Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היאריס TS הוחלפה במיאטה. המשמעות: חלל אקוסטי בעייתי ופחות מקום. בעבר התייעצתי בפורום לגבי מה ניתן לעשות במיאטה, ובעקבות כך - זו המערכת שחשבתי להתקין - הערותיכם יתקבלו בברכה.

נשארו מהמערכת הקודמת - רמקולים של בוסטון אקוסטיקס, מגבר XETEX Xircuit Xi 240.4, מונובלוק JBL BP 300.1, סאב 8 אינץ' של JL Audio.

קונפיגורציה למיאטה:

סט קומפוננט שלושה חלקים של Hertz, סדרה Hi-Energy, דגם HSK 163. קישור: http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm

הוופר והטוויטר יותקנו במקומות המיועדים לכך בדלתות, והמיד יותקן בקיקפאנל כפי הנראה. אפשר לשקול במקום זה סט שני חלקים טוב.

מגבר של Audison שלושה ערוצים, דגם SRx3. קישור: http://www.audison.com/default.asp?lang=eng

אפשרות אחרת: להשתמש במגבר של XETEC עבור הקומפוננט והסאב במקום לקנות מגבר חדש.

סאב מהמערכת הקודמת - 8 אינץ' של JL Audio. כנראה בתא המטען, בתקווה בתיבה קטנה חדשה באחת הפינות. אפשרות אחרת: באחד מצידי מיכל הדלק, מתחת למקום לאחסון הגג.

מנחת של XETEC או שימוש בכניסות ה-Hi Power של המגבר (מה שיישמע טוב יותר). שמירה על המערכת המקורית היא קריטית...

איטום לדלתות ולתא המטען - דיינמאט או חומר אחר.

דעתכם?

פורסם

את הסאב תחליף ב JL W3 12 אינץ' יותר יספק אותך במיאטה..

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

תמונות של האדמונית שלי לשעבר, תרוויח :wink:...

בשקע שבמרכז תא המטען נכנסו בדיוק מגבר ארבע-ערוצי של DHD וצ'יינג'ר 10 דיסקים של קנווד, וחוץ מלהסתיר אותם גם רציתי להפוך אותם ליותר קשים לגניבה...

משטח אלומיניום יפה עשה את העבודה כמו שצריך וגם נתן את המראה שרציתי.

בתור התחלה הרכבתיאת המגבר והצ'יינג'ר, ואז מדדתי היטב את גודל המשטח וחתכתי בהתאם לשבלונה שהכנתי מקרטון.

הטריק היה לאפשר גישה למחסנית של הצ'יינג'ר כדי להחליף דיסקים בלי לפרק חצי מהבגאז' בשביל להוציא את הפלטה (כי אי אפשר להוציא את הצ'יינג'ר והמגבר בשום שיטה אחרת...).

כמו כן הייתי צריך להזרים אויר קר לחלל הסגור כדי למנוע התחממות של המגבר... בעיה זו נפתרה בעזרת התקנה של מאוורר של מחשב שנשלט ע"י החוט של המגבר (Remote, חוט כחול אם אני זוכר נכון), ככה שמתי שמדליקים את המערכת המאוורר נדלק איתה.

בשביל לפתור את בעיית הגישה בניתי דלת קטנה עם מנעול ומעליה ניתן לראות את הכיסוי השחור (גריל של רמקול) שמגן על המאוורר שהתקנתי כדי למנוע מגופים זרים לחבל בו -

StereoDoor.jpg

הסאב הוא "10 של קנווד גם כן, קופסה בבניה עצמית שגם עברה ציפוי באלומיניום -

Trunk2.jpg

לסיכום, כדי להגן על הסאב מעצמים שעלולים לעוף בבגאז' בעת נהיגה ספורטיבית (מיאטה אחרי הכל :-P...) חתכתי ושייפתי חתיכת פרספקס לעיגול עם MX5 חסרות ממנו.

קידוח זהיר בקופסה של הסאב והרכבת העיגול עם ספייסרים מתאימים והרי לך התוצאה -

SW-cover.jpg

האדמונית (בשביל הפרוטוקול) -

Red.jpg

מצטער על איכות התמונות הלא מזהירה במיוחד.. הם צולמו במצלמת פוקט מאפנה אי-שם בשנת 98...

מוטי

פורסם

מוטי - שווה שווה!

אני רואה שהגלגל הרזרבי בעצם עלה למעלה. תהיה לי בעיה עם זה שלמעשה נשאר מעט מאוד תא מטען...

המגבר של אודיסון הוא די צר ודק. כלומר, הוא יכול להתחבר בדופן שבין תא המטען ותא הנוסעים (מצד תא המטען). אני לא כל כך בטוח איך לחבר אותו מבלי לעשות חורים בפח, אבל אני מניח שלא תהיה ברירה...

לגבי צ'יינג'ר - אני אסתפק בזה שמגיע עם המיאטה (ששה דיסקים כחלק מהמערכת המקורית).

האנטנה החשמלית היא יתרון מסוים - אני מניח שאפשר יהיה למשוך ממנה פיקוד ל-Remote של המגבר כך שהוא יידלק רק כאשר מדליקים את הרדיו. בעיה שלא הצלחנו להתגבר עליה ביאריס.

הסאב - כנראה יישב באחד הצדדים, כמו שאצלך. אני מקווה שתיבה שתיבנה לפינה הזו אכן תהיה מספקת מבחינת הסאב.

לגבי גודל הסאב - ה-8 אינץ' היה מעולה ביאריס. אולי הוא לא יספיק במיאטה, אבל נראה לי שאת זה אני אקבע אחרי שהוא יהיה מחובר ברכב, כנראה עם התיבה המקורית בשלב ראשון, ובהתאם תיבנה תיבה... אני לא מאמין שאני אכניס סאב 12 אינץ'.

פורסם

אני מבין שהמיאטה שלך היא דור שני ולכן השינויים שאתה מדבר עליהם... מיקום הגלגל הרזרבי שבתמונות הוא המקורי במיאטה דור ראשון ואין שום צ'יינג'ר מקורי לאוטו, זו אופציה שלמיטב ידיעתי הגיעה רק במכוניות הדור השני ואילך.

לגבי חיבור של מגבר בלי חורים בפח, ניתן לבצע זאת במקומות שהם הדיפון של הרכב הוא שטיח - אתה מרפד משטח עץ דק בשטיח ומחבר אליו את המגבר עם ברגים והכל, אח"כ אתה לוקח סקוצ'ים שנצמדים לשטיח של הרכב ומדביק/משדך אותם לפלטת העץ שהמגבר מחובר לה... עם כמה פסי סקוצ' רחבים לא תהיה לך שום בעיה לחזיק מגבר למקומו בלי לקדוח באוטו, למרות שבתכלס אני לא מבין את הסיפור הגדול בלמה לא לקדוח ארבעה ברגים קטנים לאוטו ולסגור את הסיפור, מצד שני אני גם לא רואה שום בעיה בלשפר את האוטו עם Sawzall אז אולי אני לא דוגמא טובה :twisted:...

אני אישית לא אוהב סאבים "12, לדעתי "10 מושלם גם מבחינת הגודל וגם מבחינת הצליל, וכמו שאתה רואה, הוא מתאים בול לפינה.

במיאטה הנוכחית הייתה לי גם מערכת דומה, וגם בה הרכבתי סאב "10, רק שהפעם לא שיחקתי משחקים וקניתי סאב הרבה יותר חזק מה-450W המשעשעים משהו של הקנווד... כאן כבר הכנסתי סאב 1000W של סוני... הסאונד אולי לא מבריק כמו האינפיניטי קאפה שהיה לי בבימר אבל גם ככה האקוסטיקה במיאטה מסריחה ולי היה יותר חשוב הווליום של הסאב (שאגב כדאי שיהיה אפשרות לשלוט בו בנפרד.. יש הבדל רציני בין גג פתוח לסגור במיאטה).

מוטי

פורסם

יש לי שריטה, אני מודה. אני מעדיף לא לעשות חורים וכיו"ב - אבל אני מניח שזה לא יהיה נורא אם יהיו כמה חורים בדופן. הקליפסים של השטיח יחזיקו את המשקל של המגבר כשהוא מחובר אל השטיח?

שיפורים של המיאטה - אני מניח שבעתיד אני אתחיל לחשוב על זה... מתישהו זה מגיע, שמתחילים לרצות לחזק את הנקודות החלשות של הרכב.

אכן זו מיאטה NB (מה שנקרא 2.5 - מודל 2005). סאב של 10 אינץ' הוא כנראה אידיאלי. היאריס היא שלוש דלתות, במיאטה יש הפרדה בין תא המטען לתא הנוסעים - אני מניח שיהיה צורך בסאב חזק יותר. עם זאת, אני פחות חובב באסים - כך שאני מניח שאני אצטרך לבחון קודם אם ה-8 מספיק, ורק אז לשקול שדרוגים. יכול להיות שמיקום שלו מתחת ל"מדף" האחורי יכול להיות מוצלח יותר, אבל נראה לי שזה ידרוש בניה מורכבת יותר.

המנחת של XETEC הוא ברמה גבוהה מאוד, ובין השאר מאפשר גם שליטה נפרדת על עוצמת הסאב. אם אני לא טועה, גם למגבר של אודיסון יש שלט לסאב (בכל אופן הוא קיים כאופציה).

בינתיים - אני כנראה מצליח להגיע לדיל סביר עם מתקין שייקח את החלקים שיישארו מהמערכת הישנה ויתקין את החדשה, כאשר התוספת תהיה סבירה.

• תוכן חדש...