Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע אם זו העובדה שאתה ילד בן 15, או שאתה ילד בן 15.

אבל אתה ילד בן 15, ובלי קשר לגיל, אתה צריך להתחיל לקרוא כאן הרבה מאמרים והרבה תר'דים

בשביל להבין קצת יותר (אל תיעלב, גם אני לא מבין כלום בדברים רבים, כולל אודיו לרכב)

לכל חברה יש את ה"תקופה" הזוהרת, ורכיבים טובים יותר וטובים פחות.

ואם אתה חושב שהסאב 800 וואט הוא ה SHIT, אז הסאב שלי מבחינתך הוא האולטימטיבי?

לא, ממש לא, יש טובים ממנו בהרבה, ובהרבה פרמטרים.

וכל זה, בכלל לא קשור למה שאנחנו מדברים...

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כתבתי את ההודעה.. כי היה בקשר למגברים וזאת אומרת לדעת כי אתם בטח בעלי ניסיון..

בבקשה תסביר לי איפה פה לא נמצאת רוקפורד (בעבר או עכשיו...) כחברת היי אנד בבקשה תסביר לי ..

אף פעם לא שמעתי ביקורת רעה על החברה הזאת בכלל והיא נראת לי מהחברות הטובות בעולם..

אז ... איפה מוצאים את רוקפורד לא כחברת היי אנד.. אני עדיין לא שמעתי על בעיה נובעת ממגברי/סאביי רוקפורד..

פורסם
יש הבדלים באמינות, קרוסים, אחריות, עיצוב, יכולת פעולה ועמידה בהתנגדויות נמוכות, יכולת הולכת חום יעילה וכן הלאה.

סרגיי תקרא ותבין יש הרבה פרמטרים אחרים חוץ מי ההספק של המגבר.

ליאור

פורסם

דבר ראשון אני ממש נעלב שאף אחד לא הזכיר את זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111676&highlight=%EE%E0%EE%F8+%EE%FA%E5%F8%E2%ED+%EE%E8%F8%E5%FA

דבר שני שנובע בעיקר מהמאמר המוזכר מעלה הוא שיש הבדל צלילי ושמיע בין מגברים שונים.

במבחן עיוור לא ניתן למצוא הבדלים. הסיבה היא האופן בה האוזן והמוח האנושי עובדים, שכן זה בלתי אפשרי לאוזן ולמוח לשחזר במדויק את מה ששמעו ולמצוא הבדלים. זה לא מחשב.

עם זאת, במבחן שאני ערכתי לעצמי כן הצלחתי למצוא הבדלים בין רוקפורד ישן למגבר לאודיסון ישן (לשניהם הספק דומה). לא מצאתי שום הבדל בשנייה שחיברתי אותו וכיוונתי אותו. כן מצאתי הבדל בפעם שלאחריה, כאשר כמה שעות לא נהגתי ושמתי שיר שאני אוהב ומכיר. פתאום הצלילים נשמעו אחרת. לא יעזור כלום, האודיסון נשמע אחרת מהרוקפורד.

במבחן עיוור אין שום סיכוי שבעולם למצוא הבדלים. הבדלים ניתן למצוא רק אחרי תקופה ממושכת בה האוזן מתרגלת לסאונד של מגבר א', ואחרי הפסקה לחבר את מגבר ב' ואז לחפש הבדלים. אני מבטיח לכולם שהם ימצאו כאלה כבר ב 5 שניות הראשונות.

בנוסף, בלינק שגל צירף אייל הסביר בצורה פשוטה וברורה מאוד למה אדם א' מעדיף מגבר מסויים על רעהו.

הסיבה העיקרית בה מגבר אנחנו מעדיפים מגבר מסויים על פני מגבר אחר היא פסיכולוגית נטו. זה יכול להיות בגלל העיצוב שלו, בגלל לוגו החברה (=מותג), בגלל שמישהו-מבין-אמר-לנו-שזה-הכי-טוב, או בגלל אלף ואחת סיבות אחרות שאך ורק לנו ברור למה המגבר הזה יותר טוב מכל מגבר אחר.

אני אתן דוגמה אישית ואגיד שלי יש פ'טיש למגברים של רוקפורד מתחילת שנות ה 2000 (הטרפזיים). אני חולה על הצורה שלהם ובאופן פסיכולוגי זה גורם לי להאמין שיש להם סאונד חם (בין השאר הם גם מתחממים מאוד, שגם זה משפיע) ושהם שייכים ל"דור הישן" כמו שמישהו ציין כאן. זה באמת נכון? הם באמת מגברים כל-כך טובים? לא יודע, אבל באופן פסיכולוגי בשבילי הם המגברים הכי טובים.

