Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שהסאב יותר גדול הוא יכול לרדת לתדרים נמוכים יותר ?

מה מאפשר לסאב לעבוד בתדרים נמוכים יותר ?

האם עומק המברנה חשובה גם כן לתדרים ?

יש לי סאב בחדר שהוא סך הכל 6.5 אינץ' 50 RMS...

של Altec Lansing..דגם MX-5021

ולהגיד לכם ת'אמת... אף פעם לא יצא לישמוע סאב כזה מדוייק שיורד לתדרים נמוכים בלי להמרך...

נמוכים אני מתכוון ל30 + -

פשוט תענוג לשמוע אותו.

והעוצמה שלו נשמעת הרבה יותר מ50RMS...

פורסם

אז תחשוב מה יקרה אם תשים בחדר סאב 15 אינטש 500 וואט RMS....

האקוסטיקה בחדר שונה מאשר ברכב, גם לי בבית יש סאב 10 אינטש שהוא 100 וואט RMS, והוא כבר הספיק לנפץ את המראה בחדר האמבטיה לידי, אז? וברכב יש לי סאב 10 אינטש 250 וואט RMS...

והוא הרבה יותר מדוייק ממה שיש לי בבית.

דיוק לא קשור למבנה של הסאב, או לגבי עוצמתו ומידתו, מה שכן, קשה לי מאוד להאמין שאצלך יש סאב 6.5 שיורד ל30 HZ, זה פשוט לא הגיוני...

אולי בכיוון של 50 HZ, וגם אז הוא ישמע יחסית חלש.

ככל שהסאב בעל קוטר ושטח גדול יותר, הוא יהיה מסוגל להפיק תדרים נמוכים ביותר עוצמה.

סאב של 15 אינטש ינגן תדרי 30 HZ, חזק יותר מאשר סאב של 12 אינטש, במידה ועוצמתם זהה ומדובר על סאב זהה רק מידה אחרת.

under construction..

פורסם
גם לי בבית יש סאב 10 אינטש שהוא 100 וואט RMS, והוא כבר הספיק לנפץ את המראה בחדר האמבטיה לידי, אז? וברכב יש לי סאב 10 אינטש 250 וואט RMS...

והוא הרבה יותר מדוייק ממה שיש לי בבית.

.

תגיד לי אתה רציני שאתה אומר את זה?

פורסם

חח דומה למקרה שלי

סאב 100 וואט עם מגבר פנימי ניפץ לי מדף מזכוכית

נרות עפו בכל החדר ...

וכמו כן בגלל שהסאב הוא רק 6 וחצי אינטש ככה הוא גם נשמע מדויק

פורסם

תיקח אבן... (כבר לא נשמע טוב) אבן קטנה... עכשיו תיקח אבן גדולה יותר ועכשיו תיקח אבן גדולה...

צא החוצה לרחוב הגשום ותמצא לך שלולית (רצוי גדולה)

תזרוק באותה העוצמה בדיוק בזו אחר זו את האבנים -

האבן הקטנה בעוצמה X תיצור גלים קטנים

האבן הבינונית בעוצמה X תיצור גלים גדולים יותר

והאבן הגדולה בעוצמה X תיצור גלים גדולים מאוד...

סאב וופר מייצר גלי קול ארוכים בגלל תחום התדר הנמוך שלו - ככל שהסאב גדול יותר הגל שלו ארוך יותר. סאב וופר 8 אינטש 10 אינטש או 15 אינטש כולם יכולים לרדת ל30 הרץ, אבל הסאב שייצר את הגל הארוך יותר גם יהיה מורגש יותר ובעצם חזק יותר, אבל ככל שהגל ארוך יותר כך גם יכולת הדיוק (למרות שיש היום סאבים 12 אינטש מאוד מהירים ומדויקים) של הסאב הולכת וקטנה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חידה:

מערכת סטריאו ביתית לא צריכה מגבר חזק במיוחד בכדי להזיז זוג רמקולים רצפתיים גדולים, ועדיין ישמעו חזק וטוב.

מערכת לרכב צורכת מגבר בעוצמה כפולה, משולשת ומרובעת בכדי להפיק סאונד חזק וטוב.

למה?

עיזרו ילדים לאפי למצוא את התשובה.

(בלי להיכנס למשוואות פיזיקליות מסובכות. רק להסביר את העיקרון שעומד מאחורי זה).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
למה מה בדיוק הבעיה או מה בעצם לא הבנת?
הבנתי הכל, פשוט זה נשמע הזוי שזה באמת קורה, חשבתי שזו רק צורת התבטאות.

זה ברור לי שאות (שהתדר שלו שווה לתהודה העצמית של העצם הנשבר) חזק מספיק יכול לפרק אותו,

אבל לא חשבתי שזה קורה בפועל, או לפחות לא חשבתי שעוצמה של 100 אר אמ אס תעשה את זה

חידה:

מערכת סטריאו ביתית לא צריכה מגבר חזק במיוחד בכדי להזיז זוג רמקולים רצפתיים גדולים, ועדיין ישמעו חזק וטוב.

למה?

הייתי מהמר על צורת הרכב וקשיחות החומרים שבו

פורסם
1)ככל שהסאב יותר גדול הוא יכול לרדת לתדרים נמוכים יותר ?

2)מה מאפשר לסאב לעבוד בתדרים נמוכים יותר ?

3)האם עומק המברנה חשובה גם כן לתדרים ?

4)יש לי סאב בחדר שהוא סך הכל 6.5 אינץ' 50 RMS...

של Altec Lansing..דגם MX-5021

ולהגיד לכם ת'אמת... אף פעם לא יצא לישמוע סאב כזה מדוייק שיורד לתדרים נמוכים בלי להמרך...

נמוכים אני מתכוון ל30 + -

פשוט תענוג לשמוע אותו.

והעוצמה שלו נשמעת הרבה יותר מ50RMS...

1) אכן...תדר נמוך זו דחיפה מסויימת של אויר, ככול ששטח הממברנה גדול יותר כך הוא דוחף יותר אויר, בנתונים של הסאב FS מציין את זה.

2)תיבה מאוד גדולה - אבל חיסרון של דעיכה גבוהה, או תיבת בנדפס סדר 4\6\8. שהיא מסוגלת להפיק תדר נמוך יותר מאשר פורט או אטומה באותו נפח.

3)עומק המימברנה תקבע את שטח המימברנה של הסאב, הגורם היותר חשוב, זה הXMAX ככול שהנתון הזה גבוה יותר כך הסאב מסוגל לדחוף יותר אויר, יכול להיות סאבוופר 10 שדחף יותר אויר מאשר 15 ובך ישמע התדר הנמוך טוב יותר.

4)כמו שאמרו פה אם תחבר מחולל אותות למגבר על 30HZ בספק אם תשמע משהו מה6.5 אינץ שלך,

אולי יש שיפור מסויים כי הוא בנוי בתיבה גדולה או תיבה של סדר 4\6. או שיש לו מהלך ממש רציני וזה אני בספק. יש לי בחדר סאוופר בגודל 5.25 עם תיבה מסדר 4, ותדר הנמוך נשמע מעולה אבל ב30HZ כמעט לא שומעים כלום רק אוויר יוצא מהפורט.

חידה:

למה?

אתה מצחיק אותי יש כול כך הרבה גורמים, שאני בטוח שאתה לא יודע את כולם, אז למה פתחת את השאלה הזו?

תמיר

פורסם

תמיר אתה בטוח שהאוזנים שלך שומעות משהו היום חח ...

בכל אופן האוזן של האדם שומעת בין 20HZ-20KHZ

בשביל לשמוע 30 הרץ זקוקים לדחיפה עצומה של אוויר ו-ווליום גבוהה מאוד בכדי שנשמע כמו שצריך.

מן הסתם מאלמט כו קטן קשה מאוד לקבל את התוצאות הללו.

בקשר "לחידה" , אולי כי המערכת קולנוע בבית עובדת ביחס מתח והספק גבוההים יותר מאשר המערכת ברכב ?

פורסם

אין קשר, מבחינת האלמנט, אם הוא 1 אוהם או 64 אוהם ומקבל אותו הספק הוא ינגן אותו הדבר.

ברכב הכל מאד לא אופטימי, בבית ניתן להגיע לרמה הרבה יותר טובה של "סביבה" אקוסטית.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

יש שני גורמים עיקריים. מהם?

ודווקא ההתנגדות פחות משחקת כאן תפקיד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה שוכחים שמהגבר בית מתחיל ממתח של 220V

ובאוטו הוא מתחיל ב 12V

ודבר נוסף גודל וחומר ממנו עשויים התיבות לרמקולים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...