Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל מאיפה המידע הזה?

לפי דעתי תעמוד עם דוכן מחוץ למכון טסטים ותמכור זאת לכל דיכפין :wink: ...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עוד קצת אפשרויות:

1. חיישן חום מנוע , זיוף קל שבקלים

2. חיישן TPS (ברוב המכוניות ללא כיוון) זיוף קל שבקלים לכיוון פחות מידי דוושה מאת המצוי בפועל

3.לחץ דלק נמוך מידי כתוצאה:

א. וסת החזר

ב. משאבה

ג. פילטר דלק סתום כמעה

4.מזרקים שאינם מעבירים את כל כמות הדלק המתוכננת (סתימות חלקיות)

5.גורמים תאורטיים המסוגלים להשפיע על תערובת עשירה מחד, ותערובת ענייה מאידך:

א. חיישן MAF סנסור

ב. חיישן MAP סנסור

ג. חיישן טמפ' אוויר יניקה למנוע

ועוד אי אילו חיישנים בהזרמת נתונים לא מדוייקים הנמסרים למחשב הרכב והמתורגמים לזמני הזרקה קצרים מהנדרש בפועל ביחס ליחידות אוויר נכנסות למנוע .

ד. בעיות הצתה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שימוש במתאנול יעלה את האוקטן,יסיר משקעי פיח ויוריד את ערך הלמדה, כל מה שצריך -7% -5% מהילה ביחס לדלק על טנק דלק, יעבור כמו גדול.

תוסף מעלה אוקטן,בקבוקון צהוב שמוכרים בחנויות, אם תורידו את המדבקה שמסתירה את כל מה שכתוב, תיווכחו לדעת שמה שהבקבוקון הזה מכיל, זה בעצם 100% מתאנול (כתוב באנגלית באותיות הקטנות

).

16 ליטר של מתאנול עולים 80 ש"ח בבית חרושת לכימיקלים.

בבקבוקון יש משהו כמו 200 מיל והוא עולה 20-25 ש"ח..

תעשו את החישוב לבד.

http://www.green-trust.org/2000/biofuel/dwg/dwgch3.htm

פורסם

ועוד אי אילו חיישנים בהזרמת נתונים לא מדוייקים הנמסרים למחשב הרכב והמתורגמים לזמני הזרקה קצרים מהנדרש בפועל ביחס ליחידות אוויר נכנסות למנוע .

ד. בעיות הצתה

דני, לא לחינם כתבתי:

עכשיו, נתון של 1.04 למדה מציין תערובת ענייה מעט, ובהנחה שערכי שאר גזי הפליטה תקינים, ניתן להסיק מספר דברים מראש:

מצב מנוע תקין, ממיר קטליטי וחיישן חמצן מתפקדים (ראה סעיפים 6,7) ומערכת הזרקה תקינה.

כל התקלות שציינת לא ישנו את ערך הלמדה, מכוון שחיישן החמצן יחד עם מחשב בקרת המנוע יבצע את התיקונים הנידרשים כדי לקזז תערובות לא תקינות.

תקלות הצתה יגרמו לערך HC גבוה וO2 גבוה, הם שלא משנים את ערך הלמבדה אך הערכים האילו יצאו מהתחום.

זכור, שרק נתון הלמבדה יצא מהתחום, ושאר ערכי ה 4 גזים תקינים.

בשני מקרים שטיפלתי בהם עד כה, של סטייה קטנה מערך הלמבדה (אגב שני הרכבים קיבלו תוצאה של 1.04 למבדה!) מערכת ההזרקה וההצתה תיפקדו תקין לחלוטין, רכב אחד חזר באותו היום לבחינה נוספת אבל אחרי נסיעה מאומצת וישר לבדיקה, ובשני נמצאה משיכת אויר בצינור הפליטה מאחד החיבורים.

כפי שציינת, יקח זמן עד שנאסוף אינפורמציה וניסיון, אבל זה יקרה יותר מהר מהמצופה.

ועוד נתון, מכוני הרישוי חייבים בבדיקה וכיול האנלייזר אחת לשנה, בעומס בו האנלייזרים עובדים לדעתי זה מעט מידי.

וכדאי מאוד למוסכים שיש להם אנלייזר 4 גזים לדאוג לכיול תקופתי גם כן.

פורסם

****אין צורך לצוטט הודעה שמעליך, ביחוד אם היא ארוכה****

בכל אופן , אם אתה חושב רק אחרת, זה בסדר, הרי כל מה שרשמת נכון ומדויק

אני חושב ואני מכיר (ואני רשאי,לא?) שיש אפשרויות נוספות,

בכלל, CO ב 0 , זה לא בהכרח מצב תקין, שבמצב זה יש לבדוק עם סקופ מעבדה (ולא, סקנר שמראה את קפיצות הוולטג' ממש אינו מספיק) יש לראות את גרף הלמבדה בכל רגע נתון, ולבדוק אותו גם ב"הצפת" מה של המנוע.

גם אם הרכב עומד בתקן, זה אינו מצב בהכרח שכל המערכות והחשיינים וניהול המנוע והמצב המכני 100 אחוז בסדר, זה רק אומר שאין זיהום אוויר, ולכאורה הכל מאוד תקין.

שהרי כולנו יודעים, שפתרונות להעברת הרכב טסט בבדיקת 4 גזים ימצאו ואף כפי שאתה רושם יותר מהר ממה שאנחנו חושבים, אני בטוח שלא כולם יהיו ממש על פי נתוני היצרן, ועל אף כך הרכבים בחלקם ימצאו תקינים.

אני חושב שאם את הדיון הזה נמשיך בעוד מס' שבועות , נהיה הרבה יותר חכמים (ומנוסים) ויותר מזה, עם סטטיסטיקות קצרות.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני ידידי,שמעתי סיפור ממכונאי בפנסיה,וריציתי לשמוע את דעתך.

להכניס למיכל הדלק 10 ליטר דלק 98 +1 ליטר כוהל 96%

את הכוהל ניתן לקנות בכל חנות משקאות,תמורת כ 10 ש"ח.

לנסוע 20 ק"מ ולאמץ את המנוע,הוא טוען לחזור לטסט והאוטו יעבור פלאים.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חג שמח לכם

מהנסיון הקטן שלי במהלך החודש האחרון .

בכל אותם כלי רכב שנמצאו על הגבול ( ולא עברו את הטסט )

ניקוי מרססים / החלפת שמנים / בדיקה וניקוי נשמי מנוע / כמובן מסנן אויר ועוד ועוד ....

התוצאות שהתקבלו היו צנועות ביותר ולא נתנו את התוצאה הנדרשת למעבר הטסט .

בכל אותם כלי רכב שהוחלף הממיר התוצאה היתה חד משמעית !! רכב תקין לחלוטין !

ברכב אחר נעשה נסיון לניקוי מרססים ( ללא שינוי )

לאחר החלפת חיישן למבדה לחדש ( למרות שהחיישן הישן עדיין הראה סימני חיים ) התקבל שיפור אבל עדין לא מספק .

החיישן הישן הוחזר לרכב והקטליזטור הוחלף התוצאה רכב תקין .

כלי הרכב הם 150.000 ק"מ ויותר

הבדיקה נעשת עם מכשיר 4 גזים SUN

סריקת מערכות הרכב נעשית עם סורקים מקוריים של יצרני הרכב .

איציק

פורסם

איציק, פרט יותר בבקשה איזה ערכים היו על הגבול, ומה ההתוצאות המדויקות שהיתקבלו לאחר החלפת הממיר הקטליטי.

דרך אגב, מתי האנלייזר שלך עבר כיול בפעם האחרונה?

פורסם

הערכים שעל הגבול הם ערכי הלמבדה

ערכי ה CO הם מאד גבוהים ( כאשר הרכב נכשל ) לפעמים מעל תחום המדידה של המכשיר .

המכשיר שאני משתמש בו הוא מכשיר חדש שלא נעשה בו שימוש במשך 4 שנים ( שכב במחסן )

לאחר תחילת השימוש הרציף בו ( כל היום המכשיר דולק ) כעבור כמה ימים הפסיקה תצוגת החמצן לעבוד ( מראה תקלה איפוס )

התברר לי שיש רכיב מתכלה שיש להחליפו ( יוחלף בקרוב )

לדעתי המכשיר אינו מזייף אני מקבל תוצאות זהות לתוצאות מכון הרשוי אבל אין ספק שיש לבדוק את כיול המכשיר .

בינתיים אני לא ממהר לקבל מסקנות והחלטות גם לדעתי אנחנו בשלבי לימוד כולל מעבדות הכיול והתיקון של ציוד הבדיקה .

HC כמעט תמיד תקין ( גם ברכב שנכשל )

CO בדרך כלל תקין עד נמוך ביותר

O בשלב זה לא מדיד אצלי

ג ( למבדה ) בדרך כלל מסביב ל 1 או גבוה מ 1.0 אבל לדעתי הערך של הלמדה קשור ישירות לרמת החמצן ומאחר ויש תקלת חמצן אני לא מתיחס ללמדה . ( עד לתיקון / איפוס )

C חום מנוע נמדד דרך חיישן מיווחד הנכנס במקום מדיד השמן

המדידה נעשית רק לאחר חימום המנוע מעל 80 C ותחילת עבוד מאורר מנוע .

איציק

פורסם

ok איציק, זה מסביר מדוע ממיר פתר את התקלה. CO גבוה בהחלט יתכן שהממיר גוסס.

אבל השרשור מתייחס לבעייה מאוד ספציפית ומטרידה, ואני מקווה שלא תהפוך לתופעה. כל הערכים תקינים רק הלמבדה גבוה מעט, 1.04 (תערובת ענייה).

לגבי החיישן חמצן באנלייזר 4 גזים, הוא בהחלט מתכלה, ומינסיוני פעם בשנתיים, תלוי כמה זמן האנלייזר במצב ON, בדגמי SUN יש אפשרות להעביר למצב STAND BY שיאריך לך את אורך חיי החיישן חמצן, כדאי שתשתמש בו.

כמו שהיסברתי קודם, נתון החמצן הוא נתון חשוב לחישוב ערך הלמבדה, ללא קריאת חמצן לא תהיה קריאת למבדה באנלייזר.

הנה הנוסחה:

ברוך הבא לפורום

Lambda Calculation.JPG

פורסם
דני ידידי,שמעתי סיפור ממכונאי בפנסיה,וריציתי לשמוע את דעתך.

להכניס למיכל הדלק 10 ליטר דלק 98 +1 ליטר כוהל 96%

את הכוהל ניתן לקנות בכל חנות משקאות,תמורת כ 10 ש"ח.

לנסוע 20 ק"מ ולאמץ את המנוע,הוא טוען לחזור לטסט והאוטו יעבור פלאים.

בברכה

דוד

יכול להיות, לא יודע לגבי כוהל 90% אבל אתאנול ומתאנול שהם נגזרות של אלכוהול , משמשים לשיפור דלקים והעלאת אוקטן, שריפה של דלק מהול במתאנול תהיה משופרת יותר, ויתכן שתסייע בתיקון קטן של ערך הלמבדה, כמו כן שריפה משופרת מנקה, לאורך זמן, את תאי השריפה.

פורסם

תודה, רציתי חיזוק כדי לנסות את זה,וקיבלתי אותו ממך.

מאחר ואין לי מכשיר 4 גזים,אחכה לאוטו הבא שצריך טסט, ואנסה את זה,וגם אעדכן בפורום.

עוד דבר אמר הזקן,שלאחר הטסט רצוי להוסיף עוד 10 ליטר דלק מינימום, כדי למנוע נזק

אפשרי לפ.הדלק ולצנרת גומי.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

במינון נכון המתאנול לא יתקוף לך חלקי גומי,ניתן לקרא במאמר שצרפתי בהודעה קודמת.

מה שאני כן יכול לומר לך, לאחר שתמהל מתאנול בדלק, אתה תרגיש ישר בשיפור בסחיבה של הרכב.

אבל לטווח הרחוק זה יכול לגרום לסתימות דלק בעיקר בפילטר דלק,מתאנול זה חומר חזק, לכן אל תרחיק לכת עם זה למרות שזה מפתה, אחרי הטסט מלא את המיכל עד הסוף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...