Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חחחח... איך עבדתי עליכם, זה הכותרת שלי :lol:

ועכשיו לענינינו - למה הנהגי מוניות (ברובם(לפחות)) כאלה

*** **** ****** ** *** ***, ***?

למה הם לא יכולים לתת איתות ולבלום בהדרגה באמצע הלילה בכביש שנוסעים בו 80?

למה הם חייבים לעצור תמיד דוקא איפה שזה יפריע לתנועה לזרום, ולא תוכל לעבור?

למה הם כל הזמן עצבניים?

יש למישהו פתרון, איך להפטר מהמפגע?

מקרה שקרה: מסיבת סיום י"ב שלי, אבא מגיע באיחור רב מהעבודה,

אמא עצבנית רצח, זזים בשעה איחור, ובכניסה לרחוב, בכביש עם רוחב

שמספיק ל2 מכוניות, התנחלה לה מונית, בדיוק באמצע.

אבא ש/לי צופר בעדינות, ומבקש מהנהג מונית לזוז טיפה ימינה כדי שהוא יוכל לעבור.

הנהג: חכה רגע, מה יש, אני רק מעלה נוסעת.

אבא שלי: אז מה, תזוז שניה ותתן לי לעבור.

הנהג: מה אתה מתעצבן, חכה דקה בסבלנות, אני במקומך לא ההיתי מתעצבן.

אבא שלי: כשאתה תמהר ויחסמו לך סתם את הכביש נראה אותך.

:evil:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

הצלחת לעבוד עליי בקטע של הכותרת.

:D:D

למה נהגי מוניות מבצעים עבירות ?

חינוך - זו התשובה. (רשמתי את זה בת'רד הקודם).

לי היה מקרה מרגיז לפני שבועיים או שבוע.

נהג מונית שמחליט לעצור אחרי צומת ואחריו תנועה דיי רצינית בנתיב בגלל אישה שסימנה לו.

אני אחריו מצליח לבלום (יש לציין ששמרתי מרחק שאיפשר לי לבלום מבלי לגרום לגלגלים או ל ABS לעבוד) אבל אלה זה שאחרי בולם בחוזקה וכמעט נכנס בי וזה שאחריו כמעט נכנס בו - כמעט תאונת שרשרת.

איך שהוא, אני מצליח לעקוף את נהג המונית, בלי שום פחד אני אומר לו שהוא חוצפן וממשיך בדרכי.

הוא משיג אותי בצומת מרומזר, ואומר לי מה הבעיה , אני אמרתי לו שכמעט נכנסו בי בגללו והוא בשיא חוצפתו (יש לציין ששוב התווכחתי עם בן מיעוטים) מגיב בזה שזו הבעיה שלי. :shock:

התחלתי להתעצבן ולצעוק עליו (מישהו אמר תרבות ?? ) כי זה היה באמת מרגיז, רק המחשבה שמישהו היה נכנס בי הייתה גורמת לי להתלהט מול הנהג מונית הדפוק.

בקיצור, אין מה לעשות נגד נהגי המוניות. אני מבין אותם אבל לא מצדיק אותם, הם מחפשים את הפרנסה שלהם (ובמצב של היום!! ) תוך כדי סיכון , דבר שנחשב אצלהם כלגיטימי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני מדבר על מקרים שבהחלט הם יכולים להתקדם 2 מטר, לא יותר,

ולעצור שם ולחכות ללקוח.

גם במקרה שלך, אם זה היה צומת, אז המונית יכלה לזוז כאילו שהיא פונה ימינה ולחסום רק את הפנייה, וכך לפחות הנוסעים ישר ושמאלה יכלו להמשיך.

הזכרת לי סיפור שעצרתי פעם להולכי רגל לפני כניסה למעגל תנועה.

שמירת המרחק פה לוקה בחסר.

זה לא היה בלימה פתאומית ולא בטיח, וכולם גם ככה היו צריכים להאט,

כי יש שם מעגל תנועה, ובכל זאת נשמעו לפתע חריקות בלמים מאחורי...

פורסם

מה זה למה?

אוקיי נתחיל קצת מאחורה בשביל להגיע לתשובה.