בקיצור חברים, הכל מתחיל ונגמר בראש. אם למישהו טוב עם ג'נסיס - שיבושם לו, אם למישהו טוב עם לייטנינג - אחלה, אם למישהו טוב עם רדבוקס - מצויין.

בסופו של דבר הכי חשוב שהמאזין מבסוט.

איתמר (ששוקל להעיף את האודיסון ולחזור לרוקפורד האהוב).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה אתה רוצה את האודיסון? בדיוק בגלל מה שאמרתי קודם. פסיכולוגית אתה יודע שהוא בא מחברה טובה, וזה משפיע עליך.

אני מודה שזה גם מה שהשפיע עלי. אבל דווקא הסאונד שלו לא קנה אותי וההבדל בעייני בינו לבין הרוקפורד לא כל כך משמעותי. אולי זה בגלל שהוא מגביר טוויטרים והבדל מהותי יתקבל כשהוא יהיה מחובר למידבאסים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא הוא ממש לא עשה לי את זה (המראה)....

אמרתי לך שאני מוכן לאכסן אותו אצלי לא לחבר,

אני יפתח אותו ויעשה ממנו תיבה לכלים שלי:-) .

ליאור

פורסם

א. עשיתם מהשרשור שלי זונה. (סליחה פורום. אבל מה קשור התיבת כלים החדשה של ליאור)

ב. גל. אני מחפש מגבר גם בגלל האבא ואמא שלו.

שכוללת.

*הצהרות נכונות . ( כי אני מחפש בדיוק את מה שאני צריך. ואני לא רוצה להמשיך להחליף מגברים כל שני וחמישי. כי המגבר לא מספיק חזק, וכו. )

* כי יש לו גרף הענות שטוחה. ביחס למגברים אחרים. (והיה כבר שרשורים בנושא)

* כי הוא יהיה אמין (בסופו של דבר) לאורך זמן. (ולא שנה)

* שהמגבר לא ישלח בטעות DC והירוס לי אלמנטים. או ישלח פיק ויעיף טיוטר.

* שהמגבר ינצל את המירב מהאלנטים. ולא יתעוות.

* בסוף . לרוב. חברות בעלות נסיון רב. ושמכבדות את עצמו. יתנו במוצר דברים איכותיים. ולא את המינימום.

שאחרי שישרף פעם אחת. אי אפשר לתקן. ובעלי מנגנוני הגנה רבים.

אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני מחפש מגברים. מחברות כמו אלפיין. PPI. זטק. DLS. אוריון . נקמיצי'. JL.

אני צריך מגבר אחד של 2 יציאות חזק. ב 4 אום 150W RMS וב 2 אום 300W RMS

ומגבר שני. 4 יציאות. 4 *75W RMS.

ה 2 ערוצים מידים סט קידמי. ואולי יהיה סט כפול.

ה 4 ערוצים. טיוטרים קדמי וקומפוננט אחורי.

נ.ב.

פיוניר, קנווד, ליטינג, לאנזר, פייל, חלק מהדגמים של רוקפורד, סוני, קרנטש, ועוד. לא נכללים.

לא יצא לי להכיר הרבה מגברים במחירים האלו - יחסי למגברים באותם מחירים אני לא יודע איך המגבר הזה עומד בשורה.

בכל זאת אני ימליץ עליו, מניסיון טוב שהוא מחובר בבי אמפ לקומפ' מורל דוטק

עושה עבודה נפלאה !

10 ר.מ.ס מעל ההספק שאתה מצפה, כמובן שאת ההבדל ישמעו (ברכב יש שטח קטן, מהסיבה הזאת !)

בכל זאת, הבאתי קישור מהאתר צ'יפר - באתר עולה 1700 ש"ח אם תתעניין אני יברר לך בכמה חבר שלי קנה אותו בזמנו אולי אפילו זול יותר מהמחיר באתר.

מקווה שעזרתי !

נ.ב

היה מעניין לקרוא את השרשור וכתבות נלוות :wink:

פורסם

המגברים של פייז ברמות האלו ידועים בניפוח ההצהרות שלהם... ע"ע המונובלוק מאותה הסדרה.

כשיש לך 4K המגברים שמהווים אופציה הם מליגת העל יחסית למגבר הזה שהוא ילדים א'.

בברכה, שי.

• תוכן חדש...