחיים האמיתיים שיש שמירות,תורנויות ושבתות כל אחד דואג לתחת שלו.

הטירונות זה בועה.

כנראה הבועה שלי התארכה למשך כל זמן השירות. סגלגלה משהו.

מחפש סאבפריים קדמי למיני (שנת 76 ומעלה, בורג אחד בכל צד).

פורסם
חבל שאתה גורם לי להגיב סתם בשרשור המיותר הזה {בלי לפגוע בפותח השרשור} , אני עייף ועוקצים אותי יתושים עם קדחת.

עזוב.

דבר אחד לא הבנתי , לפני 24 שעות הטפת לבחור לחשוב רק על הכסף , ועכשיו אתה מזדעזע מרדיפת בצע ושטחיות של אחרים?

איפה ראית שהזדעזתי בדיוק?

מה עם קצת הבנת הנקרא?

אני לא מזועזע בשום אופן מההנהגה ומהשחיתות. אני דוגל בזה ורק אומר שעובדים על כולכם בעיניים ועושים עליכם כמויות כסף. אני אישית שמח מאוד לקחת חלק במנגנון הזה ולנצל את האנשים הפשוטים בכמה שיותר כסף ולחיות טוב, כל עוד אתם עושים צבא וקורעים את התחת והולכים לישון בשקט בלילה.

לא אכפת לי שתמותו בצבא והכל בשביל הגאווה של אבא שיכול לספר לחבר'ה שהבן בגולני.

מה שלימדו אתכם בבית ובסרטים נכנס לכם למוח קצת הרבה יותר מידי.

אני לא פה כדי ללמד אותכם לאן ללכת בצבא, תעשו הכל לפי שיקול הדעת שלכם, יש כאלו שהדעה שלהם קצת דפוקה ומושפעת קשות אבל אין מה לעשות לא כולם חכמים.

פורסם
לך לקרבי רק אם אתה מאמין שזה בשביל עצמך.

כי תחשוב שזה בשביל המדינה לא תגיע רחוק,

אה כן .. ושלא תעז לחשוב שתקבל משהו בתמורה חוץ משריטה עמוקה בראש + אפשרות לפגיעה בגוף + אי אפשרות לחברה במהלך ה 3 שנים (תלוי מי אבל ..) + אפשרות שתשכח היכן הבית שלך ממוקם.

בקיצור , לך על זה , אבל בשביל עצמך בלבד.

אבל אתה שרדת- והיית ברובאית 21. לא? :)

הצבא הוא לא בשביל עצמך, לא בישראל. השירות הינו חובה. נכון - יש כלל ויש יוצא מן הכלל. אם לא תרצה לעשות צבא - בסוף תוכל לצאת מזה.

שירות קרבי הוא ממש לא כמו שנראה לעין. האנשים שיגידו שמהצבא יצאו לך הרבה חברים, למדת, וכל החומוס מסביב אז הוא לא מדייק.

בקרבי (לרוב ביחידות שדה רגילות כגון שריון, תותחנים, נ"מ והמסביב) לא תכיר המון חברים חדשים שימשיכו הרבה זמן איתך (אני מדבר על התקופה של היום - לא של בוגרי בית הספר ליידיש לפני 10-20 שנה ויותר).

ביחידות כמו מג"ב וחרמ"ש (חיל רגלים משורין - כגון דוכיפת, שמשון ושוב - כל המסביב). גם שם לא תצא עם חברים רבים - אם תצא בכלל. רמת האוכלוסיה שם איננה ממובחרי בנינו (יש יוצאים מהכלל - בלי לפגוע בבוגרי היחידה).

טוענים שסיירת של גדוד (לדוג' סיירת גבעתי - להוציא מגדוד רותם של גבעתי) הינה מורכבת מאנשים מובחרים יותר - אבל שוכחים את ה"קומבינות" של האנשים ה"לא" טובים שנכנסים לשם.

יחידות חי"ר כמו גבעתי וצנחנים הינם של אנשים מגובשים יותר (לצנחנים צריך גיבוש - ומורכב מיחסך לחברים שלך - נו - הייתי שם).

גולני הינה חי"ר ביניים (שוב - לדעתי ומהידע הצבאי שלי). שמורכבת מנפלי צנחנים או חיילים שלא התקבלו לגבעתי.

לנחל יש להקה טובה.

יחידות מובחרות (כגון 5101כבוד, מטכ"ל, שייטת, 669 - חילוץ בהיטס, לוטר עילית, יחידת הקומנדו המיוחדת, פלס"ר 500 ועוד רבות אחרות) הינן יחידות בעלות אחוזון בודד של אנשים אשר מורכבים ממה שנקרא - טוב הארץ והחומר. לשם קשה להגיע - ועל רוב היחידות לא שמעת (לא אנקוב בעוד שמות). שם אני מבטיח - אם תסיים מסלול (מינ' שנתיים וחודש וחתימה לעוד שנה) ב99 אחוז מהמקרים החיילים שאיתך ישארו חברים שלך.

מה שכן - מהיחידות האלו, דיי בטוח, שפוי אתה לא תצא. מה שאתה תעשה ישנה את חייך לעד, וכשתצא - דרך החשיבה שלך תהיה שונה לחלוטין ממה שהיית. אדם אחר באותה התחפושת.

