Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה בסובארו שלי (DL 92 ידני 1.6).

הוונטה עובדת תמיד (ללא טרמוסטט), למיטב ידיעתי בדגם הזה אין טרמוסטט אלא אמור להיות קלאץ' שנכנס לפעולה כאשר המנוע חם, שאלתי היא איך מסדרים את הוונטה שתעבוד רק כאשר המנוע חם.

:agrue:
פורסם

יש לך וונטה שמחוברת למשאבת מים, היא עובדת על עיקרון של כל זמן שהמנוע עובד - הוונטה מסתובבת, כמובן גם שככל שהמנוע בעומס , הוונטה תסתובב יותר מהר כדיי שהמנוע יתקרר.

ברכב שלך יש \אמור להיות טרמוסטט.

יש עוד וונטה שתעבוד רק עם מזגן או בזמן שהחום מגיע לשלושת רבעי שעון - הוונטה השנייה שהיא חשמלית ,תיכנס לעבודה.

אם אתה רוצה לסדר שהוונטה תעבוד רק עם מנוע חם, אתה צריך לפרק את המאוורר מהמשאבת מים בעדינות, ולשים במקומה וונטה חשמלית ,אוניברסאלית של ספאל, ולחבר אותה ליוניט חום מנוע.

במצב כזה המנוע יתחמם לך יותר מהר,ותרוויח גם כמה סוסים אבודים היות ואין עומס על המנוע מכיוון הוונטה המכאנית = מומלץ.

פורסם

לאו דווקא, במגנום למשל, הוונטה מחוברת ישירות למנוע, רק באמצעות FAN CUTCH, שמחבר אותה או מנתק אותה מכנית.

פורסם
יש לי בעיה בסובארו שלי (DL 92 ידני 1.6).

הוונטה עובדת תמיד (ללא טרמוסטט), למיטב ידיעתי בדגם הזה אין טרמוסטט אלא אמור להיות קלאץ' שנכנס לפעולה כאשר המנוע חם, שאלתי היא איך מסדרים את הוונטה שתעבוד רק כאשר המנוע חם.

אנא עדכן האם כוונתך לוונטה החשמלית?

במידה וכוותך למאורר המורכב על משאבת המים, ומסתובב תמידית, אין לוקלאץ, ואין לפרקו, הוא אמור להסתובב כל עוד המנוע עובד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מי זאת הוונטה החשמלית?

איפה היא?

אני חשבתי שיש קלאץ לוונטה שלי מכיוון שיש איזה שהוא חיבור מיוחד בי החגורה לוונטה

פורסם

בסמוך לוונטה המכאנית, אם אתה מסתכל על הרכב קדימה - הוונטה החשמלית נמצאת בצד שמאל.

פורסם
אני חשבתי שיש קלאץ לוונטה שלי מכיוון שיש איזה שהוא חיבור מיוחד בי החגורה לוונטה

אני לא מכיר את הסובארו, אבל כמעט בכל הרכבים שבהם יש מנוע אורכי ומאוורר מכני, יש גם פאן-קלאץ' למאוורר. נסה לסובב בעדינות את המאוורר כשהמנוע כבוי. אם הוא מסתובב אז יש שם פאן-קלאץ' . זה רכיב שבהחלט יודע להתקלקל, אגב.

פורסם
אני לא מכיר את הסובארו' date=' אבל כמעט בכל הרכבים שבהם יש מנוע אורכי ומאוורר מכני, יש גם פאן-קלאץ' למאוורר. נסה לסובב בעדינות את המאוורר כשהמנוע כבוי. אם הוא מסתובב אז יש שם פאן-קלאץ' . זה רכיב שבהחלט יודע להתקלקל, אגב.[/quote']

אכן הוונטה מסתובבת.

פורסם

(עם הסתייגות שאני לא מכיר סובארו) :

אז הבנו שיש לך מאוורר עם פאן-קלאץ' . מאוורר כזה, גם כשהמנוע קר, מסתובב אבל לאט. לעיניים שלך זה נראה כאילו הוא מסתובב במהירות המנוע ובגלל זה כתבת שהמאוורר מסתובב כל הזמן, אבל זה לא המצב האמיתי. בפועל, הוא יגביר מהירות למהירות שמתקרבת למהירות סיבובי המנוע רק כשהמנוע יהיה באמת חם.

בקיצור: סע לשלום, הכול בסדר.

פורסם

אני בספק רב אם יש פאן קלאץ למאוור בסובארו, אבדוק את זה בהזדמנות הקרובה, כישגיע אלי סובארו לעבודה, ואשמח לעדכן, אך משום מה נראה לי שכוונת לוונטה החשמלית!!

בברכה

צביקה

פורסם

בסובארו DL יש מה שנקרא בחנויות החלפים "קלאץ' צינטריפוגאלי". אכן, כפי שאמרו קודמיי, מדובר ב FAN CLUTCH.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש גם מה שנקרא "ויסקו" ( המונח מגיע מהשפה האנגלית) בשפת המכונאים, יכול להיות שחנן מתכוון לזה.

פעולתו דומה לממיר מומנט או לדיפ' ויסקוסי.

ניתן לעצור את המאוור באמצע פעולת המנוע.

נמצא למשל במנועי הפינטו של פורד.

פורסם

אי אפשר לעצור אותו תוך כדיי פעולת מנוע , בסובארו זה שונה.

וזה גם לא מתקלקל אף פעם (כמו הרבה חלקי מנוע של הסובארו).

פורסם

אנו מדברים על סובארו DL, ולא על פורד עם מנעי פינטו אועל כל רכב אחר!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...