Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלופי צה"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אנסח את זה אחרת.

ביום הגיוס אני מגיע לקצין מיון (אין לי תפקיד שאני מאותר אליו) והקצין מיון

נותן לי רשימה של תפקידים ומסביר לי על כל אחד ואז אומר לי לבחור אחד.

איך אני אוכל לזהות תפקידים טובים,וכמו שמזהים סוחר רכב לפי סימנים מסויימים כך גם

להמנע מתפקידים דפוקים?

בין אם הקצין מיון מציע לך או לא

תבקש ליהיות "עובד כללי" קרוב לבית ( לרוב פקיד או אפילו עובד רס"ר)

עובד כללי קרוב לבית , קרי כל יום בבית לא מאוחר מ 5 ...

ושמירות פעם ב... ( או ללא שמירות אם אתה בשלישות... :wink: )

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב לציין שאני ממש מאוכזב מהצ'יקמוקיות שלכם. הייתי בטוח שיש פה בפורום אנשים ברמה.

להיות עובד כללי זה משאת נפשכם?

להיות אפסנאי כי יש קומבינות?

זה השיקולים שלכם?

להיות מוקפים כל היום בערסים דפ"רים שנכנסים ויוצאים מהכלא - זה מה שזה.

להיות כפופים לרס"ר עם IQ של חולדה - זה מה שזה.

ולצאת מהצבא בלי שלמדתם או שהתבגרתם בלירה. זה מה שזה.

פורסם
אני חייב לציין שאני ממש מאוכזב מהצ'יקמוקיות שלכם. הייתי בטוח שיש פה בפורום אנשים ברמה.

זה השיקולים שלכם?

הצעות לתפקידים מעניינים יתקבלו בברכה :!:

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

זה השיקולים שלכם?

הצעות לתפקידים מעניינים יתקבלו בברכה :!:

נניח ואתה לא רוצה קרבי( :roll: ) אז תמיד תשאף להגיע או למודיעין או למקצועות המחשב או לסיירת מטכ"ל(טוב נו, הייתי חייב... :twisted: )

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם

לקרבי אני לא מתאים.

למודיעין הגעתי עד השלב האחרון בשני מסלולים והעיפו אותי (כנראה בגלל תחקיר ביטחוני),

ומקצועות המחשב שהציעו לי דורשים חתימה של 1-3 שנות קבע,חוץ מזה שאין לי כבר זמן למיונים כי אני מתגייס באוקטובר.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

או זה:

Shokolad_small.jpg

או זה:

meluchimainPic.gif

או זה:

Sokarim_small.jpg

או זה:

716.gif

ולפעמים גם זה:

720.gif

אחחחחח.......... זכרונות מתוקים מהשק"ם.................... :roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

מה זה כולם פה קציני תחזוקה?? :D

גם אני מיועד לתפקיד הזה, אולי מישהו ששירת בתפקיד יכול לספר לי מה הולך שם??

בתודה אלעד

פורסם

הצעות לתפקידים מעניינים?

כל תפקיד (כמעט) יכול להיות מעניין, אם באים אליו בגישה נכונה. אם מחפשים מראש תפקיד של ראש קטן, השירות עובר לאט ובבעסה.

יש באמת תפקידי ג'ובניק שמראש הם מעניינים (לפחות בעיני) במודיעין, בקשר, בחיל האויר וכו'. אבל בכל תפקיד שבו תהיו, אם תבואו עם מוטיבציה וראש פתוח, ולא תפחדו לקבל אחריות - יהיה לכם מעניין.

לדוגמא - יש לי חבר שהיה במרכז בינוי. לכאורה מקום משעמם לאללה, אבל הוא הראה אינטליגנציה אחריות ובגרות - וקיבל אחריות על קשר עם קבלנים חיצוניים. הוא הסתובב הרבה, סיכם חוזים (אמנם לא חתם עליהם, אבל נתן חוות דעת), והעביר שירות מעניין.

אם הוא היה בא מראש בראש קטן, אז הוא היה יושב כל היום באיזה פריקאסט וסופר את הימים עד השחרור. אבל באותו תפקיד בדיוק הוא קיבל אחריות וסמכויות ואפילו חתם קבע לכמה חודשים כדי לעשות כסף.

חבר אחר היה כבאי בחיל האויר - ולמי שלא יודע, בחיל האויר כבאים נחשבים לאנשים בעייתיים. אבל הוא בחור עם ראש, שהשקיע, שאל שאלות חכמות ולא פחד לקחת אחריות. אז מינו אותו לראש צוות כבאים, והוא עשה שירות יותר מעניין משאר הח'ברה שלו - הכין תרגילים ואימונים, כתב דו"חות והציג אותם, ייעץ בענייני רכש למחלקה וכו'.

אני אישית הייתי בבקו"מ שלושה וחצי חודשים כי נלחמתי לקבל תפקיד מעניין, ולא הסכמתי להתפנות לתפקידי עובד כללי (שזה מה שהיה למדור מעבר להציע). הגעתי לקורס במודיעין ושם נלחמתי על השיבוץ הכי טוב - ישבתי ולמדתי וטחנתי בזמן שכולם יצאו לשבת בדשא. ובאמת היה לי שירות מעניין מאוד ביחידה מבצעית, נהניתי והרגשתי שאני תורם.