אז כן . קרבי "בלאי" כמו נ"M שריון וכו אולי נראה כפתרון יעיל למי שרוצה להקרא קרבי. ותאמין או לא, שריונרים עושים יותר משלדגיסטים בשטחי ישראל, אבל עדיין לא רוכשים את הכבוד שמגיע אליהם.

במידה ואתה כשיר פיזית ונפשית, אין לך עצלנות, פינוקיות יתר או בעיות אחרות. אני הייתי ממליץ לנסות להגיע ליחידה מובחרת.

במידה ואין לך בעייה להיהרג בשביל המדינה שלך- אזיי יש לך רק יחידה אחת לשם. פלס"ר 500 מוות. משם - לא חוזרים הביתה.

כן - יצאתי לא שפוי מהצבא. אני יודע.

אה - וקרבי הייתי. 4 שנים.

פורסם

אני אישית שמח מאוד לקחת חלק במנגנון הזה ולנצל את האנשים הפשוטים בכמה שיותר כסף ולחיות טוב.

לא אכפת לי שתמותו בצבא והכל בשביל הגאווה של אבא שיכול לספר לחבר'ה שהבן בגולני..

יש כאלו שהדעה שלהם קצת דפוקה ומושפעת קשות אבל אין מה לעשות לא כולם חכמים.

דבר ראשון תרגיע את עצמך , נסה לדפוק את הראש בקיר או לנשום לתוך שקית.

תמשיך להנות מ"לנצל את האנשים הפשוטים" :shock: , שיהיה לך לבריאות.

GOT סחוג?

פורסם
איפה ראית שהזדעזתי בדיוק?

מה עם קצת הבנת הנקרא?

אני לא מזועזע בשום אופן מההנהגה ומהשחיתות. אני דוגל בזה ורק אומר שעובדים על כולכם בעיניים ועושים עליכם כמויות כסף. אני אישית שמח מאוד לקחת חלק במנגנון הזה ולנצל את האנשים הפשוטים בכמה שיותר כסף ולחיות טוב, כל עוד אתם עושים צבא וקורעים את התחת והולכים לישון בשקט בלילה.

לא אכפת לי שתמותו בצבא והכל בשביל הגאווה של אבא שיכול לספר לחבר'ה שהבן בגולני.

מה שלימדו אתכם בבית ובסרטים נכנס לכם למוח קצת הרבה יותר מידי.

אני לא פה כדי ללמד אותכם לאן ללכת בצבא, תעשו הכל לפי שיקול הדעת שלכם, יש כאלו שהדעה שלהם קצת דפוקה ומושפעת קשות אבל אין מה לעשות לא כולם חכמים.

הדעה שלי מושפעת ממה שראו עיני ,וממה שעשו ידי ,אני לא האדם שלוקח את מה שחינכו אותו והולך עם זה לחיים (עברתי תהליך גדול מאוד של מעבר מדרך הדתית שבא חונכתי ואם הייתי חושב שגם זה לא נכון לא הייתה לי בעיה לוותר גם על זה)

לשרק,איך אתה שם את 500 (לשעבר ) יחד עם היחידות האלה? אני שירתתי תקופה מסוימת באחת דומה ,ואין מאושר ממני שהגעתי לגדוד.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
בלה בלה בלה
באיזה צבא שירתת, צה"ל?

כי כתבת כל כך הרבה שטויות על איפיון יחידות, שאני לא מוחק את זה רק מתקווה שהמודיעין הסורי יקרא את זה. ואני מדבר מתוך היכרות עדכנית עם יחידות.

ול- max2005b, אתה לא ראוי לתגובה. רק לבוז. אי אפשר לנהל דיון עם אדם שבטוח שהוא החכם היחיד בעולם וגם סובל מאגוצנטריות פתולוגית.

שיהיה לך בהצלחה בהמשך דרכך בכל ארץ שתבחר, ונקווה שאין רבים כמוך.

פורסם
שאלה שאלתית ותענה בכנות: נניח וכווולם במדינה היו חושבים כמוך, מה לדעתך היה קורה כאן?

ועןד אחת: מה הקשר בין גברים, רוצחים בהינף אצבע, חננות מחשבים ובין אדם שמתבגר, נפשית הכוונה. לא כמה שערות צמחו לו על החזה?

אשמח אם תענה, בכנות.

עדיין מחכה לתשובתך, ברשותך. מחכה ומחכה.

פורסם
תבוז כמה שאתה רוצה, בינתיים אני אשתוק, אתם תמותו, אני אחיה טוב.

זהו אל תגיבו יותר :-)

גועל נפש.

עם גישה כזו,תיצור לעצמך הרבה שונאים!

פורסם

אתה סמרטוט ריצפה, לא יותר מזה.

"Don't drink and drive, Smoke and fly"

פורסם

לכל המתגייסים, הסטראוטיפ הופיע במלוא הדרו.

המסקנות שלכם...

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם
אתה סמרטוט ריצפה, לא יותר מזה.
ההיפך, אתה הסמרטוט, אני המנקה.

זהו חבר'ה בואו נסגור את הת'רד הזה, באמת חסר טעם.

עשיתי טעות שניסיתי לשנות את הדעה שלכם, תעשו מה שבא לכם =]

בעצם זה אפילו יותר טוב בשבילי.

כל אחד יפעל לפי שיקוליו ואף אחד לא צריך לשנוא אותי עכשיו, לא ניסיתי לפגוע באף אחד אישית.

• תוכן חדש...