Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצביקה.

מדובר DL

והאם כולם מסכימים שהכל בסדר? מכיוון שאני מרגיש שכאשר המנוע קר ביצועיו יורדים בצורה דרסטית

:agrue:
פורסם
לצביקה.

מדובר DL

והאם כולם מסכימים שהכל בסדר? מכיוון שאני מרגיש שכאשר המנוע קר ביצועיו יורדים בצורה דרסטית

אולי תואיל להבהיר אם מדובר במאוור החשמלי , או במאוורר הפלסטי הקבוע ,היושב על פולי משאבת המים, ומחובר בכ4 ברגים לפולי, והאם לא ביטלת טרמוסטט ברכבך, או שהתרמוסטט תפוס במצב פתוח כל הזמן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מדובר במאורר מכני (יש גם חשמלי אבל הוא יותר קטן).

אני לא ביטלתי כלום, אבל אני לא קניתי את הרכב מהחברה, לכן אני לא יודע מה עשו הבעלים הקודמים של הרכב

:agrue:
פורסם
מדובר במאורר מכני (יש גם חשמלי אבל הוא יותר קטן).

אני לא ביטלתי כלום, אבל אני לא קניתי את הרכב מהחברה, לכן אני לא יודע מה עשו הבעלים הקודמים של הרכב

לא הבהרת עדיין אם המאוור, מחובר פיזית לפולי משאבת מים בעזרת ברגיםף ומסתובב , כל עוד המנוע

עובד, ולפי מהירות הסלד של המנוע, ולא על ידי קלאץ, המשנה מהירות לפי חום המנוע, כמו מישהו שהזכיר פה("ויסקו").

בברכה

צביקה

פורסם

בשנים מסויימות נימכרו הסובארו עם מאוורר מכני קבוע שמחובר לפולי משאבת המיים.

הבעייה היא שהוא מקרר את המנוע גם כשאין צורך בכך,וגורם לאיבוד הספק וצריכת דלק גבוהה.

עדיף להרכיב מאוור חשמלי(כמו שהיה בשנים 85'-86')שפועל בעת הצורך בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בשנים מסויימות נימכרו הסובארו עם מאוורר מכני קבוע שמחובר לפולי משאבת המיים.

הבעייה היא שהוא מקרר את המנוע גם כשאין צורך בכך,וגורם לאיבוד הספק וצריכת דלק גבוהה.

עדיף להרכיב מאוור חשמלי(כמו שהיה בשנים 85'-86')שפועל בעת הצורך בלבד.

חן ידידי שלום רב!

בדגמים אלה, משולבים שני סוגי המאווררים גם יחד, המכני הקבוע על משאבת המים, בשילוב חשמלי, במקרה של התחממות יתר בקיץ, בפקקים למשל, או בעת הפעלת מזגן, השאלה אם לבטל את המכני, הייתי שולל זאת, ולו רק כי אנו נמצאים בארץ חמה יחסית, ולמזער בסיכוני התחממות יתר, עם כל המשמעות לכך!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי,המאוורר החשמלי מופעל רק כשהמזגן בפעולה,ואין לו קשר לחום המנוע.

פשוט,המאוורר המכני מקרר את המנוע גם כשאין צורך בכך,ובכך גוזל הספק ולא נותן למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה נכונה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן ידידי ברור לי שיש קשר בין מנוע העובד בטמפרטורת עבודה קרה לבין תצרוכת דלק!

[ במקרה הקרבורטור ברכב זה טופל אצלי]אבל השאלה הנשאלת האם יש לבטל את המאורר הקבוע על ידי פירוקו, או להשאיר אותו, ולדעתי המאוור החשמלי, אמור להכנס לפעולה , במקרה של תרמוסטט תפוס למשל, בלי קשר להפעלת מזגן!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...