Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!!

אני מבקש את עזרתכם בבחירת חלקים למערת מכוון שאין באפשרותי לשמוע מספיק יצרנים וגם מכוון שאני לא מכיר יותר מידיי חברות. באיזור בו אני גר ( דרום הארץ) אין מספיק חנויות עם תצוגות, ולכן לניי שאני מגיע למרכז אני מבקש את עזרתכם.

אני מעוניין לבנות מערכל עם מגבר שיהיה בעל הספק נמוך יחסית ולא ירעיד את כל הרחוב, משהו בסדר גודל של עד 4*40 RMS.ובסביבות המחיר 1500-2000 ש"ח.

קומפוננט שיהיה מותאם למגבר, לפי מיטב זכרוני שרכשתי את המערכת הביתית היו הבדלי איכותיות של רמקולים בתאם לסגנון מהוסיקה שנוגן בהם, אני מאזין בעיקר לרוק קלאסי ודורש הפרדה מקסימלית בין הצלילים.הסכום שאני מתכוון להשקיע בסט כזה הוא 800-1500 ש"ח.

ולסיום שאלה מרכזית: האים עדיף לסגור את הסט עם התקנה של רמקולים 6*9 שיקבלו את ההספק של הרדיו דיסק( רוקפורד 9120, אם אני לא טועה 20 RMS)

או להרכיב סאב ביחד עם ה 6*9?

תודה מראש לכל מי שיענה לי!!!

פורסם

אני את הסט היתי סוגר עם סאב ללא 6X9 שהם סתם בזבוז לפי דעתי.

לגבי רמקולים MOREL DOTECH יתאימו לך, גם DLS MAGNESIUM יתאימו , ראיתי גם DLS MAGNESIUM סאב בלוח מכירה (של אלדד(205) , אם אני לא טועה).

מגברי LIGHTNING AUDIO לא יקרים, נותנים נתונים אמינים, ונותנים תמורה טובה למחירם. BOLT 300.4 יכנס לך בתקציב.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

מאחורה אני חושב כדאי להתקין סאב ואולי עוד זוג קומפננט אחורי ולא 6X9 כמו שהרוב עושים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מאחורה אני חושב כדאי להתקין סאב ואולי עוד זוג קומפננט אחורי ולא 6X9 כמו שהרוב עושים.

וגם זוג קומפוננט שני אני לא היתי מתקין ...

פורסם

רמקולים צריכים להיות ממוקמים לפני המאזין ולא מאחוריו כי כך הוקלט הדיסק וכך הוא אמור להשמע. מיקום של סאב בבגז' הוא כי לרוב אין ברירה ואפשר לצאת מזה בצורה טובה בגלל שהתדרים שהוא משמיע לא כיווניים.

רמקולים אחוריים מושכים את במת הצליל אחורה ומוסיפים בעיות על הקיימות ביצירת במה טובה ברכב.

תשמע דיסק במערכת ביתית שהוקלט כמו שצריך. שים לב שלמרות שיש שני רמקולים אתה שומע צלילים מהמרכז וכמו כן גם צלילים שממוקמים בצורה רחבה יותר, מעבר לגבולות הרמקולים.

המיקום הזה של הכלים נקרא במת הצליל (soundstage) וברגע שתוסיך רמקולים אחוריים אתה תהרוס כל סיכוי לבמה והפרדה בין הכלים.

חשוב רק להגיד שלא מספיק שהרמקולים ברכב יהיו ממוקמים מקדימה על מנת ליצור במה טובה אלא כיוון ומיקום נכון שלהם ע"י בניות.

פורסם

תודה רבה!!

אם אני מסכם את התגובות שקיבלתי, אז לא להתקין רמקולים מאחור?

ומה עם אלו שיושבים מאחור?

שאלה נוספת שלא קשורה היא: באותו מחיר ניתן לרכוש ומצד אחד את הLIGHTNING AUDIO מדגם 300.4 את רוקפורד 301X מסדרת הPUNCH

וכעת זו הדילמה הראשונה שלי ולא האחרונה....

אם תוכלו לעזור לי מבחינת המושגים שמופיעים במפרט הטכני של שניהם?

פר אוקטבה? דציבלים? וכו' פשוט אין לי משוג מה אומרים נתונים אלו, מה גם שלא הצלחתי לבצע השוואה מבחינת נתונים של הליטניג, מכוון שאין פרוט באתר שלהם בהשוואה לרוקפורד לדוגמא.

ושוב תודה רבה לכל מי שטורח לענות לי.

פורסם

לפי מיטב ידיעתי הרוקפורד המדובר יקר יותר מהלייטנינג אודיו המדובר.

http://www.onlinecarstereo.com/caraudio/product.asp?sku=13429

זה המפרט של ה-RF , מה בדיוק לא מובן לך ?

http://www.onlinecarstereo.com/caraudio/product.asp?sku=11625

וזה המפרט של ה-LA , מה לא מובן לך פה ?

כפי שאתה רואה בין מחירי המגברים יש הבדל של 50$ ובארץ זה קצת יותר.

פורסם

קודם כל תודה על ההשקעה.

מבחינת הצחיר הליטניג 1500 ש"ח והרוקפורד 1650 כך שהפרשי המחרים לא כל כך משמעותיים.

מה שלא מובן לי זה כל החלק של האוקטבות והדציבלים.והמפרט של מי " יותר טוב".

נכוןשבכל מקרה אני צריך לשמוע את שניהם, אבל כמו שכבר הסברתי אני מעדיף להגיע עם כמה שיותר מידע טרם הרכישה ולהמנע מ"שטיפת מוח" כזאת או אחרת של מתקין. או שזה וויכות ישן נושן ההשוואה בין הליטניג לרוקפורד?

תודה על ההיענות!!!

פורסם

אתה בטח מתכוון לזה :

12 dB/octave

זה מתייחס לעוצמת ההנחתה בדציבל לאוקטבה בנקודת החיתוך

סדר ראשון 6DB

סדר שני 12DB

וכו בקפיצות של 6DB

כמה שההנחתה גבוהה יותר משתתפים יותר קבלים וסלילים בבניית הקרוס והחיתוך נקי יותר , אבל זה לא בהכרח טוב יותר. לכל רמקול מתאים חיתוך שונה , תלוי בגרף ההענות שלו.

הקרוסים של 2 המגברים המדוברים הם באותה רמת חיתוך , אז אין הבדל ביניהם וגם על הנייר יש להם נתונים דומים.

פורסם

אחרי תגובה מלומדת כזאת מגיעה שאלה מתבקשת, כנראה שאני הולך על המורל כקומפוננט קידמי. אחד מהם יתאים להם בצורה טובה?

תודה!!!!

• תוכן חדש...