זה לא קל לרצות אחריות, להתחייב לשעות מטורפות ולחצים - אבל השירות עובר הרבה יותר מהר ובכיף, ומקבלים בתמורה גם יחס טוב יותר מהמפקדים, ולפעמים תנאים טובים יותר בענייני שמירות ותורנויות.

וזה נכון לכל תפקיד וכל מקום בצבא.

אל תלכו לפי "מי שמשקיע - שוקע, ומי שחרא - צף" זה יעשה לכם חרא של שירות.

פורסם
הצעות לתפקידים מעניינים?

כל תפקיד (כמעט) יכול להיות מעניין, אם באים אליו בגישה נכונה. אם מחפשים מראש תפקיד של ראש קטן, השירות עובר לאט ובבעסה.

יש באמת תפקידי ג'ובניק שמראש הם מעניינים (לפחות בעיני) במודיעין, בקשר, בחיל האויר וכו'. אבל בכל תפקיד שבו תהיו, אם תבואו עם מוטיבציה וראש פתוח, ולא תפחדו לקבל אחריות - יהיה לכם מעניין.

לדוגמא - יש לי חבר שהיה במרכז בינוי. לכאורה מקום משעמם לאללה, אבל הוא הראה אינטליגנציה אחריות ובגרות - וקיבל אחריות על קשר עם קבלנים חיצוניים. הוא הסתובב הרבה, סיכם חוזים (אמנם לא חתם עליהם, אבל נתן חוות דעת), והעביר שירות מעניין.

אם הוא היה בא מראש בראש קטן, אז הוא היה יושב כל היום באיזה פריקאסט וסופר את הימים עד השחרור. אבל באותו תפקיד בדיוק הוא קיבל אחריות וסמכויות ואפילו חתם קבע לכמה חודשים כדי לעשות כסף.

חבר אחר היה כבאי בחיל האויר - ולמי שלא יודע, בחיל האויר כבאים נחשבים לאנשים בעייתיים. אבל הוא בחור עם ראש, שהשקיע, שאל שאלות חכמות ולא פחד לקחת אחריות. אז מינו אותו לראש צוות כבאים, והוא עשה שירות יותר מעניין משאר הח'ברה שלו - הכין תרגילים ואימונים, כתב דו"חות והציג אותם, ייעץ בענייני רכש למחלקה וכו'.

אני אישית הייתי בבקו"מ שלושה וחצי חודשים כי נלחמתי לקבל תפקיד מעניין, ולא הסכמתי להתפנות לתפקידי עובד כללי (שזה מה שהיה למדור מעבר להציע). הגעתי לקורס במודיעין ושם נלחמתי על השיבוץ הכי טוב - ישבתי ולמדתי וטחנתי בזמן שכולם יצאו לשבת בדשא. ובאמת היה לי שירות מעניין מאוד ביחידה מבצעית, נהניתי והרגשתי שאני תורם.

זה לא קל לרצות אחריות, להתחייב לשעות מטורפות ולחצים - אבל השירות עובר הרבה יותר מהר ובכיף, ומקבלים בתמורה גם יחס טוב יותר מהמפקדים, ולפעמים תנאים טובים יותר בענייני שמירות ותורנויות.

אני חייב להסכים עם כל מילה שאמרת. אני באתי לשירות שלי באותה הגישה (רק שאני עדיין משרת...) ובינתיים הכל עובד טוב. הצבא הוא לא מקום קשה אינטלקטואלית (בד"כ), וגישה נכונה בד"כ יכולה לפתור הכל.

בהצלחה.

פורסם
הצעות לתפקידים מעניינים?

בדיוק. :mm_yeah:

ולכל החברה שמתגייסים לקרבי(אם בכלל קיימים כאלה עדיין... :roll: )תזכרו שכמה שיהיה קשה ושכמה שיורדים עליכם ומתזזים אותכם וקשה ואין שינה ומתגעגעים הביתה תמיד תשמרו על אופטימיות.

אני מכיר כמה אנשים שהלכו לקרבי בגלל הווסאח וחזרו משם מהר מאוד. אם אתם חושבים שקרבי זה הכומתה האדומה, הכנפיים, הנעליים החומות והבלונדיניות אז תשכחו מזה מהר, להיות קרבי זה להיות על מדי ב' בשיא החום, שלא ישנת חודש כמו שצריך, שהחברה נפרדה ממך, אתה כולך שחור ולא התקלחת שבוע, אתה שוכב באיזה חור באמצע השטחים מחכה למוחמד שיגיע.

אם מישהו כאן מתכנן על קרבי אני אהיה הראשון שאגיד לו כל הכבוד וככה צריך להיות, רק אל תשכחו שזה לא קל כמו שזה נשמע, אבל הרגשת הסיפוק היא עצומה וכשתסיימו את הצבא תרגישו שעשיתם את המקסימום שלכם.

[/b]

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

• תוכן חדש...