Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחות/אדים בתא מטען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים שמתי לב שבתא המטען בצד מסוים יש מעין רטיבות לא ברורה שלא ממש ברור מאיפה באה.

מלמעלה למטה דיי יבש,מסביב לפנס יבש,ומסביב לרטיבות גם יבש:roll:

מתחת ללבד שמכסה את תא המטען בקצה התחתון ישנו מין פתח מקורי עגול שעליו מונחת גומיה עגולה עם זוית כלפי מטה, מעין משפך.

מסביב לגומיה היו מעט מיים ותיארתי לעצמי שבגלל שהגומיה צ"וקו מוקו אז האטימה שם על הפנים ואז כשנוסעים בכביש רטוב מהגלגל מתיזים מיים כלפי מעלה והמיים באיטיות מתפשטים ומעלים רטיבות מעל הלבד, כך אני מדמיין בכל מקרה.

עוד דבר מוזר , החלק הפנימי של תא המטען מלא טיפות מיים ,נראה לי לחות.

ולמרות שאתמול ייבשתי הכל היום שוב תא המטען מלא טיפות.

מה הסיבה שתא המטען מתמלא בטיפות של לחות/ אדים?

האם לחות היא כתוצאה מאטימה לקויה?

מה דעתכם?

תודה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

היי אורן,

היתה לי בדיוק אותה הבעיה לפני כשבועיים. (אם היית עושה חיפוש היית מוצא). בכל מקרה, כל יום הייתי מגלה אדים לא רגילים על החלונות שממש הופכים למים, בכל החלונות. לא הבנתי למה זה קורה, עד שיום אחד גיליתי מים ברצפת מושב אחורי ברכב, אך הכל מסביב (דלת, מושב) היו יבשים.

אחרי כמה ימים עשיתי בדיקה יסודית. רוקנתי את כל הדברים מתא המטען, כולל הכיסוי של הגלגל הרזרבי, ולהפתעתי גיליתי בריכה בגובה כמה ס"מ!

מסתבר שהמים גלשו דרך המושב האחורי מתא המטען עד לפנים הרכב בזמן שנסעתי בירידות.

הבדיקה שביצעתי:

הגומיות של הרכב לא היו יבשות ונראו בסדר.

מה שעשיתי, סגרתי את דלת תא המטען, והורדתי את המשענת של המושב האחורי ( יתרון של רכב 5 דלתות) והשפרצתי עם צינור כמויות אדיבות של מים, בזמן שמישהו היה בתוך הרכב מסתכל לתא המטען, וכמובן שגילינו חלחולי מים. בסוף הסתבר שפשוט באיזור מסויים, הגומייה היתה רחבה והמים פשוט חדרו מתחתיה (לא בינה למכסה תא מטען).

הטיפול:

הורדתי את הגומייה לגמרי מסביב לכל תא מטען. ניגבתי שאריות מים ובוץ מהפח של הרכב. יבשתי ביסודיות את פנים הגומייה עם פן, ולבסוף שמתי סיליקון בתוך הגומיה לכל אורכה והרכבתי אותה חזרה.

יום לאחר מכן ביצעתי בדיקה שוב עם צינור והתוצאות חיוביות. וגם לאחר כמה ימים גשומים.

בהצלחה.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

1.בחלל האוטו הכל יבש לחלוטין ,אטום ואין כלל בעיה של רטיבות,חדירת מיים וכדומה.

את השטיחים באוטו אני מנקה אחת לשבוע ותמיד תמיד בודק (אני מאוד פדנט) שמתחת אין לחות/רטיבות.

מה שידוע לי שמתחת ללבד בתא מטען ישנה רטיבות נראה לי שמקורה בגומיה שציינתי.

השאלה היא,

האם כל הטיפות שבחלקו הפנימי של תא המטען מקורן ברטיבות שמתחת ללבד ושנספגת כלפי מעלה?

אני בטוח שאין קשר לגומיה שסביב לתא המטען מכיוון שהיא שלמה ואין רטיבות סביבה.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ברגע שישנם מים ברכב והטמפרטורה בחוץ עולה, ולא משנה אם המים רק בתא המטען... יש התעבות ואדים כבדים בחלונות.

אם אתה חושב שהבעיה בגומיה, אתה יכול להחליף אותה. גם אצלי מתחת ללבד ומתחת לגלגל הרזרבי יש 2 חורים כמו שציינת, ו2 גומיות אבל אטומות.. לא עם משפך. אני הוצאתי 1 כדי לנקז את המים שהיו לי.

פרט לגומיה הזו אין הרבה אופציות... או שמחלחלים לך מים בין הבקליות למכסה תא המטען, או כפי שכתבתי. גם אם הגומי נראה תקין וזה אופציה אחרונה תבדוק את הנושא.

איציק.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

• תוכן חדש...