כשרק קיבלתי את הרישיון (לפני שבועיים ויום) ועליתי לראשונה על הכביש, לא לקח הרבה זמן להבין שהנהגים במדינת שראל ברובם דפקטים. מה זה ברובם? בסדום היה יותר צדיקים מאשר פה יש נהגים מתחשבים ואדיבים.

ואז קרו כבר כמה מקרים שפשוט הוכיחו סופית שנהגי מדינת ישראל דפקטים - ברובם. קח מקרה לדוג' - ביום שבת נסעתי לירושלים לאסוף את אחי מחבר שלו. בדרך חזרה יצאתי לעקיפה כי פיאסטה במסלול הימני נסעה 80 על כביש 1 (כזכור - כביש של 100). יצאתי לעקיפה אחרי מבט במראה ואיתות, במסלול השמאלי כשהייתי מקביל אליו התחלתי לאותת חזרה ימינה תוך כדי המשך עקיפה. הבחור בפיאסטה ראה שאני עוקף אותו - אז הוא האיץ. אוקיי יש לו פיאסטה לי יש משהו קצת יותר חזק (לאנטיס..) אז האצתי גם אני. אני האצתי הוא האיץ וכן האה ופשוט לא נתן לי לעקוף. נתתי קיק (זה מוזר כזה בלאנטיס - זה יוצא קיק+תפילה לה'. אחרת אין קיק..) והתייצבתי על 130 בערך ועקפתי אותו. איך שעקפתי אותו הבחור האט והתייצב מאחורי על 90 בערך.

מה שנובע ממקרים כאלה זה התעצבנות טוטאלית והרגשה של להחזיר למישהו. אז כמובן בתור ניסיון להיות נהג טוב ואדיב ולא להיגרר לדפקטיזם הישראלי הממוצע נרגעתי והבלגתי. עכשיו דמיין שאתה נהג מונית, ואתה רואה 10-15 מקרים כאלה ביום. להבליג זה בסדר אבל אחרי כל זה אי אפשר שלא להפוך לדפקט. נהגי המוניות נמצאים כבר בעולם של להידפק או לדפוק. ואחרי הרבה מקרים כאלה נראה לך שבא להם להידפק?!?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

אולי יש בדבריך מעט. מעט...

מה הקשר בין זה, לבין העובדה שהם מסוגלים לעצור סתם באמצע הנתיב הימני בכביש

שנוסעים בו יותר משמונים, בלי לאותת, וכל זה שיש להם חניה פנויה בשפע מצד ימין?

למה אתה חושב שנהגי האוטובוס הם הרבה יותר אתיים, נותנים איתות

שמאלה בכל יציאה מתחנה, ואף פעם לא ראיתי נהג אוטובוס

שמתנהג לא כיאות בכביש?

עם כל הכבוד לסיפור שלך, מה דעתך על עליה עם שדה ראות לא משהו,

ומתי שרואים משהו, אני מתחיל לעקוף מונית, וכבר כשאני בא לסיים עקיפה, ובא רכב ממול

נהג המונית פשוט נתקף דחף פתאומי לתת קיק דאון ולהסביר לי בנימוס שלו יש

מרצדס, ומה אני עוקף אותו בכלל... :evil:

אין לזה תרוץ, חוץ מהעובדה שהם בטוחים שהכביש הוא של דוד-סבתא של האמא שלהם!

וברצינות, אני יודע שזה מסובך מאד,

אבל יש למישהו פתרון לעניין? יש פה איזה נהג מונית, לא?

פורסם

יש כמה נהגי מוניות בפורום אבל הם עצבניים אז עזוב...

בכל מקרה, תחשוב על כל התלונות שלך על הנהג הישראלי.

תכפיל את זמן הכביש שלך ב100 בערך.

תכפיל את העצבים שאתה חוטף ביום שישי למשל כשאתה צריך לנהוג בעיר.

תשלש את העצבים שלך על הישראלי שמדבר שטויות ויושב איתך ברכב כל היום.

תעלה בריבוע את העצבים שלך על הישראלי שחושב שהכל הכל מגיע לו ואתה צריך להביא אותו מנקודה א' לב' כל יום, כל היום.

תחשוב על זה שגם נהגי המוניות הם ישראלים וחם להם\קר להם\רע להם.

ותקבל את הנהג הישראלי המוקצן, הקריקטורה של הנהג הישראלי.

אין מה לעשות.

ככה זה.

ועם זה נחיה.

:-)

פורסם

אני חושב שאולי הפיתרון לנושא של העבריינות המכוונת והלא מכוונת הוא זה :

טיפול ממוקד בכל נהג (לא חיסול ואלימות חס ודחלילה).

בתיאוריה - רעיון גדול.

במעשי - לא חושב שמישהו יתקשר למשטרה כדי לדווח על כל עבריין, מה שגם אני לא חושב שהמשטרה תטפל בכל המקרים.

אבל אם... תהיה לנהג המדווח אמצעי הוכחה כגון מצלמה, אזי יש סיכוי טוב שהמשטרה תטפל בעבריינים.

הכל יפה בתיאוריה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

דווקא אני נתקלתי בחיים שלי בנהגי מוניות רגועים ומתחשבים להחריד.

אבל זה נדיר למצוא ובקשר לאלה שיש היום על הכביש , אין מה שאפשר לעשות נגד זה.

פורסם
אולי יש בדבריך מעט. מעט...

למה אתה חושב שנהגי האוטובוס הם הרבה יותר אתיים, נותנים איתות

שמאלה בכל יציאה מתחנה, ואף פעם לא ראיתי נהג אוטובוס

שמתנהג לא כיאות בכביש?

להגיד לך תאמת, הם הפסיקו להיות אתיים מאז שיש להם את הלגיטמציה מבית משפט לעצור איפה שהם רוצים ולא חובה בתוך התחנה

אז, גם לנהגי אוטובוס לא חסר.. פשוט עד עכשיו נתפס שזה תפקיד ציבורי והם יתנהגו כחוק.. אבל ברגע שהבית משפט נתן להם את הלגיטמציה הזו.. זה מזמן הפסיק להיות ככה..

ככה לפחות אני רואה את זה

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

הממ

אבא שלי היה נהג מונית.. והוא בנאדם לא עצבני בכלל :) דווקא אהב לנסוע (עבד לפני כן עם תיירים וטייל בכל הארץ) ולא היה מתעצבן משטויות.. ותמיד היה עם מזגן.. אולי זו הסיבה :lol::lol:

פורסם

הכי גרועים אלו נהגי מוניות שירות. הם ב ח י י ם לא יעצרו במפרץ חניה, אלא 2 מטר לפניו כשהם חוסמים שני נתיבים וחצי.

פעם נסעתי במונית, והנהג לא אותת כשהחליף מסלולים בסבבה שלו. אני, ברוב תמימותי שאלתי אותו למה נהגי מוניות לא מאותתים. והוא ברוב אהבלותו ענה לי: חביבי, אני כל היום על הכביש, אז אחרי ארבע שנים נהג מונית יש לי יותר נסיון על הכביש משיהיה לך גם עוד מאה שנה. אז אני יודע מתי צריך לאותת ומתי לא.

פשוט נפלא. MAKE YOUR OWN RULES. ככה זה כשאתה בטוח שהכביש שייך לאמאמאמאמא ש'ך.

פורסם

נראה לי שהתופעה באמת ברורה מאד, עכשיו אחרי שקראתי כמה הודעות אז עוד יותר ברור לי.

אני מתחרפן כשאני נוסע בשעה פקוקה בירושלים במשך חצי שעה, לכן אני מעדיף לסוע במקומות\שעות רגועות יותר.

הנהג מונית מבלה ככה את כל יומו - את הקריירה בעצם, אפשר להתחרפן.

ברגע שאתה מקבל לגיטימציה אתה מנצל אותה, ונהגי אוטובוסים נוהגים אחרת כי הם נוהגים באוטובוסים לא שלהם (בדרך כלל) אלא של חברה, ועבירה אחת לעומת נהג מונית יכולה לגרום לאיבוד המשרה וזאת גם מכיון שהוא אחראי על הרבה אנשים ועל כלי תחבורתי יקר במיוחד.

למרות זאת נתקלתי בחיי בכמה נהגי מוניות מאד מאד נחמדים, עם כמה אפילו יצא לי לשוחח לא מעט.

הכל עניין של האדם ספציפית, מישהו שהוא עצבני (מעט) מטיבעו ועוד מוצא עבודה קשה שכזו מהר מאד יהפך לאדם עצבני כנראה, ועצבים בכביש עושים את מה שהם עושים :evil:

:onfire:

• תוכן חדש...