Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על כבל +

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין שום בעיה עם כך שתשאיר את הכבל העבה. ואפילו עדיף להשאיר אותו אם בעתיד תרצה להוסיף עוד צרכני זרם , תמיד עדיף שיהיה כבל עבה יותר.

לא תמיד עדיף,וכן יש עם זה בעיה ולא ככה מתקינים בצורה נכונה.

שמתקינים מערכת משקללים את כל הגורמים ואליהם מתאימים את הכבלים והפיוזים בהתאם.

כבל 0G מיועד למערכות שצורכות 95-100 אמפר ומעלה, על רכב סטנדרטי(בנזין ולא דיזל) בד"כ יש אלטרנטור שמספק בין 70 ל 90(במקרה הטוב!).

ולכן גם ככה אין סיבה לעשות זאת.

פרט לכך, לא הולכים לשים כבל 0G על מגבר שיודע להפיק במקסימום 488 וואט RMS (ע"ע הJBL המדובר), ואני מדבר פה על עומס מלא!

עובי הכבל מחושב עפ"י ההספק המקסימלי שאנחנו הולכים לצרוך מהמגברים(לא אם הוא יודע לתת 1200 ב1 אוהם כאשר אנחנו מחברים סאב של 4 אוהם), וכתלות באורך הכבל (לא בערך, אלא בדיוק).

אני לא הולך להכנס פה לוויכוחים לגבי כמה יוציא אלטרנטור סטנדרטי ברמה הסופית(עומס מלא), אבל לרכב סטנדרטי ללא שדרוג אלטרנטור לא משנה איזה מערכת שמים ברכב לא צריך יותר מ4G.

בטח ובטח שלא 0G.

under construction..

פורסם

לגבי למה צריך כבל עבה יותר אני יודע כבר , לא היית צריך להסביר לי את זה. אבל לא על זה אנחנו מדברים . אלא על מקרה שבו יש מוליך שהיכולת שלו גבוהה יותר ממה שהוא ידרש ואני אמרתי שאין עם זה שום בעיה אחרי שאתה טענת שכן.

לא בריא לשים כבל עבה מידי על מגבר חלש אתה לא עוזר לו, אתה אפילו מפריע לו .

למה?- כי יש מפל מתח על הכבל, אומנם תמיד טוב לקחת מקדם בטחון, אבל פה זה כבר מוגזם, 4G זה המקסימלי שאתה צריך.

הנוסחא להתנגדות הכבל היא µ*L/a . כאשר ה µ הוא מקדם ההולכה של המוליך , L זה אורך הכבל , ובמכנה נמצא a שהוא שטח חתך הכבל. כמו שאתה רואה , ככל ששטח החתך יהיה גדול יותר , ערך ההתנגדות של הכבל יהיה קטן יותר , לכן ככל שהכבל יהיה עבה יותר ההתנגדות שלו תהיה קטנה יותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אין ויכוח לגבי ההתנגדות, אלא רק לגבי מפל המתח על הכבל בלבד.

מגבר של 488וואט RMS לא צריך כבל 0G,נקודה. להיפך על כבל כזה מפל המתח יהיה גדול יותר .

נ.ב,לא הסברתי לך, רשמתי את זה כדי שגם משתמשים אחרים שקוראים את ההודעות יבינו על מה מדובר.

under construction..

פורסם

להיפך על כבל כזה מפל המתח יהיה גדול יותר .

ניר , מפל מתח = נפילת מתח. זה אומר הפרש הפוטנציאלים בין 2 נקודות. במקרה שלנו נסתכל על 2 הקטבים של הכבל ונמדוד מתח בכל אחד מהם . ההפרש בניהם זה המפל מתח. המתח "נופל" כתוצאה מההתנגדות של המוליך שלו. את הנוסחא של חישוב ההתנגדות רשמתי לך בהודעה הקודמת. תסתכל בנוסחא ותראה שוב שככל שהכבל עבה יותר , כך ההתנגדות קטנה יותר וכך מפל המתח קטן יותר. ההיפך ממה שאתה טוען.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מפל מתח על הכבל יהיה נמוך יותר כאשר ההתנגדותו נמוכה יותר. יחס ישר.

ולכן ההפך הוא הנכון, המפל מתח על 4G גדול יותר מאשר על ה 0G.

פורסם

ניר כבל מתח הוא לא צרכן אתה יכול לשים גם כבל מתח של 0G ולחבר בקצה שלו מנורה של 5 וואט, אין שום בעיה עם זה - להפך, היא תקבל כמה שהיא רק תוכל למשוך וכמה שרק האלטרנטור יספק - זאת אומרת שהכבל לא יהווה שום הפרעה....לטוב ולרע

ברור שלא הייתי ממליץ לאף אחד להסתבך עם השחלה ועלות של 0 G בשביל JBL בודד אבל גם אני ממש לא ממליץ להוציא אותו החוצה אם הוא כבר מושחל ולהשחיל 8G במקומו...סתם עבודה !

פורסם

ניר,

אתה טועה ובגדול! ככל שכבל חשמלי עבה יותר ההיתנגדות שלו קטנה יותר ולכן גם מפל המתח עליו קטן יותר. אין שום בעיה טכנית להשתמש בכבל שהוא יותר עבה מהדרוש!

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...