Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

רציתי לשאול אתכם ,האם זה בריא לקומפוננט לקבל הגברה בגישור?.

לדוגמא נגיד קניתי קומפוננט של 200RMS ואני מגביר אותו עם הJBL GTO שלי בגישור.

תודה לעונים.

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם

amit20,

בד"כ לא מומלץ לחבר סט קומפוננט למגבר בגישור. איזה סט קומפוננט יש לך שהוא 200Wrms?

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לא מומלץ לחבר קומפוננט בגישור מאחר ובמצב גישור המגבר מוציא עיוות יותר גבוה לרמקולים, מה שעשוי להביא לשריפתם די מהר.

עם זאת, מגבר טוב ומי שיודע לכוון את המערכת שלו לא ישרוף רמקולים.

הבעייה של ה JBL זה שהוא חזק אבל מאוד מעוות, ועוד יותר מעוות בגישור. 104 RMS ירימו יפה מאוד כל סט קומפוננט, גישור במגבר הזה יגמור אותם בפרק זמן קצר מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין דבר כזה יותר מדי כוח, יש רק כיול גרוע!

קריאה שימושית:

http://www.carsound.com/forum/showthread.php?t=43649

יש הרבה חברות רציניות שממליצות על חיבור מגבר החזק פי 2 מיכולת הספיגה המוצהרת של הרמקולים כמו EAW, TURBOSOUND ו- XETEC.

ולפי דעתי אין שום בעיה עם הJBL המדובר, היה ת'רד עמוס בנושא ואם היתה בעיה במגבר הזה היינו כבר יודעים.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
יש הרבה חברות רציניות שממליצות על חיבור מגבר החזק פי 2 מיכולת הספיגה המוצהרת של הרמקולים כמו EAW, TURBOSOUND

oogee,

יחי ההבדל הקטנטן......... מה שמתאים לתחום המקצועי, לא בטוח שיתאים למערכות אודיו לרכב.

שלו.

פורסם

אין שום בעיה לחבר קומפוננט בגישור.

חיבור כזה מאפשר שליטה טובה יותר במהלך הרמקול

רק שים לב בכיוונים.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

כל רמקול עובד באותה צורה, כפוף לאותם כללים ומגבלות פיסקליות קינטיות/חשמליות גם אם הוא מיועד לאולמות אירועים וגם אם הוא נמצא באוזניית בלוטות' שלך.

אם יש לך מכונית שבה לצורך נסיעה יום יומית אתה נזקק ל30-70 כ"ס ולכמה פעמים ולמספר רגעים אתה צריך 100 כ"ס. האם אתה תעדיף שיהיה ברכב מנוע של 100 כ"ס או 200 כ"ס. בד"כ מנוע חזק יותר יוכל לבצע את המטלה עם פחות עומס, רעש ובעיות. זו בדיוק הסיבה שרכבי פאר מגיעים עם מנועים גדולים.

ובחזרה לאודיו. הטענה שעיוות (DISTORTION) הורס רמקולים היא מטעה וכמוה גם הטענה שקליפינג הוא האויב העיקרי של הרמקולים. אם נכון הדבר הרי כל פעם שתושמע גיטרה חשמלית עם דיסטורשן אז הרמקולים ימותו ?

עוצמה נמוכה הורסת רמקולים? למה שאני שומע בווליום נמוך הרמקולים לא מתים?

השינוי בדמפינג פקטור לא יהיה שמיע ובמיוחד כאשר הרכב בנסיעה. העיוותים שנובעים מסביבת הרמקול גדולים בעשרות מונים מהעיוות המידע החשמלי שנשלח אל הרמקול. וכן השינוי בTHD כתוצאה מגישור הוא זניח לכן גישור עצמו לא יהיה הסיבה לנזק לרמקולים.

תשאל כל מי שהתנסה בחיבור מגבר חזק יותר אל הרמקולים שלו ותשאל מה היתה התוצאה. אם תבדוק מערכות שמתמודדות בתחרויות SQ בעולם אתה תראה שאנשים שולחים מאות ולפעמים אלפי וואט אל הבמה הקדמית. בשום רגע נתון המערכות לא פעולות בשיא עוצמתם אבל איכות השמע משתפרת כתוצאה מזמינות ועתודות הכוח שגלומות במערכת.

סט שמוצהר 150-200 וואט יכול ללא כל בעיה לפעול עם מגבר של 250 או 300 וואט, התוצאה תהיה טובה בהרבה מאשר הגברה של 100 וואט. כוח זה טוב, הרבה כוח זה עוד יותר טוב.

אם המשתמש זקוק ל100 וואט של עוצמה באופן רצוף אז הוא צריך בדיקת שמיעה, רוב הזמן לא נשתמש ביותר 5-10 וואט אולם בשיאים דינמיים מוזיקליים נדרש לתוספת כוח של 10-20 DB וכאן בדיוק נכנס לפעולה היתרון במגבר חזק, רמקולים יכולים לעמוד בעומסים רגעיים גבוהים מאוד מבחינה חשמלית וכל עוד לא נפרצים הגובולות המכניים אז לא תהיה בעיה. אם הHPF מכוון נכון אז קשה מאוד יהיה לעבור את המגבלות המכניות על ידי שיאים דינמיים במוזיקה.

אנשים מתיחסים ל"נתון הRMS של הרמקול" בתור כלל עליון וגם כעל קריטריון לבחירה של רמקולים. אתה יודע איך החברה קבעה את הנתון הזה? באיזה מתודולוגיית בדיקה היא השתמשה? אתה יכול להתייחס ברצינות לרמקולי פיונאיכס 7,000W?

בקיצור, בדיוק כמו שלא צריך להתייחס יותר מדי לRMS בבחירת סט קדמי כך לא צריך לדאוג יותר מדי בבחירת מגבר כל עוד אתה יודע שהוא יכול לספק את העוצמה הנדרשת לכל צורכי המוזיקה.

חשוב להתעלם מבולשיט שיווקי, דעות קדומות, אגדות אורבניות, עצות שאינן מבוססות על עובדות וכמובן ליהזהר שבעתיים מעצות בסגנון של "חבר/דוד/שכן שלי דיבר עם מומחה שאמר לו....". תתיחסו לעובדות שמבוססות על עקרונות פיזיקליים מתחום החשמל, האקוסטיקה וכן עקרונות מוזקליים שהרי בשורה התחתונה מתרת המערכת היא להשמיע מוזיקה.

עקרונות פיסקליים ואקוסטיים הם מקור הידע הרלוונטי היחיד, בולשיט שיווקי הוא האוייב מספר אחד של חובבי האודיו. הבולשיט השיווקי יגרום לכם לרכוש רמקולים, מגברים יחידות וראש ושאר מוצרים על בסיס מידע לא רלוונטי ותכונות חסרות השפעה מהותית בשטח, צריך להתרחק מהבולשיט השיווקי כמו מחולה אבולה.

מי שרוצה להילחם בבולשיט השיווקי או לקרוא קצת יותר על הנושא, יש גם לא מעט מחקרים אקדמיים בנושא, בספר:

Why Business People Speak Like Idiots : A Bullfighter's Guide

http://www.amazon.com/gp/product/0743269098/qid=1103528714/sr=1-1/ref=sr_1_1/002-6502951-2620821?s=books&v=glance&n=283155

או את הספר:

On Bullshit

http://www.amazon.com/gp/product/0691122946/ref=pd_bxgy_text_b/002-6502951-2620821?%5Fencoding=UTF8

השם האקדמי העברי של "בולשיט שיווקי" הוא שיווק (או מיתוג או פרסום) על בסיס תכונה לא רלוונטית - קיימים גם מחקרים ומאמרים בעברית בנושא. הדוגמא הבולטת ביותר היא הכיתוב "ללא כולסטרול" הקיים על מרגרינה - מרגרינה היא מהצומח ואין אפשרות מדעית שיהיה בה כולסטרול. כולכם מוזמנים ללמוד שיווק קצת שיווק ולהבין עד כמה מערבבים ומסבנים אותכם בלי שאתם בכלל מודעים לזה.

יכול להיות שאני סתם מתעצבן... אבל, כל הזמן אנשים קופצים משום מקום בזעקה אדירה נגד מוצר/פעולה שלרוב בסיס האינפורמציה שלהם מבוסס על בולשיט שיווקי.

חשוב!!!

כל מה שכתוב לעיל מתיחס למוזיקה!. אם אתה משחק עם "תדרי בדיקה" ושטויות כמו "באס-מקניק" אז אתה יכול להשמיד רמקולים שמוצהרים 300 וואט עם מגבר 40 וואט.

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אוגיי כול מה שאמרת נכון לחלוטין . ואתה יודע ואם לא אז אומר זאת כאן שאני מעריץ ומעריך מאוד את הידע שלך . אבל אם אתה זוכר אמרת שאולי צריך לעשות פורום כמו ELITECARSOUND בעברית ?

אז הנקודה של שלו היא מה קורה אם אדם שחושב שפיוניר 6X9 זה הכי הכי כי שי לזה באס פצצה והוא מחבר פי שניים ? הוא אולי לא ישים את "באס מקניק" אבל חלק מהשירים בשירשור באס , בדקתי אותם כי אני רוצה ליצור לי דיסק בדיקה עם מוסיקה , חלקם בלתי אפשרי לשמוע . לא נראה לי שיש הרבה הבדל בינם לבין באס מקניק . אז אדם שישמע אותם וירצה להרשים את החברה עלול לשרוף.

ב. אישית אני לא חושב למרות כול הבדיקות והדעות הטובות שהמגבר JBL הנ"ל הוא קנדידט לגישור של קומפוננט ובוודאי לא איכותי . אם תשים לב להבדל בין יכולתו ב4 אוהם ויכולתו ב2 אוהם אתה תראה שההבדל הוא די נמוך , וזה דבר שמרמז על כך שבעכבה דינמית הוא כנראה יכול להוציא רק את ה100 W , נגדיר את זה ככה אין לו יכולות לתת "הדרום" מספיק .

אני יודע שאין לי את המילים הנכונות להסביר , אבל כול מי שמכיר את הסערה שעשו מגברי הסיירוס של מישן בתחום המגברים הזולים בזמנו יכול להבין . כי אני זוכר שקניתי את המישן הקטן 25W , והוא החזיק לי רמקולים של וורפדייל עם סאב 12 אינטש ומיד 8 יותר חזק ממגברים שהוצהרו אז כ100W ומעלה , ובדקתי לפחות 6 כאלו ראש בראש. אז לפי דעתי הJBL אין לו את זה

וסתם לשם שאלה (נראה לי שאני שוב מתעלק על שרשור של אחרים ) הבטלר אודיו הם מוצהרים 85 W לפי דעתך הם יכולים להספיק לתת מספיק כוח ? כי הם אומנם מנורות אבל לא סינגל אנד ולא CLASS A ?

בתודה ובברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

מספיק כוח? תמיד אפשר לקנות 2 ולעשות בי-אמפינג....

אני מכיר את המגברים של בטלר לשוק הביתי והם מעולים. אבל, לא הייתי שם מגבר מנורות ברכב גם בגלל שאני חושב שהרעידות והקפיצות שגורמים כבישי הארץ יקצרו באופן קיצוני את חיי המנורות וגם כי לא נבחין בדיסטושין הנעים שיוצר מגבר המנורות עם כל הרעש שקיים בנסיעה ברכב.

בקשר לנJBL. אם סתם בתור הנחה הוא מוצי 75 ווט יחיסת נקיים ב 4 אום *4 אז אין סיבה שהמגבר לא יוציא 2*150 נקיים 4 אום. לא חייבים להביא את המגבר לגבולות עבודתו. יותר כוח בד"כ נשמע יותר טוב.

בקשר לפורומים. הפורום הכי מקצועי היום לפי דעתי הוא:

http://www.diymobileaudio.com/forum

פורסם

דוגמה מהחיים... רמקולים שמוצהרים 200 RMS חיברתי בגישור ל מגבר שמוצהר 350 וואט ב 2 אום. הרמקולים בהיתנגדות של 2 אום. גם בגישור ו גם 2 אום. הם היו חתוכים ב 63 ו לפעמים גם ב 50 הרץ.

וופר אחד קרא לו משהו הסליל שלו היתחיל להיתנדנד (יצא מהמקום) אבל פה מדובר בכפול עוצמה מהנתון של הרמקול ו גם על חיתוך נמוך מאוד ו על זמן עבודה לא של חודש אלה כמה חודשים. לא חושב שאם הייתי חותך אותו גבוה יותר באזור ה 63 או 80 הרץ ואם לא הייתי מוציא ממנו מיץ לא היה קורא שום דבר.

גם אם הספק נמוך אפשר לישרוף את הרמקול ו גם אם הספק גבוה.

פורסם

יש לי סט של בוסטון שמחובר בגישור לאוריון 4004...

הדבר היחידי שאני עושה כתוצאה מכך זה לא לעבור את ה-50 מתוך 60 בווליום..

יש לזה הצדקה?

פורסם
כל רמקול עובד באותה צורה, כפוף לאותם כללים ומגבלות פיסקליות קינטיות/חשמליות גם אם הוא מיועד לאולמות אירועים וגם אם הוא נמצא באוזניית בלוטות' שלך.
oogee,

אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת בתגובה הנ"ל.

oogee,

יחי ההבדל הקטנטן......... מה שמתאים לתחום המקצועי, לא בטוח שיתאים למערכות אודיו לרכב.

שלו.

אבל, כאשר כתבתי את התגובה שלי, היתכוונתי לכך שמערכות הגברה מקצועיות מתופעלות, בד"כ, ע"י אנשי מיקצוע שיודעים להאזין לרמקול ולכן הוא לא יישרף אם הוא יעבוד עם מגבר שחזק ממנו. רק לצורך הדוגמא: בחברה שאני עובד יש 24 מערכות של EAW KF850. בדף הנתונים של הרמקול הנ"ל מופיע כי ההספק של ה - HF דריוור הוא 70 וואט. אני מפעיל אותו עם מגבר של חברת CREST AUDIO דגם 8001, ההספק שמוציא המגבר הנ"ל הוא מעל לפי 10 מההספק של הדריוור. במשך 10 שנים שהמערכת הנ"ל בשימוש אצלינו לא נישרף אף דריוור!!! מערכות אודיו לרכב מופעלות בד"כ ע"י אנשים שאין להם הכשרה מקצועית בסאונד ולכן לא מומלץ לחבר לרמקולים של רכב מגבר שיהיה חזק באופן משמעותי מהרמקולים.

שלו.

פורסם
oogee,

אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת בתגובה הנ"ל.

אבל, כאשר כתבתי את התגובה שלי, היתכוונתי לכך שמערכות הגברה מקצועיות מתופעלות, בד"כ, ע"י אנשי מיקצוע שיודעים להאזין לרמקול ולכן הוא לא יישרף אם הוא יעבוד עם מגבר שחזק ממנו. רק לצורך הדוגמא: בחברה שאני עובד יש 24 מערכות של EAW KF850. בדף הנתונים של הרמקול הנ"ל מופיע כי ההספק של ה - HF דריוור הוא 70 וואט. אני מפעיל אותו עם מגבר של חברת CREST AUDIO דגם 8001, ההספק שמוציא המגבר הנ"ל הוא מעל לפי 10 מההספק של הדריוור. במשך 10 שנים שהמערכת הנ"ל בשימוש אצלינו לא נישרף אף דריוור!!! מערכות אודיו לרכב מופעלות בד"כ ע"י אנשים שאין להם הכשרה מקצועית בסאונדאתה מתכוון לבטח לאנשים בעלי בעיות שמיעה או שמיעה פסיכולוגית סלקטיבית ששומעים רעש וכמה שיותר וקוראים לזה מוסיקה או סאונד ולכן לא מומלץ לחבר לרמקולים של רכב מגבר שיהיה חזק באופן משמעותי מהרמקולים.

אוגי לא הפנים עדיין היכן הוא חי ובמי הוא מתעסק והלוואי ולא יפנים . חשוב שמישהו כמוהו ידבר , אבל גם חשוב שיתן אזהרה כמו בסיגריות שדבריו מופנים רק לאלו שמבינים או משהו אחר

שלו.

ודרך אגב הוא צודק בהחלט כי אם יש לי מגבר 1000W אז גם אם הוא עובד בAB רזרבות הכח שלו כל כך גדולות עד שאין כמעט מצב שבו קרשצ'נדו במוסיקה ימצא עצמו בלי כוח .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ויכוחים!!! יאמי יאמי :evilbat:

אוגי, למה אתה מפנה אנשים לפורומים בארצות הגויים? ראה מה עשה עבדך הנאמן בפורום הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103020&highlight=%EE%E0%EE%F8

עיוות כן שורף רמקולים.

ההסבר המלא נמצא במאמר, אבל בקצרה אסביר שכאשר האות היוצא לרמקול נמצא בקליפינג, הרמקול מבטא זאת ע"י עצירת מהלך הרמקול => חשמל רב מצטבר בסליל הרמקול => אין קירור לסליל בגלל חוסר המהלך => רמקול נשרף.

ה JBL המהולל נותן בגישור 284 RMS עם עיוות של 1%. זה איחוז עיוות גדול מאוד למגבר, ומאחר ורוב המשתמשים המצויים לא בדיוק יודעים לזהות קליפינג בזמן - רוב הסיכויים שהרמקולים האלה יגמרו מהר מאוד.

אני לא הייתי מציע לעשות גישור עם המגבר הספציפי הזה. אנחנו לא מדברים כאן על בטלר אודיו ולא על מערכות היי-אנד ביתיות. אנחנו מדברים כאן על זבל של מגבר (ויסלחו לי מעריציו השרופים של ה GTO) שמאוד חזק אבל מאוד מעוות (ובבקשה לא לתת לי דוגמאות שגם מגבר של אלפיין מוציא 1% עיוות כי זה לא בר השוואה בכלל).

כל סט רמקולים יכול לשרוד שנים על גבי שנים, גם עם הספקים גבוהים. הכל תלוי במאזין ובכיוונים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...