Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על טויוטה קורולה GLI, מודל 95.

השעון שליד הקמ"ש הבנתי שהוא שעון של הטורים, האם הוא אומר לי משהו? אני אמור להסתכל עליו?

שמתי לב שכשאני עובר את ה2,000 הנורה של הECONOMY דולקת, הבנתי שזה אומר שאני לא חוסך בדלק. העניין הוא שכל פעם שאני נותן קצת גז הוא עולה מעל ה2,000. איך אפשר בכלל לחסוך בדלק בצורה כזו?

פורסם
מדובר על טויוטה קורולה GLI, מודל 95.

השעון שליד הקמ"ש הבנתי שהוא שעון של הטורים, האם הוא אומר לי משהו? אני אמור להסתכל עליו?

שמתי לב שכשאני עובר את ה2,000 הנורה של הECONOMY דולקת, הבנתי שזה אומר שאני לא חוסך בדלק. העניין הוא שכל פעם שאני נותן קצת גז הוא עולה מעל ה2,000. איך אפשר בכלל לחסוך בדלק בצורה כזו?

רוצה עצה לחיים ארוכים? שים מדבקה על המנורה המטופשת הזאת, ושכח ממנה.

סע כרגיל ואל תעקב תנועה בשביל לחסוך דלק.

פורסם

אני לא מעקב תנועה, ואף מתעב מעקבי תנועה.

השאלה האם יש דרך לחסוך בדלק ע"פ הנורה ההיא, למשל ע"י לחצן הOverDrive או משהו כזה.

ובכלל, מה זה אומר שהמד של השעון ב2,000? זה קשור גם לסל"ד?

פורסם

המחוג הנ"ל מראה לך את מהירות סיבוב המנוע,

להרבה אנשים יש הרבה תאוריות על איך להשתמש במנוע,

בפועל, זה כמו משחק, ככל שתגיע למספר יותר גבוה, ככה יותר כיף. כמובן על חשבון המנוע, צריכת דלק, ושאר ירקות. אבל זה זניח...

פורסם

לשים מדבקה? מה פתאום.. הנורה הזו עוזרת המון! היא דולקת בכתום כאשר אתה לוחץ את המצערת יותר מידי (ללא קשר לטורים - בשיוט של 140 על 4K טור אם אתה לא נותן הרבה גז - היא תהיה ירוקה - מניסיון!). למה זה טוב? לפעמים קרה לי ששייטתי על 90-100 אפילו, ונתתי יותר מדי גז בלי כוונה - זה סתם היה בזבוז דלק - יכולתי "ללטף " את הדוושה ולקבל אותה התוצאה. הנורה הכתומה עוזרת לי לדעת שעליי להוריד טיפה את הרגל מהגז. אגב - בההאצות אל תתייחס אליה יותר מדי - טבעי שיש צורך ללחוץ את הגז יותר מליטוף.

הח"מ היה בעלים של קורולה 93 ידנית כשנה.

פורסם

תודה רבה לכם, ארז וaa123.

האם יש סיכון בכך שאני עובר סל"ד כלשהו?

והאם טורים זה שם נרדף לסל"ד.

פורסם

טורים זה אכן שם נרדף לסל"ד.

לגבי המנוע - בת'כלס אין נזק ממשי למנוע עד ה"תחום האדום" שאתה רואה במד הסל"ד.

כמובן שככל שהסל"ד גבוה יותר - באופן תיאורטי יש למנוע יותר כוח והוא צורך יותר דלק. סל"ד יותר נמוך אומר פחות כוח (שוב באופן תיאורטי) וצריכת דלק יותר חסכונית.

סה"כ אם תיסע רגוע (האצות רגועות, שיוט במהירות 90-100 קמ"ש) תגיע לצריכת דלק טובה. תיבת ההילוכים יודעת מה היא עושה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...