Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי כמה שאלות בקשר להחלפת נוזל קירור באופל אסטרה 96'.

אני יודע שיש צורך להוציא מהמערכת אויר, השאלה איך מוצאים אותו באופל? אני חושב שאין לאורך הצנרת פתחי ניקוז אויר כמו שיש ברכבים אחרים, אז איך בכל זאת מנקזים את האויר?

בנוסף, מהו התהליך הנכון להחלפת נוזל קירור?

1. העברת איוורור לחימום

2. פירוק צינור תחתון ברדיאטור(מזרימים את הנוזל לדלי או משהו)

3. (אני רוצה לנקות את המערכת)מחבר את הצינור. מכניס מים רגילים למערכת, מתניע לכמה שניות ומרוקן שוב עד שיצאו מים נקיים.

יש לי כמה שאלות בנוגע להליך הניקוי, הרי בעת ניקוי המערכת ע"י הכנסת מים רגילים לא יהיה מעבר מלא של המים בגלל שעד 92 מעלות(לא זוכר כמה) אין סירקולציה של מים בכל המערכת, אז מה עושים בכל זאת בכדי להחליף את כל המים?

תודה מראש :-P

1.jpg

2.jpg

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

באופל אין ניקוז אויר, ככלל רכב שמיכל היעבוי או מצנן מים גבוהה מהמנוע אין ניקוז אויר . אבל כאשר אתה מרוקן נוזל וממלא הכל מחדש תעסה את הצינורות הראשיים ותרא שהצינורית של העודפים משפריצה מים למיכל. תנסה לשטוף את המערכת ליד צינור מים , פתח את מתג מים החמים נתק את הצינור המזין של מיכל העיבוי פתח צינור עליון ותזרים מים דרך צינור ההזנה של המיכל (לא בלחץ גבוהה) עד שמהצינור העבה יצאו רק מים נקיים. רוקן הכל דרך הצינור התחתון , סגור את הצנרת, ומלא נוזל נקי, כאשר מיכל העיבוי מלא תעסה את הצינור הראשי עד שמהעודפים יצאו מים אל מיכל העיבוי. תניע את המנוע ותחמם עם מתג חימום פתוח עד שמאורר מנוע עובד כאשר המאורר עבד דומם ל 10 דקות ולאט שחרר לחץ ממיכל העיבוי, תוסיף נוזל לפי הצורך סגור ברז חימום והמערכת מלאה. :wink:

בהצלחה וחג שמח .

יצחק

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

תודה. הלכתי לאיבוד בקטע של צינור עבה/עודפים.

שאני אבין, למיכל עיבוי יש 2 צינורות. אחד שדרכו יוצאים ואחד שדרכו ניכנסים המים.

כשאני שוטף את המערכת, להזרים מים לצינור העודפים שהולך למיכל עיבוי? וליפתוח את הצינור העליון של הרדיאטור?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

במיכל העיבוי יש צינור עבה (הזנת המנוע) דרכו מזרימים מים מהברז כידי לשטוף את המערכת, וצינור דק (עודפים וניקוז אויר) , הצינורות העבים שמרוקנים מים הם מתחברים למצנן המים (רדיאטור). יש צינור עליון שדרכו אתה משחרר את המים המלוכלכים , וצינור תחתון שמתחבר למצנן המים דרכו מרוקנים את כול המים מהמערכת. אני מקוה שזה עוזר .

יצחק :razz:